deadxinside Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:18 Czasami. Ale jednak Polska jest bardzo zacofana, w niektórych sytuacjach to aż ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
mileyselfan Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:19 Po części wstyd mi, że mieszkam w takim kraju. Błagam! Z tymi pijakami to mają rację ( nie pamiętam kto tak o nas mówi), przecież wystarczy popatrzeć nawet na wsi! U mnie na wsi jest pewien "rekordzista". Miał 12 promila we krwi! Piją cały czas i niszczą dobre imię polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat taa, narzekajcie sobie. - , - 14.10.10, 16:19 czemu Polacy wiecznie narzekają na swój kraj ? ! a to pijacy, a tu narzekają , a tam sa nietolerancyjni. jak można tyle milionów ludzi , utożsamiac tylko z jedną osobowością ? skąd masz taka pewnośc, co myślą o nas np. w Ameryce. czy nie rozumiesz tego, że nawet tu, na kotku, każdy będzie inaczej postrzegał np.Hiszpanie ? jedna osoba powie, ze to świetny kraj i super treleelo i wgl kól [ czyt. ja ] . a druga zacznie mówić, ze to takie badzeiwie i wgl . . . nie utożsamiaj wszystkich z jedną osobowościa, no prosze Cię . a czy ktoś zwraca wgl uwagę na historię Polski ? nasz kraj ma jedną z najpiekniejszych na świecie. nie, to nie tak. polska ma najpiekniejsza historię na całym świecie ! czemu w renesansie tylu polaków brało przykład z Francuzów ? a czemu teraz z Amerykanów ? co oni mają tam tkaiego świetnego ? fast foody ? nie, dziekuję . ciuchy ? tez nie / hahah, a moze jakieś szłitasne gwiazdki ? to nie ejst żadne plus. lepsze wynagrodzenie za prace ? w Polsce człowiek inteligentny, tez może dobrze zarabiac . ale wiadomo, ze nikt z wiadomościami ze szkoły podstawowej nie zarobi kilka tysięcy . . . nawet te 'plecy' nie pomoga . a co z tym, ze inni sie z nas śmieją ? trudno jest się nie smiać z tego, co niektórzy odwalają . . . przypomnę tylko niedoszły mecz włochy Serbia. ot, z Serbi cały świat się śmieje, a nie z Polski ! Polska to świetny kraj . . . jestem dumna, ze jestem Polka ! doprawdy, chce mieszkac w Hiszpani, ale zawsze o Polsce będę myślała ciepło. nie wazne gdzie , czemu i w jakim czasie będe. Z A W S Z E . Polska ma jeden z najtrudniejszych języków na świecie . . . i co z tego ? lepiej by było, jesli posługiwalibyśmy się angelskim ? na pewno nie . Odpowiedz Link Zgłoś
chitose Re: taa, narzekajcie sobie. - , - 14.10.10, 17:44 poczułam się trochę smutno, bo Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakbyś mnie obwiniała o coś, czego nie zrobiłam. ja tylko podałam przykłady, a dokładniej stereotypy. chciałam poznać opinię ludzi w moim wieku, a także być może dowiedzieć się czegoś nowego o swoim kraju. a co do historii: owszem, historia Polski jest bardzo piękna, choć tragiczna. ale spotkałam się kiedyś z bardzo mądrym cytatem dotyczącym bitwy pod Grunwaldem: "zamiast przechwalać się tym, co wydarzyło się 600 lat temu, zrób dla swojego kraju coś, żeby można go było pochwalić 600 lat później". Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: taa, narzekajcie sobie. - , - 14.10.10, 20:53 ja niczego nie zarzucałam Tobie. chopdziło mi o Polaków, którzy się wstydzą. a pisanie w drugiej osobie liczby pojedynczej TY ma mocniejszy przekaz i lepiej tak mi sie pisze. to tyle, bo te słowa nie były kierowane konkretnie do Ciebie, tylko do osób, które się właśnie wstydza i uważają, ze Ameryka to wgl jakiś raj . + btw. za krytyke na kotku nie okazuj słabości, bo moga łatwo powiesić na tobie psy . Odpowiedz Link Zgłoś
martim Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:20 Jestem poprostu DUMNA ,,,,, no i mnie jacyś Amerykanie , najbardziej i w nas przeszkadza że narzekamy na wszystko a np. Amerykanie nigdy nie narzekają . Mamy tez niesamowite poczucie humoru....... Odpowiedz Link Zgłoś
apple_lovciam Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:22 Jestem dumna z tego, że jestem Polką. Bo każdy naród ma swoje wady i zalety a my polacy potrafimy być jednością jak chcemy. Nie poddajemy się i próbujemy. Odzyskaliśmy niepodległość za ofiarą, determinacją i miłością do naszej ojczyzny po przez naszych dziadków, pradziadków i innych ludzi. Jeastem dumna z mojego pochodzenia bo te wszystkie waleczne cechy mamy w sobie. Wow ale wykład strzeliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena13072 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:26 A ja tam się przejmuje zdaniem ludzi, którzy wcale mnie nie znają;P Odpowiedz Link Zgłoś
jula_483 -.- 14.10.10, 16:26 Co ja mam powiedzieć... Nie czuję się mocno związana z polską. Owszem, chciałabym urodzić się w innym kraju. O polsce mogę powiedzieć ze jest uboga w tradycję, jest zaściankowa, jest dużo nietolerancji, tandety i kiczu. I nie będę się tu odwoływać do historii, jacy to my byliśmy mocni i świetni, bo to już BYŁO! Teraz w polsce nie jest najlepiej i gadanie o naszej boskiej historii nas nie uratuje. I błagam, nie plećcie głupot jak nie macie o czymś pojęcia. Gdy byłam w Niemczech na wakacjach spotykałam ludzi z całego świata, rozmawiałam ze starszymi ludźmi o polsce i żadna z tych osób nie wypowiedziała się o polsce źle! jedna pani ze szkoły niemieckiej wypytywała mnie o różne rzeczy w polsce, a kobieta u które mieszkałam mówiła ze co roku na wakacje jeździ nad polskie morze i lubi polske. A gdyby tak polaka na ulicy spytać o to jak odnosi się do Niemców nie byłoby miło I w polsce nie raz spotkałam się jak ktoś mówił "Te szawby" albo odnosił się niemiło do osób homoseksualnych. A gdy za granicą osoba która wygląda inaczej idzie po ulicy nie wzbudza żadnych emocji! Odpowiedz Link Zgłoś
klama_kcmil Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:29 Hm. Raczej nie, chociaż nie dziwię sę tym, którzy się wstydzą, ale tylko do pewnego stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
corba . 14.10.10, 16:29 mimo , że tak się mówi - jestem dumna z tego , że jestem Polką . Niech mówią co chcą i zajmą się swoim pochodzeniem jak są tacy mądrzy . Odpowiedz Link Zgłoś
tysiaczek15 Chyba żartujecie!!! 14.10.10, 16:31 W internecie utrzymuję kontakty z ludźmi z całego świata i wielu z nich marzy o odwiedzeniu Polski! Żaden wstyd. Kiedyś mi się wydawało, że nikt nawet nie orientuje się, gdzie leży mój kraj. Okazało się, że nawet w Azji wiedzą co nieco o Polsce i nikt nie powiedział złego słowa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amatorka_ Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:32 nie wiem jak inni, ale ja się nie wstydzę powiedzieć, że jestem Polką. Kocham swój kraj, urodziłam się w nim i może nie jestem całkowicie z niego dumna, ale raczej nic na to nie poradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
emilydead_mars Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:33 Nie wstydzę się,że jestem Polką! Moi przodkowie walczyli za wolną i wspaniałą Polskę , a ,że teraz ludzie tak ją zjebali i zbudowali nam taką opinie to nic nie możemy już na to poradzić. Ogólnie mówiąc to nie interesuję mnie jak postrzegają nas inne kraje. Przeszłość naszego kraju jest chwalebna dla mnie na razie tyle się liczy. Choć mam cichą nadzieję,że młodzież podbuduję trochę nasz status ,ale wątpię patrząc na to co się dziś dzieję. W każdym bądź razie chcę powiedzieć,że to my teraz pracujemy na opinie naszego kraju jeśli ,aż tak wam na tym zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia_1996 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:34 Ja uważam się za kosmopolitkę; ) Odpowiedz Link Zgłoś
nickaa Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:37 sądzę że możemy być dumni z naszej historii. teraz brakuje co niektórym wiary w siebie i swoje możliwości. nie podoba mi się w naszym kraju brak tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
star_is_best Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:41 e tam ja się cieszę ,że jestem Polką Odpowiedz Link Zgłoś
dominikax3 Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:42 trochę tak trochę nie, zależy kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
julasek Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 16:50 jestem dumna że wychowuje się w Polsce!!! Każdy kraj ma swoje wady i zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
dirty_coke Jestem zajebiście dumna z tego, że jestem Polką :* 15.10.10, 19:54 www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E. . . A tak serio, to kocham ten kraj i za nic w świecie NIE CHCIAŁABYM być innej narodowości Odpowiedz Link Zgłoś
unrealizable__ średnio . ;p i tak sie przeprowadzam 14.10.10, 17:06 dzis w radiu słyszałam że wawa w europie jest uważana tak biznesowo a nie ze tam są zabytki czy cos . . ( ? ) hahhhhh ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
nutria Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 17:07 Ja strasznie kocham Polskę. Przepiękny język, gościnność, kultura. A co do Amerykanów, to większość z nich nie wie gdzie jest Polska. A nam każą się uczyć wszystkich stanów. Co do alkoholizmu - no Słowianie tak mają Ale co kraj to obyczaj. O każdym kraju istnieję stereotypy. Mówi się, że Anglicy są sztywni,a ja poznałam tam świetnych ludzi. Każdy Rosjanin to pijak, każdy Amerykanin pewny siebie luzak, a Arab trzyma bombę w kieszeni. To strasznie zaściankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nrulezzzzz po prostu przeczytajcie. 14.10.10, 17:09 fakt czasem jesteśmy sarkastycznymi, nietolerancyjnymi i narzekającymi na wszystko alkoholikami, ale nikt nie jest idealny! jak wy myślicie o Niemcach? hitlerowcy i brzydkie Niemki. o Amerykaninach? że w większości są otyłymi ludzmi żywiącymi się tylko w McDonaldach. o Anglikach? że są sztywni itd. itd. stereotypy są bezsensowne! i nie powinniśmy się nimi kierować najważniejsze jest czy da się nas kochać. a da się! cudzoziemcy przyjeżdzają do Polski w posyukiwaniu żon! Polki są piękne, wykształcone, świetnie gotują. Polacy to silny naród, który już nie raz pokazał, że kiedy wszyscy myśleli, że Polska umarła lub jesteśmy w wielkim dole potrafi się podnieść! spójrzcie na karty histori lub po prostu przypomnijcie sobie jak to było pół roku temu. podnieśliśmy się i staliśmy się jeszcze silniejszymi! kocham Polskę i jestem dumna z tego, że jestem Polką! Odpowiedz Link Zgłoś
fred to trudne pytanie.... 14.10.10, 21:20 Chcąc czy nie chcąc jestem polką. Okej, źle zaczęłam. Kocham mój kraj. Przyciąga mnie polski duch patryjotyczny, wielkie starania o lepszą przyszłość... Ale czy taka nadejdzie? Czy w końcu nie będzie babci i dziadków "moherów", przez których cały świat się z nas śmieje? Czy nadal będą politycy, dzięki którym tracimy a nie zyskujemy? Nie wiem. Mam nadzieje, że kiedy bede dorosła i przyjdzie czas aby podjąć pracę, zostane tu. Może... Wiem, że na chwilę obecną w poszukiwaniu pracy wyjade. Do mojej drugiej ojczyzny, Niemiec. To może wyda się dziwne, gdyż Polacy na ogół nienawidzą niemców. Ja nie wiem co płynie w mojej krwi. Jaka krew, polska czy niemiecka. Kocham oba kraje tak samo. Chociaż, to tutaj się wychowałam, tam tylko widzę moją przyszłość. Chciałabym, aby polacy nie wstydzili się swojego kraju. Żeby flagi polskie wisiały w oknach, nie tylko wtedy, gdy cos sie dziej, lecz codziennie. Czy to nie byłoby piękne uczucie? Co by powiedziały osoby z zagranicy? ... Odpowiedz Link Zgłoś
ann_rock .tu! 14.10.10, 17:11 niech spieprzają, pff... nasz kraj ma historie, wojny, powstania itd. cieszę się że mieszkam w PL a nie w zakichanej ameryce, w której jest słitaśnych gwiazdek jak lodu , niemcy- kojarzą mi się z hitlerem, anglia - z ludzmi "och, ach" (wiecie o co kaman) , ale nie wszyscy tacy są, każdy kraj można tak skrytykować, a oni po prostu nas nie znają i to świadczy o ich kulturze, krytykują jak nie znają . i kto tu jest zły?! Odpowiedz Link Zgłoś
benna94 Życie 14.10.10, 17:14 Ale natomiast Polacy są najlepszymi kibicami jeśli chodzi o sport. I nikt mi nie wmówi że nie!! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
maarcelkaa >_________TU___________< 14.10.10, 17:20 Ja jestem dumna ,że jestem polką! Polska to piękny kraj i warto być z tego powodu dumnym Owszem polacy nie są ,,na medal'' ale każdy ma jakieś wady np-. ja czy ty... A niemcy?- nie doś ,że spier......li nasz kraj to jeszcze ich języka sie musimy uczyć...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
coldlove Re: "Hello! I'm from Poland!" 14.10.10, 17:26 nie wstydzę się tego że jestem polką . nawet jestem z tego zadowolona . każdy kraj i jego rodacy są inni i na swój sposób wyjątkowi . tak niektóry Polacy są nietolerancyjni i tutaj jest to naszą wadą . no cóż nie zmieni się ich . nie to nie jest koniecznie prawdą , mówią tak bo po prostu tak nas bardzo nie znają . racja nie jesteśmy też zbyt bogatym krajem ale za to jesteśmy gościnni i mili . może gdyby Amerykanie czy nawet Niemcy poznali nas z innej strony zmienili zdanie , ale to tylko zależy od nich czy chcą nas bardziej poznać . Odpowiedz Link Zgłoś