Dodaj do ulubionych

Problem...Towarzystwo..Help!!!

05.05.10, 18:08
Heej,
nie wiem czy to problem,ale w następnym roku idę do pierwszej gim. i...boję się jakie
będzie towarzystwo..czyli jakie będą dziewczyny...Bo widziałam niektóre idące złożyć
papiery ii..no nie wiem..Jakoś nie za bardzo mi podpasowałycrying I jakoś tak czuję się jakby
one były ładniejsze...i bardziej znane..Nie wiem co zrobić..Mimo tego cieszyłam się, że idę
do gimnazjum, ale teraz..już nie wiemcrying( Pomóżcie!! Powiedzcie co robić..;***

PS Jeśli był taki wątek-kosz.
Obserwuj wątek
    • light Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:14
      Nie bój się, po prostu nieco wiary w siebie. Widziałaś tylko parę dziewczyn, na pewno trafią się
      jakieś milsze koleżanki. smile
      • truuu zgadzam się z light. 05.05.10, 18:20
        uwierz w siebie! ;D
        • oluusx tak ja powyżej i... 05.05.10, 18:22
          właśnie, nie trać wiary.
          idąc do gimnazjum znałam tylko jedną dziewczynę, a teraz ?
          mnóstwo, całą szkołę prawie ( ;

w każdej szkole trafią się jakieś zązy czy gwiazdy,
          u mnie też niby są, ale większa część budy zaczyna rozumieć, że nie są trendy i stajemy się
          jednościa wink

nie martw się w gimnazjum jest naprawdę super (:
          jakby co to chodzę teraz do 2 gim c:
          • oluusx Re: tak ja powyżej i... 05.05.10, 18:24
            nie musisz nic robić, nie przejmuj się.
            a może te dziewczyny są super i się z nimi zaprzyjaźnić ?

może z pozoru wydają się jakimiś zązami a w głebi duszy są bardzo miłe i wgl. ; )
            • oluusx . 05.05.10, 18:24
              miało być : zaprzyjaźnisz.

sorry c:
          • vhyf_ Re.: 05.05.10, 18:25
            tez się cieszyłam że idę do gimnazjum, że będą wreszcie nowe koleżanki i że uwolnię się
            od swojej klasy. Ale teraz.. lol wszytkie takie ee no.. hah ale nie trace wiary
            mam nadzieje że bedzie dobrze : )
      • aivelen Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:36
        Nie oceniaj ludzi po pozorach. poza tym widziałas tylko kilka dziewczyn z tej szkoły, no nie? I nie masz zadnej przyjaciółki z ktora idziesz do gimnazjum? Więcej wiary w siebie! ;*
    • blondzia Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:26
      No hej nie martw się mogą wyglądać źle a naprawdę mogą być miłe i fajne nie
      denerwuj się !

Pamiętaj : Nie oceniaj książki po okładce !
      tongue_out
      • slonecko97 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:30
        Hm...Dzięki..Może macie rację,ale jak na nie patrze..To aż źle się czuję xdd..
        Ale do mojego gim. idą moje koleżanki tylko nie wiem czy będziemy w jednej klasie..wink
    • screm Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:28
      Ja miałam trochę inaczej, a jednak podobnie. Jestem teraz w "lepszym" gimnazjum
      i bałam się że będą tam same kujony... GRUBO SIĘ MYLIŁAM.

Jak to mówią - nie oceniaj książki po okładce.
    • princess132 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:29
      a chcesz być lubiana czy chcesz byc sobą ??
      • slonecko97 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:32
        princess132 napisał(a):

> a chcesz być lubiana czy chcesz byc sobą ??

Wiesz..Mimo wszystko wolę być sobąwink)
    • drezek Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 18:35
      Ja idąc do gimnazjum nie znałam zupełnie nikogo, czułam się strasznie, ale jakoś
      dałam radę a z osobami z gimnazjum mam nadal kontakt. Trzeba przede wszystkim
      wierzyć w siebie, uśmiechać się a nie zadręczać się czy ktoś jest ode mnie
      ładniejszy czy mądrzejszy. Na pewno znajdziesz w gimnazjum sporo nowych
      znajomych czy nawet przyjaciół. smile
    • mbieberowa Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:24
      badz soba
      jezeli jestes fajna i wgl
      odzywasz sie i nie robisz z siebei glupka(jak jedna dziewczyna z klasy) to spoko poradzisz
      sobie a przynajmniej omijaj takich akcji ktore mogly by cie osmieszyc albo co
      przynajmniej na poczatku
      ale przedewszytskim zostan soba
    • sileny. Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:26
      gimnazjum to jednym słowem świetna szkoła. ja osobiście tutaj zobaczyłam na kogo
      mogę liczyc, a na kogo nie. ludzie się tutaj zmieniają i kiedyś twój największy wróg może
      stac się twoim przyjacielem. nie ma co się martwic na zapas, więc głowa do góry. (:
      • karola645 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:37
        początek gimnazjum to świetna sprawa , XD
        ja teraz jestem w I gim. i było całkiem fajnie .
        Kiedy dzień czy dwa przed rozpoczęciem przeglądałam zdjęcia na nk nowych kolegów
        i koleżanek to całkowicie się myliłam.
        Moją przyjaciółkę wtedy myślałam żę ona bd słodka ale płytka , Klaudie że będzie
        taką pyskowatą podrywaczką a okazałą się kujonką - nie mówię że nie jest fajna ; D
        ogólnie gimnazjum to też czas kiedy "od nowa" kreujesz to jak widzą cię ludzie.
        Nowi znajomi , przyjaźnie i wgl.
        życzę powodzenie w nowej szkole kiss
    • slodkiporanek Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:43
      E tam. Jeszcze ich nie poznałaś, moga sie okazać naprawdę fajne.
      A jeśli nie one, to cała masa innych dziewczyn, które przyjdą do tej szkoły.
      • marcela260 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:46
        Spokojnie, może nie są takie na jakie wyglądają. `Nie oceniaj ludzi po
        pozorach...`

Poza tym, to pewnie trafisz z kimś do klasy, kogo będziesz znała z podstawówki. smile
    • nika96nika Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:45
      Nie denerwować sięsmirk
    • secrets Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:49
      też za rok idę. idę jednak, z prawie całą klasą dlatego nie martwię się aż tak. sądze że znajde tam koleżanki, które nie będą się nosić. i tak boje się tych starszych, pewniejszych siebie i ogólnie boje się że będą mnie dręczyć.. potem myśle, że jeśli ja nic im nie zrobie one też nie powinny mi czegoś zrobić. ale czasem, zdarzają się zbyt pewne siebie, zbyt zarozumiałe, zbyt zazdrosne, które będą mi dokuczać. pogodziłam się z tą myślą.
    • black_lena Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:50
      Dziewczyno!
      Wiesz jak szłam składać papiery to też miałam takie wahania . Że ludzie są lepsi
      ode mnie i takie tam bzdety. Ale ty nie patrz na innych ! Nawet nie staraj się
      być taka jak oni. Musisz być sobą wtedy ludzie cię polubią. Widocznie masz niską
      samoocenę. Wygląd nie jest najważniejszy powinnaś o tym pamiętać. Co znaczy ,że
      one są bardziej znane? Wszyscy w nowej szkole zaczynają praktycznie od zera.
    • crazygirl2302 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:52
      mam ten sam problem. tylko o tyle dobrze, ze do gim ide z kolezankami. ale
      jestem niesmiala dla osob obcych i takich wlasnie jak to opisalas wiec boje sie
      jak to bd. ale bd ok ;]
      • katie_ Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 19:59
        Też mam podobny problem. Idę z koleżanką, ale i tak będę się na początku wstydziła.
        Ciągle sobie myślę, czy trafię w końcu na jakąś fajną klasę...
        Trzeba być dobrej myśli. (;
        • oddychajcwelu. Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 05.05.10, 22:30
          ej nie oraj ; ** ja ide z dwoma przyjaciolkami , ale wiadomo ze poczatki sa
          azawsze trudne.Ale staraj sie byc dla wszystkich mila , pomagac i nie udzielac
          sie w klotniach ;D ludzie dookola beda wiedzieli , ze warto sie z toba zadawac
          ;D i bądż usmiechnieta ; DD powodzenia ; 3
          • koniec Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 08.05.10, 22:12
            Przecież możesz znaleźć wiele innych znajomych. Nie sugeruj się jedną
            dziewczyną, którą TYLKO widziałaś, a nie zamieniłaś jakiegoś słowa.
    • oubergine Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 08.05.10, 22:20
      zawsze są chłopaki. bo dziewczyny, (zazwyczaj) są płytkie.
      ale jak nie odpowiadają chłopcy. to możesz się stać taką samą płytką osóbką i im pod
      pasować. -.-'
    • michaelmontana Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 08.05.10, 23:20
      wszstko będie ok ;p nie martw sie
    • natka11971 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:22
      Ja zmieniłam szkołę i na początku miałam takie samo wrażenie....Zdawały mi się ładniejsze i
      lepsze...ale po paru miesiącach zdałam sobie sprawe że są spoko...jasne że znalazly się takie
      idiotki jak z niektórych filmów ale moim zdaniem wystarczy poznać wszystkie i wybrać sobie
      takie towarzystwo z którym czujesz się dobrze;D
      • anne05 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:30
        eh, proszę cię. Myślisz, że nie będziesz miała NORMALNYCH koleżanek? A od fanek tapety
        na mordzie to się lepiej trzymaj z daleka, dobrze ci radzę. To puste blachary. Stracisz swoją
        osobowość. I na pewno nie są ładniejsze od ciebie, ani mądrzejsze, ani jakiejś lepsze. Po
        prostu idź do tej szkoły - uśmiechnij się, staraj się być otwartą i pewną siebie osobą.
        Zobaczysz, napewno trafisz na grupę fajnych ludzi.
    • kitty ...... 09.05.10, 09:29
      Ale dlaczego ty je oceniasz po wyglądzie??
      <I>Jak je poznasz mogą okazać się naprawdę fajne!</I>
    • madalena Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:39
      nie przejmuj się na zapas, ja akurat wychodzę z gim teraz i bardzo się cieszę,
      bo w gim to każdy czuje się taki ah oh dorosły! a tak na prawdę jakbyś dala im
      klocki to by się nim bawili, gimnazjum zależy jakie oczywiście ale moje było
      fajne, tylko teraz ten ostatni rok zchodzi na psy.
    • angel1117 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:41
      wiesz co miałam taki sam problem alew już jestem w gim i jest spoko mam
      koleżanki które uważają że są najładniejsze i wgl. a w szkole mają wyrobiną
      opinię dzivek i często gadają na nie te dwie kurvy...no więc trzymaj się z
      daleka od chłopaków z problemiami <papierosy,narkotyki itp.>bo przez nich mozesz
      wpaść w nałóg a dziewczynami się nie przejmuj jak ci bd dokuczać to znaczy że są
      po prostu zazdrosne ... ja wpodstawówce wyglądałam strasznie byłam niska i
      gruba...ale teraz już jestem wysoka fałdki z brzucha znikneły wgl. figura
      bardziej sie wyrobiła twarz się zmieniła i jak spotykam kolegów z podstawówki to
      zawsze ale ty się zmieniłaś wyładniałaś...a te inne l nie ma co się
      przejmować...do gim pewnie trafisz z dziewczynami których nie znasz ja trafiłam
      z takimi i dwie z nich okazały się na prawdę SUPER!!!smirksmirk
    • emilka11 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:50
      To super, że teraz idziesz do gimnazjum. To bardzo fajne przeżycie wedlug mnie wink
      A te dziewczyny, ktore wtedy widziałaś niekoniecznie są niemiłe. No wiesz . . . Nie oceniaj
      ich po wyglądzie. Trochę więcej wiary w siebie. Musisz być miła ale zdystansowana. I po
      prostu pewna siebie tak jak te dziewczyny. A poza tym myślę, że napewno znajdziesz
      jakieś miłe koleżanki xD Powodzenia kiss kiss
    • aries Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:53
      ja miałam dokładnie to samo mega się bałam ale teraz mam o wiele wiele lepszą klasę niż w
      podstawówce i napewno będzie dobrze smile) nie martw się ;*
    • anahi011 Re: Problem...Towarzystwo..Help!!! 09.05.10, 09:57
      to normalne że się denerwujesz bedzie dobrze winkpiwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka