Dodaj do ulubionych

Czy mieszkacie za granicą??

09.09.10, 18:19
No właśnie tak jak w temacie
A jeżeli tak to gdzie i czy dawno się tam przeprowadziłyście??
Obserwuj wątek
    • nastka. A i jeszcze jedno 09.09.10, 18:19
      Wolałybyście mieszkać w Polsce??
    • mejsii Re: Czy mieszkacie za granicą?? 09.09.10, 18:25
      Nie . ;D
    • thespragniona Taa. 09.09.10, 18:27
      Mieszkam w Anglii, od jakiegoś roku, może trochę mniej.
      Jeżeli chodzi o sposób życia, to 100 razy bardziej wolę UK ,
      natomiast jesli o szkołę - Polska.
      • nika_98 Nie. 09.09.10, 18:40
        A chciałabym mieszkać ;]
        • madzix1604 Re: Nie. 09.09.10, 18:47
          Ja mieszka w Polsce i jak na razie nie chcę wyjeżdżać
        • alicia Re: Nie. 09.09.10, 18:48
          ja tez nie, ale bym chciala w US.. np w Phoneix, Arizona albo Los Angeles, CA.. ;p
          tatmejsze zycie nastolatek b mi sie podoba.. ;p i wgl ta codziennosc amerykanow.. hmm smile
          • mileymandy Alicia 28.09.10, 23:29
            Co do pytania to mieszkam w Polsce i nie chcę się wyprowadzać!
            Alicia:Jakie życie amerykańskich nastolatków?Jeszcze może jakoś da się wytrzymać
            w Arizonie i Phoneix,ale w Los Angeles to istna masakra!Jeżdżę tam nawet kilka
            razy w roku,właśnie do LA,ponieważ mam tam rodzinę.LA piękne,bajeczne to,które
            widzisz na filmach to jedna wielka bzdura!Wypindrzone laleczki na ulicach
            chwalące się kasą to tak normalne,jak w Polsce skejci!Nie mówiąc już o szkole
            amerykańskiej,gdzie rządzą różowe panienki,córeczki bogatych rodziców.To
            prawda,co ludzie mówią o Stanach,nie masz tam kasy to jesteś śmieciem!Piękna
            aluzja,którą reżyserzy tworzą na filmach wygląda zupełnie inaczej.Nie wiem czy
            tam byłaś,ale za każdym razem,gdy tam jeżdżę i widzę 9-letnie gó...ary z pełnym
            makijażem na gębie to myślę,że szlag mnie zaraz traficonfused
    • sweet_girl.xd Re: Czy mieszkacie za granicą?? 09.09.10, 18:51
      tak, w L.A. od 7 roku życia. do polskiej szkoły chodziłam tylko 2 lata, więc... c:
      • crezyyy Re: Czy mieszkacie za granicą?? 09.09.10, 19:10
        nie, lecz bardzo bym chciała w LA albo US. < 3 marzy mi się ; pp big_grin
    • marzycielkaa_ . 09.09.10, 19:04
      Tak, mieszkam w Antalyi ( Turkey ) od jakiś 2 lat, umiem język i wgl ale nie chciałabym
      wracać do Polski oczywiście zawsze jestem tu na wakacjach tongue_out
    • szukajmnie Re: Czy mieszkacie za granicą?? 09.09.10, 19:20
      Nie, ale czasem jak złapie doła to marzy mi się o przeprowadzce tongue_out
    • chocochanel Re: Czy mieszkacie za granicą?? 09.09.10, 21:01
      Ja mieszkam w Niemczech od 1,5 roku ale bardzo chciałabym wrócić do polski sad
    • meggi_13 mhmm :) 12.09.10, 17:59
      tak, mieszkam w Anglii od 2 lat i jest dużoo lepiej niż w polsce. big_grin ale i tak
      chciałabym mieszkać w CA smile
    • chocolatex Re: Czy mieszkacie za granicą?? 12.09.10, 18:05
      ja mieszkam za granicą, ale województwa np łódzkiego.
    • alexis69 Nie. 12.09.10, 18:32
    • gossip_trouble Mieszkałam we Włoszech... 12.09.10, 18:34
      umiem podstway, przeprowadziłam się do polski w wieku 7 lat. ;d
    • lilly_pulitzer Re: Czy mieszkacie za granicą?? 16.09.10, 12:11
      Mieszkam w Luksemburgu, przeprowadziłam się jak miałam 9 lat (prawie 5 lat temu) bo
      mój tata dostał pracę w Komisji Europejskiej
    • lilly_pulitzer Re: Czy mieszkacie za granicą?? 16.09.10, 12:12
      Aha, i chyba wolę Luksemburg, ale już trochę zapomniałam Polski, bo byłam tam tylko z 5
      razy od przeprowadzki uncertain
      • lilly_pulitzer Re: Czy mieszkacie za granicą?? 16.09.10, 12:13
        Chyba skasował się mój wcześniejszy post... Mieszkam od prawie 5 lat w Luksemburgu bo
        mój tata dostał pracę w Komisji Europejskiej
    • tygrysek2691 tak od 14 lat;-) 16.09.10, 12:25
      moji rodzice przeprowadzili sie jak miałam rok do Szwajcarii....mówie po polsku bo moji
      rodzice są Polakami wiec w domu rozmawiaja czasem po polsku.Moji dziadkowie mieszkaja
      w Katowicach dla tego czesto przyjerzdżamy do Polski...
    • avril993 Re: Tak 16.09.10, 16:11
      W Anglii, a do Polski za nic nie wrócę, żeby mieszkać. Przyjeżdżam tu tylko do babci, ciotek
      itd. na wakacje albo święta raczej tylko na święta, bo na wakacje to jeżdżę za granicę ( na
      wakacjach jestem poza granicami Anglii i Polski)Włochy i inne kraje
      • ravenhatred Re: Tak 28.09.10, 01:54
        Finlandia.
    • linda jeszcze nie 28.09.10, 17:08
      ale bede w Niemczech .......zaczne tam nowy rok szkolny , ktory juz dawno powinnam zaczac tam .....tylko jakos nie moglam wyobrazic sobie zycia gdzie indziej ,aaale bylaam taam smile sprawdzilaam big_grin i jest git
      • linda Re: jeszcze nie 28.09.10, 23:01
        aaahaaa !! i jeszcze kocham Polske serceserce aale jednak wole tam z racji na lepszy uklad w zyciu _a chce miec dobra prace w przyszlosci smile
    • azi1002 Nie 28.09.10, 17:17
      I za skarby świata się stąd nie wyprowadzę. Dlaczego? Bo kocham mój kraj.
    • fantabuu Re: Czy mieszkacie za granicą?? 28.09.10, 18:25
      mieszkalam 2 lata w szkocji jak mialam 13 lat wrocilam do polski . ;p
    • taebaby. Re: Czy mieszkacie za granicą?? 28.09.10, 19:20
      Od pięciu lat mieszkam w Belgii, a do Polski za nic w świecie nie chcę wracać.
    • adi TAK OD 4 lat 28.09.10, 22:51
      • upsssx3 Taak 28.09.10, 23:39
        Od trzech lat w Anglii. Jak nie czterech, nie pamiętam już.. Polskę kocham ponad
        wszystko ale nie ukrywam że w Anglii lepiej się żyje.. I już się powoli zaczynam
        przyzwyczajać xd Źle mi nie jest xd
        • majullo Nie:) 10.11.10, 23:36
          Nie,ale życie w Uk znam dobrze.Znam wielu emigrantów.Moi rodzice mieszkali w Uk,Norwegiii Szwecjismile
    • eurodont niee. 28.09.10, 23:36
    • kiniaa Re: Czy mieszkacie za granicą?? 28.09.10, 23:48
      nie , w polsce . Ale w przyszłości chcialabym na jakis czas pojechac do USA .

Dziewczyny , a jak u was było na początku z językiem , rozumiałyście to co do
      was mówili nauczyciele i wql czy dopiero po jakimś czasie.
    • kia Re: Czy mieszkacie za granicą?? 29.09.10, 00:30
      Ja ogolnie mam skomplikowane zycie wiec wyglada to tak, 2 lata temu wrocilam z anglii w
      ktorej bylam kilka dobrych lat, na przyszle 2 lata jade do norwegii z mama ale na ostatni
      rok liceum jade do stanow na rok i tam tez chcialabym sie dostac na uniwersytet, chociaz
      musze przyznac, nie chce wyjezdzac do norwegii, bardzo bym chciala zostac i chodzic do
      polskiego liceum ;c
    • coloringme Re: Czy mieszkacie za granicą?? 29.09.10, 00:54
      Niestety mieszkam w Polsce ... -__-

CM ; *

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka