senseless Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 08.08.10, 20:22 trochę nie bardzo jak na Twój wiek xd z resztą przez jakis czas nie bd mogła normalnie jeść i wgl. poczekaj z tym jeszcze troche Odpowiedz Link Zgłoś
alutaa. Re: KLIK TUTAJ !! 09.08.10, 11:48 odradzam. po pierwsze - bardzo boli. po drugie - mogą Ci wyjść zakażenia. po trzecie - jeśli jesteś niepełnoletnia nie obejdzie się bez zgody rodzica, no chyba , że chcesz to zrobić w jakimś zadupiu bez odpowiedniego sprzętu.. wtedy większe jest ryzyko zakażenia. po czwarte - odczekaj z pół roku - może minie. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy odradzam. 09.08.10, 12:26 oprócz tych konsekwencji, które wymieniła @ne.gra, to na prawdę narazisz się rodzicom i mogą ci nie ufać, poza tym nauczyciele prawdopodobnie będą się czepiać (prędzej czy później zauważą kolczyk, tak samo było w przypadku mojej koleżanki z klasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 12:33 Jesteś☻ bardzo pewna swego. Ja się zgadzam z twoimi rodzicami, jesteś za młoda na kolczyk jeżeli Ci rodzice nie pozwalają ... Albo zaczekaj i bądź cierpliwa przekonywać rodziców codziennie aż się nie zgodzą, lub zrób go sobie w tajemnicy Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 12:38 myślisz że nie zobaczą? ; ) I tak znajdzie się ktoś kto ' niechcący ' albo ' chcący ' powie twoim rodzicom i będziesz miała prze,srane tak serio. Wiem coś o tym, bo moja siostra cioteczna to samo zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
scream_ mam ten sam problem 09.08.10, 12:47 tylko że chce w wardze . no ale cóż starzy jest nieugięty w tej sprawie, gdyż nie lubi piercingów, dziar i tego typu spraw Odpowiedz Link Zgłoś
trzpiotka O man... 09.08.10, 12:48 Nie znoszę kolczyków w językach, wyglądają fatalnie! A to, że masz dopiero 14 lat to kolejny argument przemawiający za tym, abyś NIE przebijała sobie języka. Dobrze przynajmniej, że masz normalnych rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
papusia96 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 12:51 U mnie w szkole każą ci go wyjąć, a jak tego nie zrobisz i będziesz z nim nadal chodzić idziesz do dyra i wzywają twoich rodziców . Tak jest w prawie każdej szkole . Odpowiedz Link Zgłoś
kitty_ Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 12:54 musisz mieć zgodę na taki kolczyk. nie wiem jaką dokładnie, ale kiedy potwierdzenia rodziców nie będzie to kolczyka nie mają prawa CI zrobić ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mileyyc przeczytaj.... 09.08.10, 12:56 moja koleżanka miała już w szóstej klasie, teraz idzemy razem do gim no ale jej mama sie zgodziła Odpowiedz Link Zgłoś
oleska940 poczekaj jeszcze ..... 09.08.10, 12:56 narazie jesteś na to za młoda na wszystko jest czas i na to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
dacey tutaj ! . 09.08.10, 12:56 Rób jak chcesz , ale ja Ci osobiście odradzam ; ) . Owszem , to wygląda bosko , ale ból jest ogromny ... Sama miałam kolczyka ; ) . Najlepsze jest to , że przebiłam o 13 , a o 20 (?) już go wyciągnęłam . Dlaczego ? Spuchnięty język , ból ogromny ... , nie mogłam mówić , nie mogłam nic przełknąć , nie mogłam ruszyć językiem . Dosłownie czułam , jak schodzi mi opuchlizna po wyciągnięciu kolczyka . ODRADZAM ! . lepiej zrób w wardze ; ) . nie boli prawie w ogóle . gojenie trwa krótko . moja warga była spuchnięta tylko troszkę w pierwszy dzień , mocniej na drugi rano , ale posmarowałam tribiotickiem i opuchlizna zeszła w ciągu godziny . a jesli nie chcesz na twarzy , to polecam pępek . tyle , że czas gojenia trwa do roku : ) . pod żadnym pozorem nie rób w brwi ! Odpowiedz Link Zgłoś
cameron Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 13:03 masz czas... ja nie mam zamiaru sobie robić wcale, ale radziłabym ci nie ryzykować, sądzę, że niemożliwe to ukryć na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
cullen_ka TUTAJ 09.08.10, 13:05 Pomyśl poważniej, Twoi rodzice mają rację. Jesteś za młoda. masz 14 lat! Ta do tego czy ty wiesz jak to musi boleć? Ja bym sobie nie robiła. Ale nie będę Cie pouczać, wybór należy do Ciebie... więc nie pytaj Kotkowiczek, to tylko i wyłącznie Twoja decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
mada_bella Re: TUTAJ 09.08.10, 13:10 rob jak chcesz moja przyjaciłka zrobiła sobie kolczyk pół roku tamu a jej rodzice to zobaczyli dopiero miesiac przed wakacjami gdy jej mama (ma siostre blzniaczke ) miała urodziny i ta jej siostra zobaczyła ze moja kolezanka ma kolczyk wiezyku gdyby nie te urodziny to by jej mama nadal nie wiedziala o tym Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 13:24 rodzice na pewno ci nie pozwolą.skąd ja to znam?tylko ja wolałabym kolczyk w wardze albo łuku brwiowym :3 znajdź kogoś kto może ci tą dziurkę przebić bez zgody,może koleżanki mają jakieś znajomości?jednak na 1oo% nie w zwykłym salonie czy studiu piercingu,bo nikt tam nie zrobi kolczyka w języku czternastolatce. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 13:42 Słuchaj. kiedyś jeszcze mi się podobało to. ale teraz wygląda to dla mnie ochydnie. nie radze i to tego w takim wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 13:38 poczekaj jeszcze trochę. jeśli za rok czy dwa nadal będziesz chciała mieć ten kolczyk, może będzie łatwiej przekonać rodziców, a nie w stylu, że jednego dnia chcę kolczyk w języku, a następnego już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxfankajbxx Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 13:43 Moja nauczycielka tańca zrobiła sobie kolczyk w języku żeby zobaczeć czy boli xD powiedziala że strasznie boli i że troche jej utrodnie przez pierwszy miesiąc żeby jeść i mówic i wgl ;p ja bym poczekała jeszcze 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
maadziaaa tuuuuuuuuuuuuuu 09.08.10, 13:42 jak bylam w twoim wieku to sobie zrobilam w pepku i tez nie wiedzieli a teraz juz wiedza i nie maja nic przeciwko.. to tez zalezy czy twoi rodzice sa tolerancyjni .. ja jak sobie zrobilam w pepku to nie bylo tego widac ale w jezyku to widac bo seplenisz i ogolnie ale pamietaj jak sobie zrobisz w jezyku to moze on ci sie zerwac tak jak dodzie na koncercie i malo co by sie nie zabila przez to ..ale rob co chcesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
ilolita Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 09.08.10, 16:05 Porozmawiaj z nimi i namów ich jakoś za pomocą jakis tekstow , np. dzieki temu troche naucze sie zycia . U mnie zadzialalo i mam juz kolczyka w pępku od kilku miesięcy . Odpowiedz Link Zgłoś
nuna_ Niiieeeeeeeee! 10.08.10, 02:57 Odradzam takich decyzji będziesz potem żałowała. Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 09:55 taa, rozpuszczona dziewczynka, która chce się oszpecić ? -_- odradzam , nie wygląda to fajnie , a i od rodziców będziesz miała niezły opieprz . Odpowiedz Link Zgłoś
dora019 Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 10:01 Powiem ci jedno. Zwariowałaś? Chcesz żeby rodzice stracili zaufanie do ciebie i nie pozwalali później na nic? Naprawdę, chcesz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
martasl Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 10:15 naj lepiej zrob go ale wtedy ukrywaj go lub nierob ja tez chce zrobic sobie kolczyka jak ty ale ja mam13 lat i ide do1gim. dam ci przyklad z mojego zycia: >ja najpierw zrobilam sobie sama kolczyka w uczu (2) imam teraz w jaedym uchu 2 dziurki a potem pokazalam go mamie i tacie nie bylo zle ciekawe jak teraz zareaguja kiedy zrobie sobie jeszcze jadna dziurke. Nie buj sie zycie to samo ryzyko to twoj jezyk przecierz, rob sobie w nim co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
myszqa13 ahhhh.... 10.08.10, 10:22 kurze.....troche trudne miejsce do ukrycia....bo jak np.:będziesz coś mówiła to mogą zauważyć...a poza tym chcesz go zrobić sama(czyli igłą) czy w jakimś salonie specjalizującym się w takie rzeczy??...kurcze...ale 14 latka??też jestem w toim wieku...mam tż świrnięte pomysły...chce sobie zrobić pod wargą ale chodze do gimnazjum w którym takich rzecy nie można mieć...nie wolisz do liceum poczekać.?? Odpowiedz Link Zgłoś
truskaffkaa Re: w tajemnicy przed rodzicami...dorradźcie mi . 10.08.10, 11:05 Nie wiem.Zrób tak jak uważasz za słuszne. Jestem w tym samym wieku co ty i nie mam kolczyka w języku, ale moja koleżanka z klasy zrobiła sobie w pępku( i też nie powiedziała o nim rodzicom ) więc gdy ona chce to sobie go wyciąga a potem wsadza Odpowiedz Link Zgłoś