Dodaj do ulubionych

Masz problem z ciuchami? wbijaj!!

15.08.10, 20:49
Jeśli nie wiesz w co się ubrać pisz! spróbuję pomóc!!kisskiss
Obserwuj wątek
    • lupe550 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 20:51
      No więc....
      Nie wiem w co się ubrać na dyskę, we wtorek. To będzie wieczorem i w nocy więc
      raczej coś dłuższego, ale jestem trochę tęższa i jeansy oraz legginsy mnie
      pogrubiają...
      Jak myślisz???
      • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:12
        hmmmm zależy gdzie jesteś tęższa... np. jeśli tak jak ja masz troszeczkę szersze ura i
        większe łydki radziłamym założyć jakąś sukienkę nieco za kolano rozkloszowaną u dołu w
        jakiś duży wzorek np. taką ta avanti24.pl/moda/5,103629,3493649.html?i=8 do
        tego szpilki lub rzymianki, jakiś kardigan lub marynarkę, kilka dużych kolowych
        bransoletek. sznur koralików i gotowe
        ale jeśli masz delikatny brzuszek to radziłabym założyć jakąś tuniczkę ze sznureczkiem w
        pasie, do tego proste lub nawet trochę rozszeżone spodniei te zame dodatki co w
        pierwszym zestawie
        mam nadzieję że mogłam pomóc kisskiss
        • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:15
          ktoś jeszcze??
          • hektor18 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:33
            poleć mi coś żeby w tym roku szkolnym nie chodzić cały czas do szkoły w tym samym
            tzn. praktycznie cały rok nosze jeansy, koszulka, bluza... a spódnice to raczej mi nie
            pasują do trampek bo w szkole muszę zmienić obówie na sportowe a ja noszę trampki
            (zazwyczaj takie czarno-białe), chciałabym jakoś zmienić swój strój a zaznaczam że do
            szkoły nie mogę raczej nosic żadnych wisiorów czy bronsoletek tak samo dużych
            kolczyków i nie można sie tez malować, także przechalpane bo mamy jeszcze okropne
            mundurki (takie granatowe marynarki nie przepuszczające powietrza a ich noszenie jest
            przestrzegane uncertain ) sad crying angryangry zaznaczam że idę teraz do 3 gimnazjum

napisz jak cos wymyślisz...

z góry dzięki kiss tongue_out
            • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:52
              droga hektor18!
              Mylisz się co do spódnic... wcale nie musisz do nich nosić eleganckiego obuwia! ja np.
              mam spódnicę do której pasują jedynie trampki! a także miniówki świetnie do ich pasują
              a poza tym możesz do rurek czy legginsów nosić jakieś mniej krzykliwe tuniczi! a zamiast
              bluzy możesz założyć kardigan lub jakiś inny sweterel, ja sama dopiero miedawno się do
              nich przekonałam mam nadzieję że pomogłamkisskiss pozdrówka!
        • kitty Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:26
          jeśli dyska jest w klubie to takiej sukienki raczej nie ubierze. na domówkę, szkolną lub coś też.
          tylko na plażową potańcówkę się nadaje lub na samą plażę.
          gratuluje gustu; obejrzałam twoje zdjęcia
          • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 21:44
            Droga Kitty!
            Ta sukienka była tylko przykładem! A poza tym chodziło mi raczej o wielkość wzoru i dół
            sukienki, a co do moich zdjęć są robione spontanicznie i w zwykłe dni, a poza tym
            mieszkam na wsi i niema sęsu jakoś specjalnie ładnie się ubierać

Aco do ciebię to tak: jesteś średniego wzrostu więc nie można cię zkracać, jesteś
            szczupła i trzeba to podkreślić!
            hmmm zależy od gustu np. mogłabyś założyć czarne szpilki, jasne rurki, jakiś ciekawy
            niebieski t-shirt, marynarkę sznury różnych korali, lub zamiast korali broszkę i pare
            bransoletek
            ale możesz założć spódniczkę mini, trampki, jakiś T-shirt i do tego jakiś dłuższy rozpięty
            kardigan i chustę jeśli ci się nie spodoba przykro mi... cuż każdy ma inny gust...
            • trzpiotka O-o-o..... 15.08.10, 21:55
              Ja nie mogę uwieryć w to, co czytam!
              sęsu?! cuż?! Dziewczyno, to karygodne blędy! Poćwicz otrografię, bo będą
              się z Ciebie śmiać!
            • trzpiotka Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:00
              A tak pozatym... Może zacytuję:
              a poza t
              > ym
              > mieszkam na wsi i niema sęsu jakoś specjalnie ładnie się ubierać

Skoro mieszkasz na wsi, gdzie nie ma sensu się ładnie ubierać... to dlaczego
              doradzasz?

• zigii Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:04
                "Skoro mieszkasz na wsi, gdzie nie ma sensu się ładnie ubierać... to dlaczego doradzasz?"
                kochana, z tobą jest coś nie tak.
                • bouche2 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:07
                  zacznijmy od tego Misiu, założycielko tegoż wątka, że do szkoły nie należy
                  ubierać się w spódniczki mini, albo buty na obcasie.
                  /fajnie, że chcesz doradzać, na prawdę, ale troszeczkę wyobraźni.
                  • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:25
                    bouche2....
                    wszystko zależy od szkoły.... w mojej np. nawet do mundurna możnabyło założć
                    spódniczkę mini.... nie wszystkie szkoły są bardzo rygorystyczne... a poza tym nie bardzo
                    wiem jak wyglądają polskie licea... chodzę do 2 gim.
                    • bouche2 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:44
                      no wybacz, w żadnej szkole- czy to gimnazjum, czy liceum- w moim mieście nie
                      można absolutnie się tak ubierać.
                      i to jest normalne, proste i logiczne. przynajmniej tak mi się wydaję
                    • trzpiotka Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 23:04
                      Ja sądzę, że nauczycielom w Twojej szkole nie podobają się spódniczki mini, ale po prostu
                      nic na ten temat nie mówią... Milczenie to nie przyzwolenie, a miniówa to strój na plażę,
                      miasto, nie do szkoły
                • trzpiotka zigii 15.08.10, 22:11
                  Na jakiej podstawie tak uważasz, jeśli mozna wiedzic?
                  • zigii Re: zigii 15.08.10, 22:25
                    dlaczego myślisz, że "jeśli ktoś mieszka na wsi nie ma po co ładnie się ubierać"? uważasz, że jeśli dziewczynka mieszka na wsi już nie jest niczego warta? dobre podejście, daleko z nim zajdziesz.
                    • trzpiotka Re: zigii 15.08.10, 22:35
                      Ale ja tak przecież wcale nie napisałam! Wywniskowałam ze zdania, że mieszka na wisi i
                      ubiera się normalnie, na luzie... I dlatego spytałam, dlaczego doradza, skoro sama nie
                      eksprymentuje z ubraniami.

Jak mogłaś posądzić mnie o to, że sądzę, iż mieszkająca na wsi nie jest niczego warta?!
                      I ja wcale nie napisałam, że jeśli ktoś mieszka na wsi nie ma po co ładnie się ubierać. To Ty
                      coś przeinaczyłaś i to Ty pochopnie mnie oceniłaś.

BŁAGAM!
                    • bouche2 Re: zigii 15.08.10, 22:37
                      zigii, z tego co ja wyczytałam to autorka wątku napisała, że nie ma się po co
                      ładnie ubierać na wsi, więc spokojnie, nie najeżdzaj na ludzi
              • kitty Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:16
                przybij "piątkę" trzpiotka

niezły pocisk:p
                • trzpiotka Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 23:06
                  Nie "piątkę", tylko "piontke" XD (przybijam wink )
                  • kitty Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 22:25
                    ahh właśnie, że "piątkę"
            • kitty Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:15
              Chodziło mi o konkretne przykłady ubrań ( foto, linki). bo to tak trochę jak powiedzieć ubierz
              spodnie i bluzkę.
              "cuż" mnie dobiło.
        • myszqa13 a co sądzisz o takim zestawie?? 16.08.10, 12:14
          na rozpoczęcie roku...biała sukienka na górze prosta a dół taka bombka,do tego beżowo czarny pasek w pasie,włosy upiętę w koczek,kolczyki,szpilki brązowe z takimi koralikami cyz jak to nazwać...ćwiekami o na tych paseczkach.szpilki są 8 cm i do tego jakaś torebka.czy może lepiej zamiast szpilek założyć balerinki czarne??
          jestem w 2 gim. jakby coś...big_grin
          • zapalka1212 Re: a co sądzisz o takim zestawie?? 16.08.10, 16:30
            myślę że lapiej jak założysz balerinki.... uważam że ze szpilkami będzi wyglądać zbyt
            imprezowio smile
    • damn_it ja! 15.08.10, 21:19
      przeszukałem wszystkie szuflady i szafki i nie mam się w co ubrać do spania!
      pomożesz? :c
      • zapalka1212 Re: ja! 15.08.10, 21:56
        Droga(i) damn_it
        kurcze trudny przypadek....
        hmmm radziłabym piżamę a do tego kapcie
        mam nadzieję że pomogłamkiss xD
        • kitty Re: ja! 15.08.10, 22:19
          w kapciach się nie śpi.
          a co do piżamy to logiczne, bo przecież ona służy do spania.

mi się dobrze śpi w podkoszulku/ znoszony t-shirt i do tego bokserki.
          możesz spać nawet w jakiejkolwiek koszulce bo piżamy wygodne nie są.
    • olciaa.x33 Ja ! 15.08.10, 21:49
      A więc nie długo wybieram się na kabaret c;

kompletnie nie wiem , w co się ubrać .

Jestem osobą o ok. 160 cm. wzrostu i raczej szczupłą . c;
      • euforiia Re: Ja ! 15.08.10, 21:56
        A więc ...

beznadziejny wątek
      • zapalka1212 Re: Ja ! 15.08.10, 22:07
        Olciaa.x33!
        Kabaret to raczej luźna impreza więc niema sensu się stroić
        hmmm może jakaś nieoficjalna spódnica do tego sandałki i ciekawa bluzeczka na
        ramiączkach a do tego jakiś delikatny naszyjnik, jeśli wolisz spodenki to też będą pasować
        a jeśli to będzie wieczorem proponowałabym marynarkę lub sweterek
    • zigii Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:02
      *-*

dlaczego moje spodnie spadają mi z dupy? ;c
      • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:18
        zigii nie bardzo rozumiem co masz na myśli....
        do trzpiotki:
        1. sory za te błędy ale przy kompie nie zwracam na nie uwagi
        2. widać że mieszkasz w mieście, na wsi wszyscy cię znają, jeślibym np. założyłabym
        obcasy bez okazji i przeszła się w nich po wiosce zaraz wszystkie stare babki zaczęłyby o
        mnie plotkować, a potem dowiedziałabym się o sobie niestworzonych żeczy..... lubię
        wymyślać nowe stroje ale wolę nie ryzykować... za bardzo przejmuję się tym co ludzie
        mówią.... uncertain
        • zigii Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:26
          to była prowokacja, wybacz.

dlaczego jesteś zależna od starych bab? jeb na nie, tak jak ja. :p
        • trzpiotka zapałka1212 15.08.10, 22:29
          OK, rozumiem. Też sobie nie wyobrażam, żeby mieszkając na wsi specjalnie się stroić.

I... Wybacz, ale żeby rzeczy napisać przez Ż ???
          • trzpiotka Re: zapałka1212 15.08.10, 22:56
            I chciałabym coś sprostować. Wcale nie uważam, że jako mieszkanka wsi jesteś jakaś
            gorsza. Sama mam przyjaciół ze wsi i wprost ich uwielbiambig_grin

Nie miałam nic złego na myśli, jeśli tak to odebrałaś, to sory
            • zapalka1212 Re: zapałka1212 15.08.10, 23:12
              niee wcale tak tego nie odebrałam i spoko że akceptujecie ludzi z małych miejscowości miło
              nam xD
        • ksania Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:31
          A co tam. Ja codziennie nie wiem co ubrać. Jutro wybieram się na z przyjaciołom
          na małe ploteczki i znowu problem co mam na siebie ubrać.? Jestem szczupła mam
          160. Pomożesz.?
          • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:41
            są wielkie upały więc włóż sporenki albo rybaczki jeśli lubisz biżu to włuż jakąś w miarę
            jednolitą bluzkę a jeśli nie to z jakimś fajnym wzorkiem do tego japonki lub sandałki i
            gotowe! radziłabym włożyć czapkę przy tych upałach =)smile
            • ksania Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:52
              Dziękuję jutro mi znów pomożesz big_grinkiss
    • princess132 zuo. 15.08.10, 22:27
      wątek dziadowy, ale kij.
      GDZIE MOGE KUPIĆ KOSZULĘ W KRATKĘ?

czarno czerwoną, bez pasków, falbanek itd.

no i tak do 100 zł maksymalnie.
      • bombshell Re: zuo. 15.08.10, 22:45
        powiem Ci, że widziałam koszulę w kratę(niestety nie czerwoną uncertain) w Housie, ale
        poszukaj jeszcze w Croppie.
        (wiem bo koleżanka ostatnio wyciągnęła(a właściwie wytargała) mnie do galerii)
      • zapalka1212 Re: zuo. 15.08.10, 22:46
        niedawno widziałam fajną w H&M ale nie wiem ile kostowała xD
        • princess132 Re: zuo. 15.08.10, 22:48
          wiem, tyle, że to szmata, która rozleci się po jednym praniu.
    • klama_kcmil @kitty 15.08.10, 22:34
      Wyrażanie swojego zdania to jedno, ale cienkie wyzwiska w Twoim wieku są żałosne
      >^.^<
      • kitty Re: @kitty 15.08.10, 22:48
        żałosne jest to, że nie wiesz co znaczy słowo wyzwisko: www.sjp.pl/co/wyzwisko

a poza tym, napisałam w profilu, że pragnę być młodsza.
        choć zazwyczaj ludzie w moim wieku "milusi" nie są; przykład: młodsza koleżanka z kolonii
        powiedziała mi, że jestem miła jak na siedemnastolatkę.
    • just.breathe Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 22:38
      wiem, że wszyscy są dla Ciebie nie mili, ale ja taka nie będę. Przecież, zapalka1212 może
      doradzać według własnych pomysłów, zestawień. Możliwe, ze wam się nie podoba, co ona
      pisze, ale jej nie wyzywajcie.
      A tak teraz, co co chcialam spytać. Ciekawi mnie, jak odpowiesz: Idę do pierwszej gimnazjum.
      Chciałam zapytać, jak mogłabym się ubierać do szkoły, by było mi wygodnie i bym
      wyglądała dziewczęco. Poprosiłabym także o jakąś jedną stylizację. Dodam, że bardzo
      podoba mi się styl hippie jak i styl poważny ale i dziewczęcy. Chciałabym, żeby ubrania nie
      były drogie. Z góry dziękuję. smile
      • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 15.08.10, 23:03
        dziękuję Ci bardzo just.breathe!
        a co do ciuchów to tak:
        buty proponowałabym takie białe lub kolorowe tenisówki, takie jak te:
        img.szafa.pl/uploads/clothes/c1/d983/1007401/1248199074.jpg są wygodniejsze od
        balerinek i badziej dziewczęce od trampek, jakąś koszulę lub tunikę w ładny wzorek może
        np. to:www.topmoda.pl/galerie/s/szalowa-tunika-damska-w_6579.jpg do tego
        spodnie, przy dłuższej tunice legginsyi np. coś z tych dodatków:
        bi.gazeta.pl/im/7/5253/z5253767X.jpg mnie najbardziej spodobał się pierścionek aaa i
        jeszcze jakiś sweterek smile
        • just.breathe Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 11:59
          dziękuję i nie ma za co. wink a te buty są super! i masz rację, można je nazwać "szmaciakami".
          Nie są ciężkie, będzie się je delikatnie nosiło na stopach. A może wiesz, gdzie takie kupić?
          • kicia_martycia Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 12:10
            Dobra okej big_grin Powiedz mi jak mogę się ubrać na imprezę do kolegi ?
            Jestem średniego wzrostu ale mam długie nogi i figurę klapsydry ?
            więc ?
            • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 12:58
              Droga kicia_martycia!
              Przy takiej figurze możesz włożyć agsolutnie wszystko! podkreśla swoją figurę! W takich
              sukienkach: www.stylio.pl/images/redaction/1_620_266.jpg będziesz wyglądać
              rewelacyjnie! do tego klasyczne szpilki lub rzymianki, jakaś delikatna biżuteria i lecisz na
              imprezkę! jesli wolisz iść w kruciutkich jeansowych szortach, do tego top w tym stylu:
              bi.gazeta.pl/im/7/4946/z4946577X.jpg i te same dodatki smile
          • zapalka1212 Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 13:03
            zawsze widzę takie w H&M i napewno znajdziesz takie na allegro smile
            • just.breathe Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 22:11
              Dziękuję. smile
    • lady_cat rozpoczęcie roku ! 16.08.10, 12:07
      pasuje takie coś : getry czarne [ albo ciemne ' kryjące, 'amtujące ' rajstopy ] , szorty
      czarne, buty czarne, biała bluzka na krótki rękwa top , czarna kamizelka .
      włosy rozpuzczone , trochę podtapirowane. czarny tusz do rzęs , fluid i błyszczyk .

dodam, ze jestem wysoka .

może być tak ?
      • whyduckxoo lady_cat 16.08.10, 12:20
        nie chce byc niemiła, ale będziesz wyglądac jak Barbie. Góra może byc, ale lepiej będzie jak
        założysz zwykłe dżinsy...
        Z zresztą. Ja sie nie znam. *_*
        • lady_cat Re: lady_cat 16.08.10, 16:09
          znasz się, znasz. c ;

ale dlatego nie chcę jeansów , bo rurki mają niski stan . a mój brzuszek nie jest taki płaski i
          wtedy będe grubo wyglądać .
          a te spodenki są takie z wyzszym stanem i jakby to powiedziec ' mają gumę, są
          bezrozmiarowe itd. ' .
      • zapalka1212 Re: rozpoczęcie roku ! 16.08.10, 13:11
        Uważam że na rozpoczęcie roku trzeba założyć coś bardziej elegnckiego... Jeśli chcesz
        możesz założyć jeansy, ale wtedy pasowały by do nich buty na obcasie, koszulę, kamizelkę
        i broszkę lub długi wisiorek wydaje mi się że to będzie bardziej odpowiedni strój wink
        • lady_cat Re: rozpoczęcie roku ! 16.08.10, 16:11
          als szpilki przy wzroście 171 cm =wielkolud ? c ;
    • whyduckxoo tsa. Nie wiem gdzie mój biały tiszert. 16.08.10, 12:08
      Może ty wiesz?
      • dooska Re:Masz problem z ciuchami?wbijaj!! 16.08.10, 12:14
        Mam pełno ciuchów, ale nie wiem w co się ubrać. Jak zacznie się szkoła to
        zacznie się problem. Nie wiem w co się ubrać. Od razu mówię, że skreślam
        miniówy,spódnice -,- i w nich za żadne skarby świata chodzić nie będę -,- sciana
        Pomożesz?
        • zapalka1212 Re:Masz problem z ciuchami?wbijaj!! 16.08.10, 13:18
          taa klasyka xD chyba każdy tak ma xD
          hmmmm co by ci tu poradzić...? nie wiem za bardzo, mogłabyś mi opisać jaki styl lubisz?
      • charming. stylio 16.08.10, 12:21
        A ja jestem na stylio od roku i wgl nie mam problemów a ubiorem. tongue_out
      • zapalka1212 Re: tsa. Nie wiem gdzie mój biały tiszert. 16.08.10, 13:14
        nie ja też nie wiem xD
    • pandoraj Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 12:47
      HEJ DZIEWCZYNY

OSTATNI HIT MODY: BRANSOLETKI PANDORA!

POLECAM

allegro.pl/item1190199934_pandora_srebro_925_murano_cyrkoni_pozlacana.html

allegro.pl/item1191990052_pandora_pozlacana_srebro_925_od_reki_piekna_jedy.html
    • kasiula1997 a więc... 16.08.10, 13:25
      nie wiem, jak się mam ubierać do szkoły i ogólnie. cały czas ubieram się tak samo - rurki, t-
      shirt i bluza. chciałabym nosić coś innego, ale żeby nie przesadzać ze zmianą. np. bluzę
      zmienić na coś innego, albo spodnie.
      Pomożesz? ;>
      kiss
      • zapalka1212 Re: a więc... 16.08.10, 13:39
        a więc... bluzę możesz zamienic na kardigan, np. taki jak ten:
        i2.pinger.pl/pgr249/2256c2f1000da73c4b38e2a5/Kardigan.jpg lub marynarkę, teraz
        jest ich pełno! a t-shirt możesz zamienić na koszulę wink
    • bananowaa Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 13:25
      ja nie mam. ; p
    • klema Re: Masz problem z ciuchami? wbijaj!! 16.08.10, 13:31
      Jak chcesz mi pomóc nie widząc moich ubrań? I wybacz, ale nie będę Cię prosić o
      radę, bo skąd mogę wiedzieć, że się znasz?
      Załóż bloga, albo po prostu napisz tu dajmy na to np.
      strój codzienny w jakimś określonym przez Ciebie stylu i znajdź, na internecie
      ciuchy do tego.
      No, a nawet jeśli się znasz, jak chcesz mi pomóc? Chociaż sądzę, że wcale nie
      potrzebuje Twej pomocy. Jakbym chciała, poproszę o to przyjaciółkę.
      • laurilla A ja będę miła ;D 16.08.10, 16:30
        Jak mogę sie ubrać na spotkanie z przyjacielem?Ide do skateparku,będe jeździć na
        desce.Proszę pomóż! ;*
        • zapalka1212 Re: A ja będę miła ;D 16.08.10, 16:45
          Skoro będziesz jeźdzzić na desce, to biżuteria odpada.... Musi być wygodnie smile no więc
          załóż jakieś ciekawe szorty, bluzkę ciekawym z nadrukiem (zamiast biżuterii) coś w tym
          stylu: bi.gazeta.pl/im/2/5783/z5783682M.jpg i jakieś wygodne kolorowe buty (trampki
          lub adidasy) i taką czapkę z prostym daszkiem wink
          • laurilla ... 18.08.10, 15:15
            Dziękuje za pomoc ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka