klaudynka553 29.10.10, 20:50 to znaczy czy rozmawiali z wami o tych sprawach czy może dowiadywałyście się tak po prostu od znajomych i ogólnie. Pytanie z czystej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliiviia yhm. . . 29.10.10, 20:53 hm, myślę, że każdy odpowiedzialny rodzic uświadamia swoje dziecko. jak byłam mała to sama o takie różne rzeczy pytałam a mama mi odpowiedziała. teraz mi nie musi tłumaczyć na czym polega to i tamto. szkoda tylko, że niektórzy nie podchodzą tak do tego i wolą się spytać koleżanki jak zachodzi się w ciąże, koleżanka źle odpowie i później dziecko rodzi dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. @ oliivia 29.10.10, 21:22 wiec jednak koleżanka dobrze podpowiedziała jak zachodzi się w ciążę, skoro dziecko urodziło dziecko xd mnie nie uświadamiali. sama jakoś doszłam do tego wszystkiego. oczywiscie kiedyś zadawałam pytania, ale byłam w takim wieku, ze opowiadali mi o bocianach itd :d Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia Re: @ vivienne. 29.10.10, 21:29 pogmatwałam. chciałam napisać, że koleżanka spyta się koleżanki co zrobić by nie zajść w ciąże, koleżanka źle odpowie i dziecko rodzi dziecko, o. ;p yhm, nie myślę dzisiaj. -.- ps. nie mam pojęcia czy nie pogmatwałam i tym razem. o.o Odpowiedz Link Zgłoś
niesmaczna . 29.10.10, 21:22 Nie pamiętam za bardzo, ale mi rodzice o tym nie mówili, po prostu, zapewne przez filmy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kari116 Re: . 29.10.10, 21:28 sama się dowiedziałam. tzn zadawałam im głupie pytanka jak byłam mała, ale tak naprawdę o tych sprawach dowiedziałam się w szkole na WDŻ Odpowiedz Link Zgłoś
bella22 Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:27 nikt nie musiał samo jakoś nie wiem jak ale poprostu z wiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
ilovehis Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:28 od znajomych i ogólnie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:33 nie wiem jak się dowiedziałam, jakoś chyba od zawsze to wiedziałam. rodzice mnie nie uświadali. Odpowiedz Link Zgłoś
kacia_6514 Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 30.10.10, 10:10 Nie,jak już pisałam wcześniej mam zły kontakt z rodzicami ;c Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:36 W sumie to nie. Nie było czegoś takiego, że "chodź, teraz porozmawiamy". Jak czegoś nie wiedziałam, to po prostu pytałam i wtedy mama mi odpowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
mollyna Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:41 Nie, nie uświadamiali. jakoś się sama dowiedziałam, od koleżanek, na wdż etc. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_fanka46 Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:43 Rodzice nie. Dzisiejsza młodzież dowiaduje się takich rzeczy z netu i z gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_em Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 21:52 chodzi ci o pogadankę na temat seksu? ja takowej nie miałam, ale zauważyłam, że rodzice częściej robią takie pogadanki z chłopakami, bo to w końcu oni powinni zadbać o zabezpieczenie c; Odpowiedz Link Zgłoś
magnaw18 Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 29.10.10, 22:25 Na szczęście nie i mam nadzieję że w przyszłości też nie wymyślą czegoś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 30.10.10, 09:48 Nie pamiętam skąd się wszystkiego dowiedziałam. Po prostu wiedziałam. Rodzice nigdy ze mną o tym nie rozmawiali. Odpowiedz Link Zgłoś
nuskadee nie i bardzo się z tego ciesze 30.10.10, 09:52 Gdyby powiedzieli mi że muszą ze mną porozmawiać na ten temat chybabym z domu uciekła.Brrr Nie wem czemu ,ale nie reaguję dobrze na takie rozmowy Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinkaa Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 30.10.10, 10:03 nie uświadamiali xD więc od znajomych i tak ogólnie z różnych źródeł Odpowiedz Link Zgłoś
pysieek Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 30.10.10, 10:56 Niiee xd czasami coś bąkną ale w żartach :p u mnie szkoła zrobiła nam pranie mózgu i znajomi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiaaa Re: Czy rodzice was "uświadamiali"??? 30.10.10, 11:02 niee.. ;p ja o wszystkim dowiaduje sie w szkole ^^ Odpowiedz Link Zgłoś