Dodaj do ulubionych

Moda na bycie "inną"?

• emotkablackrous Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:36
      Ja jestem emo ale wszystkie koleżanki mnie wyśmiewajom .... na podwurku chodze
      na normalnie ale jak jstem sama w pokoju to jestem ubrana w to co lubie
    • fano__x dobry wątek. 15.08.10, 16:38
      dobrze, że ktoś w końcu zwrócił na to uwagę.
      • platyna jesteś nienormalna, ŻAL MI was wszystkich 15.08.10, 19:17
        każdy jest inny idiotko! gdyby każdy był taki sam, to pomyśl!!
        • taylor.swift Re::) 15.08.10, 20:29
          platyna napisał(a):

> każdy jest inny idiotko! gdyby każdy był taki sam, to pomyśl!!

potrafię przyjąć krytykę ale kulturalną, że tak to ujmę
          więc proszę poczytaj wszystkie moje posty i oceniaj dobrze ? pisałam już, że
          każdy jest inny....
    • bananowaa Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:39
      Ja się spotkałam. Tylko , że ona naśladuje jakąś osobe najpierw mówi ze nie lubi np. Alexis Jordan a osoba z któr się przyjaźnij powie że ja lubi to ona nagle ją polubiła. to denerwujace i glupiesciana
    • zapalka1212 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:40
      muszę się z tobą zgodzić.... wszystkie są takie same i jeszcze do tego się oszukują... ja np.
      nie wstydzę się przyznać że np. lubię Biebera i rosyjskiego rocka.... Teraz trwa chyba moda
      na Nirvanę, ja sama jej słucham bo po prostu wpada w ucho, ale ostatnio zauważyłam ze u
      tych "innych" wiecznei Nirvana lub podobne zespoły.... sciana o co wam chodzi?sciana
    • squash to mija z wiekiem. ( ; 15.08.10, 16:42
      naprawdę. Ja w wieku 11 lat postanowiłam zostać "punkówą". Ubierałam się na czarno,
      malowałam i zgrywałam taką inną. Oczywiście nie uniemożliwiało to słuchania Miley Cyrus
      w samotności. ; d
      to jedna z wielu rzeczy do których aktualnie się nie przyznaję i wolałabym zapomnieć. Chociaż
      w sumie to dobrze, że mam to już za sobą. c ;
    • free Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:43
      Tak, też to zauważyłam. Większość pisze, że są "inni", a fanów np. Miley Cyrus,
      szufladkują do jednej grupy. Jednak z tych "innych", można stworzyć, teraz
      również oddzielną grupkę.
    • skejtereczka Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:47
      Jeśli kotś jest inny to po co mu opis jestem inny lub inna nie kapuje takich
      osób jak co 2 osoba ma taki uncertainuncertain
      • alfabetka Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:56
        jeśli ktoś jest sobą to znaczy, że jest "inny". bo takiej drugiej osoby nie
        ma.wink po co udawać kogoś innego, jeżeli takich "innych" mogą być tysiące big_grin
    • susan02 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:54
      ta moda na bycie innym jest bez sensu, bo jeśli ktoś muwi że jest "inny od
      innych" skoro tak nie jest, a jeśli jest tak to wszyscy dookoła to zauważą że ta
      osoba sie wyróżnia, że jest inna np. ode mnie...pewnie że każdy w jakiś tam
      soposób sie od siebie różniwink

a bycie sobą jest najlepszewink
    • ashley179 w sumie każdy jest inny... 15.08.10, 16:54
      • taylor.swift Re: w sumie każdy jest inny... 15.08.10, 16:59
        ashley179 ja to wiem, ale chodzi mi o to, że nie którzy mówią, że są inni -
        przecież to oczywiste... po co to jeszcze podkreślać ?
    • kotek14 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:54
      może niekoniecznie chcą być inne po prostu chcą zwrócić na siebie uwagę rodziny
      przyjaciół teraz coraz więcej młodych ludzi tak postępuje albo co gorsza ucieka
      z domu!

masz racje
      uważam !!!! że sadtrzeba takim ludziom pomagać i dodawać im odwagi a nie spychać
      na dalszy plan nakłaniając do większego zła;];]
    • pwe Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 16:54
      W dzisiejszym świecie młodzież ocenia się po forsie i po ubiorze ale moim
      zdaniem każdy powinien ubierać się jak chce i nie patrzeć na opinię innych ludzi
      nawet jeśli jest ona negatywna. Każdy ma swój indywidualny sposób bycia i gust .
    • elen Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:01
      oczywiście, że spotkałam się z takimi opisami tu na kotku.pl, spotkałam się także w realnym
      świecie z osobami święcie przekonanymi o swojej 'inności i odmienności'.
      nie wiem co w tym fajnego, takie 'bycie innym'. osoby, które naprawdę są wyjątkowe od
      wszystkich, albo są tego świadome i na tyle mądre by zachować to dla siebie, albo nie mają
      zielonego pojęcia o swojej odmienności i żyją sobie dalej.
    • asiullajna Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:10
      cos w tym jest w tym co napisałaś... zgadzam sie z Toba.
    • trufla Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:13
      Znam wielu takich ludzi.
      Na początku może te wierszyki itp. były fajne i takie niespotykane, ale teraz
      przypominają mi odgrzewany kotlet. W kółko te same teksty i formułki. To tylko
      potwierdza, że ludzie w dzisiejszym świecie tracą indywidualizm i własne zdanie. Nie
      przepadam za takimi osobami...
    • disney_owka Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:16
      oczywiście że jestem inna bo jestem najfajniejsza i muszę się jakoś wyrużniać
      n`nie ?
      no jestem słitaśna i jestem fajniejsz od was pamiętajcie
      • chrupek Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:27
        Takie dzieci próbują zwrócić na siebie uwagę. Myślą, że poprzez inny typ ubioru,
        muzyki, etc, będą drugą Miley Cyrus.
    • star_is_best Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:34
      łączmy się ; p
    • broken_heart Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:39
      Skorą wszyscy są inni to tak naprawdę są tacy sami. Moda zawsze jest i będzie na bycie
      sobą. Co do pozerów to smiać mi się z nich chce ale przedstawiciele subkultur są dla mnie
      ok. Są włąśnie sobą choć ludzie na ulicy patrzą na nich dziwnie a oni wiedzą dlaczego tak
      wyglądają i nie udają na siłę wielkich fanów zepsołów których znają trzy piosenki. Ale jest
      pełno nastolatek które slepo podążają za modą i szkoda mi ich...
    • bombshell Hmm 15.08.10, 17:39
      afiszować się zajebistością a znać swoją wartość, to teraz prawie
      nierozróżnialne pojęcie.

Nastolatki szukają miejsca, żeby się pokazać od "tej fajnej strony".
      każda chce być świetna, a niestety zazwyczaj leczy swoje kompleksy właśnie
      takimi zdaniami "inna od innych" "sama jestem swoją subkulturą" itp.
      kompleksy, kompleksy
    • czekoladowagirl Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:42
      Właśnie, powinnyśmy być sobą. Faktycznie wiele osób udaje kogoś kim nie jest np
      żeby się przypodobać innym. Nie rozumiem takich ludzi, oni oszukują samych
      siebie!confused
    • princess132 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:42
      znam kilka pozerek.
      jaaak ja ich nie lubię
      moim zdaniem w życiu trzeba być sobą i nie udawać.

jestem tró. xD

xoxo.
      • saylor Re: Moda na bycie "inną"? 16.08.10, 14:20
        ja akurat cały czas jestem sobą i nie obchodzi mnie co inni o mnie myślą bo nie zgadzam sie z
        nimi pytają się mnie jak mogę nie znać kaskady ale ja po prostu nie słucham tego typu muzy
    • monikajb Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 17:54
      Zgadzam się z Tobą. Za niedługo ludzie "tacy jak inni" będą czymś niezwykłym lol2 xd
    • justyna192 Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 18:17
      Wszystkie nastolatki (przeważnie dziewczyny) które mówią, że są inne są takie same, a
      wmwiając sobie że oj jestem EMO nikt mnie nie rozumie, nie znajdzie sie drugiej jak ja (pod
      względem wyzalania), aż chce się żygac jak wszędzie widzę te niby ORYGINALNE które są
      nudne i puste. Ale te które są naprawde interesujące to jakoś nie przezywają, że mozna
      powiedzieć lekko odctaja od rówieśniczek
    • eatmedrinkme ! ;d 15.08.10, 18:22
      Dobrze określiłaś pozer ,u mnie w miescie jest bardzo duzo takich osób np. Sa sobie tacy
      Sk8
      oni umieja jeździć na desce i maja do tego jakis określony styl.Dawniej tego nie było ale po
      pomińmy , wiec jak mówiłam sa sk8 maja styl, ale sa tez inni chłopcy którzy nazywaja
      siebie sk8 ale nie umieją jeździć na desce -.- i to mnie wkurza,ale naprzyklad ja tez rozumuje
      pozer w takim znaczeniu ,że chodzi se taka osoba i mówi na siebie sk8 to jest załosne i
      płytkie.Albo moja koleżanka uważa sie za emo (scene styll) i chodzi sobie i gada ze jest
      scene i to tez jest żałosne, dlatego myśle ,że jak juz chcemy być w jakiejś subkulturze to
      poszukujmy czegos z czym mozemy podołać a nie oszukujmy siebie nawzajem,i
      wkurzajace jest tez to ze niektórzy robia to dla lansu ,na panienki,żeby sie pokazac a nie
      tego co wychodzi z wnetrza siebie.indifferent.
    • platyna O M G !! 15.08.10, 18:25
      Ale kiedy ja jestem inna i to widzę, to masz do mnie jakiś problem?
      Zazdrościsz mi czy coś, nie mam pojęcia?
      Walcie się wszystkie cholerne anty-inne.
      ; xx
      • taylor.swift Re: O M G !! 15.08.10, 20:40
        platyna napisał(a):

> Ale kiedy ja jestem inna i to widzę, to masz do mnie jakiś problem?
        > Zazdrościsz mi czy coś, nie mam pojęcia?
        > Walcie się wszystkie cholerne anty-inne.
        > ; xx

spokojnie odetchnij policz do dziesięciu czy co tam chcesz.... każdy jest inny
        jak sama zauważyłaś .... niczego ci nie zazdroszczę gdyby tak było nie byłabym
        sobą ... i nikt tu nie jest " anty-inny" nawet jestem za żeby świat był
        urozmaicony, ale to co robi część nastolatek przestało być urozmaiceniem a
        przepisywaniem wierszyków z internetu...
        a i jeszcze raz zwracam uwagę na kulturalne odnoszenie się do innych
    • madalena Re: Moda na bycie "inną"? 15.08.10, 18:32
      eee wiesz jak dla mnie to tak jakby moda ale z drugiej strony to coś w rodzaju
      zapomnienia kimś się jest. każdy chce być super modny, super popularny, super
      piękny i wszystko super. wiec udają kogoś kim nie są, kogoś "innego", ale to nie
      znaczy, że lepszego niż są w głębi duszy. ktoś taki pragnie uciec od
      rzeczywistości udawać puste laski lub wyluzowane. pisząc mam swój styl czyli jak
      pół ludzi ubierają się w markowych sklepach. ale z czasem to nie będzie ich
      sposób na bycie popularną i lubianą tylko sposób życia zapomną kim byli i w tedy
      ta "inność" przeistoczy się w coś zwykłego w coś w rodzaju wstydu w coś okropnego.
      • platyna @madalena 15.08.10, 19:14
        a dlaczego ograniczasz się tylko do wyglądu i ubioru?
        niektórzy ludzie są inni wewnętrznie, pustaku! ( tak, ty nim jesteś! )
        ja jestem inna, bo jestem dojrzała, ale czasami gadam bez sensu i się śmieję bez powodu! to czyni mnie inną a moi przyjaciele to akceptują i sami mówią, że jestem inna niż wszyscy.
        MAM CIE GDZIEŚ! i ten wątek. jest do d.
        • madalena Re: @madalena 15.08.10, 20:26
          platyna napisał(a):
          > a dlaczego ograniczasz się tylko do wyglądu i ubioru?
          > niektórzy ludzie są inni wewnętrznie, pustaku! ( tak, ty nim jesteś! )
          > ja jestem inna, bo jestem dojrzała, ale czasami gadam bez sensu i się śmieję be
          > z powodu! to czyni mnie inną a moi przyjaciele to akceptują i sami mówią, że je
          > stem inna niż wszyscy.
          > MAM CIE GDZIEŚ! i ten wątek. jest do d.

słuchaj nie znasz mnie więc nie powinnaś mnie oceniać ale jeśli chcesz proszę
          bardzo nie obrażę się, bo przez internet każdy jest odważny. i powiem ci tak: ja
          tez śmieje się czasami bez powoda, a czami też płacze bez powodu a wiesz czemu?
          bo to do życia potrzebne, bo jeśli chce coś zrobić to to zrobię. ja nie myślę ze
          jestem pusta czy tez inna z tego powodu ze wyrażam swoje zdanie, że płaczę,
          śmieje się lub po prostu ze mam uczucia. razi cię to ze napisałam o ludziach
          "innych" w taki a nie inny sposób, bo właśnie o to chodzi w tym wątku, że ktoś
          gra kogoś kim nie jest upodabnia się do 'czegoś' co pokochają ludzie jeśli
          jesteś inna w sposobie myślenia, wnętrza to ok nie mnie oceniać jaka jesteś bo
          cie nie znam i tyle tylko szkoda ze ty zakładasz od razu coś co nie jest prawdą!
          a i jeszcze a pro po dojrzałości to nie tylko ty jesteś dojrzała wiec to nie
          czyni cie w żaden sposób wyjątkowym. pozdrawiam smile
        • taylor.swift Re: @madalena 15.08.10, 20:48
          platyna napisał(a):

> a dlaczego ograniczasz się tylko do wyglądu i ubioru?
          > niektórzy ludzie są inni wewnętrznie, pustaku! ( tak, ty nim jesteś! )
          > ja jestem inna, bo jestem dojrzała, ale czasami gadam bez sensu i się śmieję be
          > z powodu! to czyni mnie inną a moi przyjaciele to akceptują i sami mówią, że je
          > stem inna niż wszyscy.
          > MAM CIE GDZIEŚ! i ten wątek. jest do d.

i rozumiem, że twoja dojrzałość objawia się obrażaniem innych... aha smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka