kingulinek 17.04.10, 20:32 ostatnio zauważyłam, że coraz więcej książek powstaje o wampirach, jakiś potworach, czy też medium. powoli staje się to irytujące.. a wy jak uważacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia1127 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:45 Zgadzam się, a dużo z nich przypomina Zmierzch i Naznaczoną. Odpowiedz Link Zgłoś
meva_ Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:48 taa zdecydowanie za dużo. po prostu już nimi rzygam. Odpowiedz Link Zgłoś
isabel05 Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 20:57 Oj, za dużo! Moje przyjaciółki ostatnio czytają TYLKO o wampirach,medium itp. Wkurza mnie to. Ja natomiast po "fazie Zmierzchu" wróciłam do klasyki. Ostatnio zaczęłam czytać 3 część Narnii. Według mnie opowieści o wampirach itp nie mają jakiegoś, takiegoś przesłania. Irytuje mnie to że nastolatki czytają już tylko wampirze książki, przecież są też inne! Odpowiedz Link Zgłoś
honeey Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 19:06 ja tak samo ;/ juz mnie wkurzają szczególnie zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
palcix Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 18:43 To racja, za dużo wampirów i upadłych aniołów też, chociaż z tymi 2 fajniejsze sią książki Odpowiedz Link Zgłoś
guma_balonowa Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 19:54 święta racja! Jakby nie mogli napisać o normalnych rzeczach -.- Odpowiedz Link Zgłoś
yuitza true, true. 17.04.10, 21:47 każdy chce dorównać sadze "Zmierzch". no ale 70 % się to nie udaje. zmieńcie repertuar. w tych czasach ciężko coś własnego wymyślić, przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
mollyna Re: true, true. 18.04.10, 17:22 yuitza napisał(a): > każdy chce dorównać sadze "Zmierzch". no ale 70 % się to nie udaje. zmieńcie > repertuar. w tych czasach ciężko coś własnego wymyślić, przykre. co do sagi zmierzch to mi ona nie podeszła za bardzo (wole wampiratów, a one nie mogły być odgapiane od mayer, bo angielska wersja ukazała się 4 miesiące wcześniej) nie jest nawet tak ciężko, a co do głównego wątku, to muszę się sprzeciwić no i co z tego że jest coraz więcej książek o potworach?? to są powieści fantasty, więc chyba dobrze, że pojawiają się w nich 'nienormalne postacie'. Odpowiedz Link Zgłoś
yuitza Re: true, true. 18.04.10, 19:50 mi bardziej chodziło o to, że każdy nagle zaczął pisać książki o wampirach, PO SUKCESIE "Twilighta". chociaż wampiratów widziałam wcześniej. ale np. miasto kości o.0. stwory dla mnie mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
diana96 Do yuitza: 18.04.10, 20:27 Miasto kości musiał obyć napisane wcześniej bo by sie nie wyrobiła z nadesłaniem tego do wydawnictwa. A wyszło nie tak późno po zmierzchu... A tak szczerze mówiąc w niczym nie przypomina zmierzchu i moim zdaniem jest to błędne porównanie ;/ Prędzej dałabym pamiętnik wampirów, naznaczoną, Wampiry z Morganville (jakoś tak xD ) One chyba są pod Meyer robione natomiast MK kompletnie NIE! Czytałaś w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
xizax95 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:48 no racja, to przez to ze zmierzch okazal sie takim hitem Odpowiedz Link Zgłoś
outside Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:50 dziwisz się ? ludzie chcą powtórzyć sukces sagi 'zmierzchu' stephanie meyer. to dlatego. mnie to też osobiście drażni, ale nic na to nie poradzisz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chanelle_ Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:53 zgadzam się. ale ciężko teraz ogólnie o historię, której jeszcze nikt nigdy nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
pati2505 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:51 Z pewnością jest ich teraz za dużo.Ale jeżeli wiem od kogoś że ktoś napisał książkę zrzynając ze Zmierzchu czy innej książki w tym stylu napisanej wcześniej i na swój własny sposób po prostu zapominam o tek książce.Bez sensu jest czytać utwór osoby która nie ma własnej wyobraźni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iheartjustinb zdecydowanie zbyt dużo.. 17.04.10, 21:51 .. ostatnio byłam w empiku, patrzę na książki które są na widoku, 3/4 z nich to o wampirach albo innych stworkach, no masakra, wszystko na jedno kopyto. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka97 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:53 też zauważyłam że ostatnio prawie wszędzie są jakieś wampiry ewentualnie jakiś wilkołaki i czarownice ale uwielbiam pamiętniki wampirów, zmierzch ogólnie bardzo lubię wampiry więc specjalnie mi to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:55 Ja tam lubię wampiry ( nie licząc Zmierzchu ) więc mi to tam nie przeszkadza, w sumie mogę powiedzieć , że coraz więcej robią książek o romansach i co z tego ?. Książki z wampirami są naprawdę dobre, więc nie wiem w czym problem. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
fanka97 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 21:57 no chociaż rzeczywiście mogli by też znaleźć jakieś inne tematy rzeczywiście to przesada rozumiem niech będzie te kilka fajnych serii o wampirach ale z tego co się domyślam to w tym momencie bardzo możliwe że kolejne 2-3 osoby piszą coś o wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
cukiereczek. Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 22:01 mi to przeszkadza . w końcu nie chcesz - nie czytasz ,.. co za problem xD Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Phi! One zawsze były! 17.04.10, 22:08 Pamiętniki, czy seria książek o Sookie była przed Zmierzchem. Po prostu zaczęto je wydawać, gdy Twilight odniósł taki sukces. Te książki były tylko teraz zaczęły rzucać się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 22:18 zgadzam się w 100 % mam ich już dość ! Odpowiedz Link Zgłoś
bgirl Re: Za dużo wampirów ? 17.04.10, 22:27 Kiedys lubiłam wampiry(no moze nie dosłownie) ale po zmierzchu jakos mi się ...hmmm znudziły(?), 'przejadły'(?). Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaa racja 17.04.10, 22:29 strasznie mnie to wkurza. teraz wampiry są na ''topie'' i każdy o tym pisze książki i wgl...to jest irytujące -,- Odpowiedz Link Zgłoś
xxlilyxx Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 11:09 nie. lubię czytać o takich rzeczach. xd Odpowiedz Link Zgłoś
lorelei_ Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 11:15 lubię czytać książki o tej tematyce, więc nie przeszkadza mi to, że kotek o nich pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. o wiele za dużo. 18.04.10, 11:17 oczywiście, że za dużo. teraz co druga książka jest o wampirach i nie ważne, że treść jest żałosna i nie da się tego czytać. ludzie kupują to, bo 'wampiry, ale fajnie!' ; / Zmierzch odniósł sukces, więc teraz wszyscy myślą, że zbiją kasę na tandetnej powieści o krwiopijcach. na początku to było fajne, a teraz żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
dark_evil Re: o wiele za dużo. 18.04.10, 11:48 jeszcze przed tym całym szałem na Zmierzch interesowały mnie wampiry,wilkołaki itd. po prostu lubię tego typu tematykę ale teraz powstaje ich tak dużo bo jest "moda na wampiry" a niekoniecznie musi być dobrze dopracowana i dlatego to mnie troche denerwuje lepiej żeby było ich mniej ale za to świetnie napisane Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_q Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 12:37 zgadzam się z Tobą co za dużo, to niezdrowo ;d Odpowiedz Link Zgłoś
scarletrose Niestety tak. 18.04.10, 16:00 Niestety, ponieważ te współczesne wampiry to jakaś żenada totalna. Lśniący w słońcu, marmurowy, liryczny i czuły Edward? Hej, komuś się chyba bajki pomyliły! Wampir to dzika bestia żądna krwi, prawdziwy sukinsyn. Ja tam lubię wampiry, jeżeli są prawdziwymi wampirami. A nie jakieś takie wymuskane lalki od pani Meyer. Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: Niestety tak. 18.04.10, 16:04 To w 100% prawda, książki o wampirach są już bardzo denerwujące i nudne Odpowiedz Link Zgłoś
myszkaa Re: Za dużo wampirów ? 18.04.10, 16:05 noo , wszystko na jedno kopyto . -.- Odpowiedz Link Zgłoś
ixlovextwilight : ) 18.04.10, 16:11 wiesz, wszystko zaczęło się od sagi Zmierzchu.. i te niekóre książki są naprawdę fajne, ale moim zdaniem to już jest troche za bardzo.. no nie wiem jak to określić naciągane? kopiowane? no chyba dobre określenia : ) pozdrawiam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś