kara302 pomocy 30.01.11, 13:36 PODOBA MI SIĘ JEDEN CHŁOPAK NIE WIEM JAK MU O TYM POWIEDZIEĆ Odpowiedz Link Zgłoś
blondie008 Re: Kotkowy kącik porad 30.01.11, 16:36 Cześć!!!Mam problem z moim starszym rodzeństwem. Konkretnie ze starszym bratem i siostrą . Oni rozmawiają tylko ze sobą a ja jestem wobec nich jakaś tka niewidzialna.Czuje się z tym źle czasem nawet płacze bo ciągle mnie wyzywają i nawet nie zwracają uwagi na to czy coś do nich mówie bo jestem najmłodsza .Próbuje to mówić rodzicą ale oni nawet niesłuchają mamy czy taty .Nie wiem co mam robić już nie daje rady .Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis pomórzcie . Odpowiedz Link Zgłoś
milka555 Re: Kotkowy kącik porad 31.01.11, 19:14 nie mam zadnych przyjaciolek mam juz dosyc zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
krecik. Bardzo proszę o pomoc . 31.01.11, 19:14 Drogi kotku, Od kilku tygodni gdy chodzę spać (ok. 22:00 - 22:30 ) to o 3 w nocy się budzę , leże przez jakąś godzinę i nie mogę zasnąć ( codziennie w tym samym nocy ). Jest to uciążliwe ponieważ jak rano nie mogę się dobudzić. Masz może jakieś porady ? Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna1999 Aktorstwo! Nietypowy problem... Chyba 01.02.11, 14:29 Witaj! Problem jest taki: "od jakiegoś 4 roku życia chciałabym zostać piosenkarką (i aktorką), ale właściwie teraz poważniej o tym myślę, ale to nie jest ten problem... Otóż problem jest taki, że mama ciągle mówi, że zostanę aktorką jak skończę studia Zawsze jak to mówi to chce mi się płakać, ponieważ nie chcę czekać jakieś 12 lat... W tym roku zapisałam się na zajęcia teatralne, i występuje w szkole, ale czegoś cały czas mi brakuje (sławy), nie żebym była Divą". "W mojej klasie jest taka jedna dziewczyna która występuje w każdym jednym przedstawieniu i zawsze dostaje "Wszystkie" role śpiewane. Nie jest zbyt miła bo kiedyś przezywała mnie zmieniając imie i nazwisko mojej idolki na takie niegrzeczne". Co ja mam robić (dziewczyna nie jest problemem tylko sława)? Aha w moim mieście (Jarosław-Podkarpacie) prawie wcale nie ma Castingów (raz na 10 lat)... Co mam robić? Nie lubie czekać Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Olgo- Proszę pomóż! Bulimia! 06.02.11, 17:31 Droga Olgo! Mam bliską koleżankę, która od zawsze była chuda (165cm- 42kg), zresztą nikt nie przywiązywał do tego większej uwagi, bo tak było od nie pamiętanych czasów. Ja również nie przejmowałam się tym, bo sama jestem chuda z natury, ale nie dawno dowiedziałam się, że ona napycha się jedzeniem, a potem wywołuje wymioty. Szczerze mówiąc, wiedziałam że zawsze bardzo dużo je, ale nie sądziłam, że potem to zwraca. Gdy to zobaczyłam, przeraziłam się. Próbowałam z nią o tym rozmawiać, ale ona nie chce. Chciałam powiedzieć o tym jej rodzicom, ale ona mi zakazała, zresztą oni pewnie nic nie zrobili by. Co mogę w tej sprawie zrobić? Boję się o nią! Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Olgo- Proszę pomóż! Bulimia! 06.02.11, 17:31 Droga Olgo! Mam bliską koleżankę, która od zawsze była chuda (165cm- 42kg), zresztą nikt nie przywiązywał do tego większej uwagi, bo tak było od nie pamiętanych czasów. Ja również nie przejmowałam się tym, bo sama jestem chuda z natury, ale nie dawno dowiedziałam się, że ona napycha się jedzeniem, a potem wywołuje wymioty. Szczerze mówiąc, wiedziałam że zawsze bardzo dużo je, ale nie sądziłam, że potem to zwraca. Gdy to zobaczyłam, przeraziłam się. Próbowałam z nią o tym rozmawiać, ale ona nie chce. Chciałam powiedzieć o tym jej rodzicom, ale ona mi zakazała, zresztą oni pewnie nic nie zrobili by. Co mogę w tej sprawie zrobić? Boję się o nią! Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Droga Olgo_! 01.02.11, 21:24 Z góry, jeśli zechcesz udzielic mi porady, chciałabym Cię prosić o anonimowość, jeśli oczywiście istnieje taka możliwość. Byłabym ci bardzo wdzięczna Mój problem dotyczy sprawy dość błahej, bo oczywiści płci męskiej. Otóż kiedyś, dość dawno, podobał mi sie pewien chłopak. Było to tylko fatalne zauroczenie wyglądem. Dość długo się męczyłam, by przestać myśleć, bo mimo że go nie znałam, tylko z widzenia, to jednak myśli moje skupiały się dość często na nim (chyba każdy wie jak to jest ) Udało mi się. Ale to było dawno, ja nawet zapomniałam o istnieniu tego chłopaka. Lecz ostatnio, gdy go zobaczyłam (znaczy się wcześniej też go widywałam), to nie wiedzieć czemu znowu zaczęłam o nim myśleć. Nie wiem dlaczego, sama siebie nie poznaję. W końcu ja go w ogóle nie znam, on nawet nie wie że istnieję taka ja. I moje pytanie brzmi jak przestać o nim myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly141 Re: Droga Olgo_! 04.02.11, 15:29 > Z góry, jeśli zechcesz udzielic mi porady, chciałabym Cię prosić o anonimowość, > jeśli oczywiście istnieje taka możliwość. Byłabym ci bardzo wdzięczna > > Mój problem dotyczy sprawy dość błahej, bo oczywiści płci męskiej. Otóż kiedyś, > dość dawno, podobał mi sie pewien chłopak. Było to tylko fatalne zauroczenie w > yglądem. Dość długo się męczyłam, by przestać myśleć, bo mimo że go nie znałam, > tylko z widzenia, to jednak myśli moje skupiały się dość często na nim (chyba > każdy wie jak to jest ) Udało mi się. Ale to było dawno, ja nawet zapomniała > m o istnieniu tego chłopaka. Lecz ostatnio, gdy go zobaczyłam (znaczy się wcześ > niej też go widywałam), to nie wiedzieć czemu znowu zaczęłam o nim myśleć. Nie > wiem dlaczego, sama siebie nie poznaję. W końcu ja go w ogóle nie znam, on naw > et nie wie że istnieję taka ja. I moje pytanie brzmi jak przestać o nim myśleć > ? Nie musisz odpowiadać, poradziłam już sobie z tym problemem Odpowiedz Link Zgłoś
kala13miley Re: Kotkowy kącik porad 01.02.11, 22:33 kotek.pl napisał(a): > Napisz, co Cię nurtuje, postaramy się pomóc! tak więc moje życie nie jest nudne raczej wiele się dzieje miłych jak i wstrętnych rzeczy od jakiegoś czasu mam doła ciągle chodzę myślę nad tym wszystkim czasami może się uśmiechnę a jak się zdenerwuje na przyjaciółki nawet z błahego powodu to potrafię wyjść trzasnąć drzwiami pobiec gdzieś popłakać i właśnie w takich często sytuacjach mam myśli samobójcze ;/ naprawdę nie wiem co mam robić Odpowiedz Link Zgłoś
kalu Re: Kotkowy kącik porad 01.02.11, 23:22 Witaj Olgo, mam problem z obgryzaniem paznokci.Chce przestać je obgryzać, ale nie potrafię,przyzwyczaiłam się już do tego.Może znasz jakieś sposoby żeby przestać? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_lala Re: Kotkowy kącik porad 02.02.11, 16:41 witaj Mam problem warze 45 a mój wzrost to 169 cm.Wiele osób mówi że mam Anoreksję czy coś takiego to mię bardzo denerwuje ostatnio w autobusie stałam i wsłuchałam się w rozmowę starszych pań niby nic złego ale jedna mówiła do drugiej '' Kto się nią zajmuje pewnie nie ma rodziny że taka chuda. Ale ja nie jestem anorektyczką i nie ograniczam sobie jedzenie bo lubię dużo zjeść a i tak nie tyję. Mam 14 lat czy ta waga przy moim wzrośćie i wieku jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
just.breathe Re: Kotkowy kącik porad 02.02.11, 19:13 Witam Cię, droga Olgo. Już kiedyś pomagałaś mi z jednym problemem, w zasadzie nie moim. U tego kolegi jest trochę lepiej - chłopak, który najbardziej go oczerniał został wyrzucony ze szkoły. Lecz nie pisze po to, by mówić o tym. Tym razem mam na myśli bardziej... miłosną i osobistą sprawę. Powiedziałabym, że mój przypadek nie jest niczym nadzwyczajnym, lecz mam ogromną nadzieję, że to mój list wybierzesz. Przechodząc do rzeczy: mam kolegę. Jest naprawdę znakomity, jednakże strasznie często ma zły humor. Jesteśmy sobie bliscy, przyjemnie (zazwyczaj) nam się pisze na gadu-gadu, wiem o nim dosłownie wszystko. Piszemy tak ze sobą prawie pół roku... Dowiedziałam się też, że śniłam mu się, i to nie raz. Mam osobiste wrażenie, że on mnie naprawdę "lubi" (każdy normalny domyśli się, co mam tu na myśli). Jednakże, jest jeden problem. Jestem potwornie nieśmiała, on równie tak samo. Żadno z nas nie podjedzie do drugiego, z osobistych powodów. Nie, nie, to nie jest wstyd przed wyśmianiem przez kolegów. Codziennie widzę go na korytarzach szkolnych, codziennie przechodzę pół metra od niego i nic. BOJĘ SIĘ nawet uśmiechnąć. On zresztą trochę też... Jestem w 99,9% pewna, że to psuje mu tak często humor. To, że i ja i on wstydzimy się do siebie podejść porozmawiać. Zawsze, gdy chcę go o coś wypytać, on odpowiada: "Jeżeli chcesz wiedzieć coś więcej, to podejdź, porozmawiamy." Taki szantaż... Karałam się już za moją wstydliwość... Często przez to płaczę... Dlatego chciałabym Cię poprosić, byś pomogła mi, dała jakieś rady co zrobić, abym przestała się aż tak wstydzić. Bo zawsze jest tak, że zrobię jeden krok w jego strone i cofam się na swoje miejsce. Poradź mi, proszę, co zrobić, aby przestać się wstydzić siebie i swojej sympatii do drugiej osoby. Co zrobić, by przestać się wstydzić rozmawiać nawet o tych przyziemnym sprawach. Może jakieś sposoby? Z góry dziękuję za samo przeczytanie mojej wypowiedzi, jednakże pragnę niezmiernie, byś pomogła mi pomimo, że temat o "wstydliwości" już był. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia335 Re: Kotkowy kącik porad 02.02.11, 19:46 Drogi Kotku mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić, a mianowicie mam straszny trądzik, wypryski i inne takie rzeczy na twarzy. Moja skóra jest tłusta, a ja nie wiem jakich kosmetyków używać. Wstydzę się pokazywać w takim stanie w szkole Kotku proszę pomóż!! Jakie kosmetyki mam wybierać?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka1802 Re: Kotkowy kącik porad 04.02.11, 19:41 Drgi kotku !! Za każdym razem jak sie zabujam to zawsze bujam się w młodszych o rok lub nawet 2 lata !! Moim koleżankom nigdy sie młodszy nie podobała mi akórat tak ! Obecnie też mi sie podoba o rok ! Czy jest cos ze mną nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
tusia2701 Re: Kotkowy kącik porad 04.02.11, 21:37 co mnie nurtuje, hmm.. mam 17 lat i mój chcłopak chce zacząć współżycie, ale ja tego nei chcę. Jestem w 1 kl LO i mam zamiar skończyć dobre studia, a wpadki się przecież zdarzają. Jak go od tego odwlec? Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola prosze 04.02.11, 21:48 14 lutego w mojej szkole jest dyskoteka walentynkowa . Jest pewien chłopak ,który mi się podoba ale nie wiem jak zagadać . - chciałabym go poznać ale wstydzę sie zagadać , a bardzo mi na nim zależy...nie wiem czy to ja powinnam zrobić pierwszy krok...ale jeśli on do mnie nie podejdzie to ja zwariuję bo bardzo mi zależy i dłużej nie wytrzymam tego że tylko na niego ciągle patrzę .Jest weekend a ja zamiast się cieszyć smucę sie bo tęsknię za nimi myślę czy on może też coś do mnie czuje proszę o poradę , proszę Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola prosze 04.02.11, 21:48 14 lutego w mojej szkole jest dyskoteka walentynkowa . Jest pewien chłopak ,który mi się podoba ale nie wiem jak zagadać . - chciałabym go poznać ale wstydzę sie zagadać , a bardzo mi na nim zależy...nie wiem czy to ja powinnam zrobić pierwszy krok...ale jeśli on do mnie nie podejdzie to ja zwariuję bo bardzo mi zależy i dłużej nie wytrzymam tego że tylko na niego ciągle patrzę .Jest weekend a ja zamiast się cieszyć smucę sie bo tęsknię za nimi myślę czy on może też coś do mnie czuje proszę o poradę , proszę Odpowiedz Link Zgłoś
justyskaa123 Czy to tylko kolega ? 05.02.11, 14:17 Jest taki chłopak w szkole. Nigdy ze sobą nie gadaliśmy ani nawet 'cześć'. Była dyskoteka 1 miesiąc temu i ja z koleżanką siedziałyśmy przez 10 min w sklepiku i wtedy on przyszedł i coś tam powiedział, ja mu odpowiedziałam i się usmiechną. Potem chciał ze mną tańczyć. Od tego czasu w szkole ze mną gada, uśmiecha się do mnie a wczoraj puśćił do mnie oczko i uśmiechnął się, a oczy miał roześmiane. Co mam o tym myśleć ? Przepraszam za ortografie <3 Justyna <3 Odpowiedz Link Zgłoś
princessdem58 Re: Kotkowy kącik porad 05.02.11, 14:17 Witam! Od kilku lat zmagam się z pewnym problemem i nie wiem jak mam go rozwiązać. Bardzo kocham muzykę i bardzo lubię ją śpiewać tylko po prostu Mi to nie wychodzi. Proszę poradźcie Mi co mogę zrobić bym umiała śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy pomocy !! ; (((( 05.02.11, 15:40 Kotku, pomocy ! Mój problem jest dość ,,głupi'', ale ... Chodzi o to, że bardzo często chodzę w moich ulubionych jeansach itp. Mam ich tylko 6par, ale mi wystarczało zawsze. Do tej pory kiedy, po prostu zaczęły się przecierać w kroku.. Dwie pary poszły mi w tamtym tygodniu, a dziś kolejna ! ( Ja wiem, że czas wziąć się może na siebie, ale ... co mam zrobić. Aż się rozbeczałam dziś bo jestem potwornie przerażona ! Mam troszkę tuszy, nie ma co ukrywać, ale jestem serio przerażona mną i całkowicie ogólnie tym problemem... Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Bulimia 06.02.11, 17:33 Droga Olgo! Mam bliską koleżankę, która od zawsze była chuda (165cm- 42kg), zresztą nikt nie przywiązywał do tego większej uwagi, bo tak było od nie pamiętanych czasów. Ja również nie przejmowałam się tym, bo sama jestem chuda z natury, ale nie dawno dowiedziałam się, że ona napycha się jedzeniem, a potem wywołuje wymioty. Szczerze mówiąc, wiedziałam że zawsze bardzo dużo je, ale nie sądziłam, że potem to zwraca. Gdy to zobaczyłam, przeraziłam się. Próbowałam z nią o tym rozmawiać, ale ona nie chce. Chciałam powiedzieć o tym jej rodzicom, ale ona mi zakazała, zresztą oni pewnie nic nie zrobili by. Co mogę w tej sprawie zrobić? Boję się o nią! Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Bulimia 06.02.11, 17:33 Droga Olgo! Mam bliską koleżankę, która od zawsze była chuda (165cm- 42kg), zresztą nikt nie przywiązywał do tego większej uwagi, bo tak było od nie pamiętanych czasów. Ja również nie przejmowałam się tym, bo sama jestem chuda z natury, ale nie dawno dowiedziałam się, że ona napycha się jedzeniem, a potem wywołuje wymioty. Szczerze mówiąc, wiedziałam że zawsze bardzo dużo je, ale nie sądziłam, że potem to zwraca. Gdy to zobaczyłam, przeraziłam się. Próbowałam z nią o tym rozmawiać, ale ona nie chce. Chciałam powiedzieć o tym jej rodzicom, ale ona mi zakazała, zresztą oni pewnie nic nie zrobili by. Co mogę w tej sprawie zrobić? Boję się o nią! Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 06.02.11, 18:03 Droga Olgo _ 14 lutego w mojej szkole jest dyskoteka walentynkowa . Jest pewien chłopak ,który mi się podoba ale nie wiem jak zagadać . - chciałabym go poznać ale wstydzę sie zagadać , a bardzo mi na nim zależy...nie wiem czy to ja powinnam zrobić pierwszy krok...ale jeśli on do mnie nie podejdzie to ja zwariuję bo bardzo mi zależy i dłużej nie wytrzymam tego że tylko na niego ciągle patrzę .Jest weekend a ja zamiast się cieszyć smucę sie bo tęsknię za nimi myślę czy on może też coś do mnie czuje proszę o poradę , proszę Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 06.02.11, 18:04 14 lutego w mojej szkole jest dyskoteka walentynkowa . Jest pewien chłopak ,który mi się podoba ale nie wiem jak zagadać . - chciałabym go poznać ale wstydzę sie zagadać , a bardzo mi na nim zależy...nie wiem czy to ja powinnam zrobić pierwszy krok...ale jeśli on do mnie nie podejdzie to ja zwariuję bo bardzo mi zależy i dłużej nie wytrzymam tego że tylko na niego ciągle patrzę .Jest weekend a ja zamiast się cieszyć smucę sie bo tęsknię za nimi myślę czy on może też coś do mnie czuje proszę o poradę , proszę OLGO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coca_cola Re: Kotkowy kącik porad 06.02.11, 18:05 Proszę o porady do 2 problemów bo nie daję sobie z tym rady :-?:-?:-?:-?>:(:'(:'(:'(:'(:'(>:(:sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana: Odpowiedz Link Zgłoś
do_s_ia4 Re: Kotkowy kącik porad 06.02.11, 20:17 no bo ma taki dziwny problem.. na jednych ze stron na których pisze się z nieznajomymi poznałam Krystiana,20 lat. I na początku było wspaniale pisaliśmy o wszystkim i w ogóle nie przeszkadzało mu to że mam 12 lat. Pisaliśmy jak staży koledzy który się nie widzieli już od dawna, zwierzałam mu się z kłopotów. No i na koniec powiedział że chce się spotkać. Wiedziałam że sobie żartuje, ale w końcu powiedział, że do mnie przyjedzie, i że mi.. ( no wiadomo co zrobi, wiesz co) i to tak dokładnie opisywał i ja się czułam jak by mnie gwałcił. I teraz mam w sobie taki uczycie jak bym została bardzo skrzywdzona i nie wiem co z tym zrobić..... Odpowiedz Link Zgłoś
mindy44 Re: Kotkowy kącik porad 07.02.11, 00:15 Mam wielki problem. Przyjażnię się z Weroniką od 8 lat. Zawsze byłyśmy ze sobą blisko. Jedank już od dwóch lat oddalamy się od siebie mimo, że jesteśmy razem w klasie. Powodem tego są jej nowe znajomości oraz jej charakter. Ostatnio zaczęła imprezować. Znalazła sobie chłopaka ze starszej klasy. Chodzi na tak zwane ,,melanże''. Nie chcę aby stało jej się coś złego. Ale żadne próby przmówienia jej do rozsądku nie działają. Trzy lata temu zmarł jej tata. Od tamtego czasu czuje się ,, dorosła'', myśli, że sobie ze wszystkim poradzi. Jej mama znalazła sobie nowego chłopaka. Weronika cały czas się z nią kłóci. Jej matka nie daje już sobie rady i zaczyna jej na wszystko pozwalać. Moja przyjaciółka w szkole jest normalna i teraz mam z nią nawet fajne stosunki, ale boję się, że może np. zacząć brać narkotyki. Nie wiem co mam robić, dlatego proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia003 Re: Kotkowy kącik porad 07.02.11, 16:38 proste pytanie: co robić aby włosy szybciej rosły? na internecie jest pełno porad,jednak niektórzy je chwalą inni mówią że to bzdura itd. proszę o odpowiedź i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
malinka25 Stres na lekcjach ! pomocy !! 07.02.11, 16:46 Kotku, ostatnio strasznie się stresuję na lekcjach. nie umiem sobie z tym poradzić. nikt mi nie dokucza, jestem lubianą osobą, ale po prostu ten stres mnie paraliżuje. prosze pomóz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinka25 Stress ! pomocy !!! 07.02.11, 16:47 Kotku, ostatnio strasznie się stresuję na lekcjach. nie umiem sobie z tym poradzić. nikt mi nie dokucza, jestem lubianą osobą, ale po prostu ten stres mnie paraliżuje. prosze pomóz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
justinkowaa5 Intymnie. Proszę o pomoc. ;) 07.02.11, 18:07 Hej. Kotku bardzo Cię proszę o pomoc jest to dla mnie wstydliwe no ale cóż, od dwóch lub 3 lat z moim chłopakiem uprawiamy peeting po prostu mam już dość ale nie możemy przestać zawsze jak si spotykamy dochodzi do tego ja nie chce seksu bo go nie kocham a ostatnio wszystko odbyło się na szczęście przez bieliznę, ale nie wiem czy takie szczęście. Po prostu leżałam odwrócona plecami a on mi zaczął wkładać penisa do błony dziewiczej, ale to było przez majtki ale kierował tam go. ja już później powiedziałam dość ale boje się ze mogło jego nasienie przesiąknąć jakoś i mogłam zajść w ciążę . Poradź mi co mam zrobić czy mogło dojść do zapłodnienia ? Odpowiedz Link Zgłoś