Dodaj do ulubionych

Igrzyska Śmierci

02.08.10, 16:10
Hey, czy ktoś z Was czytał "Igrzyska śmierci" ?
Co sądzicie o niej ?

Mnie się bardzo podobała, choć na początku nie mogłam się przyzwyczaić do tego, że jest
pisana w czasie teraźniejszym, a nie w przeszłym jak cała reszta. No i ogólnie ma bardzo
ciekawą fabułę i jest taka ... inna niż wszystkie.
wink
Obserwuj wątek
    • oleska940 Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:15
      nie czytalam ale o czym to jest
      to chętnie zobacze
      • jamajka. ... 02.08.10, 16:18
        Mnie się nie podobała. ...Jakoś nie mogę wczuć się w ten klimat..xd
      • doma253 Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:19
        Na ruinach dawnej Ameryki Północnej rozciąga się państwo Panem, z imponującym Kapitolem
        otoczonym przez dwanaście dystryktów. Okrutne władze stolicy zmuszają podległe sobie
        rejony do składania upiornej daniny. Raz w roku każdy dystrykt musi dostarczyć chłopca i
        dziewczynę między dwunastym a osiemnastym rokiem życia, by wzięli udział w Głodowych
        Igrzyskach, turnieju na śmierć i życie, transmitowanym na żywo przez telewizję. Bohaterką, a
        jednocześnie narratorką książki jest szesnastoletnia Katniss Everdeen, która mieszka z matką i
        młodszą siostrą w jednym z najbiedniejszych dystryktów nowego państwa. Katniss po śmierci
        ojca jest głową rodziny - musi troszczyć się o młodszą siostrę i chorą matkę, a jest to
        prawdziwa walka o przetrwanie...
        • oleska940 Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:29
          no zdaje się fajna
          poprosze mame nich mi wypozyczy
    • gabryniapynia Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:22
      ja pier...myslam ze to jakies zawody w ktorych morduja ludzi XD hehe
      a ksiazki nie czytalam.choc moze fajna.
      • doma253 Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:36
        Tak w sumie to są zawody, w których mordują ludzi... xP
    • smile. nie za bardzo. XD 02.08.10, 16:43
      Książką mnie nie zafascynowała, chociaż muszę przyznać, że była zupełnie inna
      niż dotychczasowe książki , które czytałam. ; ) Jak dla mnie : za mało dialogów,
      zbyt nudne opisy( trochę zbytnio przeciągane niektóre sceny ) ale pewnie
      przeczytam 3 część. XD

Pozdrawiam.
    • klaudia_24 Re: Igrzyska Śmierci 02.08.10, 16:46
      ja nie czytałam , raczej mało czytam ; p
      ale może przeczytam XD
    • emily. Kocham <33 02.08.10, 16:51
      Tuż po "Harrym Pottrzerze" "Igrzyska Śmierci" to moja ulubiona książka (w zasadzie to uwielbiam obydwie części - czekam na trzecią). Kiedy wzięłam się za czytanie, po prostu nie mogłam się oderwać.

Nie lubię Katniss za jej ego, ale co tam, głównych postaci się nie wybiera tongue_out
      btw. TEAM Peeta ^.^
    • rozalie32 Re: Do doma253 04.08.10, 16:53
      czytałam i bardzo mi się podobała, druga część też. A wiesz może jaki tytuł ma 3 część?
    • koralowa . 04.08.10, 16:58
      `Słyszałam o tej książce, ale jeszcze nie czytałam .Cieszy się dobrymi opiniami, więc
      prawdopodobnie zabiorę się za nią jak skończę czytać Wilczycę c; .
    • pati588 Re: Igrzyska Śmierci 05.08.10, 12:22
      Książka jest niesamowita. Moim zdaniem nawet lepsza od Zmierzchu. Pokazuje jak
      okrutni potrafią być ludzie. Ma w sobie wiele przesłania.
      • rozalie32 Zgadzam się z pati588 05.08.10, 12:42
        Jest lepsza od Zmierzchutongue_out
    • rozalie32 Jaki tytuł ma 3 część? 05.08.10, 12:43
    • light Bardzo dobra książka. 05.08.10, 12:51
      W pierwszych chwilach nie mogłam przywyknąć do tego całego klimatu, ale potem
      jak rozkręciła się akcja. Cały czas biegła, ani chwili wytchnienia. Często wiele
      rzeczy ulegało zmianie i aż nie mieściło mi się to w głowie! Dziwię się, że to
      nie jest bestseller...
      Porządny kawałek dobrej historii. Muszę kupić sobie drugą część, koniecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka