orginalna 10.05.10, 13:07 Ostatnio pojawiły się w sklepach katany !(nie chodzi mi o te wieśniackie) Mi się podobają ale tylko w jasnych kolorach ! Mam taką jedną z RESERVED ! A wy co o nich sądzicie ! ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misska666 Re: ekhem.. ktos wie co to jest .? 10.05.10, 13:37 wydaje mi sie ze to taki samurajski miecz, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek11 Re: ekhem.. ktos wie co to jest .? 10.05.10, 13:52 misska666 napisał(a): > wydaje mi sie ze to taki samurajski miecz, ale nie jestem pewna. ahaa. thxx ;** a co do wątku na co mi too .? Odpowiedz Link Zgłoś
fantagiro Re: Katany ! 10.05.10, 13:23 Ja też je uwielbiam.Znowu powróciły do mody.Polecam Ci zajrzeć do s.Oliver -mają świetne w nowej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pauuli Katany ! 10.05.10, 13:23 Nie kupię, nie są aż takie cudowne moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
squash out. 10.05.10, 13:33 pojawiły się w sklepach = są fajne? nie wydaje mi się. Nosiłam katanę w wieku 6 lat, taką dżinsową na guziki. teraz dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Katany ! 10.05.10, 13:47 Za moich czasów, katana to był miecz japoński, ale przypuszczam, ze nie o to Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kardolina @slodkiporanek 10.05.10, 13:49 właśnie też się zastanawiałam czy chodzi o takie katana, jako miecz, czy nie ;] haha bo ogólnie katana (miecz) bardzo lubię... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Katany ! 10.05.10, 13:51 A co to katana? Z tego co wiem katana to miecz japoński, ale na pewno nie o to Ci chodzi. xd Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: Katany ! 10.05.10, 14:00 Katana (jap. 刀, Katana?) – tradycyjny japoński miecz o długości głowni powyżej 60 cm, jednosiecznej, o kształcie lekko wygiętym do góry i zaokrąglonym lub ściętym sztychu. Jelec (jap. 鍔 lub 鐔, tsuba?) tej broni ma kształt bogato zdobionej tarczki (gardy). Rękojeść (jap. 柄, tsuka?) wykonana jest z wydrążonego drewna lub miedzi, z oplotem jedwabnym i elementami dekoracyjnymi. Z formalnego punktu widzenia jest to rodzaj szabli. lekki zonk Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Niearlaify Wam powie :* 10.05.10, 14:03 To druga nazwa kurtek jeansowych. Jakiś niedorobiony spec ją wymyślił. U mnie na wsi zawsze tak mówili, dlatego wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna Jak nie wiesz co to, to wejdź ; > 10.05.10, 14:09 Zależy jak dany katan wygląda, na powyższym zdjęciu niby mi się podoba, ale większość jest raczej brzydka . Odpowiedz Link Zgłoś
orginalna Re: Katany ! 10.05.10, 14:31 Nie chodzi o miecz, chodzi o kurtkę jeansową ! Odpowiedz Link Zgłoś
leanne Re: Katany ! 10.05.10, 15:28 hahahahaha, miecz, to wystarczy chociaż na logikę wziąc, ziewczyna pisałaby, że do mody powracają miecze japońskie, miecz, omg, nie mogę... xdddd to kurtka jeansowa, nie podoba mi się. miecz. xd Odpowiedz Link Zgłoś
marcela260 Re: Katany ! 10.05.10, 15:33 Nie w moim stylu, ale jeśli Tobie się podoba to nic złego. Swoją drogą, to mogłaś zamieścić zdj. tego, bo połowa użytkowniczek nie wie co to jest. . Odpowiedz Link Zgłoś
ultra_fiolet Re: Katany ! 10.05.10, 16:05 Wiedziałam co to jest xdd jestem mądra; DD Baardzo mi się podobają te katany z fotki. Są zaj*biste!! Odpowiedz Link Zgłoś
miqusia Re: Katany ! 10.05.10, 19:38 Jak miałam sześć lat to również dżinsową kurteczkę nosiłam i nazywałam kataną, jednak brat szybciutko wybił mi to z głowy, bo stwierdził, że katana to samurajski miecz. I ja wiem o co Ci chodziło, ha! : D Ale nie chcę nosić. Wszystko swego czasu pojawia się w sklepach, i znika też... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Katany ! 10.05.10, 19:36 miecz xdd : D nie proszę was znalazłybyście miecz w sklepach sieci Reserved ? Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Katany ! 10.05.10, 19:42 nie wiem jak wygląda ta twoja 'katana' ale jak oglądałam w necie to są okropne ! ; // Odpowiedz Link Zgłoś
natzal Wiecie co? xP Klik... 10.05.10, 19:56 Myślałam, że chodzi o te miecze japońskie ^^ BTW, nie lubię kurtek jeansowych ;* Odpowiedz Link Zgłoś
negative ... 10.05.10, 20:03 Mi się podobają, ale nie są dość praktyczne. Nie założysz ich do dżinsowego dołu, który jednak przeważa w mojej szafie Odpowiedz Link Zgłoś
vhyf_ Re: ... 10.05.10, 20:39 śmigałam w nich po piodwórku w wieku 5-10 lat ? ewentualnie mogą być, zależy jaki krój i z czym zestawisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zazu Re: Katany ! 10.05.10, 20:43 W gwarze jakiejśtam KATANA TO COŚ W RODZAJU KURKI PRZECIWDESZCZOWEJ... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
everythingends Re: Katany ! 10.05.10, 22:35 a no nie wszystkie. zależy jaki fason. ostatnio w hm szarą fajną widziałam. planuję kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: Katany ! 13.05.10, 17:09 mam taką z H&M, coś przemieszanie błękitu z szarością. Odpowiedz Link Zgłoś