aszken Re: Klasyki Disneya 24.05.10, 21:55 jak mi się nudzi, to włączam bajki. ;d - Dżetsonowie, Olinek Okrąglinek , Flinstonowie , Scooby Doo. xd tak wiem, dziecko ze mnie. ;d ale to, co. ja je lubię. ;d Odpowiedz Link Zgłoś
nati97 Re: Klasyki Disneya 24.05.10, 21:59 Jakoś nie przepadam za Syrenką, czy Królewną Śnieżką... Może już się naoglądałam.... Nie widzę nic złego w oglądaniu bajek. Czasem mogę obejrzeć Shreka, Toy Story, Myszka Mikky, Kaczor Donald... Hah, swoją drogą fajny wąteq ;* Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaa_ Re: Klasyki Disneya 24.05.10, 22:06 Kocham klasykę Disneya < 33 I wgl kto powiedział że bajki są tylko dla dzieci ^^ Nawet jak bd stara bd do tego z przyjemnością wracała xd Odpowiedz Link Zgłoś
suzann. Re: Klasyki Disneya 29.05.10, 21:00 Ja uwielbiam "Królewne Śnieżkę", "Kopciuszka", "Piękną i Bestię", "Śpiącą królewnę" i inne klasyki disneya. To są bajki, które oglądałam jak byłam mała i nawet teraz zdarza mi się je obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
millka3 Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 20:42 Disney się zeszmacił , na pewno teraz będą robić kolejne filmy|seriale ale one nie będą już takie dobre jak poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś
kupax33 Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 20:47 To dopiero były czasy , które juz mineły Trzeba je przywrócić ;] Raz na zawsze .. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
onebigcrap Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 20:52 równiez je strasznie lubie , nie jakies kiczowate HSM ;d Odpowiedz Link Zgłoś
blocked Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 20:59 Ech, to lepsze od HSM i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 20:59 Koniec dzieciństwa bynajmniej nie oznacza końca bajek. Nie wyobrażam sobie abym przestała oglądać te lekkie komedyjki, filmy rysunkowe i klasykę Disneya w najczystszej postaci... Odpowiedz Link Zgłoś
bexboop878 Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 21:03 oczywiście moją ulubioną bajką z dzieciństwa jest "Król lew" Odpowiedz Link Zgłoś
asiula39 Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 21:10 król lew i piękna i bestia <3 (zawsze na tym płaczę, a jak byłam mała to też myślałam, zę głowna bohaterka jest piękna i ma na imię Ibestia xD) oprócz tego to zawsze oglądam Tarzana wspólnie z moim 21-letnim bratem Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 21:19 Kocham te bajki ! Najbardziej chyba kopciuszka... Odpowiedz Link Zgłoś
antay Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 21:28 Ehh... "Król Lew" to najwspanialsza bajka Disneya (; . po prostu uwielbiam. nie ma nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_97 Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 21:38 Hm , tak to jest to. ' Magiczny Miecz - Legenda Camelot ' i ' Piotruś Pan ' są najlepsze , dla mnie. Dawne bajki Disneya , to była czysta magia. Piękne krajobrazy , postaci i akcja , ten humor , ale też i wzruszenie. ' Król Lew ' też jest bardzo dobry. Przedewszystkim te bajki uczyły dzieci. Dlaczego teraz dzieci częściej są agresywne ? Bo nie ma im już kto powiedzieć ,że zło jest złe. A te bajki nam to przekazywały. Często słyszę ' wychowałam się na bajkach Disneya ' , i to jest prawda. One wychowują. Teraz już takich bajek nie produkują , chyba że jeden film na sto. Kocham stare bajki Disneya , i nigdy nie będę tego ukrywać . Nie dawno oglądałam ' Piotrusia Pana ' z siostrą o cztery lata młodszą, i kiedy powiedziała ' że to nic takiego , że jej to nie wzrusza ' , to zrobiło mi się przykro , bo to tak jakby obraziła część mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yesican_ klasyki disneya 30.05.10, 21:34 król lew<3 . wychowałam się na tej bajce. jeżeli chodzi o porównania np hsm czy mała syrenka-nie. to jest całkiem co innego. klasyczne bajki są owocem pracy Walta Disneya, a camp rock , hsm itp - disney channel. brak porównania pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Klasyki Disneya 30.05.10, 22:01 Wcale nie powinno tak być. Tak nagle the end dzieciństwa? Uwielbiam bajki i filmy Disney'a. Odpowiedz Link Zgłoś
lalula005 Wychowywałam się na nich... 03.06.10, 14:44 Nie ukrywam, że od czasu do czasu sobie włączę jakąś bajkę. Teraz .. hmm.. Walt Disney zaśmiewa sie do łez z tego, co się stało z jego wytwórnią. Odpowiedz Link Zgłoś
activgirl Re: Wychowywałam się na nich... 03.06.10, 14:52 Ano właśnie, biedny Walt Disney. zbeszcześcili to, co zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: Wychowywałam się na nich... 03.06.10, 15:01 dawnego Disney'a się nigdy nie wyrzeknę. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Czasami. 03.06.10, 15:00 Czasami sobie oglądnę z sentymentu. Pocahontas niedawno nawet oglądałam. Piękna bajka. Bajka a porusza problemy, z którymi ludzie spotykają się nawet dzisiaj. Rasizm na przykład. ( 2 była tragedią jak można było zniszczyć coś tak wspaniałego). jak byłam mała raczej nie lubiłam tych kopciuszków, pięknych i bestii itd. itp. kochałam za to 101 dalmatyńczyków, zakochanego kundla, króla lwa. Co tam jeszcze? A no i (tyle że nie wiem czy to Disneya) Księżniczka łabędzi. Cudo. Biedny pan W. Disney co ci współcześni najlepszego zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
taylor_ Re: Klasyki Disneya 03.06.10, 15:01 ` do dziś kocham króla lwa. wg mnie to najlepsza bajka na całym świecie. nadal na niej płaczę, kiedy, na przykład, ginie mufasa, albo dorosły simba wkracza na lwią skałę. ;q oprócz tego zawsze uwielbiałam: mulan, tarzana, zakochanego kundla, piotrusia pana - na tych bajkach się wychowałam. do dziś potrafię na nich płakać czy śmiać się. przypominają mi moje dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
julka_18 Fineasz & Ferb. <3 03.06.10, 15:14 zawsze to oglądam, jak mam zły humor. c ; Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkooowaa. Re: Klasyki Disneya 03.06.10, 18:22 jak mi się nudzi to nawet Timmiego Turnera oglądne . x dddd Odpowiedz Link Zgłoś
activgirl Re: Klasyki Disneya 03.06.10, 23:46 No dobrze, ale klasyką Disneya raczej nie można nazwać Fineasza i Fernando, czy timmiego turnera. ._. Odpowiedz Link Zgłoś
ashley179 Ooo tak... 03.06.10, 23:55 to były czasy prawdziwego disneja a nie to gó... co teraz puszczają.....no może tylko 1 kreskówka ujdzie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
okt.sami Re: Klasyki Disneya 04.06.10, 22:38 W życiu! Kocham bajki i seriale Disney, chociaż czasami są totalnie pomieszane. Uwilebiam słoneczna sonny ale też inne produkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
alicesz Re: Klasyki Disneya 27.06.10, 20:23 Racja, dzisiejszy Disney to coś strasznego...;/ Chociaż ostatnio się postarali i zrobili "Księżniczkę i żabę";D Ale fakt, wcześniejsze bajki są o niebo lepsze. Mimo, że mam te 19 lat będę do nich wracać do samej starości. Moja lista" "Mulan" i Mushu <3, "Alladyn", "Piękna i Bestia", niezastąpiona "Mała Syrenka", "Pocahontas" (Ale tylko 1 część, bo 2 to jakaś Moda na sukces), "Król Lew" i boski Timon i Pumba", "Śpiąca Królewna", "Miecz w kamieniu" - Merlin mnie po prostu rozbraja, "Dumbo" - smutne... , "Gumisie" <3 i "Mój brat niedźwiedź", "Tarzan" - uwielbiam, "101 dalmatyńczyków", "Piotruś Pan" - zdecydowanie najlepsza bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Klasyki Disneya 27.06.10, 20:09 Ahhh.......... na dzień dziecka obejrzałam dosłownie WSZYSTKO. Małą syrenkę, Piotrusia Pana, Tarzana, Księgę Dżungli, Pocahontas i oczywiście nieśmiertelnego Króla Lwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fineaszowa Re: Klasyki Disneya 27.06.10, 20:30 Heh . Ja niewazne ile bede miala lat i tak zawsze będę oglądała bajki . ; ) Lubie ze starych bajek "Krolewne Śnieżkę" i "Śpiącą królewne" A z nowych to prawie wszystkie na Disney channel , Wyspa totalnej porażki na Cartoonie i Smerfyy które nie sa aż takie noowe < 33 Odpowiedz Link Zgłoś