stur_struck 24.08.10, 15:04 Wiec tak. Dostalam dzisiaj okres i straszliwie mnie boli brzuch. Jedynie kiedy pije cos goracego, np. herbate mnie przestaje, ale nie moge w kolko jej pic bo sie posikam. No i wlasnie w tym rzecz co zrobic zeby przestalo mnie bolec? prosze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cally Re: Okres... 24.08.10, 15:31 Mnie generalnie rzadko boli przy okresie, ale jak boli, biorę tabletkę i idę się wymoczyć w wannie, w ciepłej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Okres... 24.08.10, 15:34 tuuuuu. - znajdziesz o wiele więcej porad, niż my Ci napiszemy : -) Trzymaj się c: Odpowiedz Link Zgłoś
gratka Re: Okres... 24.08.10, 15:38 Masuj dół brzucha, ćwicz powolutku, połóż się na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
newborn. . 24.08.10, 15:39 Mi pomaga NO-SPA. ___ Wchodząc tu myślałam,że to kolejny wątek z serii "Jak powiedzieć mamie..." xd Odpowiedz Link Zgłoś
anja_ Re: Okres... 24.08.10, 15:42 Najpierw spróbuj jakieś ćwiczenia, masowanie, a potem ewentualnie tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinax3 Re: Okres... 24.08.10, 15:41 em , kiedyś czytałam , żeby przy bólach menstruacyjnych , położyć sobie gorący termofor na dole brzucha, oczywiście czymś okryty, poszewką na poduszkę itp. podobno ból przechodzi nie daje ci gwarancji, bo ja akurat mam szczęście że podczas, dosłownie nic nie czuję Odpowiedz Link Zgłoś
annarurka Re: Okres... 24.08.10, 15:42 Zapraszać mnie do znajomych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Okres... 24.08.10, 15:43 mozesz usiasc na chwile i poczekac az ustapi lub jak nie podziala bo na mnie to akurat nie dziala to zacznij sie ruszac wtedy zagluszysz bol a juz napewno zazyj jakas tabletke nospe czy cooos tylko nie apap Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Okres... 24.08.10, 15:46 ja nawet jak biorę 6 ketonali to nie pomaga . bo tak bardzo boli. jeśli jednak nie czujesz takiego straszliwego bólu weź tabletki albo poradź się mamy. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
mickey66 ... 24.08.10, 15:50 powiedz mamie (bo nie wiem czy powiedziałaś jej) albo weź jakąś tabletkę Odpowiedz Link Zgłoś
eweeelka Re: ... 24.08.10, 15:56 weź tabletkę najlepiej NOSPĘ ,zrób sobie gorąca herbatę(jak sama napisałaś że pomaga ) i idź wyleż się w łóżku mi naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
misio Re: Porada... 24.08.10, 15:52 jak mnie boli biorę tabletkę lub jak nie przestaje boleć smaruje sobie brzuch amolem, kładę się i oglądam tv żeby zapomnieć o bólu. Przede wszystkim nie myśl o tym!!! mama też na pewno coś Ci poradzi jak się jej o to zapytasz... Odpowiedz Link Zgłoś
avril993 Re: Okres... 24.08.10, 16:03 No wiesz to zależy jak mocno cię boli bo może cie bolec mocno albo mega mocno. Co do tabletek to wlasnie zalezy jak mocno cie boli bo mnie np tak boli brzuch przy okresie ze nawet tabletki mi nie pomagają. Po prostu konam z bólu, ale Ty możesz wziąć tabletki, rozmasować sobie brzuch. Ja np kłade się na boku skulona i zawsze boli mnie wtedy trochę mniej Odpowiedz Link Zgłoś
zielinka14 Przeczytaj dobra rada 24.08.10, 17:56 Najlepiej zrób sobie gorący okład naprawde pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
stur_struck Tabletki. 24.08.10, 19:10 Ale nie chce sie faszerowac tabletkami. Juz kiedys mialam z nimi problemy, no wiecie zeby sie nieuzaleznic. xd Ale jest troche lepiej. W sesie masowalam brzuch i takie tam. No i pomogl goracy oklad, znaczy ten oklad to rozgrzany laptop na brzuchu. xd ale jest juz spoko. dziekuje. ;** Odpowiedz Link Zgłoś
nickaa Re: Okres... 24.08.10, 18:07 weź ibum mi pomaga ;p albo nospa, ibuprom albo apap ;p Odpowiedz Link Zgłoś
charming. Re: Okres... 24.08.10, 18:20 Mnie tez boli bardzo brzuch -.- . Lepiej weź się nie skulaj, wiem, ze to pomaga, ale od tego potem może jeszcze gorzej zacząć boleć brzuch. Ja nic nie biorę, bo nospa mi nie pomaga. A nie chcę faszerować się lekami. Po prostu siedzę, oglądam tv, próbuję zapomnieć o bólu. NIE BIERZ ASPIRYNY ! Aspiryna rozrzedza krew, i możesz dostać krwotoku ! ;d Odpowiedz Link Zgłoś
mocnocukierkowa ? 24.08.10, 18:17 Zamiast zakładać wątek i czekać na odpowiedzi, możesz spytać się mamy. "And" takich pytań na forum było milion - też można poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
loveme. Re: Okres... 24.08.10, 19:21 nie polecam gorącej wody ! krwawienie wtedy staje się mocniejsze ! ja za to mam poduszkę z wtyczką wkładam do gniazdka ona się nagrzewa i kładę na brzuch Odpowiedz Link Zgłoś