27.11.10, 17:14
Hej mam pytanie mam kręcone włosy, od ponad roku uzywam prostownicy, strasznie popsuły mi sie wlosy, uzywałam szamponu Dove Therapy i nic nie pomaga. Może macie jakiś swoje sposoby na to by wlosy się nie paliły przy prostowaniu, lub znacie taka marke szampony lub odzywki, ktora pomagasmile Z góry dzieki. I jeszcze jedno możecie pisac abym nie uzywała prostownicy ale w moim przypadku się nie da bo mam włosy trudne do ułożenia i nawet gdybym nie prostowała wyglądałabym dziwnie, bo co prawda nie mam az tak kreconych włosw jak moja mama, ale źle sie w tych wlosach czuje. (mam poprostu nie równe fale i wygląda to głupio)
Prosze o jakieś radysmile
Obserwuj wątek
    • aaasia Re: Włosy 27.11.10, 17:21
      Ja też mam kręcone włosywink
      Kiedyś nie umiałam sobie układać włosuw bo miałam ten sam problem, fryzjerka powiedziała żebym dyfuzorem suszyła sobie włosy i przy tym fajnie się włosy układają ( włosy podnosi się do góry dyfuzorem przy głowie) . Polecam, spróbuj jeśl nie będą ci się układały to użyj Schwarzkopf ''got 2b straight on'' jeśli chcesz prostować włosy. wink

• aaasia Re: Włosy 27.11.10, 17:22
        włosów*
      • kaka_97_sc Re: Włosy 27.11.10, 17:25
        Dzieki spróbujebig_grin
      • kawaiikimie Re: Włosy 04.12.10, 16:59
        Interesuję się fryzjerstwem, więc mogę Ci pomóc. smile Moja siostra ma kręcone włosy więc co nieco wiem. smile

Kręcone włosy są najdelikatniejszym rodzajem włosów, łatwo się niszczą i rozdwajają i z natury są suche.

Prostownica- na prawdę to niszczy włosy (szczególnie kręcone) bardzo mocno. Jeśli na prawdę musisz prostować to używaj L'Oreal - krem wygładzający do prostowania włosów (różowy). Ale i tak włosy się palą.

Gdy myjesz włosy, delikatnie wmasowuj szampon, nie trzyj ręcznikiem! Nie susz, zrób koka i połóż się spać, na drugi dzień będziesz miała ładne. Możesz też używać prawdziwego jedwabiu (w sklepach fryzjerskich, ok. 5 zł)

Jeśli masz popalone najlepiej je obetnij, bo zniszczone włosy nie chcą się układać i łatwo się plączą!

Gdy są suche nie czesz ich szczotką, chyba że z delikatnym włosiem!

Ale tak na prawdę, trzeba się pogodzić, że ma się kręcone włosy, bo normalnie aż serce boli, gdy widzę jak dziewczyna ma kręcone włosy a je tak niszczy! Mówi że są brzydkie, ale wystarczy o nie zadbać, bo włosy kręcone są bardzo wymagające. smile

• amanti Re: Włosy 27.11.10, 17:26
      taki fryz jest fajny www.tinyurl.pl?SQZOEqY4
    • bellzia Re: Włosy 27.11.10, 17:26
      mam bardzo podobnie. ostatnio zaczęłam używać z L`oreala i pomaga wink
    • roni Re: Włosy 27.11.10, 23:26
      powinnaś sobie kupić szampon i odżywke z jedwabiem po tym twoje włosy staną się gładsze i lśniące i spróbować prostować je za pomocą okrągłej szczotki podczas suszenia. Albo po prostu czasami związuj włosy w kucyk aby od czasu do czasu twoje włosy odpoczeły od prostownicy a do kucyka nie musisz mieć idealnie prostych włosów.
    • riki1246 no łaał kochanie myślisz że jak prostownicy ...... 27.11.10, 23:34
      cały czas używasz to ci sie włosy nie zepsują ??
      To sie mylisz
    • kara4454 ale i tak najlepsza rada to nie prostuj..... 27.11.10, 23:48
      po prostu sie pogódź z tym że masz kręcone włosy
      • starberry Re: ale i tak najlepsza rada to nie prostuj..... 27.11.10, 23:50
        tak jak napisała... ma takie fale, i wiem jak to wygląda, bo ja też tak mam i jest lipa *_*

ani kręcone, ani proste... ;c
    • xx.ada.xx Re: Włosy 27.11.10, 23:56
      są takkie cosie do pryskania włosów co chronią przed ciepłemwink
    • marsjanka115 x__x 28.11.10, 00:06
      nie prostuj jezaa
      zapleć warkocze na noc i rano będą fajne fale tongue_out
    • madziola525 Re: Włosy 28.11.10, 13:10
      Używaj BIOSILK JEST TO naturalny jedwab ale pomaga i ma wadę jest drogi ale teraz w Rossmannie jest promocja i kupisz 3 za 23 zł polecam naprawdę
    • myslicielka123 Re: Włosy 28.11.10, 13:53
      idż po rozum do głowy!!
      ja też prostowałam przeż rok-kompletne siano. w czerwcu obciełam. teraz nie prostuje bo podobają mi sie moje loki(możesz oblejrzeć na flb)stosyje szmpon przeciw wypadanie włosów Head & Shoulders i dożywkę pantene(zieloną). są ładnie i nie puszą się.na spalenizne pomaga tylko fryzjer.
      ps. nie podobają mi się takie ulizane włosy. wyglądają jakby krowa językiem przeciągnęła-tak mówi moja babciabig_grinlepsze są naturalne i kręcone
      LOCZKI GÓRĄ
    • kolusia1997 Re: Włosy 28.11.10, 14:02
      Ja używam szamponu i odżywki Schwarzkopf Gliss Kur na kręcące się włosy (taki fioletowy).
      To mi trochę prostuje je ale i tak używam prostownicy. Polecam bo robie tak już od roku a włosy nie psuja się.
    • serduchowo Re: Włosy 28.11.10, 14:03
      ja mam też troszkę kręcone ale sobie radzę
      rzadko prostuję, ale jak mam rano jakieś odstające kłaki to trzeba. polecam szampon syoss; mi bynajmniej pomaga, a do tego odżywka tez z tej serii, wtedy włosy się błyszczą i nie są zniszczone. Ale pamiętaj że nie na wszystkich to może działać

pozdro od serduchowa kiss
    • morela04 Re: Włosy 29.11.10, 16:49
      a ja mam na maxa kręcone i prostuję od marca ale po umyciu najczęściej. i też mam zniszczone gr ;/
    • zuzka1802 Re: Włosy 29.11.10, 16:54
      to idź do fryzjera to moze ona by ci jakos doradziła . ja mam proste włosy a chcę kręcić...
      • stay_away Re: Włosy 01.12.10, 14:26
        a może zaopatrz się w jakąś taką jedną z lepszych prostownic, które jak najmniej niszczą włosy? Może i będzie większy wydatek, ale poużywasz jej przez dłuuugi czas ; ]
        • eche Re: Włosy 03.12.10, 12:31
          hahhahhah, nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Uważasz, że jak kupi droższą prostownicę to ta będzie lepsza i jej tak włosów nie zniszczy? A czym one się przepraszam bardzo różnią? Nazwą, jakimś tam pokryciem? otóż one są takie same i ani porcelana ani inne "brylanciki" nie wpłyną na to. to jest żelazko do włosów! rozgrzanie do wielkich temperatur, nie zabawka dla dzieci!życzę powodzenia w życiu z takim podejściem, hehe suspicious
    • stop_it co za ludzie. rada, ale nie pouczenie ;) 01.12.10, 19:55
      nienawidze takiego gadania - nie prostuj. gdybys chciala nie prostowac juz dawno bys nie prostowala. Ja prostuje wlosy (tak jak ty) ponad rok i tez mam zniszczone. Totalnie ich nie odbudujesz ale da sie troche zmniejszyc ten prosces ' destrukcji '. Ja uzywam produktow firmy syoss. I to jest tak- szampon mam innej firmy bo mi sie przetluszczaja, ale odyzwka - syoss repair therapy ( biala z pomaranczowymi napisami) - dla: dry, damaged hair oraz maska do wlosow - syoss nutrition oil care (biala z zoltymi napisami) dla: longer, brittle hair prone to split ends, z tym ze maska uzywasz max 2 razy wq tygodniu, a najlepiej raz, bo obciaza wlosy wink ogolnie te 2 kosmetyki sa do naszych zniszczonych, oslabionych wlosow wink
    • domcia.95 Re: Włosy 01.12.10, 20:00
      Mam ten sam problem.. zapytaj się fryzjera o jakiś środek, mój mówił mi coś o jakim fluidzie ale nie wiem za bardzo o co mu chodziło bo go nie słuchałam big_grin

www.kotek.pl/kotek_forum/02,3006,119387354,119387354,Potka_i_Plotkara_.html
    • corba 01.12.10, 20:00
      na YouTubie jest dużo osób , które umieszczają filmiki z różnymi odżywkami i wgl.
      Ogółem filmiki i porady dotyczące włosów .
      Wejdź i poszukaj coś dla siebie.
    • cukierkowa09 Re: Włosy 01.12.10, 20:03
      widzę, że nie tylko ja mam ten problem...

a więc przyłączam się do pytania ; ))
    • a... Re: Włosy 01.12.10, 20:11
      Kup sobie szampon z Gliss Kurr proste włosy ( taka filetowa butelka) odrzywke taką samą i maske ale to już nie takie konieczne wink a jeszcze mozesz kupywac balsamy do włosów lub idź do fryzjera niech ci coś poradz wink a używałam tego szmponu i mi pomagał a też nie mam prostych włosów i się ciężko układają.... wink spróbuj tongue_out
    • broken_heart Re: Włosy 03.12.10, 12:40
      Alleluja... -.-Masz brzydkie loki bo je prostujesz, a wyobraź sobię, że włosy pod wpływem prostownicy niesamowicie łamią się i nie wymagaj od nich, żebyć po prostowaniu były ślicznymi lokami....Jako dobra koleżanka radze Cie-odstaw prostownicę zacznij używeć maseczek od włosów, odżywek a może je uratujesz i będziesz miała ładne loczki... W tym czasie możesz robić dobieranego bo jak wiadomo włosy w warkoczy nabierają skrętu i jak przez dłuższy cza będzieszs tak robiła może coś z tego będzie nie wiem...
    • moniss_ Re: Włosy 04.12.10, 12:05
      ogólnie nie lubię szamponów z Dave ,po prostu mi nie "wchodzą",ja używam Timotei i mi się sprawdza i się nie niszą ,ale radze kupić prostownicę ze specjalną płytką żeby się nie niszczyły słyszałam że dobre .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka