Dodaj do ulubionych

jak to jest mieć okres?

• gabrielle97 Re: jak to jest mieć okres? 30.06.10, 22:45
      zależy, ja np. teraz mam i brzuch mnie do tej pory nie bolał, tzn czujesz że
      nie jest tak jak zwykle ale mi to nie przeszkadza, chociaż oczywiście wolałabym
      nie mieć. no ale wiadomo, że to normalne.: )
      • jonasfan Re: jak to jest mieć okres? 09.07.10, 12:54
        To nic przyjemnego. Mnie np. ciągle boli brzuch i głowa.
    • magda1997.12 Re: jak to jest mieć okres? 30.06.10, 22:46
      dzień jak co dzień,dzień po dniumusiałam to napisaćshock
    • famous_ash Re: zgadzam się z nikawika xD 09.07.10, 17:03
    • avrile To tragedia, wręcz katastrofa! 09.07.10, 18:25
      .
    • nuna_ :/ 09.07.10, 18:34
      Ja również bardzo się martwiłam, prawie wszystkie moje znajome z klasy miały już okres, a
      ja jeszcze nie.
      Dostałam w wieku 14 lat, nie wiem czy to wcześnie czy późno.
      Rozumiem, że się martwisz, choć nic w "tym" fajnego lepiej mieć to już za sobą.
      Pierwszego dnia już prosisz, żeby się skończył smile
      Nie martw się na każdego przychodzi pora w odpowiednim dla niego czasie kiss
    • lalula005 szczerze mowiąc, bolesnie. 09.07.10, 18:37
    • xnamex Re: jak to jest mieć okres? 09.07.10, 21:56
      normalnie i już.
    • elis To okropne. 09.07.10, 22:03
      Myślałam, że nie przeżyję dni okresu. Dla mnie to był taki koszmar, bo mi
      wcześniej się coś dziwnego wydzielało z wargi sromowej i okolice pochwy mnie
      bolały więc wybrałam się do lekarza. Bo lekarka mówiła, że to jest taka choroba.
      Mam dalej wizyty, teraz 13 lipca. A przy mojej tej chorobie miesiączka była
      taka, że myślałam, że wyskoczę z okna albo się powieszę...
      Jak miałam okres to nie chodziłam do szkoły tylko leżałam sparaliżowana w łóżku.
      Nie miałam jak co robić, bo bolało strasznie...
    • kicia_165 Re: jak to jest mieć okres? 10.07.10, 10:42
      Beznadziejnie.
    • luuluu Re: jak to jest mieć okres? 10.07.10, 10:56
      Tak już miałam 2 razy.
      Jak to jest mieć go ?
      Hmm... dziwne uczucie.
      Czasem może cie boleć brzuch na dole.
      Jesteś rozkojarzona , wszystko cie drażni <czasem>
      Noo i masz miesiączke ^^

ii tyle wink
    • silllver Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 13:24
      Nie lubię mieć okresu. A kto lubi? Co chwilę do łazienki, sprawdzać czy nie
      przeciekło. Zmienianie podpasek i wgl.. Czekam zawsze tylko aż się skończy. confused
    • drama_queen Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 13:32
      beznadziejnie, tyle Ci powiem. ja okresy przechodzę dość łagodnie, praktycznie
      bez bólu brzucha, ale i tak nie jest to przyjemne.
      • gazowa tampony i hejaaa !! 11.07.10, 14:01
        dla mnie to dzień jak co dzień. używam tamponów i mogę chodzić na basen,
        uprawiać sporty i w ogóle wszystko to na co mam ochotę. Jedyne co mi przypomina
        o okresie to ból brzucha ( mam w pierwszy i drugi dzień zazwyczaj) ale wtedy
        biorę tabletkę przeciwbólową (czasami dwie lub trzy) i mi przechodzi smirk też się
        trochę nie mogłam doczekać . Kiedy dostałam poczułam się kobietką smirk
    • maadziaaa .................................................. 11.07.10, 14:06
      Nie ma na co czekac to jest okropne ja osobiscie jak mam okres to jestem zla i jakbym
      miala do wyboru to moglabym ci go oddac bo przynajmniej mialabym spokoj ....xd
    • kasiuunia_11 Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 18:19
      Ja już miałam. Nie za fajnie, ale da się wytrzymać. W czasie 'tych dni' dosyć mocno boli mnie
      brzuch, więc mam przy sobie NO-SPĘ. Jak miałam go pierwszy raz to nieźle się wystraszyłam i
      nie ćwiczyłam na W-F ale później jest coraz lepiej, bo się przyzwyczaisz. Pozdrawiam, Kasia smile
    • mrauuu Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 18:26
      Możesz nawet nic nie zauważyć oprócz krwi. Pierwsze okresy najczęściej nie są
      bolesne i nie ma wtedy zbyt dużo objawów, więc trudno to wyczuć. Ale już po
      kilku miesiączkach będziesz wiedziała jak Ci się ona objawia... Może to być
      zmienność nastrojów, bóle brzucha i piersi, rozdrażnienie. A moją przyjaciółkę
      to w miesiączkę ręce bolą tongue_out więc to zależy od organizmu.
    • jonas_lover Nic fajnego, uwierz. 11.07.10, 18:31
      Jak masz pierwszy raz, to widzisz czerwoną plamę na majtkach. I od tej pory przez kilka
      dni w miesiącu musisz nosić wkładki/podpaski, jeśli nie chcesz mieć czerownych plam na
      spodniach. Zwykle boli wtedy brzuch, nie możesz iść na basen, itp. itd. Nic fajnego.
      • shibuu_ nie wyczekuj. 11.07.10, 18:46
        Też rok temu wyczekiwałam bo moja przyjaciółka już dostała miesiączki a ja nie i
        myślałam że jest coś ze mną nie tak.
        Szczerze to wolałabym nie mieć, zazdroszczę dziewczyną które dostają jakoś w
        wieku 15 lat, bo ja dostałam gdy miałam 12 lat.
        Miesiączka utrudnia życie, na prawdę. Nie możesz chodzic na basen, zbytnio nie
        możesz biegać, jeździć na rowerze bo wtedy czujesz się nie komfortowo i możesz
        mieć wtedy gorszy humor itp.
    • cukix33 Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 18:48
      a jak jest nie móc się kąpać w taki upał?
    • corba . 11.07.10, 18:52
      pff -,-
      hahahaha !
      rozwaliłaś mnie tym pytaniem .

jest okropnie nie ma co więcej mówić . czasem żałuje że jestem kobietą . : /
    • nusiaczek001 Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 18:59
      Nic fajnego... ja przez pierwsze 2 dni chodzic z bólu nie moge i mój okres trwa zawsze bity tydzien wiec długo...
    • natalkafer Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 19:01
      okropnie . ! ja na twoim miejscu bym go tak nie wyczekiwała .
      Możesz się spodziewać krwi . tyle ci powiem . haah !
      • myoshi Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 19:04
        jeju. nie stresuj się. od tego się nie umiera. krew nie leci Ci strumieniem...yyy...no.
        • kasix_14 zajebiście 11.07.10, 19:14
    • lady_dark_angel Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 19:13
      dla mnie to najgorsze 6 dni w miesiącu...

ale spoko można sie przyzwyczaic
    • laurie Re: jak to jest mieć okres? 11.07.10, 19:17
      normalnie . ; D
    • viccia_robert Re: jak to jest mieć okres? 13.07.10, 11:49
      no ja juz mam chyba z 3lata, tak 3 lata
      w ten dzien sobie tak jak zawsze wakacje lezalam na chamaku i wachcialo mi sie
      isc do lazienki i sie stalo. nie nawidze tego dnia ;/

to takie meczonce
    • bellacullen366 Re: jak to jest mieć okres? 13.07.10, 12:01
      Hmmm. To jest okropne, bo nie można chodzić nad wodę itp. Z początku chciałam
      się buntować, ponieważ nie miałam najmniejszego zamiaru się z tym pogodzić, ale
      w końcu dałam sobie spokój bo wiedziałam że to nic nie da. Szczerze ? Najgorzej
      jest w lato. Ma się ochotę chodzić w kąpielówkach po swoim ogródku, czy ogródku
      siostry-a raczej to niemożliwe, bo przecież nie założę podpaski na kąpielówki.
      Po jakimś czasie nawet zaczęłam sobie żartować z miesiączki... hehe moje
      koleżanki wymyśliły tzn. krwotok cipny itd. Pozdrawiam, i jeśli jeszcze nie masz
      tego przekleństwa to ciesz się życiem, a nie martw się czymś w stylu: idziesz do
      łazienki, patrzysz na bieliznę i myślisz "oby nie teraz, obym nie miała" bo to
      jest marnowanie życia. Ja tak miałam i teraz żałuję. wink
    • soberfastu Re: jak to jest mieć okres? 14.07.10, 12:26
      Bywa męczące, ale da sie przeżyć . ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka