demily33 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 21:48 mam kilku kolegów z klasy którzy i palą i piją i według mnie robią to tylko dla szpanu Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 21:53 wiesz jak zacznie sie palic i nie mozna zucic , to wtedy chyba sie tego nie robi dla szpanu ;0 mam tak . Odpowiedz Link Zgłoś
ligia Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 21:53 dobra faza zajebista jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
goga14 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 21:54 u mnie w szkole większość osób pije .. ; P a kilka..naście osób pali ; P ja tam to mam w d*pie.. niech se robią co chcą xD toleruję to... ..chociaż trochę głupie, że w wieku powiedzmy 12, 13 lat zaczynają wchodzić w nawyki ... ^ to moje zdanie ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Nierozsądne lansiary, albo ciekawskie hot`ki. 30.06.10, 21:54 Tak jest w wiekszości. Napewno nie tłumacze ich tym, żesą pod presja, bo niektórzy mają się o wiele gorzej, a nie palą itd, nawet jeśli jest się słabym psychicznie sądze, że powinny zachowywac sie bardziej rozsądnie, bo szkodzą tylko sobie. W mojej klasie była laska[jedna z sześciu], która paliła, gdy pewnego dnia została przyłapana przez pana z wf, była gadka z pedagog, wzywanie rodziców itd, ale ona w końcu znów zaczęła, wtedy nagadałam jej do rozumu, tłumaczac spokojnie, zarazem, powiedziała, że ta rozmowa byla jej potrzebna i od tego momentu nie pali, więc spokojnie moge sie lansić, że miałam swój udział w tym, że pomogłam dziewczynie rzucić nałóg Odpowiedz Link Zgłoś
creazylol Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 21:56 Niektórzy robią to tylko dla szpanu, chcą pokazać że są "fajni". A inni po prostu może mają jakieś problemy z którymi nie mogą się uporać i uciekają w nałogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaka Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:00 robia to na pokaz , lub sa biedni i maja klopoty w rodzinie [ : Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:04 Osoby które palą to łajzy i już jak oni mogą to robić w tak młodym wieku są żałośni ! Odpowiedz Link Zgłoś
kikunia Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:07 Po co palą? Wiadomo: dla szpanu, no bo co znajomi pomyślą jak w towarzystwie się nie zapali ? A potem się tłumaczą że są uzależnieni itd. a kto im kazał zaczynać? Wiem w jakiej sytuacji jest moja mama. Zaczeła palić gdy miała chyba 17 lat kilka razy próbowała rzucić. Po prostu nie umie... Po co piją? Też dla szpanu. Dobra jakaś większa impreza można troche wypić, ale po co sie upijać, żeby się film urwał? Bez sensu... W życiu nie przyszłoby mi na myśl że palą by odreagować stres... Odpowiedz Link Zgłoś
musztarda Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:09 niszczą swoje zdrowie na własne życzenie. nie palę i nie mam zamiaru tego robić. zamiast wydawać kasę na papierosy lepiej jest kupić sobie jakąś fajną płytę. już nie wspominając o tym, że przy rzucaniu palenia strasznie się tyje podobno Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex nic o tym nie myślę , bo sama to robię ale .. 30.06.10, 22:13 nie na pokaz . co to to nie . Odpowiedz Link Zgłoś
matsuri Re: nic o tym nie myślę , bo sama to robię ale . 30.06.10, 22:17 Nie chcę nikogo oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: nic o tym nie myślę , bo sama to robię ale . 01.07.10, 20:22 właśnie , nie należy oceniać wszystkich tak samo . jedni robią to dla szpanu inni nie . większość osób jest taka stereotypowa, jak fajki to już szpan . wasi rodzice palą i też szpanują przed kolegami/koleżankami z pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
marzycielkaaa_ Szpan 30.06.10, 22:16 Nastolatkowie piją lub palą dla czystego szpanu... Myślą, że są wtedy dojrzali i mogą zachowywać się jak dorośli... Jednym słowem: ŻAŁOSNE ! Odpowiedz Link Zgłoś
bad_alex Re: Szpan 01.07.10, 20:23 chyba nie wiesz co mówisz . tak się znasz na nastolatkach ? no to łamię twoją teorię jakże cudowną . Odpowiedz Link Zgłoś
niuniaa zależy od osoby. 30.06.10, 22:17 bo jeżeli osoba jest normalna i załóżmy pali, bo np. raz spróbowała czy tam pare razy, i się uzależniła, i nie robi tego na pokaz i dla podniety jak teraz więkoszość osób , to spoko, można sie kumplować. ale jeżeli jest osoba, która pali tylko po to, żeby np. się komuś podlizać itp. to uważam takie osoby za poje*ane. teraz jest niestety większość takich osób... ja osobiście nie palę i nie piję, i nie zamierzam.uważam, że to wszystko jest bez sensu...ale niech ludzie robią co chcą.. Odpowiedz Link Zgłoś
patriciabiebzx3 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:18 Robią to bo lubią ;D sama nie jestem taka grzeczna . chillout ;x Odpowiedz Link Zgłoś
thuskawka Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 30.06.10, 22:18 szpan. moje "koleżanki" zaczęły w wieku 12/13 lat. zobaczymy co będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_paja a więc.... 30.06.10, 22:32 jedni dla szpanu. inni przez stres lub po prostu raz spróbowali i nie mogą przestać ( to ostatnie tyczy się moich koleżanek... ) dlatego moja rada - nie próbujcie wcale ! ani jednego, bo to uzależnia! a tak wracając do tematu to moje wszystkie koleżanki palą (dzisiaj paliły w przebieralni na plaży XD) ale nic do tego nie mam to ich płuca i zęby przecież JA NIE MUSZĘ.NIKT MI NIE ROZKAZUJE Mi to nie przeszkadza liczy się charakter danej osoby a nie to czy pali czy też nie... Ich zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
madziula97 Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 12:38 robią tak żeby zaimponować swoich kolegom. dla mnie to chore żeby w tak młodym wieku pić, palić a nawet ćpać. masakra.... Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 12:44 Są pewnie i tacy i tacy. Ja znam dużo osób, którzy palą i trudno mi stwierdzić dlaczego. Pewnie dla szpanu, albo po prostu lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
unthinkable Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 13:25 żenada i tyle. myślą , że czymś zaimponują a tak naprawdę marnują sobie przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
blondvampire Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 13:38 Naprawdę nie mogę patrzeć na to jak takie dzieci palą piją i se wyniszczają organizm ;/ U nasz w szkole prawie każdy pali nawet dzieci w 3 klasie -.- Moim zdaniem jest to głupota i oni robią to wyłącznie dla szpanu bo w końcu " jak wszyscy to ja też nie ? " totalna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina88 ;o 01.07.10, 20:26 Chyba nie maja co robic.. Nie lubie ludzi którzy pala i piją.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
flo. Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 20:28 hm. kretynki. Odpowiedz Link Zgłoś
dooska Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 20:32 frajeria później będzie się trudno odzwyczaić. u mnie w klasie jest chłopak, który już jest uzależniony od papierosów. masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
maadziaaa .../ 01.07.10, 20:32 ja pije ale nie pale i nie robie tego na pokaz tylko tak do odreagowania z kolegami i kolerzankami i oczywiscie nie nalogowo tylko tk raz na tydzien i to na ogol starczy jedno piewko styknie i koniec NIE SADZE ZEBY TO BYLO COS ZLEGO O ILE SIE NIE ZALEWAMY W TRUPA Odpowiedz Link Zgłoś
utleniona Re: Co sądzicie o nastolatkach którzy palą i piją 01.07.10, 20:39 to ich zdrowie i ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś