Dodaj do ulubionych

szkoła nie taka zła..... ;)

25.08.10, 21:32
Jak wszyscy wiemy wakacje 2010 nieubłagalnie zbliżają się do końca. Wiele osób smuci się
z tego powodu, ale przecież kiedy zaczyna się rok szkolny zaczyna się prawdziwa
zabawa ! wink W szkole spotykamy się z przyjaciółmi i zawsze znajdzie się ktoś , kto wywinie
śmieszny numer i do końca dnia będziesz go wspominać z uśmiechem na twarzy. Poza
tym rok szkolny to czas na rozwijanie zainteresowań. Wracamy lub zapisujemy się na
różne dodatkowe zajecia takie jak taniec , śpiew, gra na instrumentach , uprawiamy
sporty, uczęszczamy na kółka zainteresowań. Poznajemy tam ludzi z którymi dzielimy
pasje. Po szkole można robić tyle fajnych rzeczy. Nie myślmy że jak zacznie się rok
szkolny , to rano szkoła, po lekcjach od razu do domu, i zakuwanie do nocy . Przecież tak
wcale nie musi być! Bądźmy aktywni , rozwijajmy nasze pasje ! A w wolnym czasie nie
zapominajmy o nauce, ;p Bo przecież uczymy się dla siebie , nie dla rodziców czy
nauczycieli , tylko dla siebie , żeby później dostać się do wymarzonej szkoły, i żyć tak jak
chcemy. Nie zapominajmy też , że w roku szkolnym jest też dużo czasu wolnego , święta ,
ferie, dlugie weekendy. Kiedy robimy to co lubimy i spędzamy czas w miłym towarzystwie
to czas płynie nie ubłagalnie. Tak więc starajmy sie aktywnie spędzić ten rom szkolny , a za
10 miesięcy...... Wakacje , ! znow będą wakacje ! ;*

Buziaki , dusssia
Obserwuj wątek
    • join_ Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:35
      dzieki za zepsucie humoru i doprowadzeniu mnie do płaczu ;c
      • angel1117 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 26.08.10, 14:36
        zgadzam się z tobą chociaż nie bardzo chce mi się iść do sql.
    • siakot Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:35
      Dzięki, pocieszyłaś mnie tym smile
      • werka13 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:36
        Masz rację smile
        serce
    • anja_ Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:38
      eej, mogłabyś to jako artykuł na kota wstawić, a nie post :d niezłe jest smile
      • dusssia do anja ;) 25.08.10, 21:50
        wysłałam kilka dni temu do kotka ale sie nie pojawiło , wiec dałam tutaj wink
    • koralina94 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:40
      Wszystko jest tak optymistycznie napisanebig_grin Pocieszające są też te wakacje za dziesięć
      miesięcy. Szkoda tylko, że nie wszystko może być takie piękne, jak to tutaj opisałaś.
    • dusssia Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:45
      do join
      to miało pocieszyc, dlaczego płaczesz z tego co tu napisałam ?
      tongue_out
    • bouche2 owszem zła 25.08.10, 21:48
      jeśli ma się w tym roku maturę i wielki stres każdego dnia od rana do nocy, a
      potem wakacje znowu pełne strachu o studia ;]
    • kotek4 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:51
      Mądrze powiedziane wink
    • trufla Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 21:56
      Mimo wszystko szkoda, że wakacje się kończą. Mijają zdecydowanie za szybko...
    • klama_kcmil Bądź motywatorem. 25.08.10, 21:58
      Będzie lajtowo big_grin
      • laurilla Re: Bądź motywatorem. 25.08.10, 22:40
        fajnie napisałaś - racja wink
    • lalula005 Mnie nie przekonałaś. 25.08.10, 21:59
      Kółka zainteresowań, gra na instrumentach, śpiew i taniec? U mnie takich rzeczy nie znajdziesz. Nie ma kto organizować, wielu chętnych nie ma.

Kiedy rozwijać pasje, być aktywnym? Nie ma czasu. Szkoła zajmuje połowę dnia. Niektórzy muszą się uczyć więcej niż inni. A teraz koniec gimnazjum, żeby dostać się do szkoły, do której się chce iść, trzeba zakuwać. Do tego egzaminy. Poza tym, niektórzy mają obowiązki domowe, pomagają rodzicom, pilują dzieci itp. A spać też kiedyś trzeba.

Nie pocieszają też wakacje za 10 miesięcy. Długo do czekania. Niby szybko mija. Zależy komu.

Przyjaciele oraz wrogowie.

+tak, jestem pesymistką.
    • sweet.mint. Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 22:02
      dzięki. naprawde dziękuje.
      jeszcze 5 min temu jak pomyslałam o szkole to mi sie niedobrze robiło. a teraz mysle-
      znów będą tance, znow zwały na lekcjach, znów kupa znajomych i wgl. kiss
    • katsuumi_17 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 22:05
      Piękne słowa, lecz niestety nie srawdzą się wkażdym przypadku. Osobiście zadbam o to,
      by mój rok szkolny nie polegał na zapier******u, ale też na zabawie, ale uwierz mi- ciężko
      jest pogodzić pasję z nauką (chyba, że to właśnie nauka jest czyjąś pasją big_grin). Ja zawsze
      staram się mieć czas na wszystko, ale maksymalnie rozciągam moją dobę i chodze
      niedospana. Tym bardziej, że jestem w klasie maturalnej, to będzie o 100% trudniej. Ale
      postaram się.
    • you_ < 3 25.08.10, 22:17
      Popieram : *

W szkole nie jest tak źle : DD To co , że rano trzeba wstawać , bywa męczące ale
      da się przeżyć : ] Poteem w szkole , śmiesznie i wgl . No i przy okazji spędzasz
      przecież czas ze znajomymi ^ . Potem do domu : ) Na kompa czy TV , odrobić
      lekcje , wyjść na dwora , wracasz , trochę się pouczysz , i znowu wolność X DDD
      , nie będzie tak źle : *
    • you_ < 3 25.08.10, 22:21
      A potem zima , nie będzie się tyle czasu spędzać na dworze , no i więcej czasu
      wolnego : D
    • alexis69 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 22:24
      Szkoła to samo zuo .
    • ne.gra Optymizm < 3 25.08.10, 22:34
      Ja tam mam maturę, milion zajęć zaplanowanych, miliard niezaplanowanych, sto tysięcy obowiązków i tonę książek do przeczytania, ćwiczeń do zrobienia i atlasów do przejrzenia, ale cieszę się, że wracam : ) na ostatni rok do liceum. Mnóstwo wrażeń i możliwości, na to czekam! Wiem, że wszystko się uda. Bo zawsze się udaje, wystarczy mocno chcieć i się starać.
    • linda Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 22:40
      ja tam lubie szkole ale bez przesady !! wolalabym siedziec w domu i na kotku ale tak a dluzsza mete sie nie da bo czlowiek glupieje i caly dzien wolny a czasu nie mauncertain
      • minaslia Re: szkoła nie taka zła... ;) 25.08.10, 22:43
        taaa, ja lepiej jest odliczać miesiące do wakacji, bo jest ich mniej niż dni ;x
    • jay_bieber a ja sie boje... 25.08.10, 22:44
      co noc mam koszmary dotczące pierwszych dni nuki... dlaczego? ide do 1 klasy gimnazjum
      i nie wiem jacy są tam nauczyciele, jaka jest moja nowa klasa. bo u mnie w podstawówce
      można nawet powiedzieć, że z nauczycielami sie uczniowie kolegowali smile nauczyciele byli
      super. nawet ta babka od matmy, mimo że była sroga, ale nie przesadzła z tym, a i tak
      czesto na lekcjach z nią sobie razem żartowaliśmy.... rzucala kredą z nienadzka w tych, co
      gadali :bb a dyrek... mimo że zabieral komórki, jak zobaczył, że ktoś ich używa w szkole,
      był na prawde fajny... nie mówiąc ju,ż o mojej byłej (sad) klasie... kurde! tesknie za szkolą...
      ale za tą moją! nie za nauką, tylko za ty,mi wszystkimi ludźmi... cry chyba bede ich
      odwiedzać w szkole :bb ale nie chce do gimnazjum... o mało nie dostałam zawału, jak
      otworzyłam podrecznik do fizyki! my to wszystko mamy umieć? rozumieć to? no way! ja
      chce zeby znowu był 2009 rok... i teraz znowu iść do szóstej klasy... cry
    • martucha.12 Twoja jakże wciągająca wypowiedź sprawiła, iż... 25.08.10, 22:47
      I tak wolę wakacje. ;p
    • mileyoxox : / 25.08.10, 22:58
      beznadziejny wątek !
    • kasix_14 wszystko pięknie ładnie 25.08.10, 22:59
      ale o nauce, sprawdzianach i głupich nauczycielach nie da się zapomnieć.
    • hektor18 Re: szkoła nie taka zła..... ;) 25.08.10, 23:01
      dzięki ale i tak mnie nie przekonasz tongue_out
    • twilight_6 nie dobijaj mniee. niecierpi budy ;/ 26.08.10, 00:14
      • pretty_lady nienienie chcę do szkoły : c 26.08.10, 00:19
    • frutella_xd Re: szkoła nie taka zła..... ;) 26.08.10, 14:25
      Nie wkurzaj mnie. Jak pomyślę, że będę musiała siedzieć z tymi debilami po 6-7 godzin dziennie, że będę musiała się uczyć tej pier.dolonej biologii, ile łez wyleję na matematyce, że będę musiała wstawać o 6:30, że będą te zasrane klasówki, że będę musiała wysiedzieć w jednej sali z 'nim', że jeszcze rok zapier.dalania i egzamin, to mam ochotę się powiesić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka