Dodaj do ulubionych

Opanujcie się!!

07.09.10, 19:28
Dziś 7 września wypada czwarty(!!) dzień nowego roku szkolnego, a na Kotkowym
forum mnożą się tematy dotyczące rozwiązywania zadań domowych z przeróżnych
przedmiotów.
Ludzie opanujcie się!! Miejcie odrobinę godności i uczciwości wobec innych!!
Tworząc takie wątki tracicie czas, który moglibyście poświęcić na rozwiązanie
tych zadań. Czekanie na gotowe zamiast zabrać się za naukę, nikt potem za Was
nie na pisze klasówki lub nie zaliczy egzaminów. A potem jest wielkie
zdziwienie, że egzaminy po szóstej klasie/gimnazjalne/maturalne są gorsze niż
w ubiegłych latach.
Apeluję do administratorów portalu kotek.pl o zabronienie tworzenia tego typu
tematów na forum. Proszę również wszystkich użytkowników Kotka o ignorowanie
tych tematów gdy już na takie natrafimy. Nie szerzmy lenistwa i głupoty wśród
Kotkowej społeczności, która za kilkanaście lat stanie się siłą napędową Polski!
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • asiowa Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 19:37
      Ale żeby ktoś odpowiedział na pytanie/rozwiazał zadanie to musi umiec tongue_out Więc
      nie wszyscy leniuchują tongue_out
    • andell Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 19:49
      ale dlaczego.. skąd wiesz czy te osoby nie myślą nad tymi zadaniami? Tylko po 30
      minutach siedzenia i nadal nie wiedzenia o co chodzi nie pytają innych? Nie
      można być samolubnym.... trzeba pomagać innym jeśli ktoś potrzebuje pomocy a ty
      umiesz pomóc -.- ..... Takie wątpi powinny być.... Skoro pomagają kotkowiczką ;]
      • rin Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:11
        Jeśli 30 minut to za mało nie myślą godzinę, a nawet i dwie a nuż wpadną na
        rozwiązanie. Jeśli już pytać to o sposób rozwiązania zadania, a nie o sam wynik
        lub gotową formułkę którą w internecie można znaleźć szybciej niż założenie
        takiego wątku na forum.
    • jassmin888 Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:07
      łuhuu ... no to teraz dowaliłaś haha ; dd

kujon ?

ha .. a kim ty jesteś żeby prosić o takie coś, weś dziewczyno jak ktoś czegoś nie rozumie
      to chyba może porosić o pomoc c'nie ?
      Pozatym weś sie nie wtrącaj do czyjegoś życia uncertain
      Jeśli chcą mieć problemy potem to niech mają, ich sprawa, a wgl to nie wiem czy zpowodu
      jednego głupiego zadania domowego nie przejdą do nastepnej klasy . Ogarnij się
      dziewczyno ; D
      Tylko idioci zakładają takie wątki , myśle że tylko ty zasmiecasz forum takimi wątkami .
      Przeszkadza ci to coś to nie czytaj , jesli taką mądrą dziewczynką jestes to chyba możesz
      to zrozumieć ; d

No to jak już tak apelujemy .. To ja apeluje o usunięcie TEGO wątku ; ]]

Pozdrawiam ; *

A i lepiej najpierw zastanów się nad tym co piszesz, przeczytaj dobrze to co ja napisałam a
      potem dopiero pisz ( rada na przyszłość ) big_grin
      • jonasofanka sama sie opanuj. 07.09.10, 20:18
        Serio. Ej czyli twoim zdaniem, mają siedzieć w domu myśleć od 15[nie wiem o
        której odrabiacie lekcje] do 24 i tak nic nie wymyślą? No błagam Cię : //.
        Wiesz... gdy ktoś prosi o pomoc to pisze, że nie umie tego ni ząb.

Widać, że sama nie lubisz pomagać. nie wiem jak u ciebie, ale u mnie w gimnazjum
        nauczyciele są wymagający , a głównie od matmy O__o . Więc bym prosiła o
        usunięcie wątku ,gdyż to właśnie ON zaśmieca forum -.-''' i jak jesteś taka
        mądra, to sama wyp.ierdalaj z kompa i do nauki . Ja nie mam zamiaru wpychać
        nauki na siłe, skoro i tak nie załapię o co chodzi .
        ~Ave
        • rin Re: sama sie opanuj. 07.09.10, 20:24
          Jak to mówią kto pyta nie błądzi jednak proszenie o gotowe rozwiązanie to moim
          zdaniem przejaw lenistwa szczególnie gdy prosi się o odpowiedź na pytanie,
          którego rozwiązanie bez problemu można odnaleźć w książce lub internecie.
          Pozwolę sobie zacytować: "Ja nie mam zamiaru wpychać nauki na siłe, skoro i tak
          nie załapię o co chodzi ." Z takim podejściem za daleko nie dojdziesz.
          Forum jest od wyrażania swojego zdania na dany temat, ja moje przedstawiłam w
          kulturalny sposób o to samo prosiłabym innych. Wulgaryzm to nie argument.
      • gabi_989 Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 21:05
        Słuchaj jak cię takie tematy denerwują to sama je omijaj i ignoruj...
    • dusssia Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:24
      No też nie rozumiem po co ktoś tu się ładuje z tymi zadaniami.
      ale myśle ze w jakiś extremalnych przypadkach można.

miejmy troche tolerancji wink
    • anne05 a moim zdaniem rin ma racje 07.09.10, 20:26
      Rozumiem, coś trudnego - po to jest wątek katsumi. Ale, kuźwa, jak zobaczyłam
      pytanie "może mi ktoś na angielski napisać w czasie Present Simple i Present Countinous.."
      to sie załamałam. To są najprostsze rzeczy, na litość boską! Nikt później za was nie pójdzie
      do szkoły i nie napisze sprawdzianu, a prace domowe są po to, by utrwalać wiadomości i
      się uczyć! Trudne - ok, ale spasujcie.
      I dodam jeszcze, że wkurzają mnie wątki o lekturach. Książki są mądre i kto w ogóle ich nie
      czyta jest głupi (bo czytanie ich jest niemodne -.-). To naprawdę taki wysiłek przeczytać
      Małego Księcia?... Nie zrobienie tego to już dla mnie ignorancja.
      • malaria anne05 07.09.10, 20:32
        a wiesz skąd się biorą takie dzieci? obejrzą jeden odcinek Słonecznej Sony czy jak się to
        tam zwie, gdzie ich idol mówi że nie czyta książek bo są "okropne" i "do niczego mu sie to
        nie przyda skoro jest piękny i bogaty".

przyznaję wam racje, pomagać powinno się tylko w najbardziej krytycznych sytuacjach indifferent
      • rin Re: a moim zdaniem rin ma racje 07.09.10, 20:32
        Dziękuję za poparcie. W końcu ktoś kto zrozumiał o co mi chodzi i poparł to
        sensownymi argumentami.
      • holiday ojojojoj 07.09.10, 20:34
        jak ktoś nie umie czegoś zrobić, a np. nie ma nikogo kto by mu to z sensem wytłumaczył
        to dlaczego nie może zapytać kogoś kto się na tym zna ?

ojojojojoj.
        popieram andell.
        • anne05 Re: ojojojoj 07.09.10, 20:43
          holiday, nie zrozumiałaś mnie dobrze. Nie mówię, że nie powinno się pomagać - przecież po
          to katsumi założyła jeden wątek. A tu co chwila pojawiają się jakieś pytania z banalnymi
          rzeczami od osób idących na łatwiznę. No błagam, ale na początku roku zwykle nie dają
          wam trudnych nie wiadomo jak zadań domowych, więc spasujcie. Jeśli chciecie się czegoś
          nauczyć warto przynajmniej samemu próbować. Nikt nie mówi, że nie trzeba pomagać
          . No ale są też pewne granice. Niektórzy chcą tej pomocy, by mieć odwalone, a inni po
          to, żeby się czegoś nauczyć. To różnica moim zdaniem. Jeśli ktoś chce sie czegoś nauczyć
          to poprosi o wytłumaczenie (wiem, w internecie to trudne, ale zawsze), a nie napisze
          przykład powie "zróbcie mi bo nie umiem" i ma wszystko za przeproszeniem w dupie.

A lektury macie czytać, a nie mieć pretensje do świata całego i sie użalać nad sobą, bo
          nudne, bo cośtam, bo moda zabrania czytać książek... tia, sranie w banie, ciekawe jak te
          dzieci napiszą potem egzamin na koniec gimnazjum, gdzie może być materiał z którejś z
          tych lektur. Wtedy nie podlecisz do komputera i nie wystukasz "Napisze mi ktoś
          charakterystyke bohatera Kamieni na Szaniec?".... albo pytanie "Co miał lis na myśli
          mówiąc 'oswoić kogoś'"... itd.
    • naomi. jak wiem, to pomogę. co mi zależy. 07.09.10, 20:34
    • seneka4 Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:34
      Ty idziesz na nauczycielkę czy jaki ch...?
    • iga18 I tak sobie nic z tego nie zrobią -.- 07.09.10, 20:36
      Ja wolę sama, albo przy pomocy brata xD odrabiać zadania domowe.
      No, ale wiadomo, że jak czegoś nie wiem to wchodzę na neta i szukam, ale nie
      przepisuję tego samego co jest w internecie napisane ; ppp
    • katsuumi_17 Jest wątek na zadania domowe, a właść. pomoc. 07.09.10, 20:40
      o tutaj, zapraszam!
      • rin Re: Jest wątek na zadania domowe, a właść. pomoc. 07.09.10, 20:46
        I jeden wątek powinien wystarczyć, więc dlaczego zakładane są kolejne?
    • chocolatex Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:45
      Po to jest ten dział, żeby pytać jeśli ma się problemy. Ale rzeczywiście, RIN ma
      rację. Szybciej znajdziemy to zadanie w necie.
    • frutella_xd rin i anne05 mają rację! 07.09.10, 20:46
    • niesmaczna Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:47
      A co Ci to przeszkadza.. sciana
      • rin Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:51
        Strasznie mnie to irytuje szczególnie, że to dopiero początek roku szkolnego.
        Ja przeszłam podstawówkę, gimnazjum i liceum i jak czegoś nie wiedziałam to
        siedziałam nad tym tak długo aż zrozumiałam albo szłam z nieodrobioną pracą
        domową i prosiłam koleżanki z klasy lub nauczyciela o to by mi wytłumaczyli to
        czego nie rozumiałam.
    • linda Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:49
      nie zgadzam siee !!! owszem sa osoby ktore czekaja na gotowe ale ja tez mam problemy z nauka i tez kiedys moze chcialabym poprosic jakas kotke o pomoc wink co nie koniecznie oznacza ze nic nie robie ... bo jak do tej pory prubuje sama smile dziekuje za uwage sciana
    • blackout_ racja. 07.09.10, 20:49

• onenightonly. bravo ! c: od tego jest zadane.pl 07.09.10, 20:51
    • jonas_lover to jest jak korzystanie z internetu. 07.09.10, 20:54
      nie wierzę, że sama nie szukasz podpowiedzi/nie spisujesz z różnych stron internetowych.
      Czasem naprawdę ktoś nie może rozwiązać, a np. nauczyciel ma sprawdzać zeszyt czy
      coś. Do klasówki można uczyć się tydzień, a zadanie np. masz na jutro, wracasz ze szkoły
      po południu zmęczona i masz na jutro pracę domową. A jak ktoś umie, to czemu nie
      skorzystać z pomocy?
      • rin Re: to jest jak korzystanie z internetu. 07.09.10, 20:58
        Szukanie informacji w internecie, a proszenie kogoś o rozwiązanie to dwie inne
        sprawy.
        Jedna jedynka za nieodrobioną pracę domową to nie tragedia.
    • callie1013 Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:54
      rin napisał(a):

> Dziś 7 września wypada czwarty(!!) dzień nowego roku szkolnego, a na Kotkowym
      > forum mnożą się tematy dotyczące rozwiązywania zadań domowych z przeróżnych
      > przedmiotów.
      > Ludzie opanujcie się!! Miejcie odrobinę godności i uczciwości wobec innych!!
      > Tworząc takie wątki tracicie czas, który moglibyście poświęcić na rozwiązanie
      > tych zadań. Czekanie na gotowe zamiast zabrać się za naukę, nikt potem za Was
      > nie na pisze klasówki lub nie zaliczy egzaminów. A potem jest wielkie
      > zdziwienie, że egzaminy po szóstej klasie/gimnazjalne/maturalne są gorsze niż
      > w ubiegłych latach.
      > Apeluję do administratorów portalu kotek.pl o zabronienie tworzenia tego typu
      > tematów na forum. Proszę również wszystkich użytkowników Kotka o ignorowanie
      > tych tematów gdy już na takie natrafimy. Nie szerzmy lenistwa i głupoty wśród
      > Kotkowej społeczności, która za kilkanaście lat stanie się siłą napędową Polski
      > !
      > Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.
      Racja! Popieram w 100%!
    • morphine_ Klik 07.09.10, 20:54
      Przepraszam, ale nikt się tutaj nie leni. Wątki tego typu powstają, bo
      użytkownicy nie rozumią niektórych typów zadań! I nie apelluj bo to nie jest
      żadne olewanie szkoły! Właśnie im zależy na nauce, dlatego powstają wątki typu
      `NIE ROZUMIEM tego zadania`
    • light Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 20:55
      Mnie tam to nie przeszkadza... Ale kiedy widać, że jakaś osoba ewidentnie ciągle korzysta z
      takiej pomocy, to już robi się męczące, a poza tym tu już chodzi o jej dobro, bo na maturze
      nie będzie mogła wejść na kotka i pozadawać pytania...
    • collage ty też się opanuj! 07.09.10, 20:55
      po to powstał taki dział na forum, aby można było takie wątki pisać. a jak Ci
      się nie podoba, to nie klikaj. proste, tak?
    • andz_98 Zgadzam się z morphine_ 07.09.10, 20:59
    • pingwin Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 21:12
      Może i masz rację, to lenistwo zmusza innych do tworzenia takich wątków, ale
      czasem ktoś może miewać wątpliwości i prosić o wytłumaczenie czegoś czy
      sprawdzenie- oczywiście jeśli wcześnie już wykonał zadanie.
      Ja ze względu na to, iż po prostu mi się nudzi, a szkołę zaczynam dopiero 27,
      jestem chętna do pomocy (szczególnie z matematyki)
    • honeey Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 21:28
      no to prawda mnóstwo jest teraz tego ale jak ktoś na prawde nie umie to co ma
      zrobić ?
      ja jeszcze takiego wątku nie tworzyłam ale jak ja nie bede umiała i moi rodzice
      też nie to napisze .
    • pauu26 Re: Opanujcie się!! 07.09.10, 22:10
      masz rację, ale trochę dramatyzujesz xd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka