Dodaj do ulubionych

Odchudzające się nastolatki.

• kasiulqa Re: Odchudzające się nastolatki. 07.12.10, 21:48
      Jak dla mnie to po prostu nie normalne odchudzać się będąc chudym... u mnie koleżanki w klasie mimo,że są chude jak patyki cały czas narzekają, że np. mają za gruby brzuch...i się odchudzają uncertain/
    • era. Re: Odchudzające się nastolatki. 07.12.10, 22:09
      ja nie wiem jak to jest .
      zawsze kochałam sport i dlatego jestem bardzo szczupła . ; )
      moje koleżanki natomiast stosują dietę " Dukana " chociaż nie jest im to potrzebne .
      Nigdy , przenigdy nie róbcie tego dla chłopaków , tylko dla siebie !big_grin
    • originalnick tamika...? 07.12.10, 22:14
      jaką diete stosowałaś że tyle schudłaś?! (30 kg) ;p
      ha ja mam nadwage, niestety _-_ crying 167cm/70kg
      • originalnick Re: tamika...? 07.12.10, 22:17
        originalnick napisał(a):

> jaką diete stosowałaś że tyle schudłaś?! (30 kg) ;p
        > ha ja mam nadwage, niestety _-_ crying 167cm/70kg
        dziwne ... mam wage w normie xd tylko jeszcze 1kg brakuje i nadwaga sad
      • tamika Re: tamika...? 08.12.10, 11:34
        Jem małe porcje i dużo produktów pełnoziarnistych, poza tym jem tylko do 18:00, nie jem żadnych słodyczy i dużo ćwiczębig_grin o i nie pije nic słodkiego i gazowanego typu pepsi albo oranżada.
        Trzeba miec silną wolę, ale się opłaca bo z rozmiaru 46 zeszłam do 40/38big_grin
    • dacey ej , ej ! 07.12.10, 22:27
      Jakie wszyscy ? Owszem , nie raz miałam zamiar . Np , gdy kładłam się spać . Niestety już rano wiedziałam ,że muszę zjeść te chipsy , lub coś słodkiego . Nie mam silnej woli , więc się nie odchudzam . Zresztą już i tak troszku schudłam od przeziębień (dość częstych w moim przypadku) oraz stresu (a akurat go nie brakuje w moim życiu) . Jakieś drakońskie diety mnie nie interesują !big_grin
    • buziaczek1995 Re: Odchudzające się nastolatki. 07.12.10, 22:33
      christina321 napisał(a):

> Jakie jest wasze zdanie na temat odchudzających się nastolatek.?
      >
      > Wiem, że prawie każda z Was się tu odchudza, ale zadajmy sobie podstawowe
      > pytanie. Czy, aby na pewno jest nam to potrzebne.? Rozumiem, że niektóre na
      > prawdę tego potrzebują, ale większość sobie to tylko wmawia.

racja, i to mnie boli...bo osoby grube się odchudzają-ok, ale jak chuda dziewczyna krzyczy że jest gruba to tylko dlatego by powiedzieć że szzczupła i ładna jest..puste dzieci ;/
    • emisia1 Re: Odchudzające się nastolatki. 07.12.10, 22:57
      Ja się nie odchudzam, tylko zmieniłam styl żywienia smile
      Bo w końcu 'jesteś tym co jesz' wink
    • jane_14 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 03:08
      ja się zawsze odchudzam od jutra.....bmi też
    • monik4 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 08:03
      Mi jest potrzebne odchudzanie xD
    • agradable odchudZanie.. 08.12.10, 08:24
      no tak z tym odch. to różnie bywa
      ja powiem szczerze że ja za daleko "poszłam" z tym odchudzaniem. i miałam różne problemy! więc dziewczyny nie radzę się odchudzać, a jak naprawdę chcecie albo musicie to tylko pod okiem dobrego lekarza, bo inaczej może się źle skończyć wiem coś o tym.

pozdrawiam i buuziaczki dla Was dziewczyny ;*smile
    • xdreamx Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 10:14
      Moja przyjaciółka wmówiła sobie, że wygląda grubo i nie podoba się chłopakom. A naprawdę wygląda świetnie. Ale wmówiła to sobie i ciągle się odchudza, jak przytyję o nawet 1 kilo to wpada w taką niby depresję. To jest straszne.
      Myślę, że przyczyną odchudzania większości dziewczyn są chłopcy.
      I to jest najgorsze bo chce wam wszystkim powiedzieć, że liczy się wnętrze, jeżeli nie macie chłopaka teraz to nie znaczy, że nigdy nie będziecie ich mieć.I odchudzanie jest naprawdę tak samo dużym problemem jak i nadwaga. Odchudzanie prowadzi do tak strasznych chorób jak bulimia i anoreksja. Opamiętajcie się, jeżeli ważycie ciut więcej normy nie musicie odrazu się odchudzać, zaakceptujcie siebie.! Bo każdy jest wyjątkowy i piękny.
    • zuoxd Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 10:23
      ja staram się, ale mam za mało silnej woli i za bardzo lubię słodycze.
      w sumie też jakoś tragicznie jeszcze ze mną nie jest... ale i tak bym w sobie wiele rzeczy zmieniła.
    • seneka4 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 11:07
      Odchudzałam się jakieś dwa lata temu ,ale ja naprawdę miałam nadwagę. Przy 1,60 cm wzrostu ważyłam ok. 64 kg. Potem schudłam 22 kg na głodówce i dobrze się to nie skończyło, bo miałam anemię. Cieszę się ,że udało mi się z niej wyjść. Uważam ,że jak dieta to jakaś rozsądna ,najlepiej iść do dietetyka.
    • nikusia001 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 13:24
      ja nie potrzebuję się odchudzać bo jestem chudaserce
    • skulls Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 15:53
      ja się odchudzam. schudłam już 20 kg i w końcu nie mam nadwagi.! wwweeeeeeee big_grin.
    • jblove Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 16:49
      Ja osobiście się nie odchudzam, ale jakoś tak od początku roku szkolnego codziennie rano gdy wstawałąm do szkoły brałam gryza kanapki w domu, w szkole jem obiady(ale tylko troszkę jem), a później już nic nie jem no chyba że jestem głodna. Wogule mnie nie ciągnie do jedzenia wręcz odwrotnie... ; / Od tego czasu wogule nie mam brzuszka nie to żebym przed tem była jakaś gruba, ale miałam troszeczke brzuszka, a teraz to jestem normalnie wklęsła. Mam płaski brzuszek smile. Z jednej strony dobrze, ale z drugiej strony to jestem zbyt chuda jak na swój wzrost i wiek. A najgorsze jest to że jadam coraz mniej... : ( ; /
    • malinka1154 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 17:00
      Ja mam niedowage mam 160 cm i waże 39 kg
    • karo_0 Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 17:42
      ja przy w zroście 170 waże 48 kg.
      to chyba dobrze.!? big_grin<br />
      <br />
      czy się odchudzam..?<br />
      no w sumie nie.. ale czasami mam ochotę nic nie jeść.!!
    • guitaristd Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 18:12
      moja dawna przyjaciolka sie odchudzala - nie wiem ile miesiecy spedzila w psychiatryku i nie moze miec dzieci do konca zycia. teraz moja obecna wyglada jak wieszak ale ciagle jej malo! no naprawde nie wiem co mam zrobic, bo do niej nic nie dociera, ale mam nadzieje ze zle sie to nie skonczy... co do mnie to odchudzam sie al tylko i wylacznie dla siebie choc mam BMI w normie to chce miec chudsze nogi i beben xd. do wszystkiech dziewczyn: nie wmawiajcie sobie ze jestescie grube jesli nie jestescie i jeszcze nie publicznie bo to tylko wku...a innych i najlepiej sie nie odcudzajcie bo potem sie wam to jeszcze wymknie spod kontroli i skonczycie jak moja dawna kumpela - w szpitalu dla osob chorych psychicznie, ledwo zywe.
    • queenova . 08.12.10, 18:21
      W tych czasach często widzimy piękne modelki, a nawet szczupłe dziewczyny i czujemy,że też chcemy być takie jak one. Uważamy, że są one bardzo atrakcyjne ze względu na swoją figurę. Dlatego też się odchudzamy. Często nie potrafimy zrozumieć, że chłopcy wolą lepiej zbudowane dziewczyny. I odmawiamy sobie jedzenia! Tylko po co? Tego też nie wiem i choć przy wzroście 170 cm ważę 52 kg to i tak chcę schudnąć.
      • mileyanddemi Re: . 08.12.10, 18:52
        jejku , wy tu mówicie że jesteście grube , że przy wzroście 168 ważycie po 55 kg to dla was dużo ? To ja ejstem gruasem bo rpzy wzroście 158 cm waże 54 kg i chcę schudnąc , a nie mam silnej woli , ciągnie mnie do jedzenie , praktycznie zawsze jak ide do szkoly wstpeuje do sklepu , obzera się solą i zupkami chińskimi. co ja mam robić
        ?
    • trafik101 t 08.12.10, 19:29
      Głodowka nic nie daje. Najlepiej jest odstawic slodycze i zaczac uprawiac jakis sport.
    • angel1117 Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 20:32
      Dziewczyny..! głodzenie się w tym wieku jest bez sensu ! bo po 1 jak coś zjecie a na długo bez żarcia nie pociągniecie...to przybędzie wam 3 razy więcej niż zawsze ! po 2 jeszcze rośniemy i wagi nie zrzucicie możecie co jedyne schudnąć w cm a nie kg ! jak już chcecie sie odchudzać to przez jedzienie chudych mięs serów i dużej ilkości warzyw i owoców no i oczywiście przez ćwiczenia i odstawienie słodyczy.. na pewno po jakimś czasie efekty zauważycie.. Przecz z głodówkami !!!
      • angel1117 * precz ;d 08.12.10, 20:32
        abcdz.bloog.pl/id,3732564,title,Diety-dla-nastolatek,index.html?ticaid=6b625
    • harmoony odchudzanie 08.12.10, 21:11
      Noo... Przejmujemy się tym... Chłopy zazwyczaj lubią "zgrabne dupy" jak oni to określają. Wiem, wiem... Bo przez całe moje życie i większość czasu przebywałam z nimi. Na grubaski nie spojrzą, chyba że po to żeby się zbijać. No a ja jestem na diecie. Chciałabym mieć taki lekki mięsień na brzuszku >.< Alle... Marzenia > ;p
    • vanell. Re: Odchudzające się nastolatki. 08.12.10, 21:45
      mniej więcej od zawsze balansowałam na granicy niedowagi a normy. niedawno postanowiłam sobie, że muszę coś zmienić - wyłącznie ze względu na to, że nie dość swobodnie czułam się w swoim ciele.. teraz jestem wręcz chuda, ale wcale mi to nie przeszkadza. tak się po prostu czuję o wiele lepiej i mimo wszelkich obaw osób z zewnątrz, można z tym naturalnie się obejść. żadnych omdleń, osłabień, ja widzę wyłącznie plusy i nie zamierzam zważać na opinie osób, które twierdzą, że dziewczyny szczupłe bądź chude są nieatrakcyjnymi "wieszakami" : )
    • lostprincess Re: Odchudzające się nastolatki. 09.12.10, 08:45
      Ja zaakceptowałam swoje ciało takim jakie jest wink
      I teraz czuje się dobrze sama ze sobą big_grin
    • jonasofanka Re: Odchudzające się nastolatki. 09.12.10, 10:01
      ja jestem taka z natury, że dużo jem , a nie tyję. Wczoraj byłam u lekarza , to się spytała , czy się odchudzam i czy taka zawsze byłam, a ja tak, że no raczej. Więc ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka