Dodaj do ulubionych

przyjaciółki

06.09.10, 19:30
Przed wakacjami pokłuciałam się z jedną z wuch przyjaciółek. udało mi się z nią pogodzić.
Wspomogła mnie druga przyjaciółka. Myślałam, że mam w niej wsparcie. Do czasu. 3
września wpadł w moje ręce liścik mojej przyjaciółki z kumpelą z klasy. Wszystko co było
na lisciku było o mnie i nie było to miłe. Najpierw sie na nie rozłościłam a potem zrobiło mi
się strasznie smutno. Teraz tak jest za każdym razem kiey pojawiam się w szkole. Nie raz
kłuciałam się z tą przyjaciółką, ale zawsze się godziłyśmy. Teraz mam już dość. W szkole
na przerwach zawsze siedze samac. Cągle słysze jak mnie obgaują i krytykują to co robię.
Nie wiem co mam dalej zrobić. Nawet nie wiem jak się zachować w ich pobliżu. Narazie
staram się udaać że nic nie słyszę a nawet czasem zachowują się jakby mnie tam nie było,
ale tak długo nie wytrzymie. Nie wiem co mam dalej zrobić... crying
Obserwuj wątek
    • agradable Re: przyjaciółki 06.09.10, 19:35
      Jeżeli one są takie nie zwracaj na nie uwagi smile przechodź koło nich tak jak one to
      robią .Pokaż im że jesteś silna. Olej jee. ;P i jeśli widzisz jak Cię obgadują. nie pozwól żeby
      zauważyły że jestem tym załamana. podnieś głowę do góry .
      • koralina94 Re: przyjaciółki 06.09.10, 19:40
        Niezłe przyjaciółki;/ Nie przejmuj się nimi, jak głupie, to nie ma się co dziwić. Znajdź sobie
        nowe, lepsze koleżanki. Będzie dobrze, tylko się nie poddawajsmile
        • karolcika2205 Re: przyjaciółki 06.09.10, 21:32
          dokładnie.
    • ziba96 tu! znam rozwiązanie 06.09.10, 19:47
      Powiem ci że... miałam identyczna sytuacja, ale już nie mam bo się pogodziłysmy
      i jedną ta moja bff a druga to zwykła koleżanka ale jej nie lubieę bo okazała
      sie zdrajczynią. Powiem ci z właśnego doświadczenia, że dobrze jest mieć duzo
      koleżanek iegl. ale najlepszą przyjaciółkę to tylko jedna!
      • hilary_fanka Odpuść. 06.09.10, 21:43
        Odpuść sobie tę "przyjaciółkę". Nie jest warta twojego smutku i ceirpnienia. Nie odzywaj
        się do nich, niec h wiedzą, że przeczytałaś liścik lub w jakiś inny sposób dowiedziałaś się,
        jaka z niej dwulicowa świnia. Zacznij gadać z innymi dziewczynami z klasy. Znajdź nową
        kumpelę.
        Naprawę, lepiej, zebyś nie miała z nią nic wspólnego. Już raz miałam taką
        niby "przyjaciólkę". Kiedy spotykałyśmy się w domu wszystko było super. Chodziłysmy
        razem dos zkółki tenisowej i jeździłyśmy na organizowane przez nią obozy. Byłam na aż
        czterech letnich i na każdym popisywała się przed chłopakami różnymi informacjami o
        mnie. Chamskimi. Oni potem śmiali się ze mnie ( starsze chłopaki) i byłam pośmiewiskiem
        obozu. Teraz już od dwóch lat się z nią nie widziałam, nie chodzę już do tamtej szkółki,
        teraz trenuję w klubie i razem z nim jeżdżę na obozy. Nie mam już takiej "przyjaciółeczki",
        tylko jeźdzę z fajnymi kumpelkami, z którymi czasem siedzimy do drugiej w nocy.
    • katharzyna Re: przyjaciółki 06.09.10, 21:41
      Byłam w bardzo podobnej sytuacji. Moje niby "przyjaciółeczki" zaczeły mnie
      obgadywać gdzie popadnie i to tak żebym słyszała, a po 3 miesiącach przyszły z
      podkulonym ogonem i chciały się pogodzić. Teraz żałuję, że się zgodziłam. Byłam
      głupia...
      • imperativ Re: przyjaciółki 06.09.10, 21:45
        GRATULUJĘ PRZYJACIÓŁEK..

nie męcz się z nimi, poprostu sobie odpuść.
    • pingwin Re: przyjaciółki 06.09.10, 21:51
      Zachowanie twojej przyjaciółki świadczy o tym, że nią nie jest. Podejdź do niej
      i powiedz, że nie podoba Ci się jej stosunek do twojej osoby i poproś żeby
      przestała a Ty znajdź sobie inne koleżankismile
    • seneka4 Re: przyjaciółki 06.09.10, 21:57
      zazdroszczę bo ja mam fajniackich znajomych ,chyba bym się bez nich załamała.
      straszne jest zostać samemu. :c

weź jedną laskę z tej twojej paczki i spytaj się co się stało ,że się do Cb nie
      odzywają itd. albo poszukaj innych fajniejszych znajomych (;
    • pauu26 a więc tak 06.09.10, 22:04
      ja na twoim miejscu nie udawałabym , że nic nie słyszę. Moim zdaniem powinnaś
      podejść do nich jak będą cię obgadywać i im wyjechać. Jak nie wiesz co masz
      powiedzieć to po prostu uwolnij emocje i powiedz co o nich w tym momencie
      myślisz. Nie zrozumiałam też za bardzo, o co chodzi? Czy pokłóciłyście się o tą
      kartkę, którą znalazłaś ? Nie wiem. Nie wiem też czy takie podejście do cb mają
      tylko dziewczyny z twojej klasy, czy też chłopacy, czy może cała szkoła. Na
      pewno znajdziesz kogoś z innej kl. a jak nie to poprostu zagadaj do chłopaków z
      twojej klasy, a wtedy dziewczyny pewnie się wkurzą wink Może to trochę dziecinne,
      ale trudno. Aaa i jeszcze co do tego, że nie wiesz jak się przy nich zachować:
      po prostu bądz sobą. Mam nadzieję, że pomogłam xd
    • kajka11 rada 06.09.10, 22:09
      powiedz im co myślisz o ich głupim zachowaniu.
      a na przerwie siedź z jakimiś innym koleżankami.
      • geniaaa Re: przyjaciółki 12.09.10, 21:45
        takie 'przyjaciółki' to nie przyjaciółki - niezbyt dobrze to zabrzmiało ale kit
        z tym.

ja do takich to bym podeszła i powiedziała prosto z mostu co o nich myślę ;/
    • fanka_arbuza U nas .. 12.09.10, 21:51
      są osoby które nie mają przyjaciół,przesiadują przerwy w samotności
      • laurilla ... 12.09.10, 21:58
        odpuść.masz chyba swoj honor.
    • nuna_ Re: przyjaciółki 12.09.10, 22:01
      Podejdź do swoich ex przyjaciółek i zapytaj sie ich dlaczego tak postępują. Powiedz im
      jasno i wyraźnie, że nie życzysz sobie takiego zachowania, ponieważ jest to nie smaczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka