07.10.10, 21:09
Cóż, mam pewien problem, może nie do końca chodzi o mnie, ale byłabym wdzięczna,
gdybyście przeczytały.
Otóż mam w klasie pewną dziewczynę, nie przepadam za nią, ale cóż... Ma rude włosy i
zęby górne trochę wysunięte do przodu. I oczywiście z tego powodu jest obiektem kpin.
Nie chodzi nawet o moją klase, tylko o starszych "kolegów" ze szkoły. Wyzywali ją dziś na
przerwie. Nawet nie mieli odwagi podejść, tylko stali przy oknie, oddaleni od nas (naszej
klasy) jakieś 3 metry. :x Nie wiem czy to 2, czy 3 klasa, nieważne, ale moim zdaniem to
beznadziejne z ich strony wyzywać kogoś, o kim nie ma się najmniejszego pojęcia.
Ania (imię umowne) nie mówiła o tym pani. Ja nie mam zamiaru również tego robić, bo to
właściwie nie moja sprawa... No ale trochę mi głupio stać, patrzeć się na to wszystko i być
obojętną. Co byście zrobiły na moim miejscu? Jak mogę pomóc tej dziewczynie? Nie
przepadam za nią, ale sama okropnie bym się czuła na jej miejscu.
Obserwuj wątek
    • mary_ Re: Wyzwiska. 07.10.10, 21:15
      c:
    • sandra6565 Re: Wyzwiska. 07.10.10, 21:49
      porozmawiaj z nią i powiedz żeby powiedziała to wychowawczyni lub powiedz coś
      tym kolesiom co się na nią wyzywają kiss
      • mary_ Re: Wyzwiska. 07.10.10, 23:10
        W sumie to sama na to wpadłam. Chciałam im coś powiedzieć, ale niestety nie jestem aż
        tak odważna. Poza tym jakie mam szanse coś wskórać? Ja jestem jedna a ich z 5 i to
        jeszcze starszych. A ona tego nie powie, z resztą nie dziwie się, bo gdyby to zrobiła to
        byłoby jeszcze gorzej. Ale dziękuję za odpowiedź. c:
    • marsjanka115 x__x 07.10.10, 23:18
      a na mnie mówią emo i czarna wdowa indifferentconfusedsmirk no i ? niech se mówią ;D mam ich
      gdzieś olewam ich zaczepki to im przejdzie ; )
      devil
      • mary_ Re: x__x 07.10.10, 23:22
        W sumie też fakt, tylko ty to olewasz, a ona się tym przejmuje. Też nie chciałabym, żeby
        wołali za mną: ruda, wiewióra etc. (najłagodniejsze wersje) pomimo tego iż zawsze
        marzyłam o rudych włosach. c:
        • alexis69 Re: x__x 09.10.10, 15:59
          Na mnie też mówili ruda , wiewióra, marchewa , jak się na rudo przefarbowałam ;d
          ale jakoś po 2 dniach im przeszło xD
    • werka197 Re: Wyzwiska. 07.10.10, 23:26
      Bardzo mnie cieszy ze chcesz stanac w obronie slabszej os. lub chodziaz nie
      przechodzisz obok tego obojetnie smile Masz klase .. Wiec uwazam ze powinnas westrzec
      kolezanke jesli jest jej przykro ze tak robia lub dyskretnie powiedziec jakiemus
      wychowawcy mimo wszystko .. Ale wiesz Dyskretnie ! wink
      • agapi Re: Wyzwiska. 09.10.10, 16:14
        Jeśli chcesz jej pomóc, ale nie chcesz iść do nauczycielki, to wstaw się czasem
        za tą... ''Anią''. Jeśli ktoś ją wyzywa, dopiecz trochę tamtym kolesiom,
        pokazując ich wady. Myślę, że tej dziewczynie zrobi się cieplej na sercu z tego
        powodu ;]. Poza tym, miło z Twojej strony, że obchodzi Cię los kogoś, za kim nie
        za bardzo przepadasz smile.
    • savannah95 Re: Wyzwiska. 09.10.10, 16:49
      U mnie też niestety w szkole jest taka dziewczyna tylko pomiatają nią koleżanki
      z klasy niczego jej nie brakuje jest ładna dobrze się uczy jest w pierwszej
      klasie i nawet nie wiem czemu się nad nią znęcają jest bardzo skryta więc
      postanowiłam jej pomóc powiedziałam wszystko naszej pedagog po miesiącu wszystko
      się skończyło a ona jest wdzięczna za pomoc.
      Więc może porozmawiaj z kimś takim jak pedagog szkolny jeśli nie chcesz się
      ujawnia zrób to anonimowo i poproś psychologa o dyskrecję
      Powodzeniasmile
    • caterina97 Re: Wyzwiska. 09.10.10, 16:50
      ja na Twoim miejscu to bym odrazu podeszła do tych chłopaków . !
    • dreammagiclove Nie stój obojętnie. 09.10.10, 17:22
      Wstaw się za dziewczyną, następnym razem, gdy ktoś będzie jej dokuczał po prostu
      podejdź i każ ją przeprosić, bo w innym wypadku zgłosisz to odpowiednim osobom.
      Jestem pewna, że są mocni tylko w słowach i na pewno przestraszą się ewentualnej
      kary. W żadnym wypadku nie przezywaj ich tak jak robią to oni. Jak Jan Paweł II
      "Zło, dobrem zwyciężaj." smile

-----------------------------------------------------------------------------
      'kiss me or kill me.'serce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka