Dodaj do ulubionych

profilee w liceum ^^

07.04.10, 12:09
pewnie część z was wybiera się w tym roku do szkoły średniej
jeśli idziecie do liceum do do jakiej klasy się wybieraciee ?? ^^

ja mam w planach 3 profile (mat-geo, humanistyczny i biol-chem). mam szerokie
zaiteresowania i jeszcze nie wiem na który się zdecydowaać ;dd

jestem ciekawa jak to jest z wami wink Znalazłyście już swój wymarzony profil czy jeszcze nie
wiecie gdzie iść ?? ^^

Jak siee niepodoba to https://www.erplast.pl/_photos/kosz_na_smieci_60l_2.jpg
Obserwuj wątek
    • alice94_ Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 12:26
      piszcie sciana
      please kwiat
    • nearlaify Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 12:56
      Ja idę na lingwistyczny z rozszerzonym niemieckim, angielskim i polskim tongue_out
    • ania777 profilee w liceum ^^ 07.04.10, 13:03
      ja sie wybieram na profil bio - mat (jak sie dostane) a jak nie to moze
      technikum weterynaryjne big_grin
      • rathbone Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 14:08
        ja chcę iść do bio-chemu
        ale złoże podania do kilku klas nie tylko o profilu bio-chem ( w bio-chemie
        zazwyczaj trzeba mniec najwiecej punktów [ przynajmniej u mnie w lublinie]), a
        jak mnie przyjmą np do humana to sie przpisze ; )
        • diana_rose Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:13
          ja idę na Medyczno-przyrodniczy lub humanistyczny smile
    • ehe_ Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 14:17
      Wiem, wtrącam się, bo nie idę jeszcze do liceum, ale i tak się wypowiem =).
      Otóż przez całe życie, będę trzymać się swojego ulubionego profilu, czyli humanistycznego. Nie wyobrażam sobie pójść na biol.-chem. lub matematyczny. Masakra jak dla mnie. Pozdrawiam,
    • corba . 07.04.10, 15:00
      ja jestem w 2 gim , ale już myślę o wyborze szkoły .
      i myślałam nad jakąś szkołą fotograficzną . : )
    • charme ;P 07.04.10, 15:06
      Ja jestem jeszcze w gimnazjum , ale już wiem że chce iść do liceum o profilu francuskim
      ^^
    • mrs.america Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:27
      ja co prawda nie idę jeszcze w tym roku do liceum, ale myślę, że pójdę na pewno
      na humanistyczny lub językowy (angielski + do wyboru albo francuski, albo
      niemiecki, albo rosyjski)
      nigdy nie poszłabym na biol-chem albo matematyczny.... brrr...!
      noale każdy jest dobry w czym innym : )
    • paulla1872 Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:36
      ja idę na mat-geo , mat-fiz lub do prywatnego liceum policyjnego smile
    • delicious .....x3 07.04.10, 15:37
      Humanistyczny z rozszerzonym angielskim lub humanistyczno - medialny.
      Też mam problem z wyborem. A czas nas goni...kiss
    • loreline_ Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:38
      Ja wybieram się na profil biol-chem. Mam nadzieję, że się dostanę. Strasznie się
      tym wszystkim stresuję. Eh. Żeby dostać się do mojej wymarzonej klasy muszę mieć
      około 150 punktów na rekrutacji. Boję się, że wszystko schrz.anię. To mnie dobija.
    • agaanc Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:43
      W moim wymarzonym liceum, do którego b. chcę iść, są 3 profilie: matfiz, biolchem,
      human...
      Chyba wybiorę humana, bo z matmy i chemii jestem słaba...
      • kitty_katy Re: profilee w liceum ^^ 08.04.10, 17:11
        historia - wos
        albo z rozszerzonym niemieckim i angielskim .
        xd
    • aileen Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:45
      mój wymarzony profil: dziennikarski. jeśli się nie uda, mam w planach profil
      psychologiczny, językowy lub humanistyczno-teatralny.
      • saphirka Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:47
        mat-inf
        mat-fiz-inf
    • dagas95 Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 15:59
      ja puki co jestem w drugiej gim ale już wiem że na pewno będzie to biol-chemia z
      rozszerzonym angielskim smile
    • manchester_mu Rady 07.04.10, 16:06
      Nie polecam bio-chem. Nauki od cholery. Biologii jest strasznie dużo- cztery grube
      podręczniki! (na podstawie jest jeden). Chemia w gimnazjum w porównaniu z chemią w
      liceum- przepaść. Większość nowych rzeczy, o których nawet nie słyszałyście. Nie polecam

human- łatwy, prosty i przyjemny dla humanistów, według mnie najlżejszy z profili

mat-geo - POLECAM WSZYSTKIE PROFILE Z MATEMATYKĄ- jak wiecie matura z matmy
      obowiązkowa jest od tego roku, więc jakoś trzeba ją napisać, a łatwiej się ją zrozumie jak
      się ma 4-5 lekcji w tygodniu, a nie jak 3-4. Z geografią trochę gorzej, bo trochę nauki jest,
      ale nie ma rzeczy trudnych- powtórki z gimnazjum z lekkim rozszerzeniem.

mat-fiz- nie polecam, ciężki profil. Chyba, że ktoś naprawdę lubi fizykę to proszę bardzo, ale
      uprzedzam jest ciężko.

mat-bio- matematyka w porządku, za to DUUUZO biologii. Biologia w liceum to jak 3 ciężkie
      przedmioty w gimnazjum.

językowy- również bardzo ciężki- w tygodniu nawet po trzy wypracowania zdarza się pisać
      i to każde w innym języku. U mnie wymagane było napisanie testu gimnazjalnego z dwóch
      języków- nie wiem jak w innych szkołach.
      • elisss92 Re: Rady manchaster_mu 29.05.10, 15:48
        z tą biologią to im nie wkręcaj, bo jestem na rozszerzonej biologii (i geografii) i owszem, jest
        więcej niż na podstawie, ale na pewno nie ma jej tak znowu masakrycznie dużo.
        Podręcznik? W 1. klasie miał jakieś 350-400 stron max (w tym mnóstwo obrazków, więc to
        nie tak dużo) w 2. klasie ma 350 plus znowu rysunki. Owszem, nie są to nie wiadomo jak
        proste rzeczy (szczególnie oddychania, ale wystarczy troche przysiąść do tego i będzie ok).

Geografia- totalny luz, dużo rzeczy z gimnazjum (jeśli się uczyło w gimie, w lo jest o wiele,
        wiele łatwiej)

Matematyka- nie polecam, jeśli ktoś ma z nią problemy (na podstawie sobie ledwo co z nią
        radzę a co dopiero na rozszerzeniu). Dobry nauczyciel porządnie przygotuje ucznia do
        matury nawet na podstawie.

Więc nie wiem gdzie Ty chodzisz do szkoły, że biologia to taki szatański przedmiot. U mnie
        bynajmniej takim nie jest, wręcz uważam, że to jeden z lżejszych kierunków ; )
    • kasik. Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:18
      aileen - zazdroszczę mozliwości wybrania profilu humanistyczno-teatralnego,
      gdyby u nas taki był, długo bym się nie zastanawiała. No ale nie ma. Idę na
      humana, po prostu na nic innego się nie nadaję ;p Obecnie mam wstępne plany
      związane z moją przyszłością, pewnie i tak się zdążą zmienić, ale na pewno
      wybiorę jakieś studia o kierunku humanistycznym.
      • muszelka Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:27
        ja rozważam humanistyczny z elementami prawoznawstwa i lingwistyczny z rozszerzonym
        angielskim i hiszpańskim .

raczej to drugie . c ; kocham humana .

biol - chemia to dla mnie czarna magia . także gratuluje zdolności ,serio . x d
      • nikya Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:28
        Ja jestem w szkole sportowej, wiec ide na profil plywacki ;] .. Dlugo sie nie zastanawialam nad
        ta decyzja, bo kontynuuje to co zaczelam w gimnazjum .. Ale szczerze nie wiem czy w
        przyszlosci zamierzam plywac ... Trudne jest to wszystko ;//
    • karolcia741 Tuu 07.04.10, 16:36
      Ja chodzę do liceum (już do 2 klasy) profilowanego na profil socjalny, mój
      wymarzony big_grin a na twoim miejscu wybrałabym biol-chem. ale to ty musisz wybrać,
      zastanów się co będzie dla ciebie najlepsze z jakich przedmiotów jesteś dobra i
      najważniejsze pytanie czy sobie poradzisz?
    • kardolina Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:40
      co prawda idę za rok, ale planuję bio-chem.
    • humusek Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:40
      human i tylko human.
    • kingusia Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:50
      ta , idę do liceum .
      ; c
      niedługo podania .
      a ja nie jestem zdecydowana w 100 % .
      jakoś nie mam takich o - zainteresowań .
      nic mnie nie kręci O,o .
      raczej pójdę na profil humanistyczno-medialny albo ogólny .
      ale w ogólnym - mówią , że jest trudniej .
      więc nie wiem .
    • nrulezzzzz Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 16:53
      nie idę do liceum jeszcze w tym roku, ale już chyba wieczność się zastanawiam!
      jest dużo świetnych liceów w mojej okolicy (lub odrobinkę dalej), ale jestem nie
      zdecydowana, wiem jedno: chcę dużo języków, najlepiej bardzo dużo angielskiego
      smile wypracowania nie przerażają mnie, jakoś będzie wink no i może jeszcze trochę
      więcej matematyki, jestem dobra, a skoro ma być obowiązkowa matura z matematyki
      to wolę mieć więcej godzin [chyba], nie wiem jak to tam z tym jest, ale wierzcie
      mi, [chyba] wyjdzie ze mnie człowiek lub inaczej wyjdę na ludzi xD powodzenia na
      testach, no i przy wyborze liceum i wymarzonego profilu kiss
    • alice94_ Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 19:25
      Na serio na biol-chem jest tak trudno ??
      Ja w gimn mam z bioli same piątki, z chemii na półrocze wyciągnęłam na 4+..
      Ale skoro aż tak trudno tu jest to chyba pójdę na humanistyczny c;

No ale i tak swoją przyszłość wiąże z turystyką...
      Nauka gegry sprawia mi przyjemność, ale matmaa w moim wykonaniu to masakra ;/
      Nie wiem czy z 3 z matmy bym się dostała do tej klasy.
      A w moiom mieście innych profili z geografią nie ma tylko ten nieszczęsny z matematyką...

Co do polskiego i historii to jestem jakoś spokojna o te przedmioty.
      Na koniec powinnam mieć spokojnie piątki (jeżeli oczywiście po drodze coś mi się nie
      wrzydarzy ;dd)
      I to w dodatku z tego co piszecie to profil humanistyczny jest chyba najłatwiejszy ;>
    • nastolatkak93 Re: profilee w liceum ^^ 07.04.10, 19:29
      polecam humana xd
      • katsuumi_17 Re: profilee w liceum ^^ 08.04.10, 08:16
        Jeśli masz choć trochę ścisły umysł, idź do biol-chem lub mat-geo. Ja byłam na biol-chem
        i jest to ciekawy profil. Na humanistyczny idą osoby, które nie radzą sobie ze ścisłymi i są
        przekonane, że mają umysł humanistyczny. Większość się na takie pcha, bo są łatwe. I
        potem idą na humanistyczne studia. Lepiej wybrać ścisłe, bo są ciekawsze i bardziej
        przyszłościowe.
    • enjoy Re: profilee w liceum ^^ 08.04.10, 08:23
      To chyba musisz zdecydować , od tego kim planunjesz zostać w przyszłości. ; )
      Chociaż jestem dopiero w gimnazjium już wiem , że ide na profil humanisyczny. : D
      • virginkaa # 08.04.10, 08:46
        Ja jeszcze nie ide, ale na pewno wiem, że nie będzie to profil mat. Jak będzie to hum. z biol. ale niewiem lub lingwistyczny. Tata chce te 1, mama 2. A ja chce sportowe lub technikum fryzjerskie, ale wiem że nie będe mogła być- tak niewykształcona, więc będe musiała się męczyć...
    • light Re: profilee w liceum ^^ 08.04.10, 17:18
      Humanistyczny, ścisłych zaczynam się obawiać.
      A tak właściwie, rozważałam pójście do technikum, na hotelarstwo - ponoć bardzo
      ciekawy kierunek, poznajesz inne kraje - niestety, organizują wyjazdy tylko po
      Europie -, kulturę, a przy okazji robisz sobie zawód. Technikum jest na tyle
      dobre, że wychodzisz z zawodem i masz otwartą przyszłość: albo praca, albo
      studia. Nie tak jak po zawodówce.
      Jak na razie chcę iść na studia, ale potem może mi się odechcieć, będę miała
      jakieś długi, pieniądze będą potrzebne, czy coś - różnie w życiu bywa -, a za co
      ja to spłacę? Nie chcę całe życie żerować na rodzicach.
      Ale jest tylu chętnych na to, więc gdyby coś nie wypaliło, pójdę do LO na
      humanistyczny.
      wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka