Dodaj do ulubionych

Moda na bycie "inną"?

14.08.10, 15:24
Zauważyłam, że coraz więcej nastolatek kreuje się na „inne „ w ich opisach
możemy przeczytać: „dziwna „ inna od innych „ ma swój świat „. Mówią, że ich
znajomi mają inny gust (np. słuchają innej muzyki). Niby nie ma w tym nic
złego dobrze, że świat jest urozmaicony. Ale niestety niektóre dziewczyny
robią to na pokaz….” Jestem inna , sama w sobie jestem subkulturą „ itd.
Takich „ambitniejszych „ znajdziemy wiele nawet tu na kotku .Ale powiedzcie co
im po tym skoro oszukują same siebie? Są tez osoby które boją się przyznać do
swoich upodobań. I właśnie przez to trudno jest wpaść na ciekawą osobę którą
naprawdę coś kręci. Uważam, że powinniśmy być sobą i pamiętać że uczciwość
jest ważna w życiu. Może szukam dziury w całym, ale co o tym myślicie ?
Spotkaliście się z takimi osobami – pozerami*?

*Pozer jak wynika z nazwy próbuje stwarzać pozory. Pomimo małej wiedzy w
wybranej dziedzinie pozer na siłę próbuje udowodnić innym osobom, że się na
tym zna. Najbardziej dobijające jest to, że sam zaczyna wierzyć w swoją
nieomylność. Jakiekolwiek krytyczne uwagi odnośnie jego wypowiedzi spotykają
się z oburzeniem, obrażaniem itd. Pozerem można nazwać również osobę, która
próbuje zwrócić na siebie uwagę innych poprzez swój ubiór.
Obserwuj wątek
    • christina321 Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 15:30
      Tacy ludzie czesto gubia sie sami w sobie. Potem ntrudno jest wrócic do siebie.
      Moim zdaniem wazne jest, aby byc soba, ale nie na sile. Niestety wiele ludzi
      teraz chce byc 'nad'.
      • karaxx moim zdajniem gdyby na prawdę byli "inni" 15.08.10, 19:41
        to by tego nie rozpowiadaliuncertain
      • honeey Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 20:40
        No właśnie chcą być 'inni' w ich mniemaniu 'lepsi'. Sami sie krzywdzą to
        irytujące ;/ znam jedną taką osobę i już się przekonałam o jej fałszywości. Ci
        ludzie są żałośni !
      • fineaszka Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 21:48
        U mnie w klasie jest strasznie fałszywa słucha AC/DC i Nirvany na pokaz, udaje że jest fanką, ale uwierzyła , że Nirvana niedługo wydaje nową płytę i że przyjadą do Polski -,-

Ale, gdy osoba jest na prawdę inna, nikt jej nie akceptuje.

• heavy_metal Re: Moda na bycie "inną"? 16.08.10, 10:30
          No to mocna jest..powiedz jej ,że AC/DC przyjeżdża uwierzy... tongue_out
          No to teraz ja się wypowiem na ten temat tongue_out
          Nie uważam ,że to jest moda a bycie inną..
          Ja sama jestem "inna" przynajmniej tak cała szkoła twierdzi i ja też ...
          Nie którzy są dziwni poprostu i to nie jest już moda....
          A i uważam ,że jestem dziwna ,dlatego że żyje w innym świecie...wszystko robie
          inaczej...itd..
          I nie uważam ,że to jest modne...
          I w ogóle sama wszystkich nakręcasz tym ,a tak naprawde może sama uważasz ,że
          jesteś inna , ja tylko sugeruje tongue_out
          • bizzbee Re: Moda na bycie "inną"? 20.08.10, 11:49
            tak naprawdę każdy jest inny. nie ma osób takich samych.
    • amylee Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 15:31
      zgadzam się.
      wydaje mi się, że ten, kto naprawdę jest "inny", nie pisze tego wszędzie, gdzie
      się da. Tak samo jest z tymi "zwariowanymi". ;]
    • spicygarlic Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 15:32
      no jasne , że jest taka 'moda' . bez sensu . co 2 dziewczyna ma w opisach 'jestem inna' / 'inna
      niż inni' , jakie one są inne , skoro , każda pisze to samo ? to znaczy , że są takie same , skoro
      piszą to samo .
      • taylor.swift Re: spicygarlic 14.08.10, 15:36
        > no jasne , że jest taka 'moda' . bez sensu . co 2 dziewczyna ma w opisach 'jest
        > em inna' / 'inna
        > niż inni' , jakie one są inne , skoro , każda pisze to samo ? to znaczy , że są
        > takie same , skoro
        > piszą to samo .

dokładnie o to mi chodzi smile
        • emussek ..... 15.08.10, 18:52
          Teraz bycie inną jest tak jak bycie taką samą , bo skoro wszyscy są inni....
          To nie jest ambicja czy bycie pozerem tylko pogoń za modą ..
          Mnie osobiście coś takiego wkurza . Dziewczyny myślą,że dzięki temu wyjdą na
          fajne , a tak w cale nie jest wychodzą na zwykłe idiotki . Cóż trzeba się
          pogodzić z życiem.
      • najli. Re: Moda na bycie "inną"? 16.08.10, 10:34
        Zgadzam się z spicygarlic.
    • whyduckxoo tsa. 14.08.10, 15:33
      Nie chciało mi się czytac do końca, ale chyba rozumiem twój przekaz.
      Jestem sobą- nie moja wina że jestem inna. Nie wiem, ale nie lubie byc taka sama jak inni, ale
      nie lubię się jakoś wyróżniac... uncertain
      Ja jakoś nie pomyślałam że dziewczyny 'inne' to są tylko takie dla pokazu. Ogółem mówiąc-
      każdy jest inny, i każdy się czymś wyróżnia...
    • light Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 15:35
      Ha, nie raz, nie dwa.

Wszyscy teraz próbują być ambitni - ta, to całkiem fajnie, że starasz się nie
      zginąć w szarej masie. Ale po co to zaznaczać ciągłą paplaniną o tym, jaka to
      jesteś inna? Jeśli jesteś oryginalna i ciekawsza od innych, to ja to zauważę po
      tym, jak mówisz i jakie wartości sobą reprezentujesz.
      Nie trzeba bez przerwy powtarzać: "Jestem taka inna, nikt mnie nie rozumiem, bo
      jestem zbyt genialna, aby pojąć mój tok myślenia".

Ymmm... czy ktoś zrozumiał co mam na myśli? xD
      • taylor.swift Re: light 14.08.10, 15:38
        Rozumiem Cie doskonale. smile
        • light Re: light 14.08.10, 15:49
          To dobrze. Ostatnio nie umiem się wysłowić.
          • agusiasweet Re: light 14.08.10, 20:50
            też w pełni Ciebie rozumiem i podzielam Twoje zdanie, przecież każdy jest inny,
            ale szpanować to tym nie trzeba, c'nie? c:
      • vanell. Re: Moda na bycie "inną"? 21.08.10, 16:27
        ile już razy miałam styczność z "ambitnymi" ...

ich mniemania są dobijające. są inni, bo według nich inny znaczy: lepszy od
        reszty. nie rozumiem tych rozważań. w końcu, kiedy za długą będziemy oszukiwali
        samych siebie, pogubimy się w tym do końca. rzeczywiście - coraz trudniej jest w
        tych kłamstwach odnaleźć wartościowych ludzi.
    • xxxjolciaxxx ;) 14.08.10, 15:45
      hmm.. szczerze mówiąc zgadzam sie z TB xd
      też zauważyłam że większość teraz "jestem inna," ;D osobiście znam taką osobe xd nawet
      sie z nią przyjaźniewink ona jest fajna... można z nią pogadać i wgle...ale czasami mam
      wrażenie że robi niektóre rzeczy żeby właśnie sie wyróżniać "być taką fajną;d"
      slucha takiej muzy co nikt prawie i wgle ubiera sie inaczej...;d ale zawsze moge na nią
      liczyćwink
    • seneka4 Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 15:59
      zgadzam sie z autorką tego wątku. Każdy chce z siebie robić kogoś wyjątkowego
      ,jedynego w swoim rodzaju etc., a jest zwykłą normalną osobą ,która chce sie
      jakoś wyróżnić. Takie wyróżnianie sie na siłe ,najcześciej przez przynależność
      do jakiejś subkultury jest śmieszne. Ludzie nie lubią ludzi ,którzy sie tak
      bardzo wyróżniają takim stylem jak emo,punk ,goth... źle sie to kojarzy. Chcą
      być lubiani ,a wychodzi to odwrotnie. zostają odpychani. A te opisy na nk typu
      ,,inna od innych'' etc, są śmieszne. to jakby na specjalnie udowadniać ,że jest
      sie kimś innym żeby tak o tobie myśleli - swoim charakterem raczej trzeba
      pokazać ,że jest sie kimś fajnym. Nie wyglądem lub robieniem z siebie pozera.
      Przy okazji powiem ,że najbardziej nie lubie jak dziewczyny z gimnazjum
      interesują sie piłką nożną na pokaz żeby pokazać chłopakom jakie są fajne i
      równe ,że mogą z nimi chodzić na mecze itd - śmieszny lans. Wiadomo można sie
      lansować przez chodzenie na meczyqi ,kolczyki ,papierosy etc ,etc ,ale już
      trudniej jest wyrobić sobie charakter na fajny ,żeby być miłą ,sympatyczną i
      wesołą osobą. i wiadomo łatwiej jest zrobić z siebie jakiegoś plastika albo nie
      wiadomo jakieś emo czy coś takiego niż jakoś fajnie sie ubrać i postarać sie być
      naprawde kimś. Wtedy niektórzy myślą ,że nadal bd anonimowi etc. ,ale wcale nie
      - anonimowi bd robiąc to samo co inne osoby robiąc sie na inne osoby... to jest
      bez sensu.
    • thuskawka Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 16:07
      każdy chce być inny, bo bycie takim samym jak reszta nie jest kól.
      a z taki osobami mam styczność na co dzień.
    • anja_ Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 16:49
      Zgadzam się. i nie ukrywam, że przez pewien okres czasu tak samo chciałam 'być inną od innych' i w ogóle. ale teraz to dla mnie chore. Każdy jest inny. nie ma dwóch identycznych osób.
    • twilight_6 taa.. no masz racje ale.. 14.08.10, 17:38

niektórzy poprostu tu chcą zaszpanować..
      xd

ja oczywiście mówię całą caluteńką prawdę ;]
      przyrzekam na mój ulubiony zespoł muse i paramore xd
    • katsuumi_17 Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 17:43
      W moim otoczeniu była taka moda kilka lat temu, kiedy wiele osób chciało być "emo".
      Teraz jest to popularne wśród młodszych "pokoleń"- próbowanie bycia innym.
      Dlatego też nie próbuję być w żaden widoczny sposób oryginalna, bo to teraz jest bardziej
      pospolite, niż bycie zwykłym.
    • unborn_ Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 20:32
      niestety teraz panuje taka moda, ale myślę, że ludziom szybko, to się znudzi.
      zrozumieją, że w tym nie ma już nic fajnego i warto pozostac sobą. przynajmniej
      ja tak, to widzę.
    • aivelen Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 20:41
      tak, też to zauważyłam. niestety ci ,,inni na pokaz" są wszyscy tacy sami. po prostu nudni i zakompleksieni.
    • sonia321 Re: Moda na bycie "inną"? 14.08.10, 20:42
      spotkałam
      moja najlepsza kumpela
    • agusiasweet co cóż. 14.08.10, 20:49
      w zasadzie każdy człowiek jest inny, czyż nie? trzeba popatrzeć na to z tej
      strony. jednak nie trzeba tym się też wychwalać.
      - takie jest moje zdanie.
      • tinn Re: co cóż. 14.08.10, 21:34
        tak naprawdę wszyscy są tacy sami. koleżanki często mi mówią, że jestem inna, o
        wiele bardziej inteligentna niż to pokazuję i wyjątkowa. nie uważam się za inną.
        wręcz pospolitą. ewentualnie dziwną. w 'moim świecie' <lol jak to brzmi> panuje
        czas kiedy wszyscy piją na potęgę, 'chodzą ze sobą', udają głupich i szukają
        towarzystwa. a ja może niby jestem inna, bo lubię samotność, wręcz się nią
        rozkoszuję, jestem mądra <co tu ukrywać ; p> i bojkotuję wszelkie 'związki' czy
        'miłości'. A co do picia to piję również - to jedna z niewielu rzeczy, które
        mnie nie wyróżniają. aha, i jak niewielu ludzi mam talent do pakowania się w
        najgorsze gówna świata. jestem tak naprawdę milionem sprzeczności, mieszanką
        wybuchową. A te wszystkie pseudo 'inne' nie równią się od siebie niczym.
        Wystrojone w najnowsze trendy z H&M, Zary, Cubusa, czy jeszcze coś innego,
        słuchające taniego techno, czy innej rąbanki z vivy, depresyjne emonastolatki,
        które twierdzą 'że są takie samotne i nie potrzebują pomocy'. Dla mnie to jest
        żałosne. zaiste!
        • taylor.swift Re: tinn 15.08.10, 09:38
          po części cię rozumiem. też słyszałam kilka razy, że mam swój świat i swoje
          kredki... ale ja uważam, że tak nie jest .takich ludzi jak ja znajdzie się na
          świecie miliony... a to, że nie uganiam się za chłopakami albo ,że lubię czasem
          posiedzieć w samotności nie czyni mnie inną czy jakąś wyjątkową po prostu w
          moim otoczeniu niektórzy lubią lizać sobie tyłki i pisać komuś komentarze na nk
          tylko dlatego że ten "ktoś" powiedział "wstawiłam nowe zdjęcie na nk dodaj mi
          komentarz, dodaj mi komentaaaaarz.. ! " ...no, ale to już trzecia sprawa wink
          Pozdrawiam.
          • durex_ Re: tinn 15.08.10, 10:01
            przecież dzieci chcą być modne.
            a teksty w stylu ' mam swój świat i swoje kredki' są na pokaz. Wszystko by
            zrobiły te osoby tylko po to żeby być lubianym. Już zapominają jakie były na
            prawdę,zapominają,że w życiu najpiękniejsze jest to że można być sobą. Robią
            wszystko na pokaz. i w dodatku jest to sztuczne. Pozerzy na prawdę... ja im
            współczuje.
          • tinn taylor.swift 15.08.10, 13:13
            wiem o co Ci chodzi ; ) Teraz inność staje się czymś wręcz powszechnym i tym
            samym nie jest się już 'innym', a jeszcze bardziej takim samym jak wszyscy. ale
            to zaplątałam ; p i też sądzę, że na świecie są tysiące ludzi podobnych do mnie.
            chociażby ty big_grin
            • decode yym. 15.08.10, 16:48
              pozerzy to pozerzy i nikt człowieka nie zmieni.
        • wewewe Re: co cóż. 15.08.10, 16:54
          przepraszam, ale jesteś hipokrytką. Lansujesz się tym że jesteś "inna, mądra,
          niezwykła, masz swój własny świat" a każdego innego kto się tak nazwie uważasz
          za pozera.

Uważam że kształtowanie swojego charakteru albo ocenianie siebie jest złe. np.
          jestem "mądrzejsza niż inni"

• lilii_95 Re: co cóż. 15.08.10, 17:20
            @wewewe, dokładnie.
          • taylor.swift Re: 15.08.10, 20:26
            wewewe napisał(a):

> przepraszam, ale jesteś hipokrytką. Lansujesz się tym że jesteś "inna, mądra,
            > niezwykła, masz swój własny świat" a każdego innego kto się tak nazwie uważasz
            > za pozera.
            >
            > Uważam że kształtowanie swojego charakteru albo ocenianie siebie jest złe. np.
            > jestem "mądrzejsza niż inni"
            >
            >

Wcale tak nie myślę mówiłam to już wcześniej... nie napisałam "wszystkie" tylko
            "większość "
            Mówię, że część osób które tak piszą najnormalniej w świecie kłamią przez co
            trudno jest znaleźć ciekawą osobę.to tyle. Pozdrawiam
    • desires. Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 10:05
      każdy jest inny big_grin nikt nie jest taki sam big_grin
      • charlotte__ Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 10:15
        Dawno czekałam na taki wątek. Całkowicie zgadzam się
        z Tobą, wszyscy próbują być inni na pokaz. Bo to tak fajnie
        być sobie innym i udawać innego.
    • lady_cat Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 11:42
      zdecydowanie, cię popieram. c ;

cenię sobie ludzi, ktorzy [ anwet na kotku ] śmiało potrafią się przyznać do tego, zę
      czasem i słuchają nawet disneja . a za to wkurzające i pozerki - to sa fanki ' lepszej ' muzyki
      wg nich , które nie moga niczego przyjąć do wiadomości. ' aaa. podoba mi sie piosenka
      biebera , to niemożliwe ' . - tylko się kompromitują. bo ich ta lepszosć polega na tym, ze są
      tylko pozerami. ; d
      • mweezy . 15.08.10, 12:01
        cóż, teraz coraz więcej osób chce być inna od wszystkich, ambitna, dorosła,
        idealna wprost, ociekająca za*ebistością, oczywiście ona się nie chwali,
        stwierdza tylko fakt, poza tym nikt jej nie rozumie
        , oj jeju. niestety
        pozerzy byli, są i niestety będą.

ja niczym się nie wyróżniam i nie zamierzam stwarzać takich pozorów. jestem jaka
        jestem i koniec, życie to nie jest jakiś konkurs.
    • bull_ Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 11:50
      Ja mamw o sobie ' inna niż wszyscy '
      czy coś takiego, bo nie wiedziałam co napisać hahaha x D
    • dragonica Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 13:21
      Taaaak, znam to. Dziewczęta twierdzące: "jestem inna, nikt mnie nie rozumie" Kim
      na prawdę są te osoby? Nikim nadzwyczajnym uncertain Nie chcę mi się za dużo
      rozpisywać, ale takie zachowanie jest dość śmieszne.
    • azi1002 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 13:36
      Nie mam zwyczaju wchodzić na profile - odwiedzam tylko te należące do osób,
      których np. wypowiedzi mnie zainteresowały. Więc nie 'spotkałam' zbyt wielu
      'pozerów'.
      Jasnym jest jednak, że 'pozerów' musi być i jest dużo. Na tym forum jest się
      teoretycznie anonimowym. Jeśli się zechce, nawet koleżanka z klasy nigdy się nie
      dowie, że Ty to Ty. I z tego ludzie korzystają.
      Można więc tworzyć jakby swój wizerunek od nowa. Nikt nikomu nie udowodni, że na
      co dzień jest taki, a nie inny, oraz, że to, co powypisywał na swoim profilu to
      bzdury.
      I ludzie korzystają z tego, zapominając, że czasami ich zachowanie przeczy w
      100% temu, co jest wypisane na profilu.
    • dirty Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 13:42
      . zgadzam się a najbardziej podoba mi się w twoim 'artykule', że wiele takich dziewczyn
      oszukuje samą siebie - czysta prawda. no sory - słuchasz rocka ? fajnie ! masz swój własny
      styl? też super, ale po cholerę obnosić się z tym na każdym portalu społecznościowym ? nie
      rozumiem.
    • ironic_ Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 13:44
      słowo 'inna' ma takie samo znaczenie jak słowo 'pospolita', teraz, jak i może dawniej.
      chcemy być nadzwyczajni, wybić się w jakikolwiek sposób, zaistnieć i udowodnić całemu
      światu, że to my jesteśmy bogiem, a reszta jedynie marnymi stworzeniami, szarymi,
      słabymi, bez zalążka oryginalności i własnego zdania. sposoby na pokazanie ‘wybitnego
      ja’ są coraz bardziej żałosne. jak sama wspomniałaś przez samo pisanie o sobie takich
      bzdur i powiedziałabym nawet, że na siłę stwarzaniu osoby, którą się nie jest rzadko kto
      wychodzi dobrze. w sumie, gdybym cofnęła jakieś dwa lata, z mojego życiorysu sama
      właśnie taka chciałam być, nadzwyczaj wyjątkowa. całe szczęścia z wiekiem to mija,
      przynajmniej w moim przypadku.
    • zuzka1802 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:34
      nigdy nie będe inną ! zawsze bede soba
    • ziba96 Tu!!! Żal mi cie! 15.08.10, 16:35
      Beznadziejny watek! Ja mam opis że jestem dziwna bo jestem i wszyscy mi to mówia
      bo każdy na swój własny sposób jest dziwny dla innych. a po drugie napisałaś że
      każdy sobie wymysla że jest inny od innych a przeciez to prawda!
      • taylor.swift Re: Tu!!! Żal mi cie! 15.08.10, 16:43
        ziba96 napisał(a):

> Beznadziejny watek! Ja mam opis że jestem dziwna bo jestem i wszyscy mi to mówi
        > a
        > bo każdy na swój własny sposób jest dziwny dla innych. a po drugie napisałaś że
        > każdy sobie wymysla że jest inny od innych a przeciez to prawda!

chyba źle mnie zrozumiałaś albo nie przeczytałaś do końca ... nie napisałam o
        żadnej konkretnej osobie i nie napisałam, że wszystkie nastolatki które tak
        piszą nie mają racji. poza tym napisałam "większość" a nie "wszystkie" dla mnie
        to jest różnica. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka