lalula005
15.05.10, 14:59
Dzisiejsze społeczeństwo mnie przeraża.
Światem rządzi agresja fizyczna i psychiczna. W szkołach nie liczy się intelekt, ale no właśnie co? Chłopcy przechwalają się zagrożeniami. Sypią się ordynarne i chamskie teksty. Dziewczyny traktują jak towar. Wiele dziewczyn myśli, że będą lubiane, jeśli ktoś je obmaca, powyzywa, gwizdnie za nią.
Ile się słyszy o porwaniach, gwałtach, czy ciążach nastolatek? Trzynastolatka uprawiająca seks z kilkoma facetami? Dzieci w podstawówce mówią "pierdolić system". Nie sądzę, żeby wiedziały o co chodzi. Ale co z nich wyrośnie?
Skąd wzięło się przekonanie, że buntownicy są fajni? Bycie niezależnym, 'chodzącym własnymi ścieżkami' jest fajne? Niby każdy chce być inny, ale każdy upodabnia się do każdego. Niby nikogo nie obchodzi zdanie kogoś innego, ale robi się wszystko, że się przypodobać drugiemu. Bycie innym staje się teraz byciem takim samym jak reszta.
Niby każdy może odstawać, może być sobą, a za bycie sobą jest potępiany. Ile razy słyszy się 'pedał', 'ciota', 'baba'? Jakże popularne jest ocenianie 'książki po okładce". Skąd możesz wiedzieć jaka jest osoba, której nie znasz? Widzisz, co widzisz. Albo ci się podoba, albo nie. Ale jak po wyglądzie możesz poznać jaki ten ktoś jest naprawdę? Jak możesz kochać lub nienawidzić kogoś, kogo nie znasz? Jak możesz życzyć śmierci komuś, kogo nie znasz?
Minął miesiąc od katastrofy prezydenckiego samolotu. Przed śmiercią Kaczyńskiego ilu z was go gnoiło? Ilu się naśmiewało, wyzywało i krytykowało? Ilu życzyło mu śmierci? A gdy ta nastąpiła wielcy żałobnicy, fani i zwolennicy.
Wielu z was zainteresowało się Michaelem Jacksonem po jego śmierci. Wielu nazwało siebie 'prawdziwymi fanami' po odsłuchaniu kilku piosenek. Dlaczego?
Hipokryzja ludzka nie zna granic.
Świat staje się coraz gorszy. Co będzie za kilka lat?