Dodaj do ulubionych

Jaka rasa?

08.05.10, 21:50
Chce kupic psa. Ale nie wiem jaka rasę.
Może powiem jakie mam warunki OK? Duży piętrowy dom. 2 tyś metrów ogród. Ja
praktycznie jestem cały czas w domu,no prócz wypadów na miasto na zakupki.
Chcę mieć psa spokojnego, towarzyskiego.
Obserwuj wątek
    • dream Re: Jaka rasa? 08.05.10, 21:55
      quadesha napisał(a):

> Chce kupic psa. Ale nie wiem jaka rasę.
      > Może powiem jakie mam warunki OK? Duży piętrowy dom. 2 tyś metrów ogród. Ja
      > praktycznie jestem cały czas w domu,no prócz wypadów na miasto na zakupki.
      > Chcę mieć psa spokojnego, towarzyskiego.

Przede wszystkim radzę porozmawiać z ludźmi którzy mają konkretne rasy. Może jakiś pies
      spodoba Ci się pod względem charakteru. No i oczywiście jeśli chcesz, żeby był taki jaki we
      wzorcy - żebyś miała rasowego psa to musi być pies z rodowodem.
      Dogomania
      Świat psów
      • majson Re: Jaka rasa? 09.05.10, 10:57
        też bym radziła ci kupić takiego który po prostu cię zachwyci, zobaczysz go i
        powiesz: to on big_grin
        • euphoria.. Re: Jaka rasa? 09.05.10, 12:28
          wiesz ja mam trochę w tym doświadczenia, bo pomagam schroniskubig_grin.
          I mówię Ci nie kupuj rasowego psa, ponieważ moi znajomi kupili owego psa. Jest
          tak rozpieszczony i tak w ogóle. Moim zdaniem powinnaś wybrać się do schroniska,
          tam ktoś na pewno [!] Ci dobrze doradzi. Przejdziesz się zobaczysz, który ci się
          podoba, musisz też się zapytać czy nie jest groźny itd. Gwarantuję Ci, że taki
          pies o wiele mocniej będzie Cię kochał i szanował, niż taki którego kupisz kiss
          • kapi .. 09.05.10, 12:37
            Nie polecam Ci Labradora . Mam jednego psiaka biszkoptowego . Kocham go bardzo ,
            ale on jest strasznie rozpieszczony . Wczoraj sobie szłam z nim na spacer a ten
            nasikał Pani na płaszcz . Oczywiście szybko z nim uciekłam by nikt się nie
            połapał . Ale serduszko ma dobre . I oczy takie rozumne , normalnie jak człowiek .

A wolałabyś dużego czy malutkiego jak ludzka ręka ?
          • dream >.> 09.05.10, 12:45
            euphoria.. napisał(a):

> wiesz ja mam trochę w tym doświadczenia, bo pomagam schroniskubig_grin.
            > I mówię Ci nie kupuj rasowego psa, ponieważ moi znajomi kupili owego psa. Jest
            > tak rozpieszczony i tak w ogóle. Moim zdaniem powinnaś wybrać się do schroniska
            > ,
            > tam ktoś na pewno [!] Ci dobrze doradzi. Przejdziesz się zobaczysz, który ci si
            > ę
            > podoba, musisz też się zapytać czy nie jest groźny itd. Gwarantuję Ci, że taki
            > pies o wiele mocniej będzie Cię kochał i szanował, niż taki którego kupisz kiss

Gadasz bzdury dziewczyno.
            To czy pies jest rozpieszczony czy nie, zależy tylko i wyłącznie od właścicieli. Pies się sam
            nie rozpieści! >.> Bez znacznia czy jest rasowy czy nie, tylko i wyłącznie od ludzi zależy to
            czy będzie rozpieszczony.
            Również pomagam w schronisku i moim zdaniem nie powinna brać psa z takiego miejsca.
            Nie mówie, że nie powinno się brać psów ze schronisk. Chodzi mi o to, że ludzie
            decydujący się na schroniskowe zwierze, powinni mieć pewne doświadczenie z psami. Takie
            psiaki mają często problemy natury psychicznej i trzeba w nie włożyć dużo pracy, żeby się
            oswoiły a i tak często po oswojeniu zdarzają im się odchyły.
            Biorąc psa z rodowodem dziewczyna będzie miała 100% pewność, że pies wyrośnie na
            zdrowego psychicznie, oraz fizycznie. Będzie także pięknym rasowym psem, co dla
            niektórych jest istotne.
            Każdy pies niezależnie czy schroniskowy, czy rasowy kocha równie mocno, a w swoim
            człowieku widzi Boga.
            tyle ode mnie.
            • euphoria.. Re: >.> 09.05.10, 12:51
              do dream

taa " będzie kochał tak samo " jakoś w to nie wierzę shock
              • dream Re: >.> 09.05.10, 13:29
                euphoria.. napisał(a):

> do dream
                >
                > taa " będzie kochał tak samo " jakoś w to nie wierzę shock

to już Twój problem.
    • marcela260 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 12:35
      Kundelki są najlepsze.
      Ja mam kundelka <3.
    • justinbieber123 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 12:41
      moze owczarka
      • charming. Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:06
        Hmmm...
        Myślę, że opis pasuje do Golden'a Retriever'a, labradora lub do boksera.
        Ja osobiście mam boksera i jestem zadowolona wink.
        Golden lubi być w domu i na dworze, ale to nie jest pies do budy smilesmile.
        Bokser nie jest aż tak bardzo spokojny. U mnie wygląda to tak :
        Jak mnie widzi to cała się skręca, obkręca i macha krótkim ogonembig_grin.
        Potem śpi i chrapie, potem wstaje, je, idzie na dwór, szczeka. tongue_out
        Lubi się bawić na podwórku :] Biega jak szalona big_grin.
        Labradory to są dobrzy przyjaciele smile. Tak samo jak Goldeny lubią dzieci i ich
        towarzystwo. Z nimi możesz czuć się bezpieczna smile. Boksery również bronią
        swoich właścicieli. Są bardzo wierne i czujne wink. Jednak myślę, że wybór musisz
        podjąć sama.
    • im_just_a_girl a więc.... 09.05.10, 12:49
      ja mam Alaskan Malamuta ;D
      ale polecam pieska ze schroniska smile
      jeśli obawiasz się jego wcześniejszych doświadczeń z innymi ludźmi to możesz
      wziąć szczeniaka ze schroniska wink pomożesz jakiemuś psu a on będzie ci
      wdzięczny i zawsze będzie cię kochał, a to jest chyba najlepsza nagroda za
      przygarnięcie psa do siebie ^^
      powodzenia ;*
    • olaalo Re:Jaka rasa 09.05.10, 12:55
      Ja bym ci radziła kupic cavaliera. Są słodkie, wesołe, żywe i nie wielkie. To moja ulubiona
      rasawink Jeśli chcesz psa "na dwór" to radze wybrać labradora, golden retrivera, lub owczarka.
    • za_kochana Re: Jaka rasa? 09.05.10, 12:57
      Siberan Husky
      Goleden Retriver
      Lessie

takie mi teraz przychodzą na myśl
      • aileen Re: Jaka rasa? 11.05.10, 16:22
        lessie? jezu, nie ma takiej rasy. chodzi ci zapewne o owczarka coli.
    • klaudi073 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 12:59
      polecam owczarka niemieckiego sama takiego mam to piekny madry pieswink
    • lorente .. 09.05.10, 12:59
      Ja polecam przejść się do schroniska..
      Co Ci szkodzi? Zobaczysz sobie psy na własne oczy..
      Ktoś na pewno doradzi i jaki będzie
      dla Ciebie odpowiedni.. Które są sympatyczne i towarzyskie..
      A przy okazi 1 pieskowi
      zmienisz życie..
      Zapewniam Cię że na pewo odwdzięczy Ci się
      wielką miłościa i oddaniem..
    • martuusia Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:00
      york <33333333333333
      • roxy11 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:12
        ja miałam Goldena.
        piesek słodziutki.
        w opisach piszą, że posłuszny, ale moja rodzina go rozpieściła.
        jeden tylko problem, Goldeny muszą mieć dużo wolnej przestrzeni, duży ogród.
    • xprincess Moim zdaniem.. 09.05.10, 13:15
      Tzn. ja kupiłabym sobie husky'ego albo owczarka niemieckiego. skoro masz duże
      podwórko i duży dom.
      ale jeżeli chciałabyś małego psa - do przytulania, na przykład - kupiłabym sb
      yorka.
      są słodkie! ; )
    • irrepleacable Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:25
      Ja mam husky syberyjskiego. Dobry do domów z ogrodem, tylko ogrodzenie musi być
      porządne, bo inaczej się będzie podkopywał..^^. I jeśli ktoś w Twojej okolicy
      hoduje drób, to może być mały kłopot wink.
      • virginkaa # 09.05.10, 13:28
        Przygarnij kundelka z twojej okolicy.
    • karcia354 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:32
      No najlepiej yorka są małe słodkie i na zakupki możesz z nim chodzić i kupować mu różne
      bajery
    • ania040995 Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:43
      To zależy jakiego psa wolisz ,małego czy dużego ?
      Jeśli chcesz dużego to polecam owczarka szkockiego (sama miałam , ale wpadł pod
      samochód sad) . Jest towarzyski lubi dzieci jest posłuszny a do tego śliczny .
      A z małych to już twój wybór, każdy raczej jest spokojny i towarzyski . Ja
      kupiłam niby maltańczyka , ale jak podrósł to ani trochę podobny do niego nie był .
    • emili Re: Jaka rasa? 09.05.10, 13:44
      www.kotek.pl/forum/02,3003,111193988,111193988,Powazny_problem_ze_stopa_.html pomocy!!
    • catchthesummer ^^ 09.05.10, 13:45
      ja mam pudelka miniaturkę, ale bez papierów. kochany jest strasznie, ale
      głupiutki. wszystko zależy od tego jakiego właściwie chcesz mieć pieska,
      chodzi o charakter i rozmiary, mój idealny typ pieska małego to york,
      pocieszne stworzonko, naprawdę potrafi kochać właściciela. jeżeli wolisz
      pieska średniej wielkości to pudelek, white terrier - pieski tzw. kanapowe,
      musiałabyś bardziej dbać o ich wygląd, odpowiednią dietę itd., ale jeżeli
      lubisz aktywne fizycznie pieski to zawsze są psy myśliwskie, beagle, terriery,
      basstet hound. a jeśli ma to być pies duży to 100% stawiałabym na labradora,
      nie golden retivera bo one często okazują się leniuszkami i tyją, pies mojego
      wujka już wygląda jak przerośnięta parówka;p, polecam ci również owczarka
      staroangielskiego, nigdy nie miałam styczności z tym pieskiem, ale po
      reklamach Duluxu mam do nich wielki sentyment^^
    • kinnley98 Radzę Ci... 09.05.10, 13:48
      Maltańczyk ja mam i jestt najlepszykiss
    • koaal spaniel, spaniel, spaniel.<3 albo seter irlandzki. 09.05.10, 14:25
    • mady_ Re: Jaka rasa? 09.05.10, 14:43
      Westie ; D Sama mam takiego serce
      • olenka0505 Re: Jaka rasa? 13.05.10, 22:03
        mady_ masz westika? ja też ale mój strasznie wredny jest. Ja myślę że owczarek
        niemiecki, bokser, labrador to psiaki w sam raz. Ale pies ze schroniska na pewno
        potrzebuje bardziej twojej pomocy.
    • lady_em Re: Jaka rasa? 13.05.10, 22:13
      Golden Retriver, Labrador Retriver - bardzo rodzinny pies i łatwy w ułożeniu, bo z natury jest posłuszny, spokojny. Nie mówię, że sam się wychowa. I tak trzeba włożyć sporo pracy w wychowanie, ale jest to łatwiejsze niż w przypadku innych psów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka