Dodaj do ulubionych

Dzisiaj...

15.05.10, 14:59
Dzisiejsze społeczeństwo mnie przeraża.
Światem rządzi agresja fizyczna i psychiczna. W szkołach nie liczy się intelekt, ale no właśnie co? Chłopcy przechwalają się zagrożeniami. Sypią się ordynarne i chamskie teksty. Dziewczyny traktują jak towar. Wiele dziewczyn myśli, że będą lubiane, jeśli ktoś je obmaca, powyzywa, gwizdnie za nią.
Ile się słyszy o porwaniach, gwałtach, czy ciążach nastolatek? Trzynastolatka uprawiająca seks z kilkoma facetami? Dzieci w podstawówce mówią "pierdolić system". Nie sądzę, żeby wiedziały o co chodzi. Ale co z nich wyrośnie?

Skąd wzięło się przekonanie, że buntownicy są fajni? Bycie niezależnym, 'chodzącym własnymi ścieżkami' jest fajne? Niby każdy chce być inny, ale każdy upodabnia się do każdego. Niby nikogo nie obchodzi zdanie kogoś innego, ale robi się wszystko, że się przypodobać drugiemu. Bycie innym staje się teraz byciem takim samym jak reszta.

Niby każdy może odstawać, może być sobą, a za bycie sobą jest potępiany. Ile razy słyszy się 'pedał', 'ciota', 'baba'? Jakże popularne jest ocenianie 'książki po okładce". Skąd możesz wiedzieć jaka jest osoba, której nie znasz? Widzisz, co widzisz. Albo ci się podoba, albo nie. Ale jak po wyglądzie możesz poznać jaki ten ktoś jest naprawdę? Jak możesz kochać lub nienawidzić kogoś, kogo nie znasz? Jak możesz życzyć śmierci komuś, kogo nie znasz?

Minął miesiąc od katastrofy prezydenckiego samolotu. Przed śmiercią Kaczyńskiego ilu z was go gnoiło? Ilu się naśmiewało, wyzywało i krytykowało? Ilu życzyło mu śmierci? A gdy ta nastąpiła wielcy żałobnicy, fani i zwolennicy.
Wielu z was zainteresowało się Michaelem Jacksonem po jego śmierci. Wielu nazwało siebie 'prawdziwymi fanami' po odsłuchaniu kilku piosenek. Dlaczego?
Hipokryzja ludzka nie zna granic.

Świat staje się coraz gorszy. Co będzie za kilka lat?

Obserwuj wątek
    • lalula005 I jeszcze... 15.05.10, 15:02
      Narkotyki, alkohol, papierosy.
      Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę jak to wpływa na wasze zdrowie.
      Ilu nastolatków, czy dzieci sięga po używki?
      Dlaczego? Bo inni tak robią. Bo koledzy tak robią, a żeby się przypodobać, być fajnym wielu robi tak samo.
      Chcecie być dorośli, zachowujcie się jak dorośli.
      • lusiiaczek_joe Re: I jeszcze... 15.05.10, 15:16
        Ja też jestem przerażona tym co jest teraz -.-
        Co czwarty u mnie w szkole do dres i praktycznie wszyscy pytają` chcesz wpierdol` itp.
        Dziewczyny to istne tapeciary, które bez tapety nie przeżyją.
        MASAKRA! Coraz częściej widzę jak podstawówka pali[ przykład w mojej szkole]. Mi by rodzice
        nie pozwolili na takie coś, z resztą nigdy bym tak nie chciała.
      • alice.... Re: I jeszcze... 15.05.10, 16:12
        a ja coś wam opowiem mój rocznik jest o wiele mądrzejszy, że tak powiem. gdy byście
        zobaczyli tych pierwszo klasistów z gimnazjum to połowa z was by zemdlała. im młodszy tym
        głupszy. ostatnio widziałam 1 klasisci z podstawówki się wyzywali. a słowa takie leciały,
        których nawet ja nie wypowiadam.
        • milusia__ ....... 18.05.10, 19:17
          u mnie w klasie często właśnie lecą przezwiska na innych niby "gorszych". Ja w nich nie wiedze różnicy. W klasie jest np. chłopak który jest "kozłem ofiarnym". W klasie u mnie przezywają go, czasami biją, a jak się odezwie to od razu: taaaa jasne ty na pewno zmyślasz! i takie podobne teksty. Wkurzają mnie takie odzywki tak jak popisywanie się przed innymi: ja paliłam, piłam więc jestem fajna! Już czasami trudno wytrzymać ;p
      • theolcik Re: I jeszcze...ejj 18.05.10, 19:08
        Ej, powiedźcie mi dlaczego tyle osób (głównie chłopaków) jara się tym JP (je*ać policje)??
        Nawet dzieci z podstawówki... Co niby policja zrobiła, np. 12- latkowi??
      • myslicielka123 Re: I jeszcze... 18.05.10, 20:05
        to jest ważny temat. na ustach każdego jest pytanie "dlaczego?" ale chyba sami
        powinniśmy na nie sobie odpowiedzieć.

lalula005- nie zachowuj się jakbyś urwała się z lekcji kazań bo ty pewnie też
        zachoujesz się jak dziecko.
    • julcia284 Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:04
      niestety ze wszystkim się zgadzam ...crying
      • majka15 Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:09
        ?? i co może myślisz że po napisaniu tego głebokiego tekstu świat zmieni się na lepsze
        tak?? hahahah to bardzo się mylisz
      • natzal Ekhm, ekhm... Tu! 15.05.10, 15:12
        Czemu piszesz "wy"?
        Nie bądź taka święta.
        Nigdy nie paliłam petów. (nie cierpię zapachu, do tego... wiesz jak niszczy to cerę?! xP)
        Nigdy nie brałam narkotyków. (wolę mieć kontrolę nad sytuacją)
        Raz napiłam się szampana, gdy moja mama kończyła 40 lat. (trzeba uczcić jakoś!)
        I parę razy wino, bo dobrze robi na krew. (zdrowie najważniejsze)
        A jeśli chodzi o chłopców...
        Żaden z moich znajomych nie odważyłby mnie się tknąć bez mojej zgody i chęci.
        Co prawda niektórzy nazywają mnie "kochaniem", "skarbem" itp, ale to w żartach!

Rozumiem, że nie można korzystać z życia tylko dbać o siebie cały czas. -.-
        Bez ryzyka nie ma zabawy.
        Tylko trzeba odróżniać zabawę od niebezpieczeństwa.
        P.S Mam nadzieję, że zrozumiałaś przesłanie ^^
        • lalula005 ... 15.05.10, 15:22
          Piszę wy, bo zwracam się do wszystkich. Nie stwierdzam, że każdy tak ma.
          Co do tego poniżej.
          Ja również nigdy nie paliłam, nie brałam, piłam może 6 razy w życiu i to w małych ilościach.
          Korzystać z życia? Nie zabraniam, prawda? Ale są granice, trzeba znać umiar.
    • marsjanka115 co będzie jutro? oby koniec świata... 15.05.10, 15:07
      • karoola.006 ludzie nie znają granic . ;l 15.05.10, 15:08
        my również .
      • virginkaa # 16.05.10, 13:00
        Jest coraz gorzej, a wszystko to przez coraz to nowocześniejszą technikę, komputery. Teraz I Komunia Święta jest to prześciganie się kto dostanie droższy prezent. A palenie itd. to jest po prostu żenada, potem to się odegra na nich, zobaczą co zrobili ze swoim zdrowiem.

PS Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał świat za jakieś 5 lat.
    • crazy tak! 15.05.10, 15:09
      całkowicie się z Tobą zgadzam. nic dodać, nic ująć.
      • demuss__ Re: tak! 15.05.10, 15:11
        Masz racjie zdałam sobie z tego sprawe :smile
        pozdrawiam smilesmile
    • zuza_12_ Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:11
      brutalna prawda ,ale co zrobić ...?
    • reigai Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:12
      Polska młodzież to banda degeneratów społecznych, no oczywiście.
      Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale ja "na każdym kroku" nie spotykam się z
      puszczalskimi 13-sto latkami.

jeżeli chciałaś wyrazić swoją frustracje, to są do tego lepsze miejsca.
      • pizza_girl Re: Dzisiaj... 15.05.10, 20:04
        Po części się z Tobą zgadzam, tylko irytuje mnie to, że n a wszystko spojrzałaś z góry.
        Sama jesteś nastolatką i sama tkwisz w środku teog bagna tak samo jak ja czy pozostali.
        Chyba czas zrozumieć, że w "dorosłym" świecie , jeżeli tak to można nazwać, nie jesteśmy
        postrzegani jako pojedyncze osoby tylko jako całość. Dla nich, mimo że np. nie brałaś
        nigdy narkotyków jesteś ćpunką tak jak pozostali....to przykra i brutalna prawda...cóż
        samo wyrażanie swojej frustracji na portalu typu kotek nie jest dobrym rozwiązaniem. Tu
        do nikogo nie dotrzesz...wiele osób nie rozumie tego co się tak naprawdę dzieje. I może
        lepiej. Niech te 10-12 latki cieszą się dzieciństwem póki mogą, a Tobie radzę, żebyś
        następnym razem znalazła inne miejsce na tego typu refleksje....Pozdrawiam;Dd A i
        jeszcze jedno...wiedz nie nie miałam zamiaru cię obrazić...w pełni się z Tobą zgadzam. To
        straszne co się z nami dzieje...
    • selenka89 Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:12
      Masz racje smile
      Mój były kolega ma 9 lat i pali i pije uncertainuncertain
    • monikajb Nareszcie... 15.05.10, 15:12
      ...ktoś o tym powiedział! W 100% zgadzam się z Tobą.
      Mam nadzieję że dużo osób zobaczy ten wątek i zastanowi się nad sobą.
      • guchaxd Re: Nareszcie... 15.05.10, 15:26
        to jest strasznie głupie. mania na bycie buntownikiem. też mi coś. znam jedna
        dziewczynę, która ma 13 lat i zaszła w ciążę, do tego pije, pali i ćpa
    • elisss92 Po części 15.05.10, 15:39
      się z Tobą zgadzam. Jednak jak to powiedział Piłsudski "kto nie był buntownikiem za młodu
      ten będzie świnią na starość". Józef miał rację mówiąc te słowa, jednak, oczywiście, być
      buntownikiem, ale bez przesady. Nie mówię tu o tych 13sto latkach.
      Ale ogólnie- przyznaję Ci rację

"Bycie innym staje się teraz byciem takim samym jak reszta. " amen.

Wg mnie ten wpis powinien znaleźć się na stronie głównej kotka, może ktoś coś zrozumie.
      • norrmalna Re: Po części sie zgodze 15.05.10, 15:50
        Tak jest tak, ale nie wszedzie. Np. moja szkola jest calkikem spokojna, owszem
        jest kilku dresow, kilka tapeciar, byla nawet jedna ciaza, ale na przerwach nie
        jest niebezpiecznie, po lekcjach czasem sie ktos bije, ale rzadko, bardzo rzadko.
        Zreszta sama lubie wypic piwko w weekend na rozluznienie, palic nie pale, bron
        boze nie cpam.
        Jak to mowi nasza nauczycielka: Wszystko jest dla rozsadnych ludzi procz
        narkotykow. Amen

"Bycie innym staje się teraz byciem takim samym jak reszta"- z tym sie zgodze w 100%
      • kotek4 Re: Po części 15.05.10, 15:54
        Mam 13 lat. Nie puszczam sie nie pale nie pije nie ćpam. Nie znam dziewczyny która w
        moim wieku to robi.
        Ale oczywiście są dziewczyny którym gimnazjum uderzyło do głowy. chcą być "lepsze"
        dlatego palą i piją. Jak idzie sie ulicą mozna zauważyć takie blachary które bez tapety nie
        przeżyja. Puszczają sie za kase bo tak zarabiają na ciuchy.
    • katsuumi_17 Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:50
      O tak. W pełni się zgadzam z tym, co napisałaś.
    • ironic_ Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:52
      to nie jest tylko dzisiejsze społeczeństwo.
      bycie niezależnym nie do końca jest synonimem słowa buntownik, jedynie po części.
      owszem, światem rządzi agresja. jednakże nie uważasz, że wrzuciłaś wszystkie istoty ludzie
      do jednego worka? przerysowane i uproszczone, mówiąc delikatnie. trzynastolatka
      uprawiająca seks z kilkoma facetami
      ? nie wiem, jak jest w Twoim środowisku, jednak u
      mnie, to nie jest częste zjawisko.
      świat staje się coraz gorszy? nie, to ludzie robią wszystko, ażeby tak się działo. co
      gorsza, praktycznie nikt nie dąży do zmiany, nikt nie ruszy swojego tyłka, ażby cokolwiek
      zmienić, przede wszystkim siebie samego.
      słowa są tylko pustymi wyrazami, w ten sposób nic nie zdziałamy.
    • scarletrose Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:53
      Na początku chciałabym napisać, że się z Tobą zgadzam. Kompletnie nie rozumiem
      dzisiejszego społeczeństwa, a przede wszystkim hierarchii wartości młodzieży -
      wypasiona komórka, dużo forsy, modne ciuchy i co drugie słowo ku*wa w
      wypowiedziach obecnie są chyba uważane za fajne, spoko etc. Załamujące, naprawdę.

Nie podoba mi się tylko to określenie z byciem niezależnym, byciem buntownikiem
      - oni nimi nie są, im się tylko tak wydaje. Jeżeli ktoś robi coś na
      pokaz, aby przypodobać się drugiej osobie, to do buntowniczości i niezależności
      mu jeszcze bardzo daleko.

Akurat tępienie osób, które zawsze są sobą jest już spotykane od dawien dawna,
      więc tutaj nie można się przyczepić jedynie dzisiejszego społeczeństwa,
      aczkolwiek też masz rację. Teraz liczy się tylko wygląd, to, czy masz firmowe
      buty, kurtkę, a nie osobowość i charakter człowieka, a przynajmniej ja odbieram
      takie wrażenie, obserwując większą część moich rówieśników.

Co do Kaczyńskiego - rany, jak dobrze wreszcie znalazł się ktoś normalny i
      inteligentny! Mnie też po prostu wręcz bawią te wszystkie dziewczynki, które
      nagle uważają go za swój autorytet, genialnego człowieka i wychwalają go pod
      niebiosa, stawiając jakieś idiotyczne nawiasy z gwiazdkami i czarne wstążki do
      swego profilu, a wcześniej uważały go zapewne za idiotę. Z Jacksonem sytuacja
      była taka sama.
      • truuu Re: Dzisiaj... 15.05.10, 15:58
        mi się wydaje że było już parę podobnych wątków kiedyś. Jak widać, świata przez
        to nie zmieniły,więc teraz też raczej nie ma na co liczyć..
        • domi17 Re: Dzisiaj... 15.05.10, 16:05
          całkowicie się z tobą zgadzam...co się teraz dzieje z tym światem ?
    • trzy Re: Dzisiaj... 15.05.10, 16:02
      z ''was'' ? to ciebie te sprawy nie dotyczą? po za tym zachowałaś się nie fair
      jadąc tak po wszystkich (z wyjątkiem siebie) i zapomniałaś, że są też INNI
      ludzie, którzy wcale nie chcą się upodabniać do kolegów itd. Nie zapominaj o tym
      i przestań pisać ,że świat jest be i wszyscy są źli!
    • theblair Jakbym słyszła siebie. 15.05.10, 16:02
      Absolutnie się z tobą zgadzam! Być buntownikiem jest fajnie, ale nie PSEUDO
      BUNTOWNIKIEM! czyli palić pety, upijać się i puszczać albo kląć co chwila...to
      jest żałosne. na tym świecie jest co raz mniej normalnych ludzi!
    • elen mam pytanie 15.05.10, 16:03
      ile ty masz lat?

w kółko wy, wasze bla bla, a jak już napiszesz coś o sobie to w czasie przeszłym.

uwierz, że większość osób, które przeczytają ten wywód nic z tych rzeczy nie
      robi. zamiast to robić, czytają twój post, więc nie wiem czy napisałaś do
      odpowiedniej części jakże zdemoralizowanego społeczeństwa.
    • zouza_ Re: Dzisiaj... 15.05.10, 16:08
      zgadzam się .

a za kilka lat ?
      myślę, że jakl tak dalej pójdzie to będzie jednak ten koniec świata. tylko ludzie go zniszczą .

żałuję, że to wszystko dzieje się na moich oczach .
      chciałabym się urodzić jakieś 4o lat temu . big_grin
    • iheartjustinb Re: Dzisiaj... 15.05.10, 16:09
      zgadzam się co do słowa.
    • ironic_ więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 16:27
      skoro większość się zgadza.
      • elen Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 17:06
        właśnie w tym momencie robią złe rzeczy, a nie czytają te dobroczynne wątki
        • ironic_ Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 17:23
          dobroczynne? a co takiego ten wątek zmieni, co dobrego wniesie ?
          • elen Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 17:34
            to była ironia
            • ironic_ Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 17:48
              mam taką nadzieję.
              • elen Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 15.05.10, 22:33
                nie musisz. tak jest. no bo może nie?
                • ironic_ Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 16.05.10, 12:19
                  wiem, ja nic nie muszę. natomiast na pytanie odpowiedz sobie sama. to już Twoje
                  podejście do sprawy, nie moje.
                  • elen Re: więc gdzie podziali się Ci 'źli'? 16.05.10, 12:54
                    nie powiedziałam, że twoje. jak najbardziej moje i nie muszę na to pytanie
                    odpowiadać, bo na retoryczne z reguły nie oczekuje się odpowiedzi.
    • klama_kcmil ... 15.05.10, 17:08
      Wiem o tym dobrze i boję się 'jutra' .
      • cocomaroko Re: ... 15.05.10, 17:23
        Świetnie to ujęłaś.
    • lucuch. Re: Dzisiaj... 15.05.10, 17:29
      Strasznie szczera i prawdziwa wypowiedź. Masz dziewczyno stupcronetową rację!
    • lastrebel Re: Dzisiaj... 15.05.10, 17:38
      "Bycie innym staje się teraz byciem takim samym jak reszta."
      Zgadzam się. To mnie dobija. Rzeczywistość mnie dobija.
    • light Re: Dzisiaj... 15.05.10, 17:41
      Hipokryci!
    • trufla Re: Dzisiaj... 15.05.10, 18:02
      Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Nic dodać nic ująć...
      • lilii_95 nie jestem jak wszyscy i nie mam na imię każdy. 15.05.10, 18:25
        kochana, młodzież to nie tylko bunt, tapety na ryju, szlugi, ćpanie.
        poza tym... same słowa świata nie naprawią.
    • wylogowana hm... ? 15.05.10, 18:57
      Słowa świata nie naprawią, trzeba zacząć działać.
      Zresztą... Chodzę do szkoły Integracyjnej i nie ma tu nic z tego, co wypisałaś.
      Każdy ma swój styl i każdy jest inny. Ćpuny, palacze i buntownicy nie dostają
      się do tej szkoły. Proste
      Chociaż jeśli spojrzy się na gimnazjum rejonowe kilka ulic dalej, to można się
      przerazić.
      • crazy_music ....--> 18.05.10, 19:03
        Taaa. U mnie w szkole nie obejdzie sie bez zajarania na przerwie w łazience czy dania sobie
        tony tapety na twarz. Są i tacy odioci że podchodzą do ciebie i mówią "zrobisz mi loda".
        Tak już jest to nie XIX w. a XXI takie jest życie i nikt tego nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka