31.08.10, 14:00
Od jutra rok szkolny ; ( Problem w tym że będę musiała nosić okulary !Bardzo
się boje reakcji w klasie bo u nas wszyscy męczą tych co noszą gogle ; ((
Obserwuj wątek
    • selxdd Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:02
      sciana
      • amika4 Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:45
        spoko, nie przejmuj się.smile
      • martynus10 ; ) 31.08.10, 14:59
        uwierz mi , też tak miałam. po prostu weszłam do klasy w okularach i ludzie
        trawili to ponad miesiąc. wygląd się nie liczy tylko nasze zdrowie. dbamy o
        siebie i to powinno wystarczyć.
        więc rada: dobierz dobre oprawki , uśmiechaj się do każdego i olewaj
        nieprzyjemne komentarze. to pomaga kiss
    • lulalolu Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:07
      nie przejmuj sie smile jestem pewna ze sa ludzie na tyle mili by tego nie robic. trzymaj sie ich a
      bedzie dobrze smile
    • judixd ja tez mam nosić. ale sie boje 31.08.10, 14:19
    • kotek.bieberka Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:32
      nie wiesz co to soczewki ?

Co ja mam powiedzieć, ja chce iść w gimnazjum na podryw a jak pójde w aparacie
      na żeby stałym ??
      • kotek.bieberka *na zęby 31.08.10, 14:33
        • lady_cat Re: *na zęby 31.08.10, 15:39
          aparaty są nawet ladne .

a soczewki ? jeśli ona ma astygmatyzm . . . to wiesz ile kosztują soczewki ? bardzo dużo
          kasy . jej rodzice musieliby mieć bardzo dużo kasy, by było ich stać . a nie akzdego ejst
          stać na soczewki dla astygmatyzmyków, bo są one bardzo, bardzo drogie .
      • butelka128 Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:49
        aparaty stale na zęby są słodkie. ja tez nosze big_grinD i ciesze sie z tego , bo jak ktos nosi
        aparat to znaczy, ze dba o swoje zeby. tak samo z okularami. nie martw sie! nie moze byc
        az tak zle.
    • julia22218 Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:37
      nie martw sie tym jakl ja zaczelam nosic okulary to jeden chlopak z klasy smial
      sie ze mnie ale na drugi dzien juz przestal
      ale za jakis czas on tez zaczal nosic okulary i tez zaczelam sie z niego smiac i
      wtedy poczul sie taK jak JA , wiec nie przejmuj sie tym BO CALA SYTUACJA MOZE
      SIE JESZCZE KIEDYS ZMIENIC kiss
    • rockville. Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:41
      widzę, że twoja klasa jest bardzo tolerancyjna.. noś je. skoro masz wadę wzroku musisz je
      nosić. to zależy od ciebie czy chcesz tą wadę skorygować czy mając czterdzieści lat prawie nie
      widzieć? wybieraj.
      • kari116 Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:44
        Niektóre z was naprawdę tak powalają swoją inteligencją -.- Ja mam okulary i
        noszę aparat na zęby, ale wolę to niż żeby potem mieć krzywe i wgl ... Też idę
        do gimnazjum i gó... mnie obchodzi co będą sobie myśleć o mnie inni .
    • anja_ Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:45
      Czego się boisz? wybierz jakieś kÓl oprawki i już :d możesz pójść do fryzjera, wtedy nie będą zwracać uwagi na okulary tylko na fryzure x dd
    • aggg Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:46
      Hmm... to może zacznij nosić soczewki? Są takie które się nosi tylko w nocy, a
      przez cały dzień widzisz dobrze. Nikt by się z ciebie nie śmiał, i nie
      przeszkadzały by ci tak bo w nocy przecież śpisz xD
      • olgx Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:47
        Nie martw się, dużo ostatnio osób nosi okulary, to nic strasznego.
    • mileymandy Znam to 31.08.10, 14:48
      Gdy miałam 8 lat okazało się,że mam wadę wzroku i musiałam nosić okulary.Nosiłam
      miesiąc i mama kupiła mi szkła kontaktowe,noszę je już 6 lat i są świetne!Widać
      w nich lepiej niż w okularach,a do tego w ogóle się nie brudzą.Wystarczy ściągać
      na noc i wkładać do specjalnego płynubig_grin.
      Tobie też radzę zakup ich,najlepiej idź z mamą do okulisty,jeżeli powie,że
      możesz nosić soczewki mama na pewno nie będzie się spieraćbig_grin
      Życzę powodzeniakiss!
    • siakot Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:48
      Nie przejmuj się tym. Ja też zacznę teraz nosić okulary, ale nie boję się, bo w
      mojej klasie nikt się nie wyśmiewa z innych z tego powodu. ; )
    • aaricia_ Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:51
      Ja tu nie widzę żadnego powodu do rozpaczy. Okulary to rzecz najnormalniejsza na świecie i trzeba ją zaakceptować. Wiem, jakie to potworne uczucie wysłuchiwać wyśmiewisk pod twoim uchiem, ale to jedna z najnormalniejszych rzeczy na świecie. Definitywnie. Jeśli masz wiernych przyjaciół oni zapewne zaakcjeptują Ciebie w nowym image, jakim będą okulary. Zdecydowanie nie warto zawracać sobie głowy czymś takim, są tragedie zdecydowanie gorsze niż okulary które będą na twoim nosie. Sama nosiłam okulary i warto było, bo poprawiły znacznie twoją wadę wzroku. Wybierz po między zdrowiem twoich oczu, a między wyśmiewiskami kolegów.
    • vampir_alice Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:52
      no powinas je nosic i sie tym zabardzo nie przejmowac tongue_out
      • geniaaa Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:57
        ja noszę (kiedy mi się chcę) ale teraz przenoszę się na soczewki ... a w ogóle
        tylko deb*** się będą śmiali ! oleeej ich ! big_grin

pozdro ^^
      • azi1002 Re: Pomocy ! 31.08.10, 14:59
        Ja mam okulary i nikt mnie żaden sposób nie męczy.
        Uważam, że powinnaś nie przejmować się jak ktoś ci dokucza. Lecz, jeśli stanie
        się to w jakich sposób nieprzyjemne, proponuje się odgryzać. Coś typu "Osoby
        noszące okulary są inteligentniejsze,więc tobie też bym radziła sprawić je sobie".
    • shevampire Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:00
      Rozumiem Cię.Też się tego obawiałam kiedy zaczęłam nosić okulary.Tylko idioci naśmiewają się z okularnikówsciana.Niestety w szkołach dużo takichsad.Chociaż ja mam troche gorzej.Niedługo będę musiała nosić jeszcze aparat na zębysad.
    • kamila885femme Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:02
      Zamiast okularów noś soczewki.
    • grim Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:03
      Co się przejmujesz olej ich
    • lady_cat Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:11
      jutro nie musisz ich zakladać, bo po ci one, nie ?
      załóż je w pierwszy dzień normalnych lekcji .
      jeśli bedziesz fajna, uśmiechnieta, nie bedzie widac po tobie, ze sie tego wstydzisz to oni cię
      zaakceptują . a każdą iluzję do ciebie, zignoruj .
    • emma074 ten sam problem ... 31.08.10, 15:27
      hah a jeszcze nie bylam u okulisty
    • brenda1 Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:31
      A może kup sobie te Nerdy (nie wiem czy to na pewno tak się nazywają) i będzie
      że nosisz modne okulary ;p Nie wiem co wymyślić nigdy nie byłam w takiej
      sytuacji kisskiss
      • kara16 Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:39
        Kup sobie soczewki. Ja mialam podobny problem tylko,że to poprostu ja się źle
        czulam w okulaach bo mam dosyć spora wadę i mialam grube szkla, które jeszcze mi
        oczy pomniejszaly. Prawie rok już nosze soczewki i jest świetnie big_grinbig_grinbig_grin A
        b=na dodatek w nich oczy wygladają że tak powiem "soczyście"tongue_out
    • nikita94 Re: Pomocy ! 31.08.10, 15:37
      wątpie wiesz smile
      bd ok tongue_out a jak bd CI docinac tjoi pokaz im pazur ; D
      • szukajmnie Re: Pomocy ! 31.08.10, 16:18
        U mnie taka sama sytuacja jak u cb wink
        Ale ja nie muszę nosic na stałe tylko do komputera, telewizora i na lekcje indifferent

Czwartek będzie okropny tongue_out
    • pauu26 soczewki ? 31.08.10, 16:06
      jeśli bardzo się przejmujesz ich opinia to kup soczewki
      ja na twoim miejscu bym ich olała
      albo odpyskowała jak będą cię zaczepiać
      • selxdd Re: soczewki ? 31.08.10, 20:24
        Tylko soczewki będę mogła dopiero za rok nosić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka