beautiful_ 02.08.10, 12:25 Hey. Chciałam się zapytać głównie dziewczyn czy gracie na perkusji? Czy nauka gry na perkusji jest bardzo trudna? I czy można samemu np. w domu nauczyć się gry na perkusji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elisss92 Re: Perkusja 02.08.10, 12:31 mój ojciec sam się nauczył jak był jeszcze młodszy ode mnie. Ja nie mam takiego drygu jak on Odpowiedz Link Zgłoś
gb Re: Perkusja 02.08.10, 12:35 Gram na gitarze i pianinie ale na perkusji uczył mnie wujek. Nie jest to przynajmniej dla mnie trudne. Trzeba mieć po prostu duże poczucie rytmu i można się nauczyć w domu, ale jeśli pooglądasz np. na YouTubie filmiki jak zawodowcy to robią Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_ perkusja 02.08.10, 21:18 Nauczyć to wszystkiego się mozna ;P z tym że najlepiej graj na perkusji jeśli jesteś w zespole takie granie samemu sobie to nie ejst to o czym marzą perkusiści xD Odpowiedz Link Zgłoś
drummie_ Re: Perkusja 02.08.10, 21:19 Zabiłabym za możliwość gry na perkusji xD Hm, to nie jest strasznie trudne, ale proste też nie. Wyczucie rytmu i przede wszystkim podzielność uwagi. Najlepiej byłoby nauczyć się u kogoś, ale samemu... nie wiem, może. Jednak na to trzeba poświęcić kilka godzin dziennie. Największym mankamentem jest cena sprzętu - jakiś w miarę dobry, a jeszcze przecież prościutki zestaw perkusyjny kosztuje co najmniej 1500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful_ Re: Perkusja 02.08.10, 21:24 No właśnie ta cena jest najbardziej przerażająca, właściwie to nie mam możliwości gry bo po pierwsze rodzice nie dadzą mi tyle kasy (mam zazwyczaj słomiany zapał) a po drugie sąsiedzi wywaliliby mnie z własnego domu jak bym zaczęła bębnić xDD Odpowiedz Link Zgłoś
broken_heart Re: Perkusja 02.08.10, 21:22 Mój brat grał w jakiś zespołach na perkusji, ja gram na gitarze grałam na synetezatorze a że brat na perce to mnie uczył i też pogrywam On nauczył się sam... Ja praktycznie też. Wystarczu słuch i bardzo dobre wyczucie rytmu bez tego nie nauczysz się grać na perkusji Odpowiedz Link Zgłoś
renooo17 Re: Perkusja 02.08.10, 21:24 Można nauczyć się w domu. tylko trzeba mieć miejsce do grania i perkusje Odpowiedz Link Zgłoś
candy21 Re: Perkusja 02.08.10, 21:30 chciałam grać i nadal chce. ale to jest troche trudne. mój brat cioteczny sie uczy. chodzi do szkoły muzycznej, ale na fortepian tylko i powiedział, ze tam są tylko 2 perkusistki.. trzeba dużo ćwiczyc.. ale polecam też gitare xD Odpowiedz Link Zgłoś
suczka Re: Perkusja 02.08.10, 21:36 mój ojciec grał na perkusji no teraz już nie gra bo ma lenia i mnie nauczył jak byłam małaaaaa i jeszcze cos tam gram ale rzadko raczej Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka2691 Re: Perkusja 03.08.10, 09:24 ja troche gram a trudno nie jest sie nauczyc tylko trzeba chciecW domu mozna sie nauczyc tylko musisz miec pomieszczenie gdzie ona moze stac Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Perkusja 03.08.10, 13:25 Ja od początku roku szkolnego zacznę się dopiero uczyć (łiiiii!) więc Ci niestety nic na razie nie podpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś