sweet94 Re: Pociełam się.. ;/ 11.09.10, 16:58 proponuję pedagoga szkolnego i poproś go o dyskrecję. a jak kto się będzie dopytywał to sama wiesz co masz powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
crit dokładnie . 11.09.10, 17:03 to tylko stereotyp . a co do Twojego cięcia się - przemyśl całą tą sytuację , lub porozmawiaj z przyjaciółmi . To oni znają Cię najlepiej i będą wiedzieli jak Ci pomóc : * Odpowiedz Link Zgłoś
nika_i_tom Re: Pociełam się.. ;/ 11.09.10, 17:08 nuskadee napisał(a): > Jestem przerażona!! Dzisiejszy dzień był jak co dzień nic ciekawego. Szkoła > nauka nudy przyszła do mnie na chwilkę kuzynka i kiedy wyszła ja sięgnęłam po > piórnik wyciągnęłam nożyczki i zaczęłam przejeżdżać po nadgarstku... Boże! > Nigdy bym nie powiedziała że stać mnie na zrobienie czegoś takiego.. Żeby > okaleczyć samą siebie.., U mnie w domu nie jest dobrze matka mówi że mnie > nienawidzi tata "kocham Cię masz tu 20 zł ja już lecę" starsza siostra > satanistka młodsza istny kabel. Przyzwyczaiłam się chociaż było ciężko .. A > teraz coś takiego.. Nawet nie mam konkretnego powodu dla którego to zrobiłam! > To było jak w jakimś transie!! I kiedy zobaczyłam krew zamiast przestać > poczułam ulgę tak jakby coś mnie wcześniej bolało. Ja już wariuje!! Nie jestem > emo gotką ani nic z tych rzeczy. Z resztą to tylko stereotyp że wszystkie emo > się tną.. Boże pomóżcie mi bo nie wiem co robić! Anka , czy cie pogieło ?! jeszcze dostaniesz zakażenia i wgl . Odpowiedz Link Zgłoś
nika_i_tom Re: Nika nie ma cię na GG ;( I nie mam się komu w 11.09.10, 17:20 nuskadee napisał(a): > ć to poczekaj kochanie , zaraz wejde .. Odpowiedz Link Zgłoś
jb.0la TUU. :) 11.09.10, 17:29 nie tnij sie wiecej!! na seerio nie rob tak nigdy wiecej nawet jak bedzie ci zle wtedy sobie posluchaj jakas muzyke ale sie tnij!!! pewnie zostaja blizny i w ogole to jest bardzo zle tak robic. wyzalsie komus. przyjaciolce albo cos... tylko sie nigdy nie tnij... twoi idole na pewno by tak nie zrobili tak poza tym a w ogole to cznu mama cie nienawidzi?? zycze szczesciaa. Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee jb.Ola 11.09.10, 17:39 Moja matka.. ma coś poprzestawiane ciągle mnie wyzywa .. Odpowiedz Link Zgłoś
milkaa_ Re: Bez powodu 11.09.10, 17:52 smutne też mam taką sytuacje z mamą ale mam gdzies co do mnie mówi nie możesz sie ciąć !rób cokolwiek byle sie nie tnij !wypłacz się ,pogadaj z kimś albo wyżyj sie (np. na poduszce ) pamietaj cokolwiek sie stanie cięcie to poprostu poddanie się !! Odpowiedz Link Zgłoś
caterina97 Re: Pociełam się.. ;/ 12.09.10, 15:59 idź do pedagoga szkolnego i opowiedz mu o wszystkim . Odpowiedz Link Zgłoś
sandra6565 Re: Pociełam się.. ;/ 12.09.10, 16:08 psycholog a jeśli on nie pomoże to znajdź sobie coś ciekawego do roboty to może zapomnisz o nożyczkach Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Pociełam się.. ;/ 12.09.10, 16:11 Całkiem poważna rada - idź do psychologa. Rozmowa z nim może ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet94 Re: Przecież nożyczkami nie da sie pociać. 12.09.10, 16:19 to jakim cudem ja sobie palca skaleczyłam? daj że spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Re: Przecież nożyczkami nie da sie pociać. 15.09.10, 20:54 Boże, nożyczki są tępione aż tak bardzo nie cięły. Ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee whiplash chwalę się wiesz!! 12.09.10, 16:26 Jestem z tego kur.wa dumna! Jak macie pisać jakieś głupie rzeczy to lepiej nie piszcie NIC Odpowiedz Link Zgłoś
linka14 Y? Aha? 12.09.10, 16:23 No weź jak mogłaś coś takiego zrobić.. Z resztą sama o tym piszesz.. Moim zdaniem to nie był żaden trans... tylko wariujesz! No normalny człowiek by takiej rzeczy nie zrobił! Oczywiste! Odpowiedz Link Zgłoś
kiyoko13 słuchaj... 12.09.10, 16:40 Mi zdarza się robić tak jak ty i czuje to samo.Nie jestem emo,ale tak nie kiedy wychodzi Ja jak wiem,czuje że tego dnia może coś takiego się stać,słucham Mcr czy podobnego zespołu bo mi to pomaga.Każdy powinien znaleźć na to metodę. Odpowiedz Link Zgłoś
myoshi . 12.09.10, 16:45 ja mam takie motto: zamiast pieprzyć komuś życie porozmawiaj z psychologiem. nie chcę być złośliwa, ale to jest jedyne wyjście. to powinno Ci pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
pauliska1212 Re: Pociełam się.. ;/ 12.09.10, 16:44 y, nożyczkami się pocięłaś ? ej dziwne trochę to jest. : > wtf, nożyczkami... em po prostu jak będziesz miała ochotę zrobić to się czymś szybko zajmij, byleby zapomnieć . Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Emm... 12.09.10, 16:52 ...Na serio zupełnie bez powodu?Przecież nie wystarczy przejechać nożyczkami po nadgarstku,trzeba to zrobić mocno i nałożyć silny nacisk.Z twojego opisu wygląda,że pocięłaś się z nudów,a to jest za przeproszeniem,chore.Pójdź może do psychologa albo porozmawiaj z jakąś przyjaciółką i jeszcze ważniejsze,już nigdy tego nie rób!Jeżeli nożyczkami natrafisz na żyłę i ją przetniesz wykrwawisz się na śmierć!!!Serio! A tak na marginesie:Emo(nie wszyscy,ale większość)się tną,to prawda.Jednak goci nie.Sama byłam kiedyś gotką i nigdy się nie pocięłam.Boże,jakie stereotypy teraz krążą Odpowiedz Link Zgłoś
miley_vanesska_ Re: Emm... 12.09.10, 22:20 Ja se palec przecielam... Bo niewytrzymalam.. Zaczynam powoli ;P Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka24 Re: Pociełam się.. ;/ 15.09.10, 21:02 najlepszym rozwiazaniem byloby udanie sie do psychologa. nie musi to byc psycholog szkolny, ktory cie zna. idz do innej szkoly i porozmawiaj z nim. najlepiej jest sie otwrorzyc przed nieznajoma osoba, bo nie wiadomo czy jeszcze kiedykolwiek ja spokasz Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowagirl Re: Dam ci radę!!!!!!!! 15.09.10, 21:17 Kurde, może to dla tego że twoja sytuacja z rodzicami nie jest najlepsza i nie świadomie.......no jakby to powiedzieć....coś ci podpowiadało że masz to zrobić. A te nożyczki gdzieś schowaj, żeby cię nie kusiło. No ty nie chcesz tego robić ale coś ci mówi że masz to zrobić. Pewnie dla tego że z rodzicami ci się nie układa. Na początek staraj się więcej gadać z tatą(bo chyba z nim masz lepsze relacje). A jak on nie ma czasu to może pogadajcie przy śniadaniu itp; Na początek o takich zwykłych sprawach. Co tam w szkole itp. Na początku to nie musicie tak dużo gadać. Wystarczy krótka rozmowa o czym kolwiek i tak coraz więcej rozmawiajcie. A ja ci bym radziła pomówić o tym z najlepszą przyjaciółką i pójść do pedagoga szkolnego. I schowaj te nożyczki i cyrkiel i takie tam też schowaj! Mam nadzieje że choć troszkę ci pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
glamour Re: Pociełam się.. ;/ 18.09.10, 15:59 oj na pewno nie rób tego (nie tnij się!!!) może i masz rację boli cię to że masz z mamą takie kontakty (rozmawiaj z nią mów śmieszne historie ze szkoły) z siostrą pogadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrastowa Re: Pociełam się.. ;/ 19.09.10, 11:52 do pedagoda , psychologa . na pewno jest w szkoole . Odpowiedz Link Zgłoś
kingomania Re: Pociełam się.. ;/ 22.09.10, 21:34 Musisz mieć kogoś do wyżalenia sie ktoś kto cie zrozumie =.= ja też chciałam sie pociąć ale zawsze gadam z moją kumpelą o tym i lżej mi na sercu . Odpowiedz Link Zgłoś
vaniney Re: Pociełam się.. ;/ 23.09.10, 22:08 gadka z psychologiem,ale na pewno nie z pedagogiem szkolnym!chyba,że chcesz żeby gadała o tobie cała szkoła i żeby nauczyciele patrzyli na ciebie jak na jakąś inną. Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Re: Pociełam się.. ;/ 25.09.10, 12:35 Posłuchaj mnie to co sobie zrobiłaś musiało być czymś wywołane i ja już wiem co. Po tym jak nam opowiedziałaś swoją historię i sytuację w domu stwierdziłam ,że ty po prostu źle się czujesz , Jesteś niedoceniana u boku swojej rodziny ,nie masz na nikim oparcia wiec powinnaś porozmawiać z swoją rodzinką i opowiedzieć im to samo . Może wtedy się do siebie zbliżycie i może tak naprawdę matka mówi ,że cię nie kocha ,ale tak naprawdę tam w środku na pewno coś do ciebie czuje. Ojca powinnaś poprosić żeby poświęcał ci więcej czasu. Z siostrami więcej rozmawiać, zaprzyjaźnić się z nimi. To moje rady dla ciebie . Zrobisz jak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
riki1246 Wiesz kochanie .. 28.09.10, 19:24 Ale naprawdę nie musisz nam się zwierzać z twoich spraw prywatnych.. Nas to nie obchodzi Mamy swoje sprawy.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaila127 Re: Pociełam się.. ;/ 29.09.10, 18:25 Żartujesz nie?A uważałam cię za jedną z fajniejszych osób na kotku. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka_xxx Re: Pociełam się.. ;/ 29.09.10, 18:39 Słuchaj, skoro masz taką sytuację w domu to wmawiaj sobie, że ty tak nie chcesz i bądź sobą ! Dlaczego ty masz się ciąć za głupotę twojej rodziny? Wytrzymaj jakoś te cztery lata, idź na studia i olej ich wszystkich dookoła tak, jak oni to robią. I nie tnij się! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś