Dodaj do ulubionych

friends forever ?

14.10.10, 18:32
mieszkając w jednej , małej wsi nie sposób się nie znać . dzieciństwo to coś
najpiękniejszego co nas w życiu spotyka . poznajemy wtedy świat , poznajemy siebie
wzajemnie . poznajemy coś o czym nigdy nie mieliśmy pojęcia . a mianowicie - uczucia .
dorastając cały czas doświadczamy czegoś nowego . czegoś , czego jeszcze nie znamy .
poznajemy to co nas otacza , a najważniejsze - poznajemy ludzi .
Ci ludzie kiedyś byli dla nad zwykłymi znajomymi z podwórka , a teraz są przyjaciółmi .
jedną duszą w dwóch ciałach . są osobami , na których nam zależy . przyjaciel , to osoba
na którą zawsze możemy liczyć , to osoba , która zawsze przy nas jest . przyjaciel , to
osoba , z którą dogadujemy się jak z nikim innym . przyjaźń jest wartością , którą buduje
się na zaufaniu . bez zaufania nie ma przyjaźni . bo kochać - to jedno , a ufać - to drugie .
przyjaciele nas rozumieją , nawet wtedy kiedy milczymy . kiedy nie mamy ochoty na
rozmowę - a takie momenty zdarzają się w życiu każdego człowieka . u jednych rzadziej , u
jednych częściej . przyjaciele są dla nas podporą , muszą być wobec nas szczerzy .
przyjaciele to osoby , bez których życie byłoby .. puste . ?
ja osobiście mam przyjaciół . najwspanialszych w całym ludzkim świecie . przyjaciół ,
których nie zamieniłabym nawet na królestwo pełne złota . zawsze mogę na nich polegać i
zawsze przy mnie są . < 3 . bez nich moje życie byłoby b e z n a d z i e j n e .
hmm , ja moje dziewczyny poznałam .. dość daawno temu . koleżanki z podwórka , tak ?
razem się bawiłyśmy . i ogólnie . spędzałyśmy ze sobą dość dużo czasu i jest jak jest .
gdybym miała opowiedzieć tę całą historię .. zajęłoby mi to dość dużo czasu . wiadomo ,
że nie zawsze było dobrze , były te złe chwile , były te dobre no i cały czas są . w każdej
przyjaźni są wzloty i upadki . ale każdą przyjaźń można odbudować , jeżeli się tego
naprawdę chce . można odbudować to , co było kiedyś . i zaufanie także . może nie
stuprocentowo , ale można . o przyjaźń trzeba dbać , przyjaźń trzeba pielęgnować . po
każdym upadku się podnosić i iść dalej , nie patrzeć na błędy przeszłości , trzeba mieć siłę ,
by przyjaźń utrzymać . no i trzeba mieć siłę , by wybaczyć . trzeba umieć wybaczyć .
chociaż umiejętność wybaczania nie zawsze jest zaletą .. trzeba dążyć do tego , aby
przyjaźń była idealna . wiadomo , że nie zawsze jest tak kolorowo , słodko , świetnie i w
ogóle . bo wiem , że nie . że niekiedy bywają takie chwile , że naprawdę ma się dość
przyjaciela / przyjaciółki . jej / jego zachowania , humorów . że niekiedy osoba , którą
uważamy za przyjaciele zrobi coś , czego nigdy byśmy się po niej nie spodziewali . wystawi
nasze zaufanie na próbę , oszuka nas , zrani . a jednak pomimo wszystko , warto jest mieć
przyjaciół .
i .. moim zdaniem , osoba , która ma dwudziestu przyjaciół , sama nie jest przyjacielem .
przyjacielem , nie można nazwać przypadkowej osoby , którą dopiero co się poznało .
' o , Ty wydajesz mi się fajna , więc będziesz moją przyjaciółką ' . to nie jest przyjaźń , to
jest .. koleżeństwo : D

a może ja się mylę . jakie Wy macie zdanie na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • x.pati.x Re: friends forever ? 14.10.10, 18:37
      mam jedną zaufaną przyjaciółkę.
      bardzo ją kocham i mówię jej dosłownie wszystko.

Kamila serce kiss
    • bella22 Re: friends forever ? 14.10.10, 18:37
      ja już raczej nie licze że odbuduje starą przyjazn teraz jest lepiej jest nas
      dużo ale i tak z wszystkich mam tylko 2 przyjaciółki nie chciałabym wrócic do
      przeszłościuncertain chociaż niekiedy jest mi smutno bo z poprzednią przyjaciółką nie
      było zle ale cóżsad
      • amela Re: friends forever ? 14.10.10, 18:46
        .
    • negeilf_ Re: friends forever ? 14.10.10, 18:46
      uważam tak samo jak ty . żeby kogoś nazwać przyjacielem trzeba kogoś poznać. mam
      koleżankę , która pierwszą lepszą osobą uważa za przyjaciela . sądzę , że to
      jest głupie . ja moją przyjaciółkę poznałam cztery lata temu , ale musiały minąć
      dwa lata zanim nazwałam ją przyjaciółką . oczywiście były momenty , kiedy
      miałyśmy siebie dosyć nawzajem , ale prawdziwa przyjaźń przetrwa wszystko ..
      • siela Re: friends forever ? 14.10.10, 19:46
        pięknie napisane ,naprawdę .
        uważałam ,że miałam przyjaciół,wszystko nawet na to wskazywało,byli przy mnie,w
        ich towarzystwie czułam się bardzo dobrze. niestety wszystko to trwało na krótką
        metę,zmiana szkoły-oddalenie dróg między nami . to były stare znajomosci .
        teraz w szkole gimnazjalnej również mysłałam ,iż takowych posiadam,ale cóż
        jestem im potrzebna tylko ,gdy sami mają problemy,nie potrafią się pozbierać,a
        ja nic więcej dla nich nie znaczę ,niż dziewczynka do pomocy.
    • temptation Re: friends forever ? 14.10.10, 19:59
      Ehhh ja widocznie nigdy nie miałam ''prawdziwej przyjaciółki'' ; / szkoda ,że
      zorientowałam się dopiero po 9 latach znajomości... jaka to ona jest na prawdę. angry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka