Hej! Niedawno zaczęła się szkoła, a wraz z nią przyszedł angielski. Nigdy nie byłam za
dobra z tego przedmiotu, a dowiedziałam się, że na pierwszej lekcji nauczycielka ma pytać
jak spędziliśmy wakacje itp. Ogólnie będziemy musieli powiedzieć coś o sobie (oczywiście
po angielsku) Postanowiłam przygotować się na tą chwilę i wymyśliłam tekst wypowiedzi,
którą znajdziecie poniżej
Jestem Angelika. Mam szesnaście lat. Lubię słuchać muzyki, czytać książki i pisać
opowiadania. Wybrałam tą szkołę, ponieważ jest tu profil pedagogiczny. Na wakacjach
słuchałam muzyki, pisałam opowieść , czytałam książki i chodziłam na basen. Spotykałam
się też z moim przyjaciółmi i bawiłam się z kotem. Wyjechałam nad morze i było bardzo
przyjemnie, ponieważ miałam piękną pogodę. Tylko dwa ostatnie dni były troszkę
zimniejsze. No i oczywiście pod koniec wakacji przygotowywałam się powoli do szkoły.
Wakacje były wspaniałe, ale teraz należy skupić się na nauce. Już skończyłam, dziękuję.
No i w dalszej części przetłumaczyłam to sobie na angielski, ale nie wiem czy dobrze. Oto
moja wersja i
bardzo proszę osoby, które dobrze znają się na tym języku, aby
sprawdziły, czy jest ona poprawna
I'm Angelika. I am sixteen years old. I like listening to music, read books and write stories.
I chose this school because there is a pedagogical profile. On vacation I listened to music, I
wrote my story, I read books and went to the pool. I met also with my friends and I
played with the cat
I left the sea and it was very nice, because I had beautiful weather.
Only the last two days were a little colder. And of course at the end of summer I slowly
been preparing for school. The holiday were great, but now I must focus on science.
Already finished, thank you.
Jeśli znajdziecie błędy, to bardzo poszę, abyście mi je poprawili. Nie chcę się zbłaźnić przy
całej klasie
A druga częś wątku jest taka, że jeśli będziecie mieli problemy z angielskim, to tutaj
możecie prosić o pomoc. Jestem pewna, że nasze mądre kotkowiczki jej wam udzielą
Pozdrowionka i z góry dzięki za pomoc