natiusa 11.05.10, 17:19 Mam jęczmień na oku . Wiecie może jak go leczyć ? Po ilu od zniknie ?;> Może ktoś z tąd też takie coś miał / ma ? Pomużcie . ;* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valhalla Re: Jęczmień . 11.05.10, 17:54 jęczmień robi się przez zatkane gruczoły, albo jakieś drobne infekcje bakteryjne. możesz pocierać go złotem, np. pierścionkiem. złoto ma bakteriobójcze właściwości i naprawdę pomaga na noc możesz sobie zrobić okład z zielonej herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
mazakhousaxd Re: Jęczmień . 11.05.10, 18:17 miałam, samo znikło. ale ty możesz przyłożyć sobie do oka pierścionek. ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Jęczmień . 12.05.10, 19:59 trzyj, trzyj i jeszcze raz trzyj. też miałam : c Odpowiedz Link Zgłoś
angel1117 Re: Jęczmień . 12.05.10, 19:08 ja miałam pocieraj zlotem to pomaga i ja miałam jeszcze taką maść zapytaj w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
sunshinexd Re: Jęczmień . 11.05.10, 18:39 J mam co 4 lata niestety ; ( Regularnie ; / Zawsze smaruje zlota obraczka. mam tez taka specjalna masc ; ) Serio pomaga, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
brukselka_ Re: Jęczmień . 11.05.10, 18:44 Ja znam trochę ohydny sposób ale mi od razu przechodzi... A mianowicie Niech ktoś z rodziny np. mama napluje ci trochę do oka mi zawsze tato pluje i od razu przechodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_ @brukselka_ - hardkoooor! 11.05.10, 21:01 nie no, rozwaliłaś mnie xD niech ktoś ci napluje do oka. MOCNE! Odpowiedz Link Zgłoś
oola brukselka - rozwaliłaś mnie ;d 12.05.10, 19:31 nie no, niech ci ktoś napluje do oka. xd leże i sikam ze śmiechu ; d Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 brukselka 11.05.10, 21:01 bleeeee ale skoro pomaga.Ale i tak bllleeee i fujjj Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_123 Re: Jęczmień . 11.05.10, 21:08 też miałam jęczmienie na oczach i powiem ci szczerze że nie pamiętam do ilu dni i tygodni to schodzi ale najlepsza rada to taka żeby twoja mama lub twój tata dali ci swoją obrączke ślubną i sobie lekko pocieraj nią ten jęczmień. Ja tak robiłam i to działało Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarzynka Re: Jęczmień . 11.05.10, 21:11 Potrzyj o spodnie złotą obrączką, aż zrobi się gorąca i przyłóż do jęczmienia. Rób tak ile wlezie, a po paru dniach powinno przejść. @brukselka, po prostu demotywujesz xD Odpowiedz Link Zgłoś
irrepleacable Re: Jęczmień . 11.05.10, 21:14 właśnie zaczyna mi się robić, już przetarłam parę razy obrączką. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
danonek Re: Jęczmień . 11.05.10, 21:15 spróbuj złotym pierścionkiem. Mi kiedyś pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 tuu ;) 12.05.10, 00:28 ja mialam duzo jeczmieni i musisz isc do dobrego okulisty bo mnie mekaly przez 2 lata !! to jest okropne i boli a na dodatek mam mniej rzes w tym miejscu co mi sie robij jeczmienie . Nie lecz tego na wlasna reke . Kup herbate ktora "zabija zaraski" czy cos takiego ) Odpowiedz Link Zgłoś
werka197 PS. 12.05.10, 00:31 nie sluchaj tych glupot o obrraczce bo moze ci pomoze , jeczmien zejdzie ale zarazki beda nadal w oku ... TEz zalerzy czy masz taki sam problem co jak . Mi schodzi jeczmien po jakis 2 dniach , ale kiedy jest z ropa to po 4 . ( Odpowiedz Link Zgłoś
black_lena Re: Jęczmień . 12.05.10, 07:03 Ja używałam maści do oczu, można też rumianek ,albo pocierać złotem to ostatnie nie wiem czy pomaga xD Odpowiedz Link Zgłoś
karkax33 jęczmień 12.05.10, 07:06 ja tez to mialam 3 dni temu kup w aptece oxykord do oczu albo zwykly i posmaruj po 3 godzinach ani sladu naprawde sprubój skoro cie bardzo boli bo mnie bolalo strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
lena_ Re: jęczmień 12.05.10, 13:34 spróbuj zrobić sobie okład z herbaty/rumianku. Potem zamocz w niej np. wacik kosmetyczny i połóż na oko, tylko pamiętaj, żeby nie był za gorący. zużyty wacik wyrzuć, weź następny i tak parę razy Odpowiedz Link Zgłoś
blender Re: Jęczmień . 12.05.10, 13:41 jak ja miałam to mi tata sparzył gorącą, złotą obrączką. przeszło po dwóch dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
rossalonde tuu . 12.05.10, 13:46 Wież że to głupio zabrzmi ... Ale kiedy ja miałam jęczmień pod oczami przewiązałam sobie na palcu 3 razy czarną nitką ... i mi pomogło . Nie wiem ... gdzieś to w necie wyszukałam . Odpowiedz Link Zgłoś
alexa10 Re: tuu . 12.05.10, 17:42 a co to jęczmien? słyszałam o nim że może wystąpic jesli źle i niedokłądnie zmyjesz makijaz. A ja nie wiem co to ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.bieberka Re: Jęczmień . 12.05.10, 18:50 Współczuję ci, tez miałam To boli c'nie?! Idź do okulisty lub do jakiejś bardzo dobrej apteki i tam ci krople sprzedadzą Odpowiedz Link Zgłoś
irrepleacable @black_lena 12.05.10, 18:54 Złoto podobno działa odkażająco, mój zalążek jęczmienia zszedł po tym, jak go wczoraj i dziś rano tarłam obrączką. Także to może nei do końca bujdy... Choć nei wykluczam, że to placebo zwyczjane xd. Odpowiedz Link Zgłoś
jonaska97 Re: Jęczmień . 12.05.10, 18:59 Ja miałam jęczmień. I miałam zabieg (20 min) I mi pomógł! Idź do okulisty i nie pocieraj złotem(u mnie to gorzej działało) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 ja wiem . !!! 12.05.10, 19:00 weź poproś mamę czy kogoś, żeby to ''tarła'' złotym pierścionkiem.. czy miedź też pomaga - nie wiem . ale na 1ooooo % pomaga złoto.. mi mama gdy mam jęczmień przeciera obrączką i szybko znika . ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karoola.006 obrączka . ;P 12.05.10, 19:14 { już o tym wcześniej napisałam . XD } Odpowiedz Link Zgłoś
kitty Re: Jęczmień . 12.05.10, 19:22 buu - tragedia/ wychodzi jak po imprezie nie chce mi się zmyć make upu. i czasami z nienacka. buu.. raz miałam okropnie mocny. nawet gotowałam jajko na twardo i przykładałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zozolaa. ... 12.05.10, 19:31 ja miałam , poszłam do okulistki , przepisała mi maść , po kilku dniach znikł . Odpowiedz Link Zgłoś
rockville. Re: Jęczmień . 12.05.10, 19:33 jakimś pierścionkiem pocierać. napluć do oka - mocne. xD Odpowiedz Link Zgłoś
blondbrunetka Re: pomóżcie * 12.05.10, 19:52 jak słysze słowo jęczmień to mi sie w żołądku przewraca. nie wiem czemu . : o Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Jęczmień . 12.05.10, 20:06 ja nigdy jeszcze nie miałam. ale mój tato ma co jakiś czas. słyszałam, że pocieranie obrączką pomaga lub też gazik moczyć w herbacie a później przykładać do oka. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia741 Re: Jęczmień . 12.05.10, 20:09 złotem potrzyj albo krople są takie specjalne bez recepty tylko w aptece zapytaj i to nawet szybko znika. Odpowiedz Link Zgłoś