Dodaj do ulubionych

gust vs.. osobowość

• mrs_dark Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 12:39
      Moim zdaniem głównie liczy się osobowość, chociaż styl muzyki i ogólnie hobby
      też mogą trochę rozdzielać, bo jedna osoba myśli o drugiej, że jest dziwakiem,
      bo jak można słuchać takiej muzyki. To też trochę dzieli, ale to nie jest główny
      punkt, dlatego, że jak ma się jakieś tematy zastępcze to odchodzi się od tego,
      kto jakiej muzyki słucha.
      Moim zdaniem powinno się skupić na poczuciu humoru i na tym czy mamy co porobić
      czy się powygłupiać.
      A jeśli chodzi o muzykę Disneya i disco polo to nie jestem zwolenniczką tych
      rodzajów muzyki i zapewne z punktu widzenie "dorosłej młodzieży" w granicach 17
      - 20 to jest to siara i w gimnazjum też nie jest lubiane. Osobiście nie mam z
      tym problemu, ale większość jest mało tolerancyjna. tongue_out
    • squash ech. 10.08.10, 12:47
      Gust muzyczny w pewnym stopniu odzwierciedla naszą osobowość. Nie - jak to niektórzy
      twierdzą - intelekt, ale osobowość owszem.

Ja żyję w otoczeniu fanek Disney'a, sama mam inny gust. Moja najbliższa przyjaciółka
      rozpływa się nad piosenkami RBD, co jest dla mnie trochę uciążliwe, ale nie narzucam jej
      swojej "jedynej prawdziwej" drogi muzycznej.
    • bella_cullen13 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 12:52
      Ja lubie słuchać różnej muzykia a najbardziej pop oraz muzyki gwiazdek disneya ale nie
      cierpie polskiego rapu i hip hopu są do kitu!!!! Generalnei hip hop lubie ale tylko
      wykonawców zagranicznych wink
    • agusiasweet no to trochę poopowiadam. 10.08.10, 12:57
      miałam trochę takich sytuacji.

mieszkam na wsi, więc jest trochę ciężko odnaleźć kogoś, kto by lubił taką samą
      muzykę jak ja. długo szukałam bratniej duszy, myślałam, że to sprawi muzyka, tą
      łączność. no ale nic nie zrobiła.

pewnego dnia do mojej przyjaciółki przyjechał kuzyn, słuchał tej samej muzyki co
      ja. ale był złośliwy, komentował wszystko. powiedzmy rozpieszczony mamisynek. -
      to jest przykład, że muzyka nie czyni człowieka.

drugi przykład to moja koleżanka z klasy - słucha disco polo, w kółko
      wytapetowana, ochrzczona mianem 'puszczalskiej' (50% niewiedzy co zrobiła po tym
      jak się upiła). a o takich panienkach disco polo na opowiada.

no cóż - więc są zawsze jakieś za i przeciw. ale nie powinno się oceniać
      człowieka po guście. c;
    • incorrigible Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:04
      Ja jestem zakochana w muzyce, a moi znajomi niestety nie... Z reguły staram się słuchać niebanalnych piosenek, a moje przyjaciółki wolą zwykłe, popularne utwory(np. Gagi, której nie trawię) ale jakoś mi to nie przeszkadza;p
      Oczywiście wolałabym mieć jeszcze kogoś o podobnym guście muzycznym wokół siebie, ale nie narzekamwink
      A co do piosenek Disneya, to... cóż... z pewnością mnie samą trochę by to odpychało, ale jeżeli ktoś jest naprawdę fajny, to nie przeszkadzają mi takie rzeczywink
    • horrorshow Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:09
      Ostatnio słucham każdej muzyki. Jednak nie lubię o tym rozmawiać. Wiele osób z
      góry zakłada, inna muzyka=nienormalny człowiek.
    • spicygarlic Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:17
      kiedyś słuchałam disney' owskich gwiazdek i nadal mam ich płyty . czasem zdarza mi się nadal
      ich posłuchać . gdy mówię znajomym , że słuchałam , albo że lubię tego słuchać to robią
      głupie miny w stylu 'że co?' albo 'głupia jesteś?' . nie jest to miłe , ale trudno .
      ja czasem po cichu śmieje się z piosenek , których słuchają moi znajomi , ale szanuję ich gust
      .
      ogólnie większość moich znajomych słucha podobnej muzyki co ja teraz , więc różnic w
      gustach praktycznie nie ma .
    • bridgitte Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:20
      Dla mnie to, jaki kto ma gust muzyczny nie jest podstawą do oceniania charakteru
      człowieka. Sama słucham niektórych gwiazd Disney'a, ale nie za bardzo obchodzi
      mnie to, z jakiej są stacji. Zwracam po prostu uwagę na muzykę i teksty, staram
      się nikogo nie szufladkować. A kto ma z tym problem, jest po prostu ograniczony.
      I tyle wink
    • skulls Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:24
      ` w dzisiejszych czasach w szkołach tępią dzieciaki i się na nich wyżywają jak słuchają jakiejś (
      jak oni to mówią "siarskiej" co nie znaczy że taka jest ) muzy : / Jak chodziłam do
      podstawówki to kochałam Tokio Hotel, nawet miałam koszulkę z TH, gdy przyszłam w niej do
      szkoły to chłopaki latali za mną cały dzień naśmiewając się i krzycząc "lubię krzesło lubię fotel
      nienawidzę Tokio Hotel " . Teraz nie przepadam za TH i nie mam pojęcia czy po prostu już ich
      nie lubię czy to przez to że się ze mnie śmiali gdy ich lubiłam : /
    • cameron Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:29
      nie selekcjonuję ludzi na podstawie tego, czego słuchają. ich sprawa, ich gust. nie mam w
      zwyczaju potępiać ludzi, którzy słuchają disneya czy disco polo. przecież istnieją
      przyjaźnie, w których kilka różnych osób słuchają czegoś innego - jeden techno, drugi
      rock, trzeci klasyczną. ale jak już zauważyłaś, ludzie często oceniają innych po tym.
      chociaż osobiście uważam, że ludzi, których łączy ten sam rodzaj muzyki mają więcej
      wspólnych tematów rozmów itp. : ))
    • mejbelajn. Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:29
      1. Raczej nie.

2. Od gwiazdek Disneya? Owszem, jeśli zachowujesz się jak napalona słit fanka. Jeśli nie- nie oceniam po guście muzycznym. A disco polo? Tak samo. Zresztą.. dużo ludzi tak się śmieje z disco polo, że taka wiocha, itd.. A jak przyjdzie co do czego to przy tym własnie najlepiej się bawią.

I nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia jakiej muzyki słucha moja koleżanka/mój kolega, o ile nie ma na punkcie tego rodzaju muzyki obsesji wink.
    • jassmin888 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:31
      Nie - stanowczo nie !

Ja osobiście nawet czasami oglądam te bajeczki Disney'a , bo moja siostra i nie powiem ,
      moze sa czasami bezsensowne ale nawet mnie czasami sie podobają ;D I myśle, ze tak
      samo jest z muzyką , kazdy mówi że nie lubi piosenek czy filmów z gwiazdkami disney'a ale
      napewno słucha czasem ich piosenki i filmy ,a nie chce się do tego przyznac, bo wszyscy
      się z tego wyśmiewają. Ale gdy słysza, ze ktoś słucha np. Selene Gomez to od razu '' boze
      jaki ''żal'' . Kurde ja mam 17 lat a podoba mi się np. piosenka Miley Cyrus '' He could be the
      on'' ale słucham też Pink, Shakirę czy Michaela Jacksona . Mnie to zwisa kto słucha jakiej
      muzyki, bo każda piosenka może wpaść ucho. Nie ważne czy jest to pop, rock czy disco
      polo i czy śpiewa to Rihanna czy Demi Lovato .

; d
    • jade Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:40
      Ja słucham różnej muzyki. I bardzo mi się podobają niektóre piosenki gwiazdek
      Disney'a, chociaż niekoniecznie lubię te gwiazdki ;> I wkurzają mnie ludzie
      którzy oceniają innych po tym jaką muzykę ten ktoś słucha... uncertain
    • kingusia Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:48
      popieram dream.

jak powszechnie słychać, tzn. wsnioskuję, np. z kotka .. disney to wstyd.
      każda tak najeżdża na gwiazdy disneya, a pewnie ukradkiem, gdzieś tam w skryciu
      je wielbi, słucha ich muzyki etc.

moje kumpele słuchają np.Biebera, czy Miley, ale mnie to nie przeszkadza.
      przecież nie znienawidzę ich, przez to, że słuchają kogoś kogo ja nie lubię.

jestem gotowa twierdzić, że Miley nie podchodzi mi to gustu, ale to nie znaczy,
      że nie zdarza mi się przesłuchać raz na rok jej piosenki ..

dzisiejsze czasy to jakaś makabra .

ja uwielbiam disco polo i się tego nie wstydzę . serce

łączę różnorodną muzę, słucham trochę tego trochę tego ^
      disco polo, uwielbiam eminema, czasami mam fazę na RBD i wiele innych.
    • grzywa6 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 13:50
      Ja słucham różniej muzyki : pop, rock, hip hop, reggae, a nawet disco polo.
      Nie mam nic do ludzi którzy w kwestii muzyki mają inny gust niż ja, choć nie
      lubię jak ktoś z tym przesadza i ciągle nawija mi o zespołach których nie lubię.
      Słucham piosenek gwiazd Disneya, bo szybko wpadają w ucho, oprócz Miley Cyrus.
    • beatrice... Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:08
      W moim gronie tylko ja slucham rock'a moje kolezanki leca bardziej w strone pop'u lub
      "cukierkowego" pop'u. Czasami jest mi z tym zle poniewaz ja jedna sama musze wysluchiwac
      paplaniny o czyms czego wogole nie znam i nie slucham bardzo mnie to denerwuje, nie
      podzielaja mojego gustu muzycznego i maja jeszcze czelnosc mowic ze sie nie znam skoro
      slucham 30stm, anberlin etc., a przeciez muzyka to indywidualna sprawa kazdego z nas i
      powinno sie byc w tych sprawach tolerancyjnym.smirk
    • nearlaify Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:11
      Mnie nie obchodzi kto czego słucha, ale wkurza mnie, gdy ktoś walnie w autobusie
      na cały regulator "Kanikuły". W sumie też nie spotkałam się z dyskryminacją, bo
      nawet na to nie pozwalam smile
    • kathlyn Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:33
      Ja bardzo bym chciała żeby moje koleżanki miały taki sam gust co do muzyki, ale tak nie
      jest ;p Szanuję ich wybory i staram się poznawać to czego słuchają a one na odwrót.
      Nikiedy jest tak że polubią jakiś zespół metalowców których słucham a przecież wolą
      dajmy na to RBD . Co do disco - polo to nie cierpię i nie lubię gdy słuchają takiego typu
      muzyki wrr..Bo tego się słuchać nie da.
      Pozdrawiam smile
    • patrycja17 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:44
      ja słucham piosenek Disney'a. są fajne.!smile a jak komuś się nie podoba to niech
      się powstrzyma od głupich komentarzy i tylesmile
    • agnes_ Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:58
      chciałabym, aby moja kolezanka słuchała tego co ja lecz nie da się z tym zrobić.
      ja się śmieję z ludzi którzy słuchają disneja, biebiera i tak dalej.
      cóż.
    • chrupek Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 14:59
      1: Nie, przynajmniej nie wiem.
      2: Nie.
    • cosik gust vs.. osobowość 10.08.10, 15:10
      Szczerze to słucham trance,house, techno i jazzu niegdy sie do tego publicznie
      nie przyznałam bo znając reakcje mojej klasy by mnie wyśmiano dziewczyna
      przyznała sie że słucha metalu a reszta ją wyśmiała, w sumie coś w tym jest
      często sie z tym na co dzień spotykam słuchasz techno pątrzą na ciebie z góry
      słuchasz jazzu jesteś inna.
      • dziurka Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 15:31
        o tak i to bardzo często. ja słucham seleny, demi i nie wstydzę się tego. i tak samo metaliki
        i paramore. podobają mi się różne rzeczy
    • izka10017 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 15:34
      Tak znalazłam się w takiej sytuacji......!
      Lubie słuchać piosenek wykonanych przez gwiazdy Disney'a a inni uważają że one są
      przeznaczone tylko i wyłącznie dla 10 latek.................! Ja mam 15 i nie wstydzę się mówić że
      je lubię.......... nie które są naprawdę fajnesmilepozdrawiamsmile
    • wieczko6 Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 15:36
      No cóż, ja się z Tobą trochę nie zgodzę. Gust określa w 90% osobowość. Weźmy ten
      przykład z muzyką. Osoby poważne często słuchają klasyki, skryte-delikatnej, nostalgicznej
      muzyki, a z mocnym charakterem rocka itp. Jeśli ktoś zauważa, że słuchasz muzy Gwiazdek
      Disney'a to kojarzy się mu z tymi serialami, które bądź co bądź, czasami bywają
      płytkie, przewidywalne. Nie zawsze się to sprawdza, ale przeważnie tak.
    • dragonica Re: gust vs.. osobowość 10.08.10, 15:36
      Taaaak, zauważyłam, że tak się dzieje. Większość myśli, że jeżeli ktoś lubi
      muzykę gwiazdek Disneya, to jest słit tępym dzieckiem. Niekoniecznie. Nie będę
      się rozpisywać na ten temat, bo wszyscy wiemy, że po guście muzycznym nie ocenia
      się człowieka. Do mnie po prostu nie przemawia chociażby muzyka J. Biebera, ktoś
      inny może nie lubić np. Evanescence. Moi przyjaciele słuchają przeróżnych
      rzeczy: popu, francuskiego rapu, rocka, metalu... No i co z tego? Każdy ma inny
      gust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka