Dodaj do ulubionych

różnica wieku.

30.06.10, 13:08
Jak coś - szukałam, czy był taki temat. Nie znalazłam. Jeśli rzeczywiście taki się tu pojawił,
to skasujcie.

Co myślicie o różnicach wiekowych w nastoletnim wieku?
Jaka, według was, jest najlepsza różnica pomiędzy chłopakiem a dziewczyną?
Czy zauroczyłyście się/zakochałyście się kiedyś w chłopaku o parę lat od was starszym?

Moim zdaniem, spore różnice wiekowe mogą być niebezpieczne. Wiadomo, że dorosły
facet ma inne wymagania, poglądy na pewne tematy etc. Ja osobiście nie związałabym się
z kolesiem, powiedzmy 5 lat starszym. Nigdy nie doświadczyłam takiego czegoś. Sądzę, że
NAJLEPSZĄ różnicą między chłopakiem a dziewczyną są 2 lata big_grin Bo chłopcy, szczerze
mówiąc, są troszeczkę zacofani i jak są dwa lata starsi od dziewczyn, to wydaje się, jakby
byli w ich wieku big_grin Mi podoba się chłopak, właśnie 2 lata starszy ode mnie. I szczerze
mówiąc, nie czuję tej różnicy smile

Piszcie smile
Obserwuj wątek
    • bieberkovataa Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:15
      Myśle że najlepiej dogadują się ze sobą rówieśnicy ,lub tak jak powiedziałaś 2 lata różnicy !
    • avril993 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:17
      Zgadzam się z Tobą, że najlepsza różnica wieku między chłopakiem, a dziewczyna to 2
      lata - zwłaszcza w wieku nastoletnim, bo jak się jest dorosłym to tej różnicy nie widać. Np.
      moja ciocia ma męża starszego od niej o 10 lat, ale wcale nie wyglądają dziwnie tylko
      normalnie. U dorosłych już po prostu tak tego nie widać
      • replaceable Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:19
        2-4 lata.
        to też zależy ile mamy lat, bo wiadomo, że taka
        różnica inaczej wygląda, gdy mamy 12 lat a inaczej, gdy 25.
        • kicaj Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:23
          tez tak uważam. Ja mam 14 [od 2 dni xd ] i mój były chłopak ma 17 we wrzesniu 18.
          A podoba mi sie chłopak co jest o 2 lata starszy ode mnie smile
    • katsuumi_17 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:21
      Myślę, ża dwa lata różnicy to taka górna granica. Kiedyś podobał mi się chłopak starszy o
      3 lata i z doświadczenia wiem, że jest wtedy mnóstwo różnic w poglądach. Chyba nawet
      cześciej podobali mi się chłopcy o rok młodsi, haha big_grin
    • krazy Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:22
      Moim zdaniem 2-3 lata to dobra różnica wieku. Jedak od jakiegoś czasu podoba mi
      się chłopak, który jest o 5 lat starszy(!)... Jak sama napisałaś, trochę boję
      się z nim wiązać... Nawet nie wiem czy lubi, aż tak młodszebig_grin No, ale jest
      naprawdę fajny i bardzo miły...
    • cute_princess Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:25
      no wiesz, "chłopcy" są dziecinni itp. a np. chlopak o np.4,5 lat starszy jest doroślejszy , , a nie
      takie dzieciaki jak np. 13 latcy ,, ;D
    • myoshi Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:30
      ja zauroczyłam sie w chłopaku 2 lata starszym doe mnie. i często tak. mam c;
    • piratka13 rónie bywa .. 30.06.10, 13:34
      jeśli laska ma ponad 20 lat i kolo kilka lat starszy to nie ma różnicy , prawda ?
      a u nastolatków trochę inaczej jest ,ale to zależy od osoby nie wszyscy faceci
      sa " Zacofani " jak to ujęłaś ;D
    • natusia2004 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:35
      Wg. mnie dziewczyna musi byc mlodsza od chlopaka przynajmniej powinna wink a
      chlopak dobrze by bylo gdzyby byl w tym samym wieku co dziewczyna albo
      starsz(no gora o 4 lata jak dla mnie) ale moja kolezanka chodzi z chlopakiem
      mlodszym o rok big_grin i choc czasem sie kluca to tworza slodka pareserceserce
      • exam. Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:38
        ja wolę facetów starszych ode mnie. za nic nie związałabym się z chłopakiem w
        moim wieku. to jeszcze dzieci.byłam z chłopakiem cztery lata starszym i nie
        ukrywając było nam ze sobą świetnie. i ciągle go kocham.
        • paulina88 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:41
          Mam 14 lat a mój chłopak 18 (jeszcze) i dogadujemy się świetnie, kochamy się i nie ma w
          nim żadnego zboczenia ! oprócz tego że chce się całować jak każdy chłopak. smile
    • heartly88 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:38
      winkMasz rację: 2 lata. Zwłaszcza jeśli dziewczyna zaczyna dojrzewać i trochę inaczej patrzeć
      na świat, chłopak zaczyna dojrzewać dwa lata później, więc, tak jak piszesz: to najlepsze
      połączenie.
      serce
    • fan_miley 5 lat starsza 30.06.10, 13:41
    • silllver Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:42
      Masz rację. Dwa lata to najlepsza różnica wiekowa. Ale znam małżeństwa, gdzie
      jest 10 lat różnicy. Moi rodzice mają między sobą 5 lat. tongue_out
    • anne05 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:47
      Max. różnica 3 lata (chłopak powinien być starszy, bo - jak słusznie zauważyła autorka
      wątku - chłopcy dojrzewają później od dziewcząt). Co do różnicy trzech lat to zgadzam
      się, jest jak najbardziej odpowiednia i na miejscu.
    • beichte93 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:50

Owszem zakochałam się kiedyś w starszym od siebie chłopaku (; poza tym, nie gustuję w
      chłopakach młodszych bądź w moim wieku, bo uważam że nadal są dziecinni. Wiadomo
      przecież, że my dziewczyny rozwijamy się szybciej niż chłopacy, oni są jakieś 2 lata umysłowo
      za nami, chociaż oczywiście nie każdy (;
      Jak dla mnie dobra różnica wieku to tak.. rok, dwa bądź trzy lata (;
    • olciaaa03 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:51
      W naszym wieku wiadomo że różnica odgrywa dużą role .. wiadomo dla czego
      Ale jak ludzie są dojrzalsi nie są już dziećmi które szukają dobrej zabawy,
      i przygód to różnica nie ma znaczenia ;D
    • andxz Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:55
      Jak jest się nastolatkiem to raczej 2-3 lata.
      A jeżeli takim 20-latkiem( i więcej ) to wiadomo nie jakieś 30 lat, ale może być różnica z 5-10 lat.
      przynajmniej takie jest moje zdanie.
    • music11 Re: różnica wieku. 30.06.10, 13:59
      No pewnie.xDja sie zabujałam w faceicer która ma 31 lat,jest piosenkarzem.Maya wink
    • renooo17 Re: różnica wieku. 30.06.10, 14:00
      WSZYSTKO zależy od dojrzałości dziewczyny i od tego czego ona oczekuje od
      związku. Teraz wszyscy faceci tylko chlanie, panienki i imprezy... A mi to nigdy
      nie odpowiadało. Chciałam spokojnego, stabilnego i trwałego związku.

Dlatego mam chłopaka 13 lat starszego ode mnie.

A wy mi tu mówicie o różnicach 2- 3 lata xD
    • roxanne wbijaj bo cię trochę zdziwię! 30.06.10, 14:01
      w nastoletnim wieku różnica to faktycznie 2 lata ale w wieku dorosłym dobrze jest nawet
      wtedy gdy różnica wynosi 5-7 lat! Wynika to z różnych czynników np. przez pewne etapy
      w innym wieku przechodzi kobieta a w innym mężczyzna. Spójrzmy na udany związek Kaki
      i jego dziewczyny. Różnica między nimi wynosi chyba 6 lat! A mają małego synka i są
      szczęśliwi smile. A taki Ronaldo? Umawia się z rówieśnicami albo starszymi babami i mu nic nie
      wychodzi. Morał tej bajki jest krótki i niektórym znany - Jeśli chłop i baba liczą wiosen
      tyle samo, to związek jest nieudany - easy smile.

oczywiście są to pewnego rodzaju stereotypy, a te często są podważane, więc nie
      sugerujcie się zbytnio moją opinią smile. Sama się nią nie sugeruję tongue_out
    • renooo17 13 lat różnicy :) 30.06.10, 14:10
      Dodam też że pomiędzy nami oczywiście są jakieś spięcia i kłótnie (jak w każdym
      związku) ale z nikim nie było mi lepiej niż z nim smile Jest jak wyjęty z moim
      marzeń smile Poza tym zawsze doradza mi w poważnych decyzjach tak jak teraz - wybór
      pracy i studiów.. Zawsze mogę na niego liczyć smile
      • niunia5250 ajj.... 30.06.10, 14:16
        mi podoba sie chłopak o 7 lat starszy ale wiem ze to bez sensu powoli daje sobie z nim
        spokójuncertain
        • cukiereczek.. ... 30.06.10, 14:20
          reno ale ty masz 19 lat więc chyba tego nie odczuwacie za bardzo co? xd

hah .. xd kiedyś był taki o 9 lat starszy xD, ale to już stare dzieje
          (zauroczenie tongue_out) żeby nie było, że z nim chodziłam : PP
          Ale tak do tematu to od 2 do 6 lat jest ok przynajmniej dla mnie wink
          • renooo17 Re: ... 30.06.10, 14:25
            cukiereczek.. napisał(a):

> reno ale ty masz 19 lat więc chyba tego nie odczuwacie za bardzo co? xd

No nie aż tak bardzo. Chociaż ostatnio nieźle się na mnie wkurzał i mówił że
            jestem za młoda i nie wszystko jeszcze rozumiem xD
            Najbardziej wkurzające są reakcje moich rówieśników. Spotkałam się może z dwiema
            pozytywnymi reakcjami... a wszyscy inni to głębokie zdziwienie, czasem nawet
            mówili mi żebym się w to nie pakowała...
        • cukiereczek.. ... 30.06.10, 14:21
          ale i tak na razie bym się nie związała z chłopakiem 9 lat starszym tongue_out
    • lofjukitten Duża różnica wieku czasem jest potrzebna. 30.06.10, 14:17
      Moja koleżanka ma 15 lat, a jest z chłopakiem, który ma 20 lat i powiem Ci, że
      dobrze im się układa. Niedawno przed związkiem z nim właśnie, skończyła roczny
      związek ze swoim rówieśnikiem i nie wyszło jej to na dobre. Chłopcy w tym wieku
      nie są na tyle dojrzali, żeby sprostać wymaganiom niektórych dziewczyn. Jeśli
      komuś odpowiada taka różnica, dobrze się dogadują, to czemu właściwie nie ?
      Ważne, żeby nas szanował i naprawdę kochał.
    • zbieramchmury Re: różnica wieku. 30.06.10, 14:19
      mniej więcej zgadzam się z Tobą. 2 lata różnicy jest akurat, nad 3 już bym się
      zastanowiła. chłopak rok młodszy? jeszcze ujdzie. generalnie preferuję
      rówieśników. ; )
      • colors . 30.06.10, 14:36
        dla mnie odpowiednim chłopakiem byłby równieśnik lub rok starszy . NO, może ejszcze te
        2 lata różnicy by przeszły . Ale więcej niż 3 na pewno nie . Może dlatego, że wstydzę się
        starszych chłopaków, a tak to z rówieśnikiem bądź rok straszym dobrze się dogaduję ; )
    • ilovemyself Re: różnica wieku. 30.06.10, 14:33
      Mi się podoba chłopak o 2 lata starszy, nie najgorzej.
    • kiskowa Re: różnica wieku. 30.06.10, 14:40
      Jakieś 2-3 lata.
    • dusssia Re: dokładnie zgadzam sie z tym co napisałas ; * 30.06.10, 14:42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka