Dodaj do ulubionych

Paranormal activity .

30.04.10, 18:06
Nie ma krwi, nie ma efektów specjalnych, a coś wbija w fotel .

Początek filmu „Paranormal Activity” wydaje się banalny. Piękny dom z basenem,
niewielkim ogródkiem i sportowym autem na podjeździe. W domu młodzi zakochani Katie
(Katie Featherston) i Micah (Micah Sloat). Obserwujemy ich życie jak w wideoblogu, których
tysiące w Internecie – bohaterowie myją zęby, czytają, jedzą. Nic się nie dzieje, ale tylko do
czasu.

Nocą Katie słyszy bowiem dziwny dźwięk, jakby stukot, szept... Micah kupuje kamerę i
włącza ją w ich sypialni, a każdego ranka ogląda film z minionej nocy. Bawi się w detektywa,
stara się wszystko racjonalnie wytłumaczyć: skrzypnięcie drzwi to wiatr, odgłos kroków to
pewnie niedomknięte okno. Ale metoda zawodzi, co dostrzega także widz, który czuje się
tak, jakby siedział w sypialnianej szafie i obserwował przez szparę coraz bardziej niesamowite
nocne życie tej pary. W pewnym momencie chce się uciekać z tej szafy jak najdalej. Ale nie
można, gdyż tytułowa paranormalna siła każe patrzeć do końca. Nie ma krwi, nie ma
efektów specjalnych, a coś wbija w fotel.

Reżyser Oren Peli, niewątpliwie zafascynowany „The Blair witch Project” i „Egzorcyzmami
Emily Rose”, nakręcił tani, bo za kilkanaście tysięcy dolarów, film o zwykłych ludziach. I ta
zwyczajność przeraża najbardziej. Prosty, genialny pomysł, prawdziwa gra aktorów,
perfekcyjnie stopniowane napięcie – to wszystko sprawia, że film nie daje nam spokoju
także po wyjściu z kina i powrocie do domu. Może u nas też coś za chwilę zaskrzypi?

źródło : klik

Trailer

POLECAM !
Obserwuj wątek
    • lorelei_ Re: Paranormal activity . 30.04.10, 18:29
      oglądałam.
      początek był trochę nudny, ale potem akcja się rozkręciła.
      najlepsze było to, że bohaterami byli zwyczajni ludzie. wszystko było bardzo realistyczne. i właśnie to mnie najbardziej przerażało.
      • razorlina Naprawdę fajny film działający na wyobraźnię :) 11.05.10, 08:59
        najgorsze było gdy główna bohaterka stała godzinami koło łóżka a czas
        przyśpieszał.... po prostu ciarki mi przechodziły po plecach... Niby nic nie
        widać a jednak straszny film :0
    • justaga Re: Paranormal activity . 01.05.10, 11:21
      tylko ostrzegam to nie jest film dla 'słabych' , bo ja np. bałam się spać . xd
    • monik4 Re: Paranormal activity . 01.05.10, 11:27
      Nie ogladalam tego ale podobnie to najlepszy horror ^^
      • virginkaa # 01.05.10, 12:24
        Muszę obejrzeć, oglądałam "Egzorcyzmy Emily Rose" i to było świetne, ale obrzydliwe xd
    • gucik13 Paranormal activity . 01.05.10, 11:30
      Fajny się wydaje .
      Zobacze .
      • kolorowa... Re: Paranormal activity . 01.05.10, 11:48
        ja oglądałam i jest super tylko że potem tak się bałam że masakra normalnie...
        • cukierkowa09 Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:01
          Ja oglądałam juz kilka razy .. bardzo mi sie podobaa !
          • starlight_ Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:16
            Oglądałam.

Starszniejsze i ciekawsze jest "Paranormal Entity".
        • katie_ Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:02
          Oglądałam. Tylko przewijałam momenty, gdy było rano, a dawałam gdy zbliżała się noc.
          To straszne, co oni przeżyli, tylko zastanawiam się czy to rzeczywiście było naprawdę.
          Końcówka naprawdę mnie zaskoczyła. Chyba najstraszniejsze było jak ten duch, czy kto
          to był wziął ją za nogi. Brr. -.-
          Ale polecam do oglądnięcia.
          • ldn Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:05
            To nie jest prawdziwa historia, ale wiadomo, filmy oparte na faktach
            `autentycznych` lepiej się sprzedają smile
            • nevermind_ Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:18
              zdecydowanie film nie jest dla ludzi o słabych nerwach. jest strasznie
              realistyczny, strasznie. ja oglądałam go sama, w nocy, wtulona w fotel z paczką
              żelek. w pewnym momencie zadzwonił telefon, akurat gdy tam była noc a ja
              wgapiona w monitor czekałam na demona. aż podskoczyłam, potem miałam ochotę
              zabić koleżankę (: o mało co mnie do zawału nie doprowadziła. na dodatek ma tak
              samo na imię jak główna bohaterka. br. to prawda, długo potem nie mogłam zasnąć.
              a teraz co noc, jak kładę się spać to mi się to przypomina. fakt, faktem, czasem
              było śmiesznie gdy Micah miał odpały i wygłupiał się strasząc Katie. Ale jak to
              'coś' wzięło ją tak naglę za nogę a ona zaczęła piszczeć, lub z tym pudrem. Mimo
              to, jeśli ktoś już się nie zniechęcił, polecam (:
          • elen Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:09
            oglądałam i zrobiła na mnie wrażenie
            nie mogłam spać, bo wyobraźnia płatała mi niemiłe figle nawiązując do tego
            filmu. i tak z 2 tygodnie. mocny film jak dla mnie.
            • fanka96 było.... 01.05.10, 12:11
              ale film zarąbisty...
    • light Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:16
      Jeden z lepszych horrorów, jakie widziałam.
      • meerc Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:28
        warty oglądnięcia . dosłownie wbija w fotel , nie chciałbym go sama w kinie oglądać .
    • waniliowakawa Re: Paranormal activity . 01.05.10, 12:39
      Oglądałam, początek nudny, ale na szczęście film się z czasem rozkręca.Polecam...
      • green_freak Re: Paranormal activity . 01.05.10, 17:42
        najlepszy horror ? HAHAHA,dobre mi to .
        Ten film puszczali w kinie i poszlam sobie,jest do bani.
        Przyznaje ze spac sie pozniej nie da,ale jest do bani w poruwnianiu do innych
        horrorow.sciana
    • playtime Re: To jest horror! 01.05.10, 19:59
      Właśnie dlatego,że brak w nim głupawych efektów specjalnych, że wszystko dzieje się tu i
      teraz, że nagrany został zwyczajną kamerą w amatorski sposób...
      Tak, oglądałam w biały dzień ale przez kilka dni nakrywałam się kołdrą bardzo szczelnie- nie
      omijając głowy zapewne dlatego, aby uniknąć tych koszmarnych szeptów prosto do
      ucha.
      Film był niemiłosiernie przerażający, a tym większe wrażenie sprawiła na mnie recenzja, w
      której jeden z reżyserów pisze,że zaraz po projekcji zatrzasnęły mu się drzwi w pokoju, w
      którym oglądał go na dvd...dodam,że w domu był sam i wszystkie okna były zaknięte...
      Na samo wspomnienie pszeszywa mnie dreszcz.
    • cherries. Re: Paranormal activity . 01.05.10, 20:07
      akurat dla mnie nie ma w nim nic godnego polecenia. nie wiem czemu ale ja zamiast się bać, śmiałam się. lubię horrory, ale ten nie przypadł mi do gustu i stwierdzam, że trailer jest straszniejszy od filmu ; ]
      • stay_away Re: Paranormal activity . 01.05.10, 20:51
        ten film jest przykładem, że na to, żeby się bać nie trzeba hektolitrów krwi czy
        starych, opuszczonych domów psychiatrycznych.
        • vhyf_ Re: Paranormal activity . 01.05.10, 21:02
          nie oglądam horrorów, jestem bardzo słaba. napewno nie zobaczę : D
          a szkoda .. : <
    • talkax33 Także polecam. 01.05.10, 21:06
      Też polecam, pod koniec najlepsze jak ją coś za nogi ciągnie, albo jak stała nad
      swoim chłopakiem kilka godzin -_- albo jak sie na samiutki koniec zamieniła ..
      :o Super polecam w szczególności że jest oparty na faktach.
      • cranche Re: Także polecam. 05.05.10, 22:24
        Oglądałam u koleżanki w gronie psiapsiółek... Noce to jakiś koszmar
        był...Oglądałam w dwóch wersjach jedną kinową, że ona rzuciła nim i ścianę
        powąchała i wyszczerzyła się do kamery, a jej pobyt do tej pory nieznany i
        realistyczną, że ona go zabiła na dole i przez trzy dni bujała się przy łóżku,
        aż przyszła policja i ją zabiła. Dzisiaj go ściągam bo jutro będziemy oglądać na
        gadzinie wychowawczej z klasą. Będzie super smile
    • miley112 Re: Paranormal activity . 06.05.10, 08:48
      po tym fimie bałam się w nocy nogę wystawić.
    • yuitza Widziałam, 06.05.10, 09:03
      ze szczyptą thrilleru, ciekawie. Bardzo mi się podobał! Polecam smile
    • silllver Re: Paranormal activity . 06.05.10, 09:07
      " Egzorcyzmy Emily Rose oglądałam ". Tego jeszcze nie, ale może się skuszę. tongue_out
    • paaali Re: Paranormal activity . 06.05.10, 13:01
      oglaadalam . ; ))
      extraa .
      trzy różne zakończenia nawet ogladalam . .
      POLECAM !
    • softy_girl Oglądałam :d 06.05.10, 13:06
      Nie jest straszny, ale ciekawy.
    • gazowa Re: Paranormal activity . 06.05.10, 13:27
      oglądałam . Świetny film, właśnie dlatego, że nie ma krwi i nie jest brutalny, a
      jednak straszny. Jeśli ktoś lubi takie horrory to polecam ^^
      • matsuri Re: Paranormal activity . 06.05.10, 13:58
        Dla mnie film nie był ani trochę straszny. Widziałam 2 zakończenia, jedno
        kinowe, a drugie alternatywne. Jest podobno jakieś 3 więc też muszę zobaczyć.
        Jednak całość nie robi na mnie najmniejszego wrażenia.
    • nati123 Paranormal activity . 06.05.10, 13:57
      Ogladałam ;/ beznadziejaaaa ! nuda i tyle. ;/
      • panna_muminkowa Re: Paranormal activity . 06.05.10, 19:42
        zapewne obejrzę .
    • pinkax3 Re: Paranormal activity . 10.05.10, 13:35
      paranormal activity jest super . Lubie ten film . Najlepsze zakończenie to 2 .
    • timestealer Re: Paranormal activity . 10.05.10, 16:12
      jeden z lepszych filmów w tym gatunku. bazuje na podstawowych ludzkich lękach.

uwielbiam niezależne kino, które staje się komercyjne ;3
    • madziek67 Re: Paranormal activity . 12.05.10, 20:04
      oglądałam activity i entity .
      Oba świetne , ale entity jest bardziej brutalny .

Kocham horrory <3 !
    • madziek67 jak ktoś już napisał .. 12.05.10, 20:07
      są 3 zakończenia .
      Wszystkie są dobre , tak dodatkowo powiem ; ) .
    • chocomonster Re: Paranormal activity . 13.05.10, 15:22
      jeszcze nie oglądałam i strasznie żałuję. mój brat to widział ok. 3 miesiące temu i mówi że to zarąbisty film. ! więc muszę go obejrzeć.!! big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka