Dodaj do ulubionych

Kompleksy.

25.08.10, 14:31
Tak jak w temacie chodzi mi o kompleksy. Dokładnie to moje crying

Nie umie uwierzyć w siebie. Myślę że jestem za gruba, brzydka. Mam dość moich
pryszczów. Choć inni mówią mi że mam fajne włosy, ja w to nie wierzę. Gdy ktoś
powie mi że mam fajną bluzkę itp. to mówię że głupią. Zawsze sobie myślę że
inni mówią to tylko przez grzeczność. Nie uczę się źle. Często jestem
przygnębiona ponieważ nie mam chłopaka. Gdy oglądam jakiś romans, w którym
dwoje ludzi się w sobie zakochuje, myślę sobie że ja nigdy nie będę tak mieć,
a bardzo tego pragnę. Boję się że jeśli komus opowiem o moich marzeniach ten
ktoś mnie wyśmieje. Mam tego dość.

Dziewczyny proszę pomóżcie mi jak przezwyciężyć kompleksy bo ja już nie daję
radę. sciana
Dziękuję wszystkim którym chciało się to przeczytać. ;*
Obserwuj wątek
    • blizniaczkii Re: Kompleksy. 25.08.10, 14:35
      nie wiem, żyj dalej
      ja się nie przejmuję tym co o mnie mówią i myślą bo i tak jestem przeciętna uncertainuncertain
    • slodkiporanek Re: Kompleksy. 25.08.10, 15:35
      Ja też uważam, ze jestem gruba, brzydka itd., ale wiesz co?
      w ostatnim czasie stwierdziłam, ze to nie ma aż tak dużego znaczenia, jak myślałam.
      I w pewnym sensie kompleksy odbierają mi bardzo dużo z życia.

Zacznij wierzyć, że ty też jesteś ważna. Taka jaka jesteś. Bo nie ma drugiej
      takiej meteora_mercy na świecie.
      Tylko ty.
    • renooo17 Re: Kompleksy. 25.08.10, 15:54
      Zaakceptuj siebie smile
      Bo niby co masz zrobić?
      Taka jesteś i tyle.
      Nie zmienisz swoich genów.
      Poza tym staraj się być lepsza smile
      Jeśli uważasz że jesteś gruba - nie jedz słodyczy i troche poćwicz.
      Jeśli ktoś mówi że ładnie wyglądasz to na pewno tak jest.
      A to że nie masz chłopaka... spokojnie. Na pewno w końcu znajdziesz smile
      • kicia_martycia Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:01
        wiesz ja tez mam kompleksy ale nauczylam sie z nimi zyc !
        po prostu dostreglam w sobie to co mi sie podoba.
        ja rowniez nie mam chlopakla ale nie przejmuje sie tym
        tłumacz sobie tak on poprostu na mnie nie zasluguje
        powodzenia !

i napewno nie jestes brzydka bo kazda kobieta jest piekna tylko czasami nie
        umie tego podkreslic i decenic !
      • kinnley98 Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:14
        Zagadzam się z renooo17, zadbaj o siebie pielęgnuj swoją twarz codziennie rano i
        wieczorem, rób sibię maseczki parę razy w tygodniu, a pryszcze znikną może nie wszystkie
        ale napewno stan twojej cery się poprawi, kup sobie lepszy szampon i do niego odrzywkę i
        maseczkę, żeby mieć gładką skurę kup sobię oliwkę albo balsam do ciała, jak idziesz do
        szkoły to posmaruj się anty bakteryjnym fluidem, a jeśli chodzisz do gimnazjum to użyj
        jakiegoś ładnego błyszczyku i pomaluj paznokcie na jakiś ładny kolor, pójdź sobię do
        dermatologa i powiedz żeby usneli Ci wągry tym takim prądem jeśli masz jakieś wągry,
        prostuj sobie albo lukuj włosy, poprostu poświęć sobię trochę więcej czasu i oczywiście
        przejdź na dietę smile
    • ilusion95 Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:18
      heh. masz bardzo podobną sytuację do Twojej. doskonale Cię rozumiem. wink
      napisz na GyGy to pogadamy (23937575)

3maj się ; *
      • sel_dem Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:22
        łaał .

Uwierz w siebie i w swoje możliwości .
    • shewerewolf * 25.08.10, 16:25
      Mój kompleks psychiczny jest taki, że połowy rzeczy z mojego życia żałuję. A z
      wyglądu? Mam wielki nos i kręcące się włosy (Patrzcie zdj. na moim profilu) Tyle
      że na zdjęciu mam wyprostowane włosy uncertain A lubię w sobie ciemną karnację i
      turkusowe oczy tongue_out (A może frytki do tego? xD. Nie, naprawdę mam turkusowe oczy big_grin)
    • kasiula1997 Przeczytaj to! 25.08.10, 16:29
      wiesz, nie ma osoby, która nie ma kompleksów. Każda osoba (chociaż prędzej dziewczyna)
      ma je! Ja myślę podobnie jak ty, że nigdy sobie nie znajdę chłopaka i mnie szlag trafia,
      kiedy widzę zakochaną parę. Ale napisałam na kartce dobre i złe strony posiadania
      chłopaka. I w moim przypadku widzę więcej złych stron big_grin
      Z resztą możesz zrobić tak samo - na pewno widzisz w sobie coś dobrego i to nie musi być
      wygląd! Wnętrze jest najważniejsze u człowieka!
      Musisz pokochać siebie taką, jaką jesteś. Bo to jedyne, co możesz zrobić bez wydawania
      kupy kasy na operacje itp..
      Powodzenia!
      kiss kiss kiss

P.S. nie przejmuj się, że nie będziesz miała chłopaka, bo na pewno znajdzie się ktoś, kto Cię
      pokocha taką, jaką jesteś big_grin A chłopcy zazwyczaj patrzą na wygląd, bo łatwiej im
      przychodzi patrzenie niż myślenie! I akurat w tym przypadku demoty mają rację wink
      • demonek Lepiej bym tego nie ujęła. 26.08.10, 10:02
      • karolcika2205 Zgadzam się. 26.08.10, 23:50
    • fanta.stic Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:29
      masz 13 lat, na chlopaka masz jeszcze czas.
    • trufla Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:31
      Najważniejsze jest to aby w siebie uwierzyć. Bądź sobą i pokochaj siebie taką jaką
      jesteś. Bo jeśli ty nie będziesz akceptowałą siebie nikt ciebie nie zaakceptuje.
      Trzymaj się kwiat
    • chusteczka_aha Re: Kompleksy. 25.08.10, 16:44
      HEJ, nie wolno mówić o sobie, że jest się brzydkim itp.
      Jeżeli nie należysz do szczupłych osób to ubieraj luźniejsze ciuchy, a od razu
      bardziej spodoba Ci się lustro ;] Kompleksy ma każdy - w szkole tylko słyszę
      "jestem brzydka", "jestem za chuda/gruba", "mam grube nogi" itp. Wszystkie
      koleżanki pytają się mnie jak ja to robię, że nie mam pryszczy (ja wgl nie
      zauważam, że one mają, bo to normalne). Nie powinnaś się przejmować - nikt nie
      jest doskonały...
      A jak wiara w swoje wewnętrzne i zewnętrzne piękno Ci nie wystarcza to wejdź w
      GOOGLE i poszukaj zdjęć anorektyczek (od razu będziesz się sobie podobać).
      A jak chcesz kilku komplementów od koleżanek i kolegów z klasy poproś wychowawcę
      o taką zabawę - usiądźcie w kole, na kartkach niech każdy napisze swoje imię i
      nazwisko, poda kartkę dalej, aby osoba obok napisała coś miłego i tak aż kartki
      powrócą do właścicieli - w ten sposób dowiesz się o swoich zaletach ;]
      POWODZENIA i POZDRAWIAM xD...
    • happysad1 słuchaj Bejbe, :) 25.08.10, 17:36
      po pierwsze MUSISZ zmienic swoj tok myslenia , musisz !!! . Pomimo
      wszystko zawsze mow sobie ze jestes ładna , wcale nie gruba , wręcz poprostu
      idealna . Jak ty bedziesz sobie tak mowic , wciąż powtarzac to wkoncu w to
      uwierzysz , to bedzie juz polowa sukcesu . Mysle tez ze jesli masz jakies
      pryszcze i tego typu sprawy wybierz sie do kosmetyczki, ona poradzi ci co zrobic
      , nie wezmie duzo kasy a oczysci ci twarz i bedzie lux smile , innym sposobem na
      pryszcze są tez rozne maseczki dostepne w kazdym sklepie kosmetycznym , mozesz
      kupic sobie pare takich probek (jedna kosztuje okolo 2.50 zł ) i wyprobowac
      ktora najlpesza i ktora ci pomaga . Jesli chodzi o to ze nie masz chlopaka . Nie
      bedziesz go miec puki w siebie nie uwierzysz , taka prawda . Bo skoro ty nie
      akceptujesz siebie to jak ma cie zaakceptowac ktos inny ? I nie mysl sobie tak
      ze ty niegdy nie bedziesz miec chlopaka, pamietaj ; Miłosc przychodzi w
      najmniej oczekiwanym momencie
      !!! Jesli ktos ci mowi ze masz fajną fryzure
      czy koszulke nie mow tak ze brzydka czy cos w tym stjlu , usmiechaj sie , mow
      dzieki itp. Jezeli pare osob ci tak mowi to zanczy ze tak jest . Dobrym
      sposobem na poprawienie samooceny jest makijaz . Nie mowie tu o tonie
      tapety lecz o lekkim dziewczecym makijazu . Korektor pod oczy aby zlikwidowac
      cienie , lekko wytuszowac rzęsy , odrobinka rużu na policzki , minimalna ilosc
      pudru i od razu twoja samoocena powędruje wysooooko do gory smile . Na dobre
      samopoczucie dobre są tez zakupy . Jesli nie stac cie na orginalne ubrania
      wybierz sie do lumpexu. Chodz tam regularnie a zanjdziesz mnostwo fajnych ciuchow .

Mam nadzieje ze uwierzysz w siebie dziewczynoo ! smile
      • klama_kcmil Też taka byłam C: 26.08.10, 09:57
        Ale już, na szczęście nie jestem, więc wiesz, że można to przezwyciężyć big_grin. Musisz
        zmienić swój tok myślenia, stając przed lustrem nie mów"O shit, wyglądam, jak...", tylko
        np."Wow, nieźle mi sie dziś włosy układają". Wszystkie komplementy nie odbieraj z
        grzeczności, tylko szczerości ,no wiesz, odpowiadaj coś a`la "Dzięki", "Wiem" itp,
        oczywiści, lepiej aby to było szczere. Nie załamuj się tak. Wiesz, na osłodę Ci dodam[Choć
        nie powinnam o niej mówic w ten sposób itd], że znam dziewczynę, która ym... nie nalezy
        do najładniejszych, ALE ma chłopaka od 3 tyg i jest z nim bardzo szczęśliwa, więc Twój
        wygląd do rzeczy nic nie mado rzeczy, nawet, jeśli była byś tak brzydka, jak twierdzisz, w
        co wątpie, bo dziewczyny z kompleksami, wszystko wyolbrzymiają [bez urazy xD]. Ciesz
        się życiem i nie przejmuj. Przedewszystkim pamietaj lepszy tok myślenia.
        Pozdrawiam, powodzenia.cool
    • unborn_ Kompleksy. 25.08.10, 20:10
      Gruba, brzydka, z trądzikiem... To kompleksy wielu dziewczyn, nie Ty jedna
      narzekasz na te wady. Popraw swoje samopoczucie, idź do fryzjera, zmień fryzurę,
      na pewno poprawisz sobie humor przeglądając się w lustrze z nową fryzurką.
      Trądzik możesz zwalczyć odpowiednimi kosmetykami, wybierz się do kosmetyczki,
      powinna Ci doradzić, czego masz używać do swojej cery.
      Usłyszysz komplement na temat nowej bluzki? Nie zaprzeczaj, tylko grzecznie
      podziękuj. Przecież każdy lubi komplementy!
      Oglądasz filmy romantyczne z szczęśliwym zakończeniem, następnie jesteś
      przygnębiona, bo myślisz, że Ciebie nigdy nie spotka to samo. Pamiętaj, że w
      filmach zawsze jest idealnie, jeśli chodzi o miłość. A miłość w realnym świecie
      na pewno przeżyjesz. Ona przychodzi nie spodziewanie, więc bądź czujna.
      O swoich marzeniach zawsze możesz opowiedzieć komuś bliskiemu, komu ufasz i
      wiesz, że Cię nie wyśmieje, bądź skrytykuje. Nie wstydź się mówić o tym, co
      myślisz lub czujesz. To naturalne, że czasami masz ochotę komuś się wygadać.
      Trzymaj się! kiss Na pewno sobie poradzisz. smile
    • nutkaaa Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:34
      Słuchaj laska.
      Weź sie za siebie pozbieraj sie w garść !
      słuchaj co mówią ci ludie popatrz na swooją figurą moz emas zokrąglejszy tyłek a szczupłą
      talie ? to podkreśl obcisłą bluzką górw a dół zamaskuj czarnymi jeansami. moze masz
      wiekszy brzuszek? no to załóż luźną bluzkę a obcisle spodnie .
      Tak poprawisz swoje samopoczucie. poczuj si epiękna nie wiem zrób sobie kąpiel w
      babelkach, peeling, kup sobie afroniz który polecam na pryszcze .(:
      Ciesz sie życiem z ejesteś młoda miej dobry humor tryskaj szcześciem śmej sie ludize
      uznają cie z apozytywnie nastawioną osobę i zaczną z tobą gadać sama też do nich gadaj
      poznasz naajomych moze oni wpłyną na twoją samoocenę popatrz na oceny moze są
      dobre moze coś lepiej ci wychodzi niz innym mnp. malowanie tanzcenia czy coś .
      Ni emów głosno o swoich kompleksach, dla cb one są duze a inni ich nie zauważają
      Jak poznasz zanjomych to bd sie z nimi smiała nie zwracając aż takiej uwagi na wygląd i to
      jest dobre ! big_grin
      POWODZENIA ! w życiu nie łam sie(: myśl pozytywnie dostrzeż atuty i podkreślaj je
      wyglad nei jest najważniejszy tylko sprawi ze poczujesz sie pewniej (:
    • koralina94 Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:40
      Znajdź w sobie jakieś zalety i powtarzaj je sobie. Każdy ma jakieś kompleksy. Nie załamuj się
      od razu. Uwierz w siebie. Trzeba myśleć pozytywniewink
    • vanell. Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:40
      nie ty jedna miewasz kompleksy. serio, nie ty jedna. ale sztuką jest właśnie akceptacja
      samego siebie. cóż.. w przypadku niektórych osób trudną do osiągnięcia, ale trzeba próbować
      : )
    • justn6 Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:44
      ja też takie mam ale ide dalej a jestem przeciętna smile
    • decode Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:50
      pokaż zdjęcie, to powiem Ci prawdę. devil

zuza_fruza@onet.eu
    • senseless Re: Kompleksy. 25.08.10, 20:57
      ojeeeeejku, zacznij w siebie wierzyć smile
      na pewno nie jest, aż tak źle jak myślisz.
      a na miłość jeszcze przyjedzie czas, zobaczysz będziesz wtedy szczęśliwa jak nikt wink
      • meteora_mercy Bd dzięki ;* 26.08.10, 09:31
        Dziewczyny jesteście super. ! Naprawdę! Gdy czytałam wasze wypowiedzi zdawałam
        sobie sprawę z tego że muszę się zaakceptować taką jaką jestem. Macie rację,
        będę o siebie więcej dbać. Pomogłyście mi i to bardzo wink

Bardzo Wam wszystkim dziękuje ;*** I jeśli będziecie miały problemy albo
        chciałybyście pogadać walcie do mnie śmiało big_grin

PS. Fotki nie mam crying .
        • schokobonsy Re: Bd dzięki ;* 26.08.10, 09:41
          Oj, też tak mam.
          • meteora_mercy Do klama_kcmil 27.08.10, 19:27
            Klama_kcmil Bardzo ci dziękuję za wsparcie smile Postaram zmieć tok myślenia.
            Myślę że mi się uda.
            Serdecznie pozdrawiam. ;*

PS.A co do chłopaków to trudno znaleźć takiego, który nie patrzy się na wygląd..
            no cóż..
    • avenien Re: Kompleksy. 26.08.10, 09:41
      samoakceptacja samoakceptacja i jeszcze raz samoakceptacja!smile
      pryszcze to nieodłączny gratis do dorastania, każdy je ma,a jeśli serio masz ich
      więcej udaj się do dermatologa, on na pewno coś poradzi.Pamiętaj,że swoje
      "mankamenty" można ukryć pod ubraniami, tylko trzeba odpowiednio dobierać
      ciuchy. Faceci lecą na pewne siebie laski, ktore wiedzą czego chcą i pamiętaj,że
      nie liczy się wygląd, bo jeśli jesteś zajebista z charakteru ktoś to w końcu
      zauważy i nie szukaj miłości na siłę,bo ona sama przyjdzie, nawet nie zauważysz
      kiedywink
    • olciaaa03 Re: Kompleksy. 26.08.10, 09:42
      Ja mam tak ssamo...
      Więc nie wiem co mam Ci doradzić
      poprostuj sie trzymaj ;*
    • angie2 Re: Kompleksy. 26.08.10, 11:10
      Nie wiem co ci mam napisać. Każdy człowiek ma w sobie coś pięknego
    • drezek Re: Kompleksy. 27.08.10, 21:35
      Wszyscy mają kompleksy, ale nie przesadzajmy.
      • ewka15 Re: Kompleksy. 27.08.10, 23:48
        Wszyscy mają kompleksy! Ale nastolatki to już najbardziej świrują, podobno z
        wiekiem to mija (mam nadzieję...) Ja też wiele bym zmieniła w wyglądzie, gdy
        jestem w sklepie cały czas przeglądam się w lustrze, ciągle wymyślam sobie
        jakieś nowe rzeczy, a to że mam szeroki nos, a to że stopy za duże, a to że uda
        grube i takie tam. Nie przejmuj się niczym, głowa do góry, każdy ma jakieś
        problemy, wiadomo. Ale nikt nie jest idealny. I nie oglądaj za dużo gazet, bo
        dam wszystkie modelki są wyretuszowane i gdy sporo się takich gazet przejrzy to
        można stracić rachubę w tym, jak powinna wyglądać kobieta tongue_out Bo tu niby
        wszystkie takie idealne, ale na ulicy przecież takich piękności nie spotkasz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka