lautnerowa 06.12.10, 16:31 Podoba mi się imię Laura. Co o nim sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarix1 Imię do bierzmowania. 06.12.10, 16:39 Laura. Bardzo ładne imię, jednak rzadko spotykane. Nie wiem czy chodziła kiedyś po świecie Święta Laura, bo przy bierzmowaniu trzeba dać sobie takie imię, które nosił/a jakiś/aś święty/a. Pozostając w temacie ja sobie dałam na trzecie : Antonina. klarix1. Odpowiedz Link Zgłoś
magy10041996 Re: Imię do bierzmowania... 06.12.10, 16:46 z tego co wiem imie musi być święte Odpowiedz Link Zgłoś
lautnerowa Re: Imię do bierzmowania... 06.12.10, 19:59 Sprawdzałam i jest święte . Odpowiedz Link Zgłoś
kasix_14 Re: Imię do bierzmowania... 06.12.10, 20:08 imię do bierzmowania nie ma się ci podobać tylko ma to być dobra i odpowiednia dla ciebie patronka Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa Re: Imię do bierzmowania... 06.12.10, 20:08 Nie idę do bierzmowania bo nie wierzę. Gdybym szła to wybrałam bym 'Lea'. Jest piękne, a po za tym tak nazywała się matka Judy więc chyba się nadaje;p. Laura mi się nie podoba, bo znam kilka osób o takim imieniu i szczerze ich nie cierpię więc źle mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
monia12xd Re: Imię do bierzmowania... 19.12.10, 18:03 Szczerze ? to jest nie ładne ;x Julka weź. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
lovebug . 19.12.10, 18:11 ja biorę faustyna. imię nie ma się podobać, to ma być patronka Odpowiedz Link Zgłoś
dosia321 Re: Imię do bierzmowania... 19.12.10, 18:25 ładne Ja nie wiem jakie wybrać;*(( Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ cieszcie się, że w ogóle możecie wybierać. 19.12.10, 18:32 ja nie mogę. nikt u mnie nie może, bo 'bierzmowanie to przedłużenie chrztu'. więc jeśli na chrzcie dostałam imię natalia, a jest święta natalia, na bierzmowanie biorę ją bez gadania. jeśli nie byłaby święta, biorę drugie imię ze chrztu. jeśli jednak też nie byłoby święte, wtedy mam prawo wyboru. debilizm. tym bardziej, że jedna dziewczyna zdawała inne imię, choć jest święta aleksandra... wzięłabym imię Nadzieja. jest śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszka a tuu wejdź ;] 19.12.10, 18:33 mi się podoba imię św. Zuzanna lub św. Anastazja a co do Twojego to niezbyt mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine16 Re: Imię do bierzmowania... 20.12.10, 08:53 imię jest fajne ;] Ja biorę Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Imię do bierzmowania... 21.12.10, 17:51 Po co wybierać ładne imię do bierzmowania skoro i tak nie będzie się nim przedstawiała czy podpisywała? Przecież chodzi tu o to aby wybrać sobie imię świętego, który będzie twoim patronem. Ja wybieram Magdalena... Odpowiedz Link Zgłoś
szatynka Aurelia. 21.12.10, 19:05 Szkoda, że tak mało ludzi o Niej wie... Jest dużo patronek, które warte są uwagi, w sumie nie mam pojęcia, którą wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_g Re: Imię do bierzmowania... 21.12.10, 19:23 nie wiem, zależy czy była jakaś święta o tym imieniu, poszukaj św. Laury. Nie tylko jej imię musi ci się podobać, ale też postawa, to co robiła za życia itd., poczytaj o niej w necie Odpowiedz Link Zgłoś
free Re: Imię do bierzmowania... 21.12.10, 21:30 Laura, ładne imię ale ksiądz może pytać o powód jego wybrania. Czyli coś w stylu na ile znasz świętych . Ja bym wybrała Łucja. Bo dosyć dobrze znam historię świętej Łucji i ogolnie imię mi się podoba ;d Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Imię do bierzmowania... 21.12.10, 22:40 Jak Ci się podoba to bierz. ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
alicesz Re: Imię do bierzmowania... 21.12.10, 22:43 Wybierając imię na bierzmowanie nie powinnaś patrzeć na to jakie imię pasuje, tylko jaki był święty, który to imię nosił! Bierzmowanie jest sakramentem dojrzałości więc wykaż się nią w wyborze imienia! Odpowiedz Link Zgłoś