kararock 28.03.10, 14:12 oglądałyście może??? jesli tak to co sadzicie, jak dla mnie to okropne jak tak ldzi mozna traktowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waniliowa Re: "Siostry Magdalenki" 28.03.10, 14:29 chce obejrzeć , ale nie mogę tego znaleźć w necie . ; xx Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: "Siostry Magdalenki" 28.03.10, 16:31 Nie ogladalam a o czym to ? Bo moze obejrze ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: "Siostry Magdalenki" 28.03.10, 17:54 Wstrząsający film, opowiadający historię dziewcząt, oskarżonych o nieprzystojne zachowanie- tzn. prowokowanie swą seksualnością mężczyzn, albo po prostu zgwałconych -notabene przez swoich kuzynów. Teraz uczą się one posłuszeństwa, pokory i nienawiści do własnego ciała w odosobnionym klasztorze, a cały ten obraz zostaje dodatkowo obficie okraszony modłami i pokazową religijnością sióstr- opiekunek. Tytułowe siostry magdalenki prowadza pralnię, w której pracują oczywiście ich grzeszne podopieczne, niewarte niczego rozpustnice. Największym szczęściem dla zakonnic jest zmiana postawy swych ułomnych duchowo cór, które niejednokrotnie, obciążone presją rodziny, postanawiają wstąpić do zakonu. Siostry nie cofną się przed niczym, byle tylko udowodnić ladacznicom, kto tak naprawdę rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
renesmee20 Re: "Siostry Magdalenki" 28.03.10, 20:15 Oglądałam. Było dwa czy trzy dni temu w tv. To straszne co tam się działo. Naprawdę. Czy tak trudno było z tamtąd uciec i się zbuntować tak jak zrobiły te dwie dziewczyny na końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
nexus Re: "Siostry Magdalenki" 29.03.10, 20:51 chciałam obejrzeć ... nie wyszło . Odpowiedz Link Zgłoś
twilightowa16 Re: "Siostry Magdalenki" 29.03.10, 20:50 nie widzialam ;/ www.glitterz.de/empfehlen,KokOsOwa Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 Re: "Siostry Magdalenki" 29.03.10, 21:28 to ten film obrazajacy religie katolicką??? taa, gdzieś o nim słyszałam ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kararock Re: "Siostry Magdalenki" 03.04.10, 13:13 to te siostry obrazaly katolikow nie sam film, a najgorsze, ze ostatnia pralnie zamkneli w 1996 Odpowiedz Link Zgłoś