10.08.10, 17:53
Hej...od rauz mówie że w ciąży nie jestem ani nic z tych rzeczy...hehe...może był już taki temat ale raczej wątpie bo sprawdzam forum dość często...no więc mam do was takie pytanie:co sądzicie o ciąży w czasie kiedy chodzi się do szkoły??
Załóżmy że dziewczyna ma 16/17 lat...w przyszłości chce być naprzykład lekarzem...uczy się świetnie za dwa lata lub rok(ktoś mógł iść wcześniej do skzoły) matura...a tu nagle bam i spała z chłopakiem...ciąża...przestaje chodzić w pewnym momencie do skzoły nikomu nie mówi o ciąży(wie tylko chłopak i najlepsza przyjaciółka nawet rdzice nic nie wiedzą i nie widzą bo świetnie to maskuje)...nagle dziecko przychodzi na świat a ona zamiast nauką zajmuje się dzieckiem...co o tym sądzicie??dziewcyzny w takim wieku powinny już współżyć i mieć dzieci??Moim zdaniem to chore...raz:dziecko jest nieślubne dwa:chłopak w każdym momencie może ją z dzieckiem zostawić bo uzna że on jednak woli szlajać się po mieście z kumplami niżeli siedzieć w domu i być przykładnym tatusiem...myślicie że takie zachowanie jest odpowiedzialne??Wypowiadajcie się...big_grin
Obserwuj wątek
    • shewerewolf Re: Ciąża!! 10.08.10, 17:57
      To jest po***ane!!!!!!! I nie normalne w takim wieku!!!!!!!devil
      • maaagda Re: Ciąża!! 11.08.10, 17:21
        wcześniej czy później to i tak prawda wyszłaby na jaw to po pierwsze po drugie
        na dzieci taka 16 letnia dziewczyna ma jeszcze duuużo czasu po trzecie będzie z
        tyłu jeśli chodzi o szkołę więc kariery zbyt wielkiej nie zrobi .
        • kingella24 Re: Ciąża!! 18.08.10, 14:28
          mysle że jeśli jakas dziewczyna nie ma męża ani narzeczonego, to nie powinna ''tego robić''
    • anja_ Re: Ciąża!! 10.08.10, 17:58
      Czy powinny? chyba świetnie znasz odpowiedź na to pytanie :qq sądzę, że to niedojrzałe i idiotyczne mieć dziecko w tak młodym wieku.
      • malowana_lala Re: Ciąża!! 11.08.10, 16:01
        yyy nie da się ukrywać ciąży przez całe 9 miesięcy sciana
    • lady_cat Re: Ciąża!! 10.08.10, 17:59
      jeśli ktoś jest na tyle dojrzały, by rozpocząć wspołżycie, to powinien byc na tyle dojrzały,
      by potem wychowywać te dziecko . . .

ale . . . dzieci rodza dzieci .
      • janevolturi800 Re: Ciąża!! 17.08.10, 19:53
        Takie dziewczyny mają zniszczone życie...
        do szkoły nie może chodzić, na studia też nie i jak ona kiedyś znajdzie prace?
        Jakąś znajdzie ale na pewno nie dobrą! Co będzie pracowała w warzywniaku? To na pewno
        nie były jej marzenie... Mieć dziecko a samym jeszcze nim być! Jak je niby wychowie?!
    • heb Według mnie 10.08.10, 18:00
      to nic, że dziecko jest nieślubne.
      Pewnie ponad połowa związków ma nieślubne dzieci.
      Uważam, że skoro chciało im się bardziej dupy dawać, niż podręczniki czytać to
      niech sobie te dzieci wychowują, to ich problem.
    • zuziora_ Oglądałaś licealne ciąże czy jak? 10.08.10, 18:00
      Tam od czasu do czasu oglądam, bo zazwyczaj się nudzę ^ a co ja o tym sądzę? Oczywiście
      tego nie pochwalam... z resztą jak każdy.
      • myszqa13 tak...oglądałam licealne ciąże ale nie dla tego to 10.08.10, 18:05
        mam po prostu znajomych którzy mają dziecko lub go oczekują...i są to osoby właśnie w takim wieku...po prostu ciekawi mnie co wy o takim czymś sądzicie bo ja uważam że to chore...ja chce naprzykład najpierw studia ukończyć wyjść za mąż i mieć dziecko ale najpierw chce też prace jakąś znaleźć...a wiem że teraz takim osobom będzie trudno zrobić te rzeczy po kolei jeżeli planowały tak jak ja...bo raczej na studia bez matury się nie dostaniesz
        • fanta.stic Re: tak...oglądałam licealne ciąże ale nie dla te 11.08.10, 14:44
          a co maja zrobic takie dziewczyny? usunąc ciąże, zabić dziecko? Przecież na
          pewno żadna z nich tego nie planowała.
          • myszqa13 Re: tak...oglądałam licealne ciąże ale nie dla te 11.08.10, 15:59
            fanta.stic napisał(a):

> a co maja zrobic takie dziewczyny? usunąc ciąże, zabić dziecko? Przecież na
            > pewno żadna z nich tego nie planowała.
            Broń Boże!!Aborcja??to już szczyt wszytskie...jestem przeciw ale chodzi mi o to że skoro tego nie planowała to po co się pchała do łóżka z chłopakiem...dobra jest antykoncepcja i prezerwatywy ale one często pękają i co??a nie wsyztskim chce się chodizć do ginekologa po tabletki...
      • klama_kcmil Oczywiście, że tego nie popieram. 17.08.10, 16:13
        Jednakże, uważam, że przyszła nastoletnia matka, ze tak to okrewsle powinna urodzić,
        niżeli usunąć ciążę.
        • klama_kcmil *określe 17.08.10, 16:14
    • karka99221 Re: Ciąża!! 10.08.10, 18:11
      no wiadomo żę dziecko w tak młodym wieku to glupota !! ale ten problem w
      większości mają tylko te idjotki które się nie zabezpieczają !a seks uprawia
      ponad 80 % licealistow tak wychodzi z statystyk !ja mam dopiero 14 lat i nie
      miałąm jeszcze chłopaka ale już wiem że nie będe na pewno czekać do ślubu z
      seksem więc jeżeli w liceum będe mieć chłopaka który będzie mnie kochać i ja go
      będe to z nim robić ale bardzo ostrożnie sie zabazpieczać conajmniej 2 sposobami
      co radze i wam ! bo sama prerwatywa nie wystarcza ! i nie zależy mi na tym żęby
      zrobić to z tym jedynym ważne żeby kochać chłopaka z którym idzie sie do łóżka !
      A PODKREŚLAM ŻEBY NIE BYŁO JESTEM PRZYKŁADNĄ NASTOLATKĄ i ucze sie óje bardzo
      dobrze i zachowuje !(mam dysleksje więc za błędy nie odpowiam )
      kiss
    • bellacullenx 'jest ryzyko, jest zabawa' 10.08.10, 18:22
      wpadka może zdarzyć się zawsze... 'jest ryzyko, jest zabawa', a więc trudno mi
      powiedzieć.Wiadomo że to cholernie nie odpowiedzialne współżyć z chłopakiem w
      takim wieku mając plany na przyszłość i wgl. a jak już się zdarzy to trzeba
      jakoś zaplanować sobie życie.. robić maturę,studiować można w każdym wieku a
      więc nie wszystko jest jeszcze stracone.
      Moja mama zaszła w ciąże w wieku 21 lat, to był jej świadomy wybór. Miała dobrą
      pracę,dom, rodzinę a ślub (także planowany) odbył się 5 miesięcy przed moimi
      narodzinami.

` Ja też oglądam 'Licealne Ciąże'big_grin
    • moniqe_cullen Re: Ciąża!! 10.08.10, 23:16
      Moja koleżanka z klasy, która ma jeszcze 14 lat jest w ciąży. A 15 będzie miała jakoś na
      jesień... I w tym czasie też będzie rodzić. Jest jakoś w 4 czy 5 miesiącu. A jej "chłopak" ma
      z 25 lat. Mówiłą, że to wpadka, że gumka im pękła... To chore w tym wieku mieć dziecko.
      Przecież ona sama jeszcze nim jest. A, że dobrą uczennicą to ona nie jest, to nie wiem jak
      ona sobie poradzi w dorosłym życiu. Za co to dziecko wychowa...
    • kacia_6514 Re: Ciąża!! 10.08.10, 23:27
      po pierwsze : dziewczyna która się dobrze uczy nie myśli o tym w tym wieku i prawdo
      podobnie zachodzą w ciążę dziewczyny które myślą o jednym .
      po drugie: nie chciała bym mieć dziecka w takim wieku ...
    • kc_m Re: Ciąża!! 10.08.10, 23:43
      www.kotek.pl/forum/02,3000,113270327,113319901,Re_Jestem_w_ciazy_.html
      • kc_m Re: Ciąża!! 10.08.10, 23:44
        kc_m napisał(a):

> www.kotek.pl/forum/02,3000,113270327,113319901,Re_Jestem_w_ciazy_.html

to sie dopiero nazywa ciaza skarbie
    • kolczyk Re: Ciąża!! 11.08.10, 00:44
      Dziewczyna zaczyna stosunek kiedy jest już na to gotowa,jednak powinna się zabezpieczać by do takich faktów właśnie nie dochodziło. Według mnie dziewczyny w takich sytuacjach, nie powinny tego ukrywać. Powinny powiadomić o tym rodziców, a oni napewno by pomogli dziewczynie by mogła zająć się nauką. Co do chłopaka to często się zdarza. Facet olewa dziewczyne i idzie w świat szaleć. Znam wiele takich przypadków osobiscie. To przykre wypadki,które zdarzają się niestety coraz częściej i to świadczy o nie ostrożności młodzieży.! Ludzie powinni zastanowić się 5 razy zanim podejmą jakieś poważne decyzje. Bo młoda matka nie moze ciągle ciągnąć na kasie rodziców. Wczesnym wiekiem musi szukać sobie pracy na utrzymanie dziecka i wten sposób nie spełni swoich marzeń,lub nie osiągnie celu do którego dąrzyła...
    • korcia37 Re: Ciąża!! 11.08.10, 08:14
      Dla mnie to jest bezmyślne i nieodpowiedzialne zachowanie . Jeśli już chłopak i dziewczyna
      chcą współżyć to sie idzie do ginekologa i on przepisuje tabletki antykoncepcyjne , i są
      jeszcze przecież prezerwatywy .
    • patti_ Re: Ciąża!! 11.08.10, 08:21
      oglądam licealne ciąże i wiem to i owo c: jeżeli dziewczyna DOBRZE SIĘ UCZY i
      zachodzi w ciążę to szczyt głupoty XD a najbardziej współczuję jej rodzicom,bo
      na pewno nie chcieli,żeby córka kończyła szkołę w liceum tylko zdała studia XD
      ale jak jest się głupim to co poradzić.
      • durex_ Re: Ciąża!! 11.08.10, 08:41
        roznica...
        jak dziewczyna ma chcice to juz jej sprawa.
        chce byc mloda matko- spoko. jej wybor.
        • pinky33 Re: Ciąża!! 11.08.10, 10:07
          no cóż...skoro była na tyle odważna by spać z chłopakiem to teraz musi byc
          odważna w roli MAMY sorry.
          smile
    • demilovatocool Re: Ciąża!! 11.08.10, 10:12
      uważam że to jest okropnie nieodpowiedzialne!!
    • blueday_ to jest głupota - , - 11.08.10, 10:20
    • adusia497 Re: Ciąża!! 11.08.10, 10:33
      Sądzę, że dziewczyna, która tak postępuje powinna być bardziej odpowiedzialna. Jeżeli
      chce się kochać w tym wieku niech zadba o dwa zabezpieczenia np. gumkę i pigułki. A jak
      wpadnie no to sprawa chłopaka i oczywiście jej! Tylko niech potem nie rozpacza że nie
      spełniła swoich marzeń.
    • renooo17 :) 11.08.10, 14:31
      Nie uważam że seks powinny uprawiać tylko osoby gotowe na dziecko. Ja osobiście
      planuje mieć je w wieku 25 lat i nie zamierzała bym tyle czekać z seksem.
      Jednak osoby decydujące sie na to powinny wiedzieć jak się zabezpieczać, a nie
      myśleć że może się uda uncertain
      Jak taka małolata zajdzie to co? Rodzice będą płacić za utrzymanie wnuka. Dla
      takiej dziewczyny to bardzo logiczne, ona będzie miała malutkiego słodkiego
      bobaska, a rodzice MUSZĄ we wszystkim pomagać. Do takich dziewczyn powinno
      dotrzeć że najpierw usamodzielnienie się, a później dopiero robienie dzieci uncertain
      • myszqa13 dzięki za wasze odpowiedzi...:D 11.08.10, 15:57
      • alexis69 Re: :) 11.08.10, 16:05
        Zgadam się w stu procentach z renooo17 wink
    • star_is_best Re: Ciąża!! 11.08.10, 16:18
      Ja obiecałam sobie ,że dzieci dopiero po ślubie
    • bananowaa Re: Ciąża!! 11.08.10, 16:25
      moja siosttra ma 18 lat i ma 15 miesiecznego synka . ; ) no ja uwarzam ze czeba sie zabezpieczac i wg no ale czasami się wpadnie. trudno sie mowi. zawsze można indywidualne lekcje mieć.
    • kaila127 Re: Ciąża!! 11.08.10, 17:28
      Takie zachowanie jest głupie.Jest już parę sytuacji tego typu na kotku,i martwi mnie to bo
      ludzie nie wiedzą co robią.
      Pozdro dla opanowanychwink
      • mileymandy Re: Ciąża!! 11.08.10, 18:19
        Powiem tak:Żadna odpowiedzialna,mądra,mająca wspaniałe plany na przyszłość
        dziewczyna nie zrobi z siebie dziwki i nie prześpi się z chłopakiem przed
        ślubem.To tyle co mam do powiedzenia!
        • meggi_13 Re: Ciąża!! 11.08.10, 18:28
          Takie nastolatki po prostu niszczą sobie życie, bo kiedy urodzą to już nic się nie da zrobić
          chyba że oddają dziecko do adopcji. To jest nieodpowiedzialne i tyle...
        • renooo17 mileymandy 11.08.10, 19:19
          Czyli według ciebie wszystkie kobiety które spały z partnerem przed ślubem to
          dziwki?
          Czyli prawie wszystkie kobiety na świecie xD Nieźle ;P
          Śmieszne -.-
          • mileymandy Renoo17 13.08.10, 16:17
            Tak,ponieważ to jest grzech.Skąd wiesz,że prawie wszystkie kobiety na
            świecie?Coraz bardziej popularne stają się obrączki czystości,czyli nie masz
            racji...
            • renooo17 Re: mileymandy 13.08.10, 16:46
              obrączki czystości - dla mnie to czysta pokazówka.
              zaraz powiesz ze gwiazdki Disneya takie noszą i na pewno są dziewicami? xD
              marketing kochana xD
              a co do normalnych ludzi w żadnej szkole nie widziałam ani jednej osoby która
              takie obrączki by nosiła.
              mam też wiele koleżanek które są porządnymi dziewczynami i uprawiają seks przed
              ślubem.
              poza tym (może o tym nie wiesz) coraz więcej par rezygnuje ze ślubu i decydują
              się życie na kocią łapę. Żyją razem jak małżeństwo ale papierek nie jest im do
              tego potrzebny.
              I oczywiście jeszcze sprawa nastoletnich ciąż. Przecież te dziewczyny nie są
              wiatropylne a nastoletnich mam jest coraz więcej.

Tak więc seks przedmałżeński wybiera ogromna większość kobiet na świecie i
              raczej nie masz prawa nazywać ich dziwkami.
              I jakieś tam obrączki czystości nie mają nic do tego.
              • koralina94 :) 13.08.10, 16:54
                Renooo17 dobrze mówismile Nie ma to, jak trzynastolatki próbują udawać najmądrzejsze na
                świecie, a słownictwo, to już bajka.
                • mileymandy Koralina94 13.08.10, 17:10
                  koralina94 napisała:
                  > Renooo17 dobrze mówismile Nie ma to, jak trzynastolatki próbują udawać najmądrzejs
                  > ze na
                  > świecie, a słownictwo, to już bajka.
                  Przepraszam,ale czy ja się wymądrzam?Napisałam tylko co sądzę na ten temat.A co
                  do słownictwa to chyba nie oczekujesz,że będę pisała poematy na Kocie.Bez
                  obrazy,ale twoje słownictwo też nie jest najwybitniejsze.
                  Jeszcze jedno,nie muszę udawać mądrej,gdyż taka jestem.
                  • koralina94 Re: mileymandy 13.08.10, 21:30
                    Nie zrozumiałaś mnie z tym słownictwem, chodziło mi o to jedno słowo, którego nie mam
                    zamiaru powtarzać. Jak ja miałam trzynaście lat, to nie używałam takich, nawet teraz nie
                    używam. Nie ma to jak zostać zjechanym, za to, że ktoś nie rozumie o co Ci chodzitongue_out
              • mileymandy Re: mileymandy 13.08.10, 17:00
                U mnie mnóstwo dziewczyn takie nosi,prawie wszystkie,nie obchodzą mnie gwiazdki
                Disneya,ani ich decyzje.Ja jestem katoliczką i wiem,że dziewczyny,które
                uprawiają seks przed ślubem mają poważny grzech,podobnie to,,życie na kocią
                łapę".Zupełnie nie rozumiem takich dziewczyn,dajmy,że będą miały dziecko z tym
                chłopakiem,on znajdzie ładniejszą,bo z tą tak naprawdę nic go nie łączy i po
                prostu odjedzie,a ta nie będzie miała nawet prawa domagać się alimentów na
                nieślubne dziecko.Mam prawo nazywać takie dziewczyny dziwkami.Z tego co wiem to
                wolny kraj i panuje wolność słowa!Nie chcę się z tobą kłócić,ale nie masz
                racji.Faceci to świnie i mogą chcieć zwyczajnie zrobić to z dziewczyną,a potem
                zwyczajnie ją rzucić,dlatego lepiej dziewictwo jest zachować dla tego jedynego
                po ślubie.
                • renooo17 Re: mileymandy 17.08.10, 16:05
                  Spodobała mi się ta dyskusja xD

> Zupełnie nie rozumiem takich dziewczyn,dajmy,że będą miały dziecko z tym
                  > chłopakiem,on znajdzie ładniejszą,bo z tą tak naprawdę nic go nie łączy i po
                  > prostu odjedzie,a ta nie będzie miała nawet prawa domagać się alimentów na
                  > nieślubne dziecko.

Po pierwsze: Co do życia na kocia łapę. Żadna rozsądna dziewczyna,
                  decydująca się świadomie na dziecko ze swoim mężczyzną, nie robi tego z facetem
                  którego w ogóle nie zna. Takie pary znają się jak łyse konie, ufają sobie i
                  wiedzą na co się decydują. Facet nie zapładnia świadomie kobiety, wiedząc że ją
                  może zostawić "dla ładniejszej". Uwierz, facet tez w końcu chce zostać ojcem i
                  założyć rodzinę. Więc mając upragnionego i wymarzonego dzidziusia, nie będzie
                  się uganiał za innymi dupami bo są ładniejsze xD
                  Po drugie: Jeśli panna strzeli sobie dziecko z facetem którego dobrze nie
                  zna i ten ją zostawi, może udowodnić mu ojcostwo, nawet gdy nie mają ślubu.
                  Wtedy tatuś płaci alimenty i tyle. Więc co za różnica czy mają ślub czy nie?
                  Rozstać sie mogą tak czy tak. A jak mają ślub to są tylko problemy z rozwodem.
                  • mileymandy Re: mileymandy 17.08.10, 16:20
                    Chyba,kochana nie doceniasz facetów.Znam przynajmniej 20 takich przypadków do
                    tego w moim małym mieście,jak facet zostawił dziewczynę z dzieckiem dla młodszej
                    i ładniejszej.Co do alimentów to bardzo interesuję się prawem,dużo czytam na ten
                    temat,a jeżeli mi się uda to w przyszłości chciałabym być prawnikiem.
                    Kobieta,która posiada nieślubne dziecko,a z jego ojcem biologicznym nigdy nie
                    była w związku małżeńskim nie ma prawa domagać się alimentów na dziecko,Podstawa
                    prawna:art.82 i 128 k.r i o.
                    • renooo17 Re: mileymandy 17.08.10, 16:39
                      To z jakiej paki tyle facetów płaci te alimenty? xD
                      Ojciec mojego chłopaka strzeli sobie na boku dwójkę dzieciaków z kochanką. i
                      płacił alimenty.
                      Wystarczy do tego że kobieta genetycznie udowodni że facet jest ojcem i tyle.
                      Na szczęście niewiele ludzi meczy dzieci badaniami i faceci sami decydują się na
                      płacenie.

A to że akurat w twoim mieście jest tyle lekkomyślnych kobiet to nie moja wina.
                      Jeśli kobieta znajdzie sobie normalnego i ODPOWIEDZIALNEGO faceta to takie
                      rzeczy się nie dzieją.
                      A jeśli zrobi sobie dzieciaka z typem który nie wie co w życiu ważne i chyba
                      nigdy na prawdę nie kochał to już nie moja wina.
                      • mileymandy Re: mileymandy 17.08.10, 18:49
                        Podałam ci numer artykułu prawnego o alimentach.Może ten facet o,którym piszesz
                        czuł się w obowiązku płacenia alimentów na to dziecko?
                        • renooo17 Re: mileymandy 18.08.10, 13:58
                          Nie wiem skąd sobie wzięłaś ten artykuł prawny xD
                          Wygląda na to że mnóstwo mężczyzn płaci alimenty zupełnie bezpodstawnie xD
                          A może sąd po prostu miał takie widzimisię? xD Bo ty wiesz przecież lepiej.
                          "gdy synowie mieli 3 miesiące konkubina założyła mi sprawę o alimenty i
                          ustalenie ojcostwa"

Konkubina - czyli nie byli w związku małżeńskim. wystarczy założyć sprawę o
                          alimenty i ustalenie ojcostwa. Przecież nawet jak nie są małżeństwem to on jest
                          ojcem.

To akurat znalazłam
                          TU.

Ja żadnych artykułów prawnych nie będe ci przytaczać bo się na tym nie znam. Ty
                          też nie powinnaś skoro jak widać znasz się na tym gorzej niż ja xD
                          • delicious Re: mileymandy 18.08.10, 14:13
                            mileymandy, skarbie, po pierwsze, tu jest mowa o tych idiotkach, które robią to
                            z głupoty, chcą być fajne, upijają się na imprezach i ida do łóżka z pierwszym
                            lepszym.
                            I chyba nie uważasz, że 30 letnia kobieta nie będzie współżyć z facetem, z
                            którym jest a nie chcą, lub nie mogą wziąć ślubu. Może jeszcze nie jesteś
                            uświadomiona, ale jest coś takiego jak antykoncepcja i nie każde współżycie
                            kończy się ciążą! Obrączki czystości rzeczywiście są tylko na pokaz, to chwilowa
                            moda. Ile? 30% ludzi dochowuje czystości do ślubu?
                            A, i jestem ciekawa czy Ty, moja droga jesteś tak zawziętą katoliczką, że
                            poczekasz, szczególnie w tych czasach...
    • xxlilyxx Ciąża!! 13.08.10, 16:50
      jak już się decydują to niech potem oboje rodziców ponosi za swój wybryk
      konsekwencje, a nie. -.- zresztą dla mnie to głupota i zupełny brak
      odpowiedzialności. inaczej jest kiedy 18-latki chcą mieć dziecko, ot tak po
      prostu ( chociaż tego też nie rozumiem ), mają chłopaka, chcą wziąć ślub i żyć
      razem dalej. znam takie przypadki, ale nie rozumiem za cholerę.
    • bad_alex hm , : 3 13.08.10, 16:53
      no więc . współżyć można przecież.. tylko trzeba się zabezpieczać . jest takie coś jak tabletki i prezerwatywy . a dziewczyna w ciąży chodzi normalnie do szkoły . oczywiście już w tym 9 miesiącu raczej nie , ale tak to normalnie chodzi .
    • linda Re: Ciąża!! 13.08.10, 16:54
      da sie ukrywac ciaze do samego dnia porodu sciana wiem !! i noo cooz czasem tak sie
      zdarza i wcale nie trzeba spac z chlopakiem zeby zajsc znaczy trzeba ale czasami wystarczy
      nawet i podtarcie sie czyims recznikiem czyim? to chyba jsne
    • promyczeq Re: Ciąża!! 13.08.10, 17:44
      Sądzę że wiek 16/17 lat to za mało aby mieć dzieci . w tym wieku nie masz
      jeszcze doświadczenia w stosunku co do tych spraw . a tym bardziej chłopak ,
      jeśli jest on od cb starszy o kilka lat lub w twoim wieku lub młodszy to nie
      jest on jeszcze na tyle dojrzały aby ci pomagać . oczywiście nie mówię o
      wszystkich mężczyznach nie każdy jest taki , niektórzy potrafią być bardzo
      dojrzali na swój wiek i to sb cenimy . Natomiast to źle gdy w tym wieku
      zachodzisz w ciąże mówię tak być może że moja mama urodziła mnie i moją siostrę
      zbyt wcześnie . W tym wieku masz jeszcze p[prawo chodzić na dyskoteki włóczyć
      się po mieście , spotykać z przyjaciółkami i chłopakiem ,a przede wszystkim
      dobrze bawić ;smile . Jeśli masz dziecko jesteś ograniczona tylko do niego .
      oczywiście możesz go zostawić pod opieką kogoś innego ale do piero kiedy
      podrośnie , więc masz zabraną całą młodość . nie popieram ciąży w tym wieku ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka