emmwatson Sylwester 20.12.10, 14:24 Zapewne jak wiekszosc dziewczyn w moim wieku (15-16 lat) chcialabym spedzic sylwestra z przyjaciolkami. Moja mama jednak nie jest do tego pomyslu przekonana. Owszem, moge isc, ale nie moge u niej spac (a idziemy w 7 i wszystkie dziewczyny spia u kolezanki). Na samym poczatku wogole odrzucilam pomysl z sylwestrem, bo nie chcialam mamy zostawiac samej w domu, a jak sie jej zapytalam, to powiedziala, ze chociaz mi ufa, to nie moge u niej spac. Jak ja przekonac do tego pomyslu? (Przepraszam za brak znakow polskich, ale pisze z laptopa angielskiego, a tutaj niestety takich nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
avril_998 Re: Kotkowy kącik porad 20.12.10, 15:44 Drogi kotku! Mam problem, a mianowicie jest u mnie w klasie pewien chłopak który mi się podoba. Lubię go i to nawet bardzo. Nie wiem co mam zrobić aby zauważył mnie. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjnna Odchudzanie .. 20.12.10, 18:54 Witam!. Jestem załamana. Mam 15 lat , 168cm wzrostu i ważę 54 kg. Od niedawna cały czas liczę kalorie. Przeraza mnie to. Czuję sie gruba i uważam, ze powinnam schudnac. jednak moje dzienne zapotrzebowanie wynosi wiecej niz 2000 kcl a ja spozywam nicale 1100. gdy zjem wiecej czuje jakbym momentalnie przytyla, a jak mniej to boje sie zniszczyc sobie metabolizm i ze zrobie jeszcze gorzej niz jest. Dodatkowo cwicze codziennie przynajmniej godzine i to powoduje strate okolo 200 kalorii. Nie wiem co mam robić ! Co jesc? Jak jesc? Nie sadzilam ze odchudzanie moze tak na mnie wplynac. Przerasta mnie to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
dajmisiebie Re: Kotkowy kącik porad 24.12.10, 19:06 Olgo POMOCYYY ! Jest taki jeden chłopak w mojej klasie, który ciągle mnie przezywa ! Non stop ! Cokolwiek zrobię, cokolwiek powiem on zaraz to komentuje ! I niby parodiuje to jak ja mówię czy coś robię, ale to wcale nie jest dla mnie śmieszne ! ;// Przy każdej okazji mnie poniża i dogryza mi, próbuję mu też jakimś tekstem pojechać, ale po prostu nie potrafię ! ;// Kiedyś to sobie olewałam, ale teraz z każdym dniem coraz mocniejsze teksty padają już nie wiem co robić ! A żadna skarga do nauczyciela czy rodzica nie wchodzi w grę, bo zwyczajnie jeszcze bardziej zacząłby się ze mnie śmiać ! Czasem zdarza mi się płakać z tego powodu nie radzę sobie z tym .. Niby jestem silna psychicznie i wgl a to mnie przerasta .. Co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladovaaa Re: Kotkowy kącik porad 26.12.10, 13:30 Moim problemem jest to, że nie jestem zorganizowana, nie mam zbyt dużo obowiązków, ale jestem dość leniwa. Przez to wszystko praktycznie nie mam na nic czasu! Po prostu gdy coś robię zamyślam się odrywam i zamiast w 15 - 20 min, robię to w 1.5 h! To mnie denerwuje, ale nie jestem w stanie tego opanować! Kotku, bardzo proszę o jakieś porady! + dziękuję za przeczytanie Odpowiedz Link Zgłoś
jbzmierzch Re: Kotkowy kącik porad 26.12.10, 19:03 Kotku.Jest problem. Pewna użytkowniczka Bardzo prowokuje swoimi wypowiedziami na forum.Jest irytująca, bywa wulgarna i robi to celowo.Dużo użytkowniczek ma jej dosyć.Może powinno się coś z tym zrobić? Liczę na interwencję. I powstaje też pytanie.Czy Kotek będzie interweniował w takich sprawach?Coraz więcej kont zakładanych jest tylko do prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
smiley. Kotkowy kącik porad 27.12.10, 13:24 ` hm, w sylwestra zostaję w domu. trochę przygnębia mnie ta myśl. co mog zrobić, żeby nie nudziło mi się w domu w tym dniu? Odpowiedz Link Zgłoś
rihanna01 Problem z koleżanką 27.12.10, 13:48 Mam w klasie koleżankę, która bardzo mnie lubi. Piszemy razem SMS-y, klikamy na gadu-gadu. Tylko tak do końca nie wiem, czy zadawanie się z nią ma sens. Jesteśmy zupełnie różne, ona jest wg mnie dziecinna, a mi wszyscy mówią, ze jestem poważna jak na swój wiek. Nie lubię wydawać kasy na gry w sieci, ona to robi codziennie. Ja dbam o swój wygląd i ubiór, ją nie obchodzą takie sprawy. Nie chcę się z nią zaprzyjaźniać, ale nie chcę jej urazić. Proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
kara302 Re: Problem z koleżanką 03.01.11, 19:00 Rihanna01 powiem ci coś moim zdaniem powinnaś się z nią przyjaźnić bo dwie inne całkiem osoby to więcej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadylan Żyletki czy to narmalne..? 27.12.10, 15:08 Mam problem.. powiem prosto z mostu. Gdzies ok. rok temu poznałam takiego chłopaka nazywa się Alan no i ja się w nim zakochałam itd.. dowiedziałam, się, że on się tnie i ja też zaczęłam (uzależniłam się od tego) Jak znalazłam jakąś prosty problem wystarczyło, że coś nie wyszło to sięgałam po żyletkę.. Tak jak mówiłam, że wyszłam z tego i dawno zakończyłam znajomość z tym idiotą. Ale czasem mam takie dni jak jest mi źle to tęsknię za tym żyletką, że tak to powiem. Dzięki Bogu mam na to sposób po prostu siadam na laptopa i oglądam kabarety ostatnio się nawet wzięłam za Spadkobierców i jest mi lepiej ale dlaczego ja o tym myślę..?? Nie rozumiem przecież to przeszłość. Troszkę pobłądziłam i żałuję bo chciała bym być normalna i ja jestem tylko te wspomnienia.. Może coś zaproponujecie mi dla zabicia czasu, żebym w przerwie świątecznej o tym nie myślała i się nie dobijała. Póki co robię bransoletki z muliny, haftuję i jak mówiłam oglądam spadkobierców i kabarety.. A jest coś jeszcze innego ciekawego..?? PS: Jak by co to na wiadomości napiszcie z góry dziękuję.. I proszę o zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
patti_97 Re: Kotkowy kącik porad 27.12.10, 19:35 Mam problem taki jak zapewne połowa dziewczyn. Podoba mi się chłopak, a on jest ode mnie 2 lata starszy czyli jest w ostatniej klasie gimnazjum. Zdążyliśmy się już poznać, ale nie wiem co mam dalej robić. Jestem dość nieśmiałą dziewczyną i boje się, że mnie odrzuci, wyśmieje czy coś w tym stylu. Więc nie wiem czy ja mam zrobić pierwszy krok czy on.? Proszę kotku pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Re: Kotkowy kącik porad 27.12.10, 22:33 Mój problem wydaje się błahy, lecz może ty coś poradzisz. Chodzi o moje włosy. Jedni narzekają na cienkie włosy, ja mam problem wręcz odwrotny, są one gęste, za gęste. Zazwyczaj je spinam w kucyk lub spinką pasma z przodu, bo inaczej nie mogę. Bo gdy mam rozpuszczone to po jakimś czasie robi mi się ' szopa' . Nawilżam je, regularnie podcinam, ale to nic nie daje! Nie wiem co robić, pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
12ririmayx8998 Re: Kotkowy kącik porad 28.12.10, 14:16 Hey kotku . Mam proble. Mam 12 lat 152 cm i ważę 41 kg. mam problem z potem . Ciągle sie poce . Nawet w domu mam mokre plamy . Jak się tego pozbyć ? Co robić ? Pomóżcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kapsell Re: Kotkowy kącik porad 28.12.10, 21:08 Drogi Kotku ! Jakieś dwa tygodnie temu byłam na pewnej imprezie w Warszawie . Były to urodziny mojej koleżanki . Zaprosiła swoich kolegów z poprzedniej szkoły . Można sie domyśleć że jest nowa . Impreza trwała prawie całą noc. Ale nie w tym rzecz . Chodzi o to że sie całowałam . Nie znam tego gostka , nawet nie wiem jak to sie stało. Strasznie mnie to przeraziło . Nie moge tego wymazać z pamięci . Jakimś cudem ten gostek ma mój nr telefonu . Wydzwania do mnie po nocy przypominając mi o pocałunku i opowiada jego erotyczne wyobazenia ze mną . Mówiłam mu nie raz żeby sie ode mnie odczepił , lecz to nie działa. Mówiłam mojej mamie a ona twierdzi , że chłopak to robi z miłości do mnie. Nie wiem co mam zrobić . Już po raz kolejny zmieniłam numer telefonu , ale on go jakoś zdobył i historia sie powtarza . Prosze o pomoc . Boje sie , że on do mnie kiedyś przyjdzie i .. Naprawde prosze o pomoc ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nika07 Re: Kotkowy kącik porad 29.12.10, 17:50 Mam 13 lat, a w mojej głowie ciągle wymyślam sobie historie miłosne o mnie i o moim idolu. Przez to często wyłączam się na lekcjach i nie uważam. Czy to normalne ??? Proszę pomóżcie ! Nie wiem co się ze mną dzieje nie wiem czy mam się skontaktować z psychologiem ? Kolejnym punktem mojego życia, jest rozmawianie z....samą sobą. Robię to już od jakiegoś czasu i znowu nie wiem czy to przejdzie czy mam szukać gdzieś pomocy ? Z góry dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
hellokiciara Co robić gdy inni naśmiewają się z mojego wzro.??? 29.12.10, 19:41 wzrostu . Chodzę do 1 gimnazjum , ledwo co nie odrastam od ziemi . Mam 142 cm wzrostu i gdy przejdę korytarzem szkolnym padają teksty " Ej z metra cięta " , "Pomyliłaś szkoły " , "O jaka mała" . czasem chłopcy mówią ej chcesz z nim chodzić ? myślą , że nie różnie się wzrostem a charakterem kim ja jestem ? nie jestem typu " Bierz pierwszego lepszego" ale ja naprawdę niczym innym nie różnie się oprócz wzrostu . ignoruję ich, czasem krzyknę " spie...j ! " , ale oni nie biorą tego na poważnie . Więc nie wiem co w tej sytuacji mam zrobić . Tsa wiem , że to nie telefon zaufania , ale mam nadzieję , że w jakiś sposób mi pomożesz -.- Odpowiedz Link Zgłoś
demciaaa Re: Kotkowy kącik porad 30.12.10, 15:32 Kotku pomocy!Jestem za chuda..mama mówi że nic nie jem a to nie prawda..jem tyle ile mi potrzeba..Bardzo chciała bym przytyć jakieś 4 kilogramy.Jestem wysoka i nie chcę być płaska.Nogi mam dobre ale trochę wystają mi kości pod szyją..ja siebie akceptuję....panicznie boję się przytyć dużo..ale po prostu nie chce być płaska..co mam zrobić?czy opychanie się jest dobrym sposobem..błagam pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
demciaaa Re: Pomocy!Jestem za chuda!!!! 30.12.10, 15:35 Kotku pomocy!Jestem za chuda..mama mówi że nic nie jem a to nie prawda..jem tyle ile mi potrzeba..Bardzo chciała bym przytyć jakieś 4 kilogramy.Jestem wysoka i nie chcę być płaska.Nogi mam dobre ale trochę wystają mi kości pod szyją..ja siebie akceptuję....panicznie boję się przytyć dużo..ale po prostu nie chce być płaska..co mam zrobić?czy opychanie się jest dobrym sposobem..błagam pomocy crying Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: Kotkowy kącik porad 31.12.10, 11:55 Niedawno zmarł mi tata . Strasznie mnie to dobiło . Nie potrafię się otworzyć przed ludźmi a ni nikomu zaufać . z żywiołowej dziewczyny zmieniłam się w cichą nudziarę . tata był dla mnie najważniejszy i tylko on mnie rozumiał . Ale nie to jest najgorsze moja mama flirtuje z kumplem z pracy co mi się bardzo nie podoba. Nie lubię tego pana który przesiaduje u nas codziennie . Co robić ? przyjaciele odwrócili się ode mnie , nie gadają ze mną a jednocześnie nie chcą mnie urazić . Nie rozumiem tego . Zazdroszczę innym dziewczynom że w takich chwilach mogą wypłakać się w ramionach chłopaka . Czy już zawsze bd sama nudna i do kitu ? Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Wstydliwy problem : / 31.12.10, 12:51 Hej!!!!!Przejdę do rzeczy ....a więc tak mam problem z nieświeżym oddechem.Codziennie myję zęby i po myciu jest super , ale po kilku minutach przykry zapach powraca .....co mam zrobić ????????????Bardzo się tego wstydzę ....Byłam u dentysty i nic....proszę o pomoc .. Odpowiedz Link Zgłoś
forgottenangel Re: Kotkowy kącik porad 31.12.10, 19:48 Wiem, że teraz sylwester i wgl. każdy zmierza cały czas tylko w tym celu, ale ja mam inny problem, który cały czas mnie dołuje , chodzi o CHŁOPAKA .! Tak, tak wiem --> chłopak, cały czas, my dziewczyny gadamy o nich, ale cóż na to poradzę .?? Na serio nie wiem co zrobić ;// Chodzi o to, że poznałam takiego gościa, co jest na prawdę fajny i chciałabym z nim chodzić i wgl, ale nie wiem jak mam się dowiedzieć czy mam jakieś szanse u niego i czy chodź trochę mnie lubi .! Tak więc, proszę pomóżcie mi .! Co mam zrobić ./?? Odp. mile widziane .! Odpowiedz Link Zgłoś
elusha_21 Re: Kotkowy kącik porad 02.01.11, 00:24 Proszę o pomoc ! Nauka nie idzie mi za dobrze , tzn chciała bym osiągnąć większą wiedzę .. Ale mam jeden problem mam strasznie krótką pamięć , czyli nauka na darmo Naprawdę próbowałam wszystkiego , i chciałam zapytać czy mogła bym dostać jakieś cenne rady na zapamiętywanie Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
meigh_ Jak wyglądać zdrowo i ładnie na codzień ? 02.01.11, 21:06 Witam. Chciałabym ( być może był już taki wątek, jeśli tak będe wdzięczna za LINK) się zwrócić o pomoc , w kwesti wyglądu. Nie mam nadwagi, nie wyglądam idealnie. Osobiście uważam, że żadna kobieta nie jest ' brzydka', każda z nas ma w sobie coś wyjątkowego. Mam 15 lat, i w tym roku mam egzaminy, wogóle no ogólnie chciałabym zapytać co mogę robić żeyb prowadzić zdrowy tryb życia i aby to było widać. Chciałabym mieć w sobie dużo energi, przy tym zdrowo wyglądać. Co moge zrobić aby tak funkcjonować, oprócz picia wody i jedzenia owoców i warzyw? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
karii97 Re: Kotkowy kącik porad 02.01.11, 22:44 Hej. Mam problem. Mieszkam za granicą, kiedy byłam na feriach jesiennych w Polsce, odwiedziłam moją starą klasę. Oni już są w 1 klasie gimnazjum więc były tam też nowe osoby. Poznałam parę nowych osób. Poszłam się spytać mojej byłej wychowawczyni czy mogę zostać na lekcji. Ona się zgodziła i usiadłam do ławki z moimi przyjaciółkami. Po lekcji kiedy szli na WOS podszedł do mnie jeden z kolegów moich przyjaciółek przedstawił się i podał mi rękę, ja mu też podałam rękę powiedziałam jak mam na imię ale on nie puszczał tej ręki przez dobrą minutę!! Spodobał mi się, pomyślałam "Fajny i miły chłopak". Kiedy byłam z nimi na ostatniej lekcji WOS'ie on z jego kolegą siedział za nami. Znowu siedziałam z moimi przyjaciółkami w ławce. Gadaliśmy na lekcji, oni do nas co chwilę coś gadali i było fajnie. Potem z nim pisałam, on mi pisał ";*", i ogólnie fajnie się gadało, potem była dyskoteka szkolna, tańczyłam z nim 2 razy wolnego. Było fajnie on dał mi prawie buzi w policzek. Potem cały czas o nim myślałam i doszłam do wniosku że się w nim zakochałam. Napisałam mu to, bo na następny dzień szłam się żegnać ale on był chory. A więc jak wcześniej pisałam, napisałam mu że się w nim zakochałam i się zaczęło wszystko psuć. Ja musiałam wracać, on nie pisał do mnie. A jak już pisaliśmy na GG to jak napisał 20 października, to następny raz pisaliśmy 25 października. Pisaliśmy o tym co czujemy. On mi napisał że na razie nic z tego nie będzie żebyśmy byli razem. Potem jak napisał do mnie jakoś w listopadzie to nie odzywał się aż do 27 grudnia. jedynie odpisał na moje życzenia świąteczne i tyle. A dłuższa rozmowa była 27 grudnia, następna 29 grudnia i znowu cisza.. Ja go bardzo kocham. Tylko on się zakochał w innej dziewczynie i koledze powiedział że mnie bardzo lubi. Chciała bym mu zrobić niespodziankę i w wakacje przyjechać się przywitać. On sam mi napisał że musimy się zobaczyć. Ja już nie wiem jak ja mam z nim pisać, czy ja w ogóle coś dla niego znaczę, i czy mogę z nim poruszać tematy miłosne. Ta dziewczyna w której on się zakochał go olewa. Ona go nie lubi. Czy mamy szanse żeby być razem.? Proszę Pomóż. ! Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdkaa Re: Kotkowy kącik porad 03.01.11, 16:01 Kotku pomóż ostatnio zostawiłam chłopaka z głupoty byłam z nim 3msc kocham go mam ochote sie zabic on nie chce ze mną rozmawiac serce mnie boli gdy go widze w szkole na gg ii nic gdy sie z nim spotkałam pogadac powiedział ze może kiedys ale jak to dobudowac skoro on sie do mnie nie odzywa JA CHE UMRZEC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zalezy mi na nim kocham go do szalenstwa nie jem nic po nocach nie śpie ciagle płacze. On ma 18 lat ja 17. Help !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kara302 Re: Kotkowy kącik porad 03.01.11, 19:03 Ja nic nie wiem moim zdaniem jak powie ci że masz odejść to mów że nie odejdziesz i po wiec mu że zrobiłaś to ze złości i że nadal go kochasz Odpowiedz Link Zgłoś
kara302 Re: Kotkowy kącik porad 03.01.11, 18:55 Moje koleżanki z klasy ciągle mnie wkurzają kto wie co mam zrobić bez robienia czegoś złego bo jestem w klasie3 Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 06.02.11, 18:01 14 lutego w mojej szkole jest dyskoteka walentynkowa . Jest pewien chłopak ,który mi się podoba ale nie wiem jak zagadać . - chciałabym go poznać ale wstydzę sie zagadać , a bardzo mi na nim zależy...nie wiem czy to ja powinnam zrobić pierwszy krok...ale jeśli on do mnie nie podejdzie to ja zwariuję bo bardzo mi zależy i dłużej nie wytrzymam tego że tylko na niego ciągle patrzę .Jest weekend a ja zamiast się cieszyć smucę sie bo tęsknię za nimi myślę czy on może też coś do mnie czuje proszę o poradę , proszę Odpowiedz Link Zgłoś
martunia23311 Re: Kotkowy kącik porad 08.02.11, 22:48 znam ten problem tez tak mam na poczatek zacznij sie do niego usmiechac ja tak robilam i tym sposobem tanczylam z nim 3 razy na dysce Odpowiedz Link Zgłoś
klaudzik.. stopa ... 09.02.11, 17:18 Drogi Kotku ! Mam pewien problem.Mam 165 cm wzrostu no i mam dużą stopę a mianowicie rozmiar 41 Już się tym nie przejmuję ale moja mama jest co do tego okropna ! Ostatnio latem dostałam od taty nowiutkie buty z nike i były na mnie dobre. Dziś wyszłam na spacer no i nie mogłam ujść , ponieważ uciskały mnie.Gdy powiedziałam to mojej mamie ona powiedziała że jej to nie interesuje .Ja w tedy jej powiedziałam że nie będę chodzić w za małych butach a ona wyszła i to nie jest pierwszy raz ! Jak mam do niej przemówić ?Mam dość , proszę odpisz . Odpowiedz Link Zgłoś
selcia78 Re: Kotkowy kącik porad 05.01.11, 12:43 Bo mam w klasie takiego jednego Mikołaja. On cały czas mnie zaczepia i wogle jak przechodzi koło mnie to sie uśmiecha. W tamtym roku dostałam walentynke. Myśle że to on mi ją wysłał po zachowaniu. Lecz jestm pewna tylko na 99% . Jak mam sie dowiedziec czy mnie lubi ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda611 Re: Kotkowy kącik porad 05.01.11, 14:44 nie wiem co mam zrobić. Nie umiem podjąć decyzji. Jest taki jeden chłopak, kilka razy sie spotkaliśmy, trzymaliśmy się za ręce, przytulaliśmy się, było miło. Ale nie wiem czy chcesz nim chodzić. Z jednej strony tak, bo może być fajnie a z drugiej strony nie jestem o tym przekonana, czasami mnie denerwuje. Najgorsze jest to że nie umiem sie zdecydować. Nie wiem czego chcę, nie chcę popełnić błędy, chociaż wiem, że na błędach człowiek się uczy. Pomóżcie mi! Odpowiedz Link Zgłoś
obowa_wawa Re: Kotkowy kącik porad 07.01.11, 01:02 Drogi Kotku! Bardzo proszę Cię o pomoc, bo mam pewien problem, z którym nie potrafię sobie już poradzić a mianowicie: bardzo proszę o informację czy Haba Baba naprawdę istnieje? Proszę o odpowiedź, ponieważ bardzo mnie to nurtuje a nawet nie daje mi to żyć, ponieważ ile razy jestem z rodzicami w McDonaldzie w McDrivie to zawsze się rozglądam czy w pobliżu nie ma Haby Baby, bo w końcu starszym się ustępuje... Kotku, błagam o pomoc, ja już nie wiem jak mam żyć, chcę w końcu normalnie zjeść Happy Meala. Pozdrawiam Marta z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś