marcelinkaa Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 20:35 hmmm... "Mulan" albo "Anastazja" Odpowiedz Link Zgłoś
emussek Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 20:45 Hmmm.... chyba zawsze lubiłam Króla Lwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbieramchmury Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 20:45 ja od zawsze uwielbiałam Króla Lwa. nawet mam jeszcze pluszaka Kiary ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
hatterka Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 20:59 Ulubiona bajka, hmm... Nie potrafię wybrać - Mulan - Mushu, mój idol xD A niech ktos tylko powie, że Stuhr najlepiej dubbinguje Osła w Shreku, to dostanie po łbie, o! xD W ogóle cała historia jest boska, a gdy słyszę muzykę, to sie rozpływam - Herkules - przede wszystkim za Hadesa ("O, ktoś mnie zgasił!" "Przybyłem, zobaczylem, zapaliłem.), za Bóla i Panika ("Herkulesów jak mrówków, krzyknij tylko na podwórku.", "Łyka?"). Muzy i Fil w niczym im nie ustępują - Piotruś Pan - za całokształt - Nowe szaty króla - Kuzco! Jak mogłabym o Tobie zapomnieć! Za moją cudną Kuzco-lamę ("To chwała, to chała. A to mój pałac.","Nie tykać!", "Że to to się nie rozpada... A to co? Plantacja koperku?!"), Yzmę i Kronka - Atlantyda - za Wołodię ("Gwozdziki"), Słodkiego i panią Packard - oczywiście Król Lew - Muzyka, Timon i Pumba. Nie trzeba nic dodawać Nie trawię tylko 3 części. Jak oni mogli zmienić głos Timonowi? - Dzwonnik z Notre Dame - Jak w wielu innych - muzyka. Historia też jest piękna - No masz, zapomniałabym o Aladynie - za Aladyna, Dżina i Jaffara. O, i za Jago xD Odpowiedz Link Zgłoś
carter95 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:01 w dzieciństwie lubiłam ogladać Króla lwa kopciuszka śpiącą królewnę roszpunkę i nowe szaty króla to jest klasyka którą zawsze mogę oglądać pomimo mojego wieku Odpowiedz Link Zgłoś
dooska Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:06 Uwielbiałam Króla Lwa 1,2,3 i te boskie piosenki. . . Odpowiedz Link Zgłoś
bellacullenx Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:10 Kopciuszek,Śnieżka i takie coś co szło dawnooo dawnoo temu na TVN co tydzień ;d Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:11 oh, jako mała dziewczynka uwielbiałam króla lwa! moje ulubione postacie? bez wątpienia timon i pumba. naprawdę się ubawiłam oglądając tą bajkę i ich żarty, zabawne teksty. geniusze, no! c: no i króla lwa mogłabym oglądać bez końca do dziś! ^^ lubiłam jeszcze disnejowskie serialne tj. tom i jerry, królik bugs itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nikuchova. Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:15 no i ogólnie kiedyś bajki disneja to było to. c: te wszystkie kopciuszki i opowieści o zwierzątkach. wszystko takie kolorowe i zabawne. bajki miały morał. niestety te czasy przeminęły. a szkoda.. Odpowiedz Link Zgłoś
candy21 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:17 Król lew.! Timon wymiata ;d i ta piosenka - 'Hakuna matata' na ostatniej lekci ruskiego to oglądaliśmy po rosyjsku, niezły ubaw był ;D Odpowiedz Link Zgłoś
candy21 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:19 wgl bajki Disneya są cool. przynajmniej te starsze... mam ich peło.. cała szafke płyt i kaset wideo, wtedy takie coś było ;d Odpowiedz Link Zgłoś
fanka7137 Piotruś pan ;))))))))))) 18.07.10, 21:17 Wręcz kocham tę bajkę. Strasznie mi szkoda, że nie mam okazji jej obejrzeć teraz P Odpowiedz Link Zgłoś
dziurka Oj dużo tego 18.07.10, 21:26 do wszystkich bajek disneya mam sentyment. a zwłaszcza do tych które oglądałam ze starszą kuzynką: tarzan, pocahontas, król lew, mulan, herkules. wszystkie są świetne. lubie chodzIć na nie z młodszym bratem do kina Odpowiedz Link Zgłoś
opetana.xd Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:23 dla Mnie Myszka-Miki Scooby -Doo ? myśle , iż też jest do dawniejsza bajka , którą lubie Odpowiedz Link Zgłoś
inna_97 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 21:39 " Król Lew " - kocham tą bajkę , jest cudowna. " Piotruś Pan " - tak , to jest to. Rozrabianie , rozrabianie i bycie dzieckiem na zawsze ! " Tarzan " - zapamiętam na zawsze , moja pierwsza bajka w kinie. Ta melodia , ten klimat. Kocham jeszcze "Magiczny Miecz- Legenda Camelotu " - wytwórni Brose'a i " Shreka " - Dreamworks'a . :] Odpowiedz Link Zgłoś
alicesz Re: "Dzieciństwo" Disney'a 18.07.10, 22:35 Stare bajki Disney'a pozostaną na zawsze nieśmiertelne Będą przechodziły z pokolenia na pokolenie. Już ja się postaram żeby tak było w mojej rodzinie;D Ukochane bajki: - Mała Syrenka - Arielka to moja idolka! Kocham ją za jej głos, naiwność i dobroć. Jako jedyna księżniczka Disney'a urodziła dziecko;D - Pocahontas - ale tylko 1 część, bo 2 to jakaś telenowela brazylijska. John Smith wymiata;D - Mulan - zdecydowanie jedna z najlepszych;D Uwielbiam świerszczyka;] - Herkules - to było dopiero coś;D dialogi i muzyka przebojowe;D - Tarzan - pamiętam jak byłam na tym w kinie. Poryczałam się na początku, a potem wzruszyłam się na końcu xD - Król Lew - kocham Nalę xD Lwica nr 1. A Timon i Pumba to najlepszy kabaret;D "-Mówię ci Pumba coś tu śmierdzi. - O, sorry. - Nie ty, oni. Ona i on. Sami... - A co w tym złego? - Czuję co się święci - Co? - Opętał ich zły duch - Oł... " - boska piosenka. - Dzwonnik z Notre Dame - płakałam razem z Kfazimodo kiedy Cherbus całował się z Esmeraldą... - "Trzej muszkieterowie: Macki, Donald i Goffy" - to było boskie xD "Abonent poza zasięgiem sieci" - "Alladyn" - teksty Dżina wymiatają;D - "Piotruś Pan" - mój wymarzony chłopak <3 - "Piękna i Bestia" - ja tą bajkę mogłabym oglądać w nieskończoność... Ej, nie mylcie niektórych bajek z Disneyem. Anastazja, Królik Buks, Tom i Jerry itp. nie są z Disney'a! Ale całkiem niedawno, Disney postanowił powrócić do korzeni produkując "Księżniczkę i Żabę", albo "Zaczarowana";D Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 09:42 ogólnie to wszystkie bajki disneya są cudowne, ale jak byłam mała najbardziej lubiłam Myszkę Miki i Małą Syrenkę - to były bajki, które oglądałam non stop. Naprawdę nie rozumiem jak Disney mógł zejść tak szybko na same dno. Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofa Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 09:51 ja to lubię Przygody kota Filemona!! Odpowiedz Link Zgłoś
avrile Wszystkie te starsze, a ... 19.07.10, 09:58 nowsza bajka Hannah Montana to jest kompletnie do BANI! Odpowiedz Link Zgłoś
rumianek_xd Pocahontas. 19.07.10, 10:00 uwielbiam 1 i 2 część, na zawsze pozostanie moją ukochaną bajką dzieciństwa ; D. jest ich oczywiście więcej, ale ta historia ujmuje mnie najbardziej ... właściwie to nie wiem dlaczego, może ta romantyczna historia Pocahontas i 2 przystojniaków? szczerze, nie wiem dlaczego to moja ukochana bajka xdd ale Pocahontas I i II rox! xD Odpowiedz Link Zgłoś
softy_girl Król lew. 19.07.10, 10:08 Ulubiona postać - Simba. Ma naprawdę mocny charakter i podoba mi się jego postawa - z resztą od dawna uwielbiałam lwy. Odpowiedz Link Zgłoś
eego Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 10:11 Król Lew- Skaza, Nie wiem w sumie czemu, może za ironiczny stosunek do brata."O mój starszy brat zniżył się by obcować ze swym ludem". Herkules- Tu wygrywa Hades Trzeba przyznać ze gadane to ma"... a potem pogadamy, popijemy, poszumimy, pokręcimy się i pa, lecimy do domu " Mój brat niedźwiedź 1 i 2, w jedynce to całokształt, natomiast w dwójce to rozwala mnie szamanka" Otóż nadchodzi, A ty? Zru...ie!" xD. Nie lubię bajek ala "Kopciuszek". Brak sensownej fabuły i jakiejś ciekawej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 10:14 Nie wiem Kopciuszek ?? zawsze jak byłam mała lubiłam takie przesłodzone historyjki -.-" Odpowiedz Link Zgłoś
leesh Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 10:19 Scooby Doo Świetna bajka nadal ją oglądam razem z siostra I jeszcze bajki braci Grimm. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy :> 19.07.10, 10:53 a ja NIC NIE mam do tego nowego Disney'a z większą ilością seriali, łał. co do starszych bajek, to, cóż, wszystkie są świetne, ale chyba najbardziej lubię Piękną i Bestię, Mulan i Pocahontas. Odpowiedz Link Zgłoś
miley__xd Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 10:53 Oj naprawdę dużo tego. Głównie wychowywałam się na tych świetnych bajkach Disney'a. Za dużo ich, żeby napisać. Teraz Disney schodzi na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
caughtupinyou Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 19:51 Uwielbiam Króla Lwa, kiedy byłam mała zawsze płakałam na tym filmie, wzrusza mnie do teraz. A piosenka "Miłość rośnie wokół nas" jest naprawdę niesamowita, achh, te wspomnienia. (; Tak samo jak Mój brat niedźwiedź (1 i 2), piękna, pouczająca produkcja. To będę ja - piękna, nastrojowa piosenka, tak samo jak Już nikt już nic. Zresztą wszystkie ścieżki dźwiękowe do takich bajek są wspaniałe. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
aga8 Re: "Dzieciństwo" Disney'a 19.07.10, 19:51 Tak, to prawda. Bajki Disneya są najpiękniejsze. Moje ulubione? Hmmm...dużo ich...np. Śpiąca Królewna, Kopciuszek... Odpowiedz Link Zgłoś