alice.cullen97 06.04.10, 15:39 muszę zrobić do szkoły taką jakby ankietę na temat: "czym jest przemoc dla nastolatków?". byłabym bardzo wdzięczna za wasze opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niuniaa Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 15:41 moim zdaniem nastolatkowie ( ostatnio nawet dziewczyny ) biją się itp bo myślą, że to fajne, albo chcą zaimponować starszym kolegom , tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 15:47 Wśród młodzieży? Widzą przemoc jako jedyną linię obrony czy dojścia do porozumienia. I nawet jako rozrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dagas95 Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 15:50 laski myslą że są fajne a są żałosne.. --.-- Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 tu trochę .. 06.04.10, 15:53 Przemoc jest w obecnych czasach nieliczna . Młodzież nie stara odróżniac przemocy od dobra . coś w tym kierunku ... Odpowiedz Link Zgłoś
olcia509 Re: tu trochę .. 06.04.10, 16:10 U mnie w szkole jest coś takiego: "Chcesz być lubianym, to bij słabszych" - Są takie osoby które uważają za autorytet tych którzy mogą Ci dowalić, a niektórzy starają się do nich nie zbliżać (ze strachu). Niektórzy maja po prostu satysfakcje z tego że są silniejsi. Raz w szkole pani zrobiła nam taką lekcje na której mówiliśmy wszystkie za i przeciw w stosunku do bójek. Mieliśmy w podręczniku fragment książki "Julius z Ksieżycowej Doliny" Bo Carpelan'a. Dość pouczające. Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:03 Nie rozumiem , mam powiedzieć czym jest przemoc ogólnie dla nastolatków czy dla mnie jako osoby ? ;> Sformułuj dokładnie pytanie . Dla nastolatków : Formą rozrywki , codziennością . Dla mnie : Głupotą , sporem który można załatwić polubownie . Odpowiedz Link Zgłoś
cheergirlz Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:09 głupotą skoro wszystkie tu uważmy ze przemoc jest głupotą, a jesteśmy nastolatkami... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:07 ale przemoc ogólna ? no to podziel sobie na przemoc fizyczną i psychiczną . fizyczna to będą różnego rodzaju bójki , napady , etc etc a psychiczna to : groźby , wyzwiska , nękanie , itp . to taka podstawa do rozwinięcia tematu . Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:08 nie zrozumiałam twojego pytania .. Odpowiedz Link Zgłoś
manchester_mu Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:10 dla dziewczyny w większości przypadkach sposób na panne która dostawia się do jej chłopaka dla facetów- sprawa szpanu i honoru Niektórzy wynoszą agresje z domu i to jest ich sposób na radzenie sobie ze stresem i problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
anahi011 Re: przemoc - ankieta 06.04.10, 16:27 przemoc to znęcanie się nad drugim człowiekiem psyhiczne lub fizyczne Odpowiedz Link Zgłoś