Dodaj do ulubionych

przyjaciółka?

15.08.10, 21:26
a więc mam 'przyjaciółkę' , z którą znam się od 10 lat . zawsze było między nami
świetnie, ale ona teraz bardzo się zmieniła . jeśli się umawiamy na spacer , itp , to nie
przychodzi , nawet nie da znać , że jej nie będzie . za to następnego dnia odzywa się jakby
nigdy nic . rozmawiałam z nią o tym , przepraszała , a nadal jest tak samo. myślę , żeby
zakończyć tą 'przyjaźń' , myślicie , że postąpie właściwie ?

z góry dziękuję za odpowiedzi ; ) ; *
Obserwuj wątek
    • quelle Re: przyjaciółka? 15.08.10, 21:40
      a ile razy tak się stało że nie przyszła ??
      jak tylko dwa to naprawdę mogło jej coś wypaść ,
      radzę Ci porozmawiać z nią .
    • keiraa Re: nie! 15.08.10, 22:01
      Słuchaj miałam identyczny problem,moja przyjaciółka zachowywała sie podobnie i
      właśnie przez to kłóciłyśmy sie trzy razy po kłótni mijał miesiąc lub więcej i
      wracałyśmy do siebie z powrotem ponieważ naprawdę sie lubimy i nie potrafiłyśmy
      bez siebie żyć,kłóciłyśmy sie non stop z tego samego powodu ale po trzeciej
      kłótni miałam już tego naprawdę dość i pogadałam ze starsza siostrą,doradziła mi
      żebym postawiła sie na miejscu mojej przyjaciółki może nie przychodzi i nic nie
      mówi bo akurat tego dnia miała doła,sprzeczkę z rodzicami i czy inne
      problemy,każdy z nas je miewa a może twoja przyjaciółka ma ich więcej ale
      wstydzi sie do tego przyznać musisz postarać sie ją zrozumieć, ja staram sie to
      robić i choć nie jest łatwo nie kłócimy sie już i naprawdę jest nam
      dobrze,zastanów sie nad tym poważnie i nie kończ tej przyjaźni zwłaszcza że
      znacie się od tak dawna.
      • wejde.oknem Re: nie! 15.08.10, 23:56
        uwazam,ze zakonczenie przyjazni nie rozwiaze tego problemu.Może poczekaj teraz
        żeby to ona pierwsza zaproponowala spotkanie i mysle ze na pewno tego nie oleje;D
      • i_am_fierce Tu... 16.08.10, 09:59
        Jeśli twoja przyjaciółka nie przychodzi co dziennie na spotanie,a nie którzy twierdzą że coś
        jej 'wypada' to by chodziasz zadzwoniła że nie może,ja bym ci radziła spotkać się z nią i
        powiedzieć że jeśłi nie zmieni swojego zachowania i lekceważenia twojej osoby to będziesz
        musiała zakończyć przyjaźń... myślę że wtedy wróci jej rozum Jeśli będzie jej zależeć to ci
        powie dlaczego robi tak a nie inaczej,jeśli nie... musisz pogodzić się ze stratą przyjaciółki sad
        Dasz rade ;*
    • unborn_ przyjaciółka? 16.08.10, 09:53
      dziesięc lat, to bardzo długo, nie możesz pod byle pretekstem kończyc tak
      długiej przyjaźni. może Twoja przyjaciółka ma kłopoty w domu i nie zawsze może
      wyjśc z Tobą na spacer. porozmawiaj z nią o tym, ale nie naciskaj, gdy nie
      będzie chciała o tym mówic.
    • amethysa Re: przyjaciółka? 16.08.10, 09:57
      Pogadaj z nią i zapytaj o co jej chodzi, później możesz podjąć decyzję czy dalej
      się z nią przyjaźnić.
      • duuumi Re: przyjaciółka? 16.08.10, 11:29
        Pogadaj z nią tak bardzo szczerze i powiedz, że czujesz się oszukiwana i w
        ogóle, nie podoba Ci się to wszystko. Jeżeli sytuacja sie nie poprawi, to sie od
        Niej po prostu oddal, znajdź sobie nowe koleżanki, może Ona wtedy zrozumie, kogo
        straciła i się zmieni. A jak nie, to Jej problem, nie Twój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka