Dodaj do ulubionych

'Krzyzacy'

28.06.10, 11:19
Czytaliscie?
Podoba wam sie ta ksiazka?
Jaki moment,byl dla was najbardziej wzruszajacy?
Ja uwielbiam ta powiesc,a najbardziej wzruszajacy moment,to chyba zakonczenie I tomu, w ktorym Jurand slyszy spiew Danusi(wtedy Danusia byla porwana)
smile
Obserwuj wątek
    • roksanaroxana Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:38
    • orbit . 28.06.10, 11:42
      Nie czytałam, nie chciało mi się. : P
    • famous_ash Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:42
      Ja nawet nie wiem bo nie czytałam :p a z spr dostałam z tej lektury 3.
      A jak oglądałam film to w połowie juz zasnęłam
      • zel_ka Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:43
        niepodobała mi się ta książka uncertain
    • delicious Czytanie tego do szkoły było piekłem.Tyle powiem.. 28.06.10, 11:45
      • twilight_6 delicious zgadzam się.. 28.06.10, 12:00
    • zuuzaa12 Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:46
      Nudna książka. Film był średni, ale książka. Boże.
    • haditaa jeszcze nie czytałam. 28.06.10, 11:46
    • karolcia741 Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:46
      Nigdy więcej tej książki nie wezmę do ręki. Jak dobrze, że mam ją już dawno za
      sobą smile
    • viklimka Krzyżcy 28.06.10, 11:49
      Pomimo iż bardzo lubię czytać, lektury szkolne raczej mi nie podchodzily, więc ze wstydem
      przyznam, że ledwo zmęczylam streszczenie 'Krzyżaków'. Być może nie bylam na tę
      powieść gotowa, postaraz się zrobić drugie podejśćie, jako, że uważam, iż jest to jedna z
      książek, które znać się powinno.
      • in_the_dark_xd Re: Krzyżcy 28.06.10, 11:57
        Ja czytałam tą książkę. W trakcie wertowania stron, uznawałam, że jest ona
        bardzo nudna, nudziły mnie w szczególności te wojny, ale za to opis miłości
        Zbyszka i Danusi był dla mnie bardzo ciekawy. Najbardziej wzruszyła mnie scena,
        gdy Danusia umiera, a jest przy Niej Zbyszek, a także to, jak chłopak idzie na
        jej grób zanieść jej pióropusze krzyżackie. Prawie się popłakałam ;x
        Ale książka tak podsumując... cieszę się, że ją przeczytałam, iż jest ona
        zabytkiem polskiej kultury.
    • only_exception Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:57
      Przeczytałam pierwsze 9 stron . A potem obejrzałam film i ze spr dostałam 6. a
      kumpela 2 razy przeczytała książkę i dostałą 3 ;pp
      Ogólnie nie podobało mi się to . Ale wzruszyło mnie to jak Jurand poszedł po
      Danusię do Krzyżaków wink
    • muffinkowa Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 11:58
      Jesteś pierwszą osobą, która powiedziała, że jej się podoba ta książka big_grin Ja
      czytałam, na początku była nudna, ale potem nawet ok. smile
    • leesh Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 12:06
      Czytałam.Fajna książka wink)

Danusia najlepsza.! kiss
    • malwa2202 Tak 28.06.10, 12:07
      Przyznam, że początek tej książki był bardzo nudny, ale później już wszystko
      było ok. Książka bardzo mi się spodobała, a ulubiony moment...Spory Wilka i
      Cztana o względy Jagienki, jak Danusia uratowała Zbyszka od śmierci i krwawa
      rzeź w Szczytnie smile
    • jade Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 12:09
      Ja to czytałam tak mniej więcej rok temu w 1 gimn. Nie podobało mi się, ja tam
      jestem nowoczesna dziewczyna ;P raczej mi się żygać chciało jak czytałam w jaki
      sposób i co oni jedli fuuj big_grin
    • mejbelajn. Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 12:14
      nie przeczytałam tego, przeraziła mnie grubość książki i to, że jest lekturą.
    • jarelo niby taka straszna, ale mnie wciągnęła. 28.06.10, 17:25
      NAPRAWDE ! tak jest gruba, czasem przynudza, i do tego ten język ! ale pomysł
      jest świetny ! naprawde, osobiście polecam. wink
      • jarelo Re: niby taka straszna, ale mnie wciągnęła. 28.06.10, 17:26
        a i jeszcze ulubiony moment : kiedy danuśka umiera na rękach zbyszka wink
    • nothing... Re: 'Krzyzacy' 28.06.10, 18:31
      Jeżeli mam być szczera to nienawidzę jej. Jest tak nudna, że czytając pierwszą
      stronę zasnęłam (nie żartuję). To jedna z nie wielu książek, których nie czytałam.
    • katarzynka20 Re: 'Krzyzacy' 08.08.10, 14:21
      Nie lubię tej książki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka