31.05.10, 10:24
Mam bzika na punkcie jazdy konnej ^^a wy co o tym sądzicie >???
ponad pół roku temu temu zaczęłam jeździć (Tzn. jeździłam już dużo wcześniej ale
miałam długą przerwę), ale pozatym mam pewien problem uncertain w stadninie w której jeżdżę
jest taki jeden koń, Nugat , z którym nigdy sobie nie radze uncertain założyć mu ogłowie to nei
lada sztuka (przynajmniej dla mnie) boje się wejść do niego do boxu , bo szaleje gryzie i
kopie . Ii jak na złość ciągle muszę go mieć na jazdach uncertain . Sama już niewiem co robić bo
on ciągle jest agresywny i już najgorzej przy czyszczeniu , doradźcie mi , co mam z nim
zrobić , prosiłam jużinstruktora żeby mi go nie dawał ale bez skutku . suspicious
Obserwuj wątek
    • ewa12 Re: kONIe :* 31.05.10, 10:33
      Jazda konna jest super xdd ale sama niewiem co możesz zrobić z Nugatem ;/
      • nikki... Re: kONIe :* 31.05.10, 13:50
        Jazda konna to moja pasja od dzieciństwa.serce
        Kocham konie.
        Jeśli chodzi o Nugata to może poproś instruktora by pomógł by ci z nim.
        Zdobądź jakoś jego zaufanie.

Pozdrawiamserce
    • lovelena Re: kONIe :* 31.05.10, 10:38
      nie kreca mnie konie. wg smierdza,a le podziwiam tych, ktorzy potrafi na nich jezdzic
      • ewa12 Re: kONIe :* 31.05.10, 10:44
        Wg. mnie może konie rzeczywiście TROCHĘśmierdzą, b onie mająani mydła, ani
        szamponu, ale myślę że warto, bo i tak po jeździe zawsze biorę prysznicsuspicious
        • myhorses13 a ludzie to niby nie śmierdzą . 31.05.10, 13:40
          dziewczynki powąchajcie się czasami to się przekonamy kto gorzej śmierdzi !
          o !
          surprised
          ja jeżdżę około 7 lat już , skaczę i wgl nie wyobrażam sobie życia bez konii , <3

a co do nugata : musisz być konsekwentna ! ty rządzisz . nie możesz się go bać ,
          on to wyczuwa i robi z tobą to co chce . także w boksie musisz go karcić jak będzie chciał
          kopnąć albo ugryźć .
          wykorzystaj metodę kar i nagród .
          pozdrawiam ! ;-**
      • katherine456 Re: kONIe :* 31.05.10, 14:09
        Ja już jedżę od małego konno i tyle zawodów jazdy konnej mam za sobą i pucharów.
        A co do konia to spokojnie podrap go i idz z instruktorką konie lubią jak się
        je drapie przynajmniej moje smile
    • delicious Ew....! 31.05.10, 13:51
      Mam hippofobię - lęk przed końmi.
      Nie podchodzę, nie dotykam (Boże broń), staję najdalej jak się da.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka