Dodaj do ulubionych

Kotkowy kącik porad

• clevermisia Nadmierne pocenie się . 18.05.11, 20:00
      Jestem w wieku dojrzewania.
      i .. nadmiernie się teraz pocę! .
      Urzywam rexony ale ona w sumie nie pomaga.. ; ( :ściana:
      Kotku co robić z nadmiernym poceniem się ?
      • plotkara017 Re: Nadmierne pocenie się . 20.05.11, 20:43
        mi pomaga garnier 48h jest super
        polecambig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • ashleyxd Re: Nadmierne pocenie się . 27.05.11, 22:35
        Ja mam 14 lat i też przechodze okres nadmiernego pocenia. Początkowo myślałam, że to będzie trwać krótko, ale już mam to ponad rok. I chodziłam z plamami na kosuzlkach i ciągle się pociłam. Oczywiście plamy nie były widoczne(ale było czuć uncertain), bo nosiłam jasne, białe koszulki. Jakiś czas temu znalazłam forum dla nastolatek w okresie dojrzewania i poszukałam tematu o nadmiernej potliwości. Kiedy już go znalazłam inne dziewczyny pisały na tym forum glownie o 3 antyperspirantach: Etiaxil (to lek, bardzo mocny, stosuje sie go 1-2 na tydzień), Garnier Mineral i jeszcze jakiś jeden z apteki, ale nie pamiętam jego nazwy. Ponieważ moja mama używała Garniera postanowiłam go na jeden dzięn wyprobować, i zadziałał! jadąc autobusem na karku cała się pocę, to myśle: 'Świetnie znów będę mieć mokre plamy'. Ale nie, cała byłam mokra oprócz pach big_grin Więc jednoznacznie GARNIER MINERAL (kupiłam na sport, stres i upał- tam sątakie kategorie)
      • 1999aneta1999 Re: Nadmierne pocenie się . 25.06.11, 12:50
        Jeśli dezodorant rexony ci nie pomaga użyj kulki pod pachę. Mi to pomogło.brawo
    • nessa915 PoMoCy HELP:( 19.05.11, 16:12
      Mam problem mam 11 lat mam wzrost 1m 53 i jestem gruba co mam zrobić
    • avril25 Przeczytajcie wszystko! Please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.11, 17:24
      Mam taki problem:
      Mam przyjaciela który od 2-3 lat się we mnie podkochuje ja o tym wiem i powiedziałam mu to ale on i tak stara się to ukryć. Jak się go spytałam (bo słyszałam wiele wersji na ten temat) serce czy chce ze mną chodzić to powiedział raczej nie! spytałam się później mojej najlepszej przyjaciółki czy podejrzewa że on kłamie. A ona na to: Przecież KAŻDY wie że (on) chce. To po części to prawda. Prawie każda dziewczyna w mojej klasie myśli: Pasujecie do siebie. A mój kolega powiedział (cytuję): Pasujecie do siebie jak dwie połówki pomarańczy. Napisałam mu też na kartce że nie wiem jaka byłaby moja reakcja na takie pytanie ale na pewno NIE powiedziałabym nie i nie zaczęłabym się śmiać.
      Co myślicie na ten temat?
      • avril25 Re: Przeczytajcie wszystko! Please!!!!!!!!!!!!!!! 22.05.11, 17:36
        avril25 napisał(a):

> Mam taki problem:
        > Mam przyjaciela który od 2-3 lat się we mnie podkochuje ja o tym wiem i powiedz
        > iałam mu to ale on i tak stara się to ukryć. Jak się go spytałam (bo słyszałam
        > wiele wersji na ten temat) serce czy chce ze mną chodzić to powiedział rac
        > zej
        nie! spytałam się później mojej najlepszej przyjaciółki czy podejrzewa
        > że on kłamie. A ona na to: Przecież KAŻDY wie że (on) chce. To po części
        > to prawda. Prawie każda dziewczyna w mojej klasie myśli: Pasujecie do siebie.
        > A mój kolega powiedział (cytuję): Pasujecie do siebie jak dwie połówki pomarańc
        > zy. Napisałam mu też na kartce że nie wiem jaka byłaby moja reakcja na takie p
        > ytanie ale na pewno NIE powiedziałabym nie i nie zaczęłabym się śmiać.
        > Co myślicie na ten temat?
        POMUŻCIE!!!!!!
      • aleexx Re: Przeczytajcie wszystko! Please!!!!!!!!!!!!!!! 05.06.11, 09:00
        avril25 napisał(a):

> Mam taki problem:
        > Mam przyjaciela który od 2-3 lat się we mnie podkochuje ja o tym wiem i powiedz
        > iałam mu to ale on i tak stara się to ukryć. Jak się go spytałam (bo słyszałam
        > wiele wersji na ten temat) serce czy chce ze mną chodzić to powiedział rac
        > zej
        nie! spytałam się później mojej najlepszej przyjaciółki czy podejrzewa
        > że on kłamie. A ona na to: Przecież KAŻDY wie że (on) chce. To po części
        > to prawda. Prawie każda dziewczyna w mojej klasie myśli: Pasujecie do siebie.
        > A mój kolega powiedział (cytuję): Pasujecie do siebie jak dwie połówki pomarańc
        > zy. Napisałam mu też na kartce że nie wiem jaka byłaby moja reakcja na takie p
        > ytanie ale na pewno NIE powiedziałabym nie i nie zaczęłabym się śmiać.
        > Co myślicie na ten temat?
        sądzę, że chłopak albo się wstydzi, albo po prostu chce zatrzymać na razie to dla siebie. Może fakt, że wszyscy mówią, i wiedzą, że się w tobie podkochuje wywiera na nim taką presję, że nie ma ochoty o tym z tobą rozmawiać. Możesz poczekać chwilę, aż się cała sytuacja uspokoi, tzn. kiedy ludzie przestaną o was mówić w ten sposób, lub spotkać się z nim na osobności i poprosić o szczerą rozmowę. Skoro coś do niego czujesz (o ile coś do niego czujesz) możesz mu to powiedzieć, że nie jest on ci wcale obojętny.
        mam nadzieję, że pomogłam
        kiss
    • malinowabu Kotkowy kącik porad 19.05.11, 21:23
      Potrzebuje pomocy . !
      Mam 15 lat , i strasznie się pocę . !
      Zbliża się lato i zapewne , będę dużo biegać i jeździć rowerem itp , ogółem, będę miała dużo ruchu . Ale problem tkwi w tym, że się strasznie pocę , nie chodzi o pachy , lecz o plecy , na ubraniach mam plamy , a twarz robi mi się czerwona . Jak tego uniknąć , są jakieś sposoby na to , oprócz tabletek .?
      Pomóżcie .
      • ashleyxd Re: Kotkowy kącik porad 27.05.11, 22:37
        Ja mam 14 lat i też przechodze okres nadmiernego pocenia. Początkowo myślałam, że to będzie trwać krótko, ale już mam to ponad rok. I chodziłam z plamami na kosuzlkach i ciągle się pociłam. Oczywiście plamy nie były widoczne(ale było czuć uncertain), bo nosiłam jasne, białe koszulki. Jakiś czas temu znalazłam forum dla nastolatek w okresie dojrzewania i poszukałam tematu o nadmiernej potliwości. Kiedy już go znalazłam inne dziewczyny pisały na tym forum glownie o 3 antyperspirantach: Etiaxil (to lek, bardzo mocny, stosuje sie go 1-2 na tydzień), Garnier Mineral i jeszcze jakiś jeden z apteki, ale nie pamiętam jego nazwy. Ponieważ moja mama używała Garniera postanowiłam go na jeden dzięn wyprobować, i zadziałał! jadąc autobusem na karku cała się pocę, to myśle: 'Świetnie znów będę mieć mokre plamy'. Ale nie, cała byłam mokra oprócz pach big_grin Więc jednoznacznie GARNIER MINERAL (kupiłam na sport, stres i upał- tam sątakie kategorie)
    • oolcciaa Re: Kotkowy kącik porad 20.05.11, 20:26
      Od jakiegoś czasu nie mogę patrzeć na swoje ciało...mam 170cm wzrostu ważę 60 kg a chodzę do pierwszej gimnazjum....chciałam jeść zdrowo i mniej ale rodzice mi nie pozwalają ...a jak uprawiam jakiś sport to zaraz się wszyscy śmieją.....Co mam zrobić żeby schudnąć ??
    • majlentis Re: Kotkowy kącik porad 21.05.11, 17:23
      Moi rodzice nie zwracają na mnie wcale uwagi.Wiem mogą być zapracowani ale jak mają wolne to sie nie odzywają.Mam starszą siostre która kiedyś była buntowniczką i wgl. i mam brata który tez jest buntownikiem i to gorszym. Oni kiedyś w ogóle nie zwracali uwagi na moja siostre ciągle sie na nią darli i zawsze wypytywali gdzie była nawet jak wyjdzie na 5 minut to robili jej wielką afere! Za to mój brat robi im ciągle na złość a oni dalej go mają za swojego prymuska!Moja siostra juz ma męża , dziecko i swoje zycie i sie wyprowadziła z domu. Zostałam tylko ja i mój brat. Jak zwykle oni zazwyczaj nie pytaja sie co w szkole nawet jak mówie czesc to czasami mi nie odpowiadają! ja juznie wytrzymuje. Mowią że robie sie jak Sylwia(moja siostra) , a ja jestem zupełnie inna. Zaczełam sie coraz gorzej uczyć przez nich. Moja mama dopiero sieobudziła jak zobaczyła że mam trzy jedynki i dala mi szlaban na 4 miesiące! przez głupie trzy jedynki! crying
    • orelna Re: Kotkowy kącik porad 22.05.11, 21:03
      Drogi Kotku! Otóż cały czas jestem smutna. Praktycznie trwa to już pół roku. Zaczęło się od tego, że moja przyjaciółka zaczęła sie ode mnie oddalać i przestała ze mna rozmawiać, teraz już w ogóle ze sobą nie rozmawiamy. Nie potrafię się z niczego cieszyc, nawet jak się smieje to nie czuję tego w sercu. Nie wiem czy jest to związane z dojrzewaniem i tym, że w tym roku kończę gimnazjum, wiadomo stres, za niedługo nowa szkoła.Cały czas również czuję się samotna,mam tylko jedną prawdziwą przyjaciółkę i nie potrafię siebie zaakceptować... Odchudzałam się ale nie starczyło mi siły i poprzestałam z dietą za co jeszcze bardziej jestem na siebie zła i smutna...

• espinozaa Re: Cera` 23.05.11, 15:10
      Mam cere typu trądzikowego ; ] Może go dużo nie mam ale od czasu do czasu lubi sie pojawiać niestety ; (( Najgorszym problemem sa dla mnie takie malutkie kropeczki na nosie .. gdy je wyciskam wychodzi taka brazowa substancja .. nie bardzo wiem czy to są pory czy coś .. najgorsze jest to że po takim wyciskaniu złuszcza mi sie skóra na nosie i brzydko to wygląda .. a czasami pojawiają sie ciemne brązowe plamki które trudno nawet podkładem zakryć ! Ostatnio nawet zrobiła mi sie dość widoczna rana na nosie, po której wydaje mi sie że zostanie blizna .. ? Jak ją usunąć ? HELP !
    • koteq_xd Re: Kotkowy kącik porad 23.05.11, 16:46
      Jestem nieśmiała i chciałabym byc bardziej rozmowna żeby móc znaleźc przyjaciól bo mam tylko jedną ''prawie'' przyjaciółkęcrying

Pomocy..!
      • aswanka Re: Kotkowy kącik porad 27.05.11, 17:34
        Z nieśmiałością jest bardzo trudno walczyć... Zacznij rozmawiać więcej ze swoją klasą, ale nie tylko z przyjaciółką tylko ze wszystkimi. Ustal sobie cel żeby dowiedzieć się o każdym kiedy się urodził, poprzez rozmowę. Tak czy tak życzę powodzenia! smirk
    • aneczka9516 Szamponetka 23.05.11, 23:04
      Ostatnio wpadłam na "genialny" pomysł aby sobie pomalować włosy szmponetką tak na próbę, ale nie wiem czy to dobry pomysł bo słyszałam, że niektóre kolory się bardzo długo nie chcą zmyć a po za tym odrostysad ogólnie chce coś w końcu zmienić w fryzurze ale nie chodzi mi tylko o inne ścięcie. Co powinnam zrobić?
    • kora_154 Waga. 24.05.11, 14:53
      cześć. mam 14 lat i 180cm wzrostu. wiem ,że to za dużo na mój wiek, ale nic nie poradzę, to nie był mój wybór. ważę 75 kg. i czuje się z tym źle. mam grube nogi i odstający brzuch. jeżdżę na rowerze, pływam ,daje mi to małe rezultaty. chciałabym spytać jaką powinnam zastosować dietę.? aby szybko i efektownie schudnąć. dodam ,że nie jem mięsa, jestem wegetarianką.
    • miley1313 Re: Kotkowy kącik porad 25.05.11, 20:47
      dzień dobry
      ostatnio chodzę bardzo przygnębiona.okazało się,że wykryto u mnie pewną chorobę (również przez tą chorobę ma kłopoty ze sercem). przez ciągłe wyjazdy do lekarzy dużo tracę w szkole teraz na pierwsze półrocze miałam 1 z matematyki i prawie ze wszystkich przedmiotów mam 2.sama nie wiem jak ja mam sobie dać radę przede wszystkim z programem nauczania.ostatnio wychowawca zaczepił moją mamę i zaproponował mi nauczanie indywidualne w domu. czy to naprawdę dobre wyjście z sytuacji? proszę również o anonimowość i nie pokazywać mojego listu na stronie głównej kotek.pl czy mogę was o to prosić?

• inspiration. gruuubas :( 26.05.11, 19:43
      jestem gruba sad i nie umiem schudnąć,za każdym razem jak jestem na diecie to coś sknoce ;/ co robić?
    • natalia234 Kompleksy 27.05.11, 10:49
      drogi kotku, otóż nam pewien kompleks na punkcie swojego ciała. Właściwie nawet więcej niż jeden. Mam 174 cm wzrost i waże 65 kilogramów. wcześniej mi to nie przeszkadzało,ale teraz mnie to irytuje. Drugim problemem są krzywe nogi. co mogę zrobić żeby je ukryć?!
    • djxxcrayzolkaxx Re: Kotkowy kącik porad 28.05.11, 14:29
      Drogi Kotku.!
      Mój były chłopak trzyma mnie w nie pewności -.-. Sytuacja jest strasznie pogmatfana -.-.
      Otóż od 4 lat byliśmy najlepszymi przyjaciółmi. Co roku sylwestra spędzaliśmy jak najlepsi przyjaciele. Choć w tym roku się zmieniło...Nie spędziliśmy tego nowego roku jako przyjaciele z poprzednich lat. Tylko jako para....-.-. Była północ jak wchodziliśmy w nowy rok on mnie pocałował. Nie wiedziałam kąpletnie co robić. To odwzajemniłam ten pocałunek. Jak mnie odprowadził pod dom pocałował mnie ponownie na pożegnanie. Wracając do domu cały czas myślałam tym czy to było pod wpływem alkoholu czy z powodu że coś do Sb poczuliśmy...Na drugi dzień jak go spotkałam nie wiedziałam co powiedzieć, to powiedziałam cichym głosem ale tak też żeby on mógł usłyszeć że to co wczoraj było to było pod wpływem alkoholu. On jednak się z tym zgodził...Chociaż po jakimś czasie dręczyło mnie wszystko i myślałam więcej i więcej o nim. I podejrzewałam że się w nim zakochałam. Nie chciałam jednak dopuścić tej myśli do Sb. Chociaż już pewnego dni nie wytrzymałam i powiedziałam mu prawdę że się w nim zakochałam. I że to wszystko trwa od dnia kiedy mnie pocałował. On po długiej przerwie nie odpisywania napisał mi to samo, że nie jestem jedna co coś czuje, ponieważ on do mnie też coś czuje. Na samym początku napisałam mu że nie umiem tego pojąć że tak się to stało. Przyjechałam, byliśmy razem. Jego była robiła mu mętlik w głowie i daliśmy sobie spokój na pewny czas. Ponownie wróciliśmy do Sb. Miałam najlepszą kumpele co mi pomogła z nim. Na samym początku. Wiedziała wszystko. Wiedziała jak się całuje, jak pachnie wszystko to samo co ja wiedziałam. Wiedziała również jakiej sytuacji z nim jestem. Ona była z moim kolegą zerwała z nim, przed swoim przyjazdem do Polski. Jadąc do Polski spotkała się z moim (Przyjacielem / chłopakiem). Dowiedziałam się że ona spotykając się z nim. Całowała się z nim. Jak ja się o tym dowiedziałam spuściłam jej manto...Ponieważ dowiedziałam się że ona mnie wykorzystała do tego by się do niego choć trochę zbliżyć i dlatego przed przyjazdem do Polski zerwała z moim kolegą. On był na mnie za to strasznie zły. Ja próbowałam mu wytłumaczyć jak bardzo go kocham....-.- . Lecz on jednak nie chciał tego słuchać. Po miesiącu czasu odezwałam się do niego bo już nie wytrzymałam. To ja przerwałam ciszę miedzy nami. Próbowałam mu wytłumaczyć od początku. I W czasie jak do niego pisałam on nic nie odpisywał. W pewnym czasie jak napisałam że jednak nie powinnam pisać, bo to nie ma sensu to moje pisanie do niego. On napisał żebym pisała...i zapytał się mnie czemu uważam że to sensu nie ma. Powiedziałam mu , iż dlatego że pewnie to i tak nic nie zmieni. On jednak zaprzeczył i powiedział że on nie był by temu pewny że to nic nie zmieni. Ja w dalszym ciągu go Kocham... crying Nie umiem tego zrozumieć dlaczego tak jednak jest...;/. Nie wiem co ja mam robić, i jak ja mam myśleć o tym. Strasznie się boje naszej rozmowy w cztery oczy. Kotek prosze pomóż mi w jakikolwiek sposób.
    • kasko721 Test szóstoklasisty!!! 28.05.11, 19:17
      05.04.2011r. pisałam test szóstoklasisty i szczerze mówiąc napisałam go fatalnie.Nie to że sie nie ucze i wog.Byłam bardzo zestresowana.Nawet wszyscy mówia że był prościejszy od próbnego a próbny napisałam na 34 punkty.Ale wtym będę miała mało punktów.Zawsze byłam pewna siebie ale to zawsze mi przeszkadzało.W poniedziałek(30.05.11r)bede miała wyniki i strasznie sie ich boje.To bedzie najgorszy dzien w moim życiu.Nie wiem jak im to powiedziec poniewaz moja mama jest zagranica i bedzie mowila ze tata mnie nie przypilnował.Moje pytanie tkwi w tym jak im o tym powiedziec?
      Tak bardzo nie nawidze siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kasko721 Test szóstoklasisty!!!! 28.05.11, 19:18
      05.04.2011r. pisałam test szóstoklasisty i szczerze mówiąc napisałam go fatalnie.Nie to że sie nie ucze i wog.Byłam bardzo zestresowana.Nawet wszyscy mówia że był prościejszy od próbnego a próbny napisałam na 34 punkty.Ale wtym będę miała mało punktów.Zawsze byłam pewna siebie ale to zawsze mi przeszkadzało.W poniedziałek(30.05.11r)bede miała wyniki i strasznie sie ich boje.To bedzie najgorszy dzien w moim życiu.Nie wiem jak im to powiedziec poniewaz moja mama jest zagranica i bedzie mowila ze tata mnie nie przypilnował.Moje pytanie tkwi w tym jak im o tym powiedziec?
      Tak bardzo nie nawidze siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • sweet94 Re: Kotkowy kącik porad 28.05.11, 21:44
      Drogi Kotku!

Otóż miałam problemy z dużym palcem u nogi. Mianowicie paznokieć mi się wrastał, więc trzeba było to leczyć chirurgicznie. Nawet dwa razy bo po pierwszym zabiegu znów się wrósł. Po tym wszystkim wygląda po prostu brzydko i bardzo nieestetycznie. Nadchodzi lato a ja w końcu chciałabym założyć sandały, ale się wstydzę... Nie chcę żeby ludzie jakoś dziwnie reagowali lub mi dokuczali. Wystarczyły mi teksty mojego brata. Mama mi radziła żebym po prostu na nich nie zwracała uwagi, ale jestem bardzo wrażliwą osobą, więc nie będzie tak łatwo... Nie wiem co z tym fantem zrobićsad. Chciałabym jakoś odwrócić od niego uwagę, albo coś w tym stylu. Może coś poradzisz?

Z góry dziękujęsmile sweet94
    • malinka. Brak pieniędzy 31.05.11, 18:23
      Cześć kotku,

Przyzwyczaiłam się do tego, że co jakiś czas dostaje fajne rzeczy, mam kieszonkowe...
      Od jakiegoś czasu wszystko się zmieniło. Tata zaczął zarabiać mniej, a mama musiała iść do pracy. Jest mi coraz ciężej. Czasami nawet nie mam co jeść w domu.
      Myślałam o pracy, ale nie wszystkie są dla mnie. Mam mniej niż 14 lat (13).
      Chciałabym pomóc jakoś moim rodzicom, bo strasznie mi przykro jak słucham o naszych problemach.

Liczę na pomoc, bo już nie mam pojęcia co robić.
    • klaudi073 Nieśmiałość po raz setny.. 31.05.11, 19:00
      Wiem że pewnie pytań o nieśmiałość było setki..ale mnie te rady nic nie dają !
      Jestem bardzo nieśmiała i cicha, nie potrafie nawiązać nowej znajomości nawet gdy chcę się z kimś zaprzyjaźnić albo do kogoś zagadać..nie potrafię..mam jakąś blokadę..jestem bardzo dojrzała jak na swój wiek i.."przymulona przy nieznajomych.
      Jestem bardzo nieśmiała w stosunku do "obcych" ludzi..a przy znajomych jestem otwarta i nikt by nie poznał że jestem nieśmiała.

z góry dzięki za odpowiedz.^^
    • kika00011 Wakacje = Tęsknota 31.05.11, 20:28
      Drogi Kotku! Zbliżają się wakacje, to jest pewne. Pewne dla mnie jest też to, iż wyjeżdżam za granicę. Jest tylko jeden problem. Wyjeżdżam tylko z bratem, rodzice i mój ukochany psiak zostają w mojej rodzinnej miejscowości. Rok temu na wakacje jechałam z mamą, 2 lata temu z dwojgiem rodziców. A w tym roku jadę tylko z bratem i wiem, że będę bardzo tęsknić. Chcę jechać na te wakacje, bo zobaczę się z pozostałymi braćmi, ale tu zostawiam bliskich i będzie, a tak na prawdę już jest mi bardzo smutno. Co powinnam zrobić? Czy są jakieś sposoby (pocieszenia), żeby się tak nie "rozklejać"?
    • kika00011 Re: Kotkowy kącik porad 31.05.11, 20:41
      Kochany Kotku! Niedługo wakacje, a to znaczy, że będzie gorąco. Chcę nosić jakieś szorty itp. ale wydaje mi się, że mam duże uda i wstydzę się tego (mam ok. 155 cm wzrostu, mam 14 lat, a obwód moich ud wynosi 44 cm ). Już kilkakrotnie zrezygnowała z tego typu ubioru. Gdy wyjeżdżam gdzieś z mojej miejscowości, to nie wstydzę się niczego, bo wiem, że większość mnie tam nie zna, ale tu, w mojej rodzinnej miejscowości, która jest mała zna się chyba każdy z każdym. Co mam zrobić?
    • smileann Proszę o POMOC!! pilne .. 31.05.11, 21:02
      Drogi Kotku!!
      Mam ogroomny problem z dużym paznokciem u stopy... ;/ otóż kiedyś paznokcie strasznie mi się rozdwajały .. raz odłamał się kawałek '' wierzchniej'' warstwy, więc odciełam ją obcinaczką.. niestety nie był to zbyt dobry krok, gdyż od tej pory na dużym paznokciu mam jakby bruzdy i to nie chce zejść! w tym miejscu płytka jest również troche popękana.. nie mam pojęcia co zrobic! Czy mógłbys polecic mi jakies preparaty, które odbudują płytkę i zapobiegną rozdwajaniu się????sad smirksmile PROSZĘ O POMOC!! smile
    • smileann Straszny problem z paznokciem... POMOCY!! 31.05.11, 21:04
      Drogi Kotku!!
      Mam ogroomny problem z dużym paznokciem u stopy... ;/ otóż kiedyś paznokcie strasznie mi się rozdwajały .. raz odłamał się kawałek '' wierzchniej'' warstwy, więc odciełam ją obcinaczką.. niestety nie był to zbyt dobry krok, gdyż od tej pory na dużym paznokciu mam jakby bruzdy i to nie chce zejść! w tym miejscu płytka jest również troche popękana.. nie mam pojęcia co zrobic! Czy mógłbys polecic mi jakies preparaty, które odbudują płytkę i zapobiegną rozdwajaniu się???? PROSZĘ O POMOC!!
    • sylwia80107 Re: Kotkowy kącik porad 31.05.11, 22:11
      Cześć. Chciałabym prosić o jakieś ćwiczenia na uda. Moje uda są masakryczne.. wstydzę się ubierać krótkich spodenek, co dopiero bikini. Zbliża się lato, więc bardzo proszę o pomoc ; )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka