green_alien 29.09.10, 21:28 No jak w temacie Mnie to w piątej klasie zanudziła "Wielka ,większa i największa".W życiu bym nie chciała tego jeszcze raz czytać .O masz..ten czas leci ;p.A nie tak dawno człowiek zaczynał szkołę...;p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilovethat Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:19 hmm, było ich kilka, ale najnudniejszą jaką kiedykolwiek miałam w ręce byli krzyżacy Odpowiedz Link Zgłoś
martusia7777777 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 13:46 O dzieci, zobaczycie jak przyjdzie wam w liceum czytać Nad niemnem czy chłopów... Krzyżacy czy Tadziu to przy tym pikuś ! Odpowiedz Link Zgłoś
nesscullen Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 15:30 zgadzam się. krzyżaków okropnie mi się czytało Odpowiedz Link Zgłoś
misia1401 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:35 Boże. Moja najnudniejsza byli Krzyzacy. Ta książka jest beznadziejna Odpowiedz Link Zgłoś
olcia11444 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:22 "Dziady", zadecydowanie! Ja uwielbiam książki, dużo czytam w wolnych chwilach, ale po prostu ta książka to jest masakra ! Odpowiedz Link Zgłoś
misia2d Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 14:42 tak zdecydowanie najnudniejsza lektura to "Dziady" Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:22 jak na razie była to mitologa grecka ; / której zresztą do końca nie przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:41 hah a ja właśnie uwielbiam mitologię grecką xd Odpowiedz Link Zgłoś
hell Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 17.10.10, 10:50 moja to ,,ten obcy'';p Odpowiedz Link Zgłoś
mileymandy Wszystko! 30.09.10, 16:25 Takie nudy!Nie czytamy żadnej porządniej książki tylko jakieś żale klasyki literatury współczesnej.W podstawówce czytaliśmy Zmierzch i Harry'ego Pottera,a w gimnazjum?!Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
punkrockowka Re: 06.10.10, 16:33 Wszystkie ! Teraz akurat kończymy omawia "Pamiętnik Narkomanki" i przyznam że jest ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:26 Mnie nudzą wszystkie lektury, ale jakoś nie miałam problemu z czytaniem, zawsze na czas przeczytałam, ale i tak gó... wiedziałam. NIenawidzę lektur które są pisane wierszem! Kurwa z tego nic nie kumam! Nie wiem co czytam bo muszę sprawdzać na dole kartki co dane słowo znaczy( najczęściej książki pisane wierszem są pisane w języku staropolskim, dlatego są wyjaśnienia, co dane słowo znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
silve Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:30 W pustyni i w puszczy XD Odpowiedz Link Zgłoś
geniaaa Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:31 pamiętam jeszcze dotąd jedną lekturę, którą z trudem przeczytałam jak byłam mała, a mianowicie - ''Anaruk Chłopiec Z Grenlandii'', a oprócz tego to: ''Krzyżacy'' , ''Dziady'' . Odpowiedz Link Zgłoś
paramorehayley_ Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:46 geniaaa napisał(a): > pamiętam jeszcze dotąd jedną lekturę, którą z trudem przeczytałam jak byłam > mała, a mianowicie - ''Anaruk Chłopiec Z Grenlandii'', a oprócz tego to: > ''Krzyżacy'' , ''Dziady'' . o matko! "Anaruk..." to masakra jakaś... Albo w 2 klasie podst. pamiętam jeszcze, że dostaliśmy od pani taką książkę - 'pięcioro dzieci i coś" - jezu to jakiś koszmar po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
moni Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 20:53 chyba "Faraon" Xd teraz tego nie ma w zakresie lektur ale nudne jak nie wiem co ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sorceress585 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 08.10.10, 15:07 paramorehayley_ napisał(a): > geniaaa napisał(a): > > > pamiętam jeszcze dotąd jedną lekturę, którą z trudem przeczytałam jak był > am > > mała, a mianowicie - ''Anaruk Chłopiec Z Grenlandii'', a oprócz tego to: > > ''Krzyżacy'' , ''Dziady'' . > > > o matko! "Anaruk..." to masakra jakaś... > Albo w 2 klasie podst. pamiętam jeszcze, że dostaliśmy od pani taką książkę - > 'pięcioro dzieci i coś" - jezu to jakiś koszmar po prostu. Nie wspominajcie mi o Anaruku bo się porycze myślalam tylko o tym by ja podrzec OKROPNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 06.10.10, 16:16 anaruk chłopiec z grenlandii ;/ krzyżacy;/ za to ubustiwam małego księcia <3 Odpowiedz Link Zgłoś
kusy505 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:26 Mnie nudzą wszystkie lektury, ale jakoś nie miałam problemu z czytaniem, zawsze na czas przeczytałam, ale i tak gó... wiedziałam. NIenawidzę lektur które są pisane wierszem! Kurwa z tego nic nie kumam! Nie wiem co czytam bo muszę sprawdzać na dole kartki co dane słowo znaczy( najczęściej książki pisane wierszem są pisane w języku staropolskim, dlatego są wyjaśnienia, co dane słowo znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
pauu26 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:29 stary człowiek i morze to było straszne Odpowiedz Link Zgłoś
fanka96 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:40 chyba sierotka marysia i krasnoludki czy jakoś tak... to było w 3 klasie ale tej okropnej ksiazki nie zapomne do konca zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_ Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 19:26 "Stary człowiek i morze" & "Zemsta" Odpowiedz Link Zgłoś
tysia114 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 06.10.10, 19:24 W piątej klasie "Robinsson Cruoze" Okropność !!! Odpowiedz Link Zgłoś
frutella_xd Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:39 Wszystko Sienkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 30.09.10, 16:41 raczej w każdej lekturze znajduję coś ciekawego, choćby niewiele. inaczej nie wiem jak bym przez te książki przebrnęła, a chcę zaznaczyć, że nigdy nie zdarzyło mi się nie przeczytać całej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
aila_cullen Lektura 30.09.10, 16:41 Najnudniejsza? Zdecydowanie "Krzyżacy", "Lalka" oraz "Zbrodnia i kara". Będąc na przedstawieniu na motywach tej ostatniej większość moich znajomych zasnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_black lektury 30.09.10, 16:47 W podstawówce najnudniejszy był "Opium w rosole" tak książka po prostu usypia na stojąco w gimnazjum najgorzej było ze "Stary człowiek i morze" dobrze, że przynajmniej była krótka Odpowiedz Link Zgłoś
wikaa98 Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 16:51 Ja pamietam w 2 klasie ,, Anaruk - chłopiec z Grenlandii ''. Nuuuuuuda ; | Odpowiedz Link Zgłoś
natip11 . 30.09.10, 17:01 Romeo i Julia ! mamy ją teraz przerabiać, więc zaczęłam czytać, ale nie doszłam nawet do połowy . nie wiem, jak przeczytam to do końca -,- Odpowiedz Link Zgłoś
linda Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 17:03 Nie wiem , zazwyczaj czytam streszczenia. Teraz przerabiam " stary czlowiek i morze"...strasznie nudna ps. mnie tam czas leci bardzo wolno Odpowiedz Link Zgłoś
buziaczek_ Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 22:38 W Pustyni i w puszczy . Najgorsza lektura. Strasznie nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
nevermiind Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 19:02 nie mam jednej takiej lektury ale nie podobały mi się Dziady i Zemsta. teraz mam Krzyżaków przeczytać, od początku września przeczytałam pół strony i mi się odechciało. powinni dać jakieś ciekawsze lektury. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyyxd Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 30.09.10, 22:41 ,,Pan Tadeusz'' - dla mnie jest strasznie niezrozumiałe ;/ ale kocham ,, Mitologię grecką '' Odpowiedz Link Zgłoś
jessicakaulitz Re:" Bajki Robotów" w 6 kl. 01.10.10, 11:59 To był koszmar, myślałam, że tego nie przeczytam. Z resztą dla mnie ogólnie lektury zawsze są nudne i nic ciekawego w nich dostrzec nie potrafię. Z takimi książkami dzieci tylko odwracają się od czytania. Gdyby na lektury składały się jakieś naprawdę wciągające książki, młodzież częściej by czytała. Odpowiedz Link Zgłoś
fictive. Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 05.10.10, 17:45 a ja właśnie kocham Tadeusza . tak gdzieś chyba w drugiej klasie czytałam lekturę o jakiś psach... 'Puck, Bursztyn i goście' ... to chyba jakoś tak się nazywało... była okropna. Tak samo jak "Lessie" , "Anaruk" i "W pustyni i w puszczy" . Odpowiedz Link Zgłoś
answer Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 12:09 green_alien napisał(a): > No jak w temacie > Mnie to w piątej klasie zanudziła "Wielka ,większa i największa".W życiu bym > nie chciała tego jeszcze raz czytać .O masz..ten czas leci ;p.A nie tak > dawno człowiek zaczynał szkołę...;p wierlka większa i największa to nic straszenego w porównaniu z syzyfowymi pracami które przerabiałam zaraz niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
nika1995_17 masakra 01.10.10, 12:12 krzyzacy .. poprostu jakaś masakra... za pierwszym razem na 30 osób zdała tylko jedna Odpowiedz Link Zgłoś
paula11 Re: Krzyżacy! 01.10.10, 16:16 Krzyżacy to jakaś masakra. Muszę przeczytać to badziewie na 20 października a dopiero jestem na 140 stronie w pierwszym tomie. Normalnie żyć się odechciewa jak to czytam. Współczuje wszystkim którzy będą musieli kiedykolwiek to przeczytać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
naomi. Re: Krzyżacy! 01.10.10, 16:33 Krzyżacy ? zajebista , książka ! c; najgłupsza lektura , ROMEO I JULIA ! -.- Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 16:25 Władca Lewawu, ale pamiętam, że coś zanudziło mnie jeszcze bardziej, ale nie przypominam sobie tytułu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey_redbird Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 16:31 Nie potrafię się zdecydować pomiędzy "Opowieścią wigilijną" i "Małym księciem" Odpowiedz Link Zgłoś
ignorance... Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 16:33 Tajemniczy ogród i w pustyni i w puszczy ;pp nuda! Odpowiedz Link Zgłoś
zozool15lol Re: Wasza najnudniejsza lektura szkolna....?? 01.10.10, 21:30 Nudne jak flaki z olejem był "Mały Książę", nudniejszej książki w życiu nie czytałam! Odpowiedz Link Zgłoś
katyk . 01.10.10, 21:56 Dużo miłośników dobrej literatury by się z tobą nie zgodziło, słońce. Odpowiedz Link Zgłoś