16.11.10, 17:56
Cześć!
Mam problem związany z komputerem. A mianowicie rodzicie uznali, że cały czas siedzę przy komputerze i założyli mi hasło. Niestety to nie jest taki zwykłe hasło na użytkownika czy coś. Przy włączaniu kompa pojawia się napis 'enter current password'. Miałby ktoś pomysł jak się tego pozbyć? ;D
Obserwuj wątek
    • pauuli Hasło. 16.11.10, 18:02
      próbuj wymyślać hasła, jakie twoi rodzice mogliby dać. XD
      jeśli aktualnie siedzisz przed kompem, bo się dostałaś :q, to w ustawieniach komputera, w menu start jest zdjęcie i nazwa użytkownika, klikasz w to (jeśli masz windows XP), wyskakują ci konta użytkowników, jest duży napis : " Co chcesz zmienić w swoim koncie? " klikasz usuń hasło i tyle. c;
      • doggy Re: Hasło. 16.11.10, 18:05
        nie, to jest zupełnie inny typ hasła. z takim do użytkownika to bym sobie poradziła xd
      • chocolatex pauuli 16.11.10, 18:07
        A to nie jest tak, żeby się pozbyć hasła to trzeba je najpierw podać?
      • pola16 psulli 16.11.10, 18:10
        żeby je usunąć trzeba je najpierw wprowadzić...
      • ravenhatred Ludzie... 17.11.10, 16:14
        Jej chodzi o hasło na komputer, nie o hasło na konto użytkownika. Zresztą, hasło z konta użytkownika można zdjąć bez podawania go, jeśli zalogujesz się na konto administratora.
      • arasha Re: Hasło. 17.11.10, 16:19
        moja mama tez mi zalozyla hasla(ok.5) wszystkie zgadlam natwet tera nie wie ze siedze na kompie pomysl te wszystkie hasla byly zwiazane ze mna w twoim przypadku tez tak jest na pweno1
    • julciak Re: Hasło. 16.11.10, 18:05
      rozumiem, już Twój przekręt. chcesz nas wrobić! musisz przecież jakoś pisać, więc?
      • doggy Re: Hasło. 16.11.10, 18:17
        haha, czemu miałabym was wrabiać? ;D tak się składa, że koleżanka, u której teraz jestem ma komputer w domu ;]
    • katsuumi_17 Re: Hasło. 16.11.10, 18:45
      Widocznie dla twojego dobra tak zrobili, więc nie próbuj tego ominąć smile Nie musisz cały czas siedzieć przy kompie smile
      • gaba97 Re: Hasło. 16.11.10, 18:51
        Moim zdaniem dobrze zrobili. Powinnaś nie siedzieć tyle przy kompie. Kiedyś też tak siedziałam, ale teraz to z godzinę i się nudzę.
    • adelinde Re: Hasło. 16.11.10, 18:55
      Ciężko to do siebie przyjąć, ale... to ci nie zaszkodzi.
    • doggy Re: Hasło. 16.11.10, 19:08
      Dzięki.
    • pauluu miałam to! 16.11.10, 22:36
      i niestety nie udało mi się tego ominąć sad
      założył to jeden brat na życzenie rodziców
      kilka tygodni później przyszedł drugi brat który jest informatykiem, opie...ł ich za to, bo to nie był dobry pomysł z tym hasłem, i założył takie na użytkownika. niestety tamtego też nie dało mi się ominąć. Wymyślił tym razem dłuuugie, składające się z cyfr i liter, masakraaa sciana
      powodzenia, pokaż że się uczysz, pomagasz w domu. Może ci zdejmą piwo
    • pauluu re 16.11.10, 22:37
      tak na marginesie, nie siedzę duuużo przed komputerem, ale wtedy to było po zebraniu. Poza tym miałam manię na blogi z grafiką i opowiadaniami. Dużo pisałam i 'tworzyłam' no ale...
    • ravenhatred ... 17.11.10, 16:12
      Musiałabyś chyba wejść do ustawień BIOS. Jednak do tego potrzebna jest dobra znajomość języka angielskiego, gdyż BIOS jest w języku angielskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka