wercia01105 03.10.10, 20:44 Potrzebuje po 2 współzależności : - Litosfera-Atmosfera - Litosfera-Hydrosfera - Litosfera-Biosfera Proszę, nigdzie nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wercia01105 Re: Geografia- HELP ! 03.10.10, 20:45 Proszę, jak ktoś wie, to niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
truemusic to ? 03.10.10, 20:51 . Hydrosfera na litosferę - erozja gleb - zjawiska krasowe Biosfera na litosfere - wzbogacanie gleb w związki odzywcze, - niszczenie gleb mam 2. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
truemusic Atmosfera na litosferę - wietrzenie skał, 03.10.10, 20:52 a jeszcze jednego nie mogę wymysleć. xD Odpowiedz Link Zgłoś
truemusic tak ? 03.10.10, 20:53 Atmosfera na litosferę - wietrzenie skał, - niszczenie zabytków (erozja materiałów budowlanych) Hydrosfera na litosferę - erozja gleb - zjawiska krasowe Biosfera na litosfere - wzbogacanie gleb w związki odzywcze, - niszczenie gleb Odpowiedz Link Zgłoś
wercia01105 Re: tak ? 03.10.10, 20:59 truemusic napisał(a): > Atmosfera na litosferę > - wietrzenie skał, > - niszczenie zabytków (erozja materiałów budowlanych) > > Hydrosfera na litosferę > - erozja gleb > - zjawiska krasowe > > Biosfera na litosfere > - wzbogacanie gleb w związki odzywcze, > - niszczenie gleb Nie Ale ok To ma być llitosfera na... itd. Odpowiedz Link Zgłoś