Dodaj do ulubionych

tlusta, swiecaca cera

17.07.10, 22:19
Do mycia twarzy uzywam garnier 3 w 1.. ten co jest zelem, maseczka i pilingiem.. moze
kojarzycie.. ale on chyba strasznie wysusza skore, a sucha skura sie robi taka natluszczona
jakby spocona, jaki nawilzajacy i matujacy zel i w ogole moze kosmetyki mi polecacie? zeby
skora sie nie swiecila i nie wysuszala... pomocy!;D moga byc drogie, ale sprawdzone ;D
sciana
Obserwuj wątek
    • olusia... Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:23
      Ja mam komplet nivea (srednio skuteczny).
      Polecam iwostiny
      • fantabuu Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:24
        ogólem to mam ten sam problem co Ty , ja mialam zel do przetluszczajcej sie twarzy z
        nivea i polecam go bo est okstra . teraz mam niepmiaetam nazwy cos z 20 ; p
    • prosiaczek__ Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:24
      Wyciąg z parówki . Nałóż na twarz , zmyj za 2 tyg i bedzie spokój na pół godziny.
      • itmustbecherry Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:45
        chrum chrum, a ta parowka moze byc z Ciebie, prosiaczku? wink
    • taewunia8 Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:24
      Ygh, nie mam pojęcia :<
      Może poradź się mamy, one na wszystkim się znają :3

Reaktywacja Kotkowego Czatu!!
    • klama_kcmil Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:26
      Kremy nawilżające, np. z oliwki, poszukaj wink
      • itmustbecherry Re: tlusta, swiecaca cera 17.07.10, 22:47
        ale one zarowno sa b. tluste xD
    • joanka Re: tlusta, swiecaca cera 18.07.10, 01:15
      no na pewno nie polecam żeli Garniera ani żadnych tego typu - Loreala etc. Nawet
      moja kosmetyczka stwierdziła, że są średnio dobre, bardzo mocno wysuszające poza
      tym znasz powiedzenie "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego"

Z rzeczy które mogę polecić
      - peeling 2 razy w tygodniu ( ja używam tylko enzymatycznego peelingu, one są gl
      do skóry wrażliwej i naczynkowej, ale bodajże Deremika ma taki, który jest dobry
      też dla cery tłustej - poszperaj po necie, a i sprawdź czy do tak młodziutkiej
      cery można ich uzywać bo nie jest pewna, ale tak czy siak wydaje mi się, że są
      100 razy lepsze niż to świństwo Garniera, którego teraz używasz). Jeśli masz
      trądzik w ogóle zrezygnuj z peelingu!!!
      - kremy nawilżające, skóra tłusta wbrew pozorom cera słabo nawilżona, nie używaj
      więc kremów tłustych czy półtłustych. Mogą być też matujące.
      - jak stosujesz maseczki czy inne takie bzdety niech bedą ściągające
      - jak uzywasz pudru albo podkładu nawilżający albo matujący, choć matujący z
      reguły jest dosyc mocno kryjący więc też zastanów się czy taki Ci potrzebny
      - dobrym sposobem są bibułki matujace,, używasz ich w ciągu dnia jak skóra
      zaczyna się mocno błyszczeć

unikaj nadmiaru słonca i solarium bo wysuszają skórę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka