lieb_de_sekunde 03.08.10, 22:59 Hej. Zadam pytanie prosto z mostu. Czy sądzicie, że to Courtney Love zleciła zabicie Kurta Cobaina? Co o tym myślicie? Może macie jakieś inne zdanie? Piszcie w komentarzach... To dla mnie ważne, co inni o tym sądzą. Z góry dzięki . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lieb_de_sekunde Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 03.08.10, 23:02 Ja osobiscie uwazam ze to ona to zleciła. Po 1: Kurt groził jej rozwodem i kilka tygodni później zginął Po 2: W jego organixmie wykryto smiertelną dawkę heroiny więc jakim cudem dałby radę podnieść pistolet i strzelić sobie w głowę? Po 3: Na pistolecie nie wykryto jego odcisków palców. Po 4: W żekomym liscie pożegnalnym tylko połowa była napisana jego harakterem, co przypominało wpis do jego dzinnika, a ta końcówka <pożegnanie> pisał ktos inny i na tm długopisie takze nie wykryto jego odciskow... Piszcie co o tym myslicie Odpowiedz Link Zgłoś
nosugartonight Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 03.08.10, 23:06 tez mi sie wydaje ,ze byla w to zamieszana. Odpowiedz Link Zgłoś
hardxcore_ : ( 04.08.10, 08:49 Też myśle że sam by tego nie zrobił , choć z tego co wiem to życie gwiazdy mu nie pasowało.Courtey udawała dobrą żonę ale tak naprawde zazdrościła mu sławy i to chyba wpłyneło na jej psichike Nie lubie jej i nie mam zamiaru polubić Odpowiedz Link Zgłoś
rock_i_rock Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 07.11.10, 17:02 Jakoś szczególnie się nie przejeła jego śmiercią, nie było odcisków palców Kurta na pistolecie. No a jeśli nie ona to komu by na tym zależało? Fakty mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 03.08.10, 23:09 też mi się wydaje. i bardzo chciałabym wiedzieć jak to było. Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 04.08.10, 09:01 mi się wydaje,że 1.pokłócił się z nią 2.naćpał się xd 3.a potem się zabił ^^moja wersja ale nie wykluczam faktu,że Courtuey nie miała nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lieb_de_sekunde Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 04.08.10, 09:29 ola09. Ale przeciez on mial w ciele SMIERTELNĄ DAWKĘ narkotyków. Mógł sam umrzeć i na pewno nie dałby rady podnieść pistolet. jak pisałam wyżej (: Odpowiedz Link Zgłoś
bananowedziecko Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 04.08.10, 10:03 lubię Courtney Love , ale nigdy nic nie wiadomo. Mogli się pokłócić , on mógł coś wziąć i wtedy mógł być po narkotykach bezsilny , i ona mogła strzelić. Odpowiedz Link Zgłoś
ola09 lieb_de_sekunde 04.08.10, 10:20 podałam Ci moją wersje ale to nieoznacza,że jest prawidłowa xd. ja nie zmienie zdania nadal uwazam,że popełnił samobójstwo Odpowiedz Link Zgłoś
yonkee Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 04.08.10, 20:08 znam osoby które tak sądzą - osobiście słucham muzyki Nirvany i co nie co słyszałam o tych spiskach dotyczących Courtney. Moim zdaniem może to być prawda... Ale jako fani powinniśmy dać sprawie święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
coker Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 04.08.10, 20:15 Też uważam, że ona brała w tym udział. Sam by tego nie zrobił. Najgorsze jest to, że ona nie została za to ukarana, bo policja stwierdziła, że to samobójstwo! A przecież sporo dowodów wskazuje na nią. Nienawidzę jej. Odpowiedz Link Zgłoś
topielica_xd Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 09:30 Tak ona była w to wszystko zamieszana -,- .... Ona jest psychiczna i tyle tego gadania -,- Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 09:49 kurt przedawkował. nie wydaje mi się żeby courtney zmuszała go do brania narkotyków. ona jedynie mogła mu wsadzić kulkę w głowę. ale niby po co miałaby go zabijać? dla sławy? pf. może i mieli szalony związek, ale wydaje mi się że się kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
devaney Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 10:43 Rzeczywiście mogło być tak,że to Courtney zelciła to morderstowo,lecz to tylko teoria i prawdy się już chyba nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka. .!. 13.08.10, 10:59 Był już podobny temat, no ale ok... A więc moim zdaniem... Tak. Dlaczego tam myślę'?' Ponieważ po jego śmierci miała gdzieś (i chyba nadal ma) to, że Kurt miał swoje osobiste rzeczy takie chociażby jak 'pamiętniki. Chce sprzedać jego piosenki.. I wszystko po to żeby mieć kasę... Miała zajmować się córką.. a straciła prawo do opieki nad nią... Żałosna jest. Jednak nie mnie osądzać...=.= Odpowiedz Link Zgłoś
timestealer za bardzo skupiamy się na jego śmierci 13.08.10, 15:24 nie wiem, nie myślę nad tym, nie dotyka mnie to zbytnio, bo i tak jakkolwiek by do tego nie doszło, Cobain już nie żyje i szczerze powiedziawszy zamiast rozdmuchiwać to wszystko, myśleć, świrować wręcz na tym punkcie, olejmy to jak żył i skupmy się na jego sztuce. bo tu leży problem Kurta- większość jego fanów zbytnio zajmuje się jego życiem, niż twórczością. Artyzm, a człowieczeństwo ów artyzmu to dwa zupełnie różne aspekty osobowości. Można poznać człowieczeństwo, by w pełni zrozumieć artyzm, ale nie można wielbić artystę za to, jakim jest człowiekiem, wierząc święcie w to, że sztuka jaką tworzy jest pełnym odzwierciedleniem jego osoby. Bo fenomen Cobaina polega na jego ogromnym tragizmie. No właśnie, postaci, a nie sztuki. Na koniec: kiedy widzę, jak wszyscy teraz widzą wszystko to, czego nie powinni, gloryfikują, albo oczerniają, mnożą teorie na temat jego śmierci, to zastanawiam się, czy będę w stanie odnaleźć pomiędzy kartkami kolejnej, setnej biografii tego Cobaina z sali prób nad zakładem fryzjerskim matki Krista. Odpowiedz Link Zgłoś
5 Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 18:59 Któryś z kolei wątek dążący donikąd. Kurt nie żyje, nikt nie dowie się prawdy o jego śmierci i powinnyście się z tym pogodzić, nie obarczać winą Courtney. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 19:14 A dlaczego tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
whyduckxoo tsa. 13.08.10, 19:24 Trudne to trochę, ale długo nad tym myślałam. Moim zdaniem to niemożliwe żeby sam się zabił jak kiedyś w wywiadzie powiedział, że mógłby rzucic śpiewanie, bo przecież życie jest najważniejsze... Zresztą. Po człowieku chorym na depresje dwubiegunową można się wszystkiego spodziewac.... Takie jest moje zdanie. Zresztą. Co nam to da. Kurt nie żyje i nie zmartwychwstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: tsa. 13.08.10, 19:33 Trudno powiedzieć czy to ona . I tak już nic nie przywróci mu życia , więc nie ma co roztrząsać tego... Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 13.08.10, 20:06 szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi i tak nigdy nie dojdziemy do tego co naprawde sie stało. (; Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 14.08.10, 20:37 Nigdy nawet by mi to do głowy nie przyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
ozzy Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 15.08.10, 12:42 Nie, nie sądze tak , ostatnio czytałam w machinie o niej, ze nie było jej to na ręke i cierpiala Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 15.08.10, 12:58 Ja już sama nie wiem co mam o tym myśleć . . . Odpowiedz Link Zgłoś
dragonica Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 15.08.10, 13:14 Nie jestem fanką teorii spiskowych, ale uważam, że ktoś pomógł zejść Kurtowi z tego świata. Wiele dowodów na to wskazuje. Niekoniecznie zamieszana jest w to Courtney. Nie możemy jej osądzać, bo tak na prawdę nie wiemy jak było!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marsjanka115 x__x 07.11.10, 16:45 moja wersja jest taka że : coś spowodowało że postanowił się naćpać. wstrzyknął za dużo i strzelił... nie mogę jakoś dokończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
soulik. Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 07.11.10, 16:51 Na bank była w to zamieszana. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 11.11.10, 17:42 Nienawidzę tej su.ki Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 11.11.10, 21:02 Kurt popełnił samobójstwo ! Strzelił sobie w łeb w dniu ślubu moich rodziców.. Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 @alexis69 11.11.10, 22:41 Nie strzelił sobie, bo w ciele miał tyle heroiny, że nie byłby fizycznie w stanie tego zrobić. Po przedawkowaniu powinien być nieprzytomny. Z resztą ani na pistolecie, a z tego co mi wiadomo, to nawet na pożegnalnym liście nie było jego odcisków palców. Jak dla mnie sprawę załatwiła sucz Courtney. Odpowiedz Link Zgłoś
princess132 Re: Kurt Cobain... Courtuey Love. !!!!!!! 11.11.10, 23:29 już się na ten temat tutaj wypowiadałam, ale teraz spoglądam na to z troszkę innej perspektywy. nie wiemy, jak naprawdę było między nimi. nie znamy naprawdę courtey, nie znaliśmy kurta. wiem, że wiele rzeczy wskazuje, że to nie było samobójstwo. ale NIE WIEMY. i to jest niefajne. możemy się tylko domyślać. nie wielbię kurta, ale uważam, że facet był w porządku, a nirvana całkiem fajne piosenki miała. po prostu szkoda go, nie wiadomo, kim byłby teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 11.11.10, 23:43 nie mam pojęcia co o tym sądzić. obydwojga cenię jako artystów. myślę, że albo Kurt popełnił samobójstwo, albo Courtney oraz jeden z przyjaciół tej pary maczali w tym palce (czytałam bardzo ciekawy artykuł na ten temat, wszystko w nim układało się w logiczną całość... tylko nie pamiętam nazwiska tego przyjaciela :< aczkolwiek chcę wierzyć w pierwszą wersję. ano cóż, wiadomo, szkoda go bo był świetnym artystą. Odpowiedz Link Zgłoś